/nom/ - Ruuanlaitto

Catalog Archive Bottom
Mode: Thread
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(484.90 KB 2048x1536 128307873134.jpg)

null 29.08.2010 (Su) 13:45:32 No. 35584 [Reply]
Kertokaapas nyymit kokemuksia ja hyviä reseptejä painekattilalla, itse kokeilin tehdä poronkäristystä. Toimi todella hyvin.
Vettä vain juuri peittämään lihat, pari sipulia,1tl suolaa ja muutama pippuri.
Keitin 45min (pakasteesta 1,5kg).

Kuva liittyy, siinä tefalin 8 litranen painekattilani.
Se joka keitetyn paistaa, se herkun maistaa.
Poistat varoventtiilin ja vaihdat tilalle väh. 5m kuparikierukan.
Laita kattiilaan kiljua ja hauduta hienolla lämmöllä, putken päästä tippuu leijonan vahvuista viinaa.
>>35595

>joka keitetyn paistaa, se makean maistaa.

Korjasin ton.
>>35596
wat? voisiko joku älykkö selittää miksi näin tapahtuisi? ja eikö se alkoholi, oli minkä tahansa vahvuista, jäisi putken sisään?

(46.67 KB 395x295 12823128924.jpg)

intialais-tyylistä mättöä intialais-tyylistä mättöä 20.08.2010 (Pe) 17:01:33 No. 35012 [Reply]
puol nyrkillistä voita tai margariinia
1 iso sipuli
3-4 cm inkivääriä (tai 1 tl jauhetta)
1 chili, vain kuoret (tai 1 tl jauhetta)
4 kukkurallista tl curry-mausteseusta (kurkuma, korianteri, juustokumina(jeera), mustapippuri, tilli jne...)
3 isoa valkosipulin kynttä
400g kanan suikaleita (maustamaton, tai hunaja-marinoitu)
3dl kookosmaitoa
2 rl sitruunatiivistettä
2 rl tomaattipyrettä
1 rl soijakastiketta
1 tl mustapippuria
n. 150g pakaste tai säilykekasvisseosta (bambua, vesikastanjaa, minimaissia, pavun ituja jne.)


itse löysin kaikki aineet, paitsi tuoreen inkiväärin ja chilin (jotka siis korvattavissa jauheilla) lähialepasta.

- sulata rasva.
- lisää sipulit isohkoina suikaleina, inkivääri ja valkosipuli mössättynä ja curry. anna pöristä 2-3 min.
- lisää kana. anna pöristä, kunnes kanan pinta on kauttaaltaan paistunut. n. 2-3 min. taas. (itse kypsyminen tapahtuu hauduttaessa).
- kasvikset megeen
- heitä sekaan sitruuna ja tomaattipyre. taas hetki settiä käännellen.
- lisää kookosmaito, soija ja pippuri.
- anna hautua n. puoli tuntia

keitä hautumisen aikana jasmiini- tai basmati-riisiä ohjeen mukaan.

tarjoile esim. vaalean leivän ja tuorekurkkusuikaleiden kera.

om nom.
1 viesti jätettiin pois.
http://annagaram.vuodatus.net/

Intialaista ruokaa. Kasvista.
(13.94 KB 180x280 12824620331.jpg)

>>35012
K-ryhmän kauppiailta löytyy yleensä Spice up! purkkeja joista inkivääri on ihan jepa. Hakkaa jauheen mennen tullen.

loraus öljyä tai nokare voita
1 iso tahi pari pienempää sipulia
500g possua tai kanaa, kuutioina tai suikaleina
2 reilua rkl curry tahnaa
1,5 dl partaäijää... turkkilaista jugurttia
1rkl venhäjauhoja

- kuumenna rasva pannussa
- pilko sipuli pannuun ja paista kunnes kauniin keltaisia
- lisää pilkotut lihat
- lisää curry tahna
- sekoittele välillä
- anna pöristä niin kauan että lihoista irronnut neste on lähes kokonaan haihtunut
- jos possua jossa rasvaa niin mitä pidempääm jaksaa pörisyttää sen parempi (1h on ihan jepa)
- lisää jugurtti
- odota että pörähtää vielä kerran
- jos rasva on erottunu pahasti niin vehnäjauholla saat kastikkeesta tasavärisempää ja paksumpaa
- lisää vehnäjauhot siivilän läpi ja sekoita
- odota vielä 5min
- nauti riisin ja tuoreiden vihannesten kera
>>35122

Ehdottomasti Rajahin curry tahnaa. Ei Pataks.
ostoslista:
kanaa 600g
maustamatonta jugurttia (partaukkeli on paras)

öljyä pannulle
½tl jeeraa (roomankumina)
kanelia ropsaus
kardemummaa ropsaus
½tl timjamia
tl paprikaa
ropsaus valkopippuria
valkosipulia

kuullota mausteita hetki ja lisää kanat pannulle kahdessa erässä siten, että ensimmäinen erä ehtii ruskistua ensin.

lisää 2tl Tandoori-soosia ja sekoita.
lisää 1-2dl jugurttia ja anna kiehua kokoon niin, että nestettä on sopiva määrä.

tarjoile riisin ja tuoreen Corianderin kera.
>>35781
Olet yksin täällä /nom/:ssa

T: Pertti Etukeno

(81.03 KB 1280x720 128247594830.jpg)

Niksit Niksit 22.08.2010 (Su) 14:19:09 No. 35135 [Reply]
Tässä langassa kulinaristit voivat jakaa omia arkea helpottavia niksejään keittiössä. Säästövinkkejä, helpottavia ohjeita jne.

Aloitan muutamalla yksinkertaisella

Pastan/riisin keitinvesi kannattaa maustaa, saa uusia pärinöitä safkoihin

Sinkkuna yksin asuessa jauhelihapaketti kannattaa jaotella kahteen tai kolmeen osaan, ja pakastaa käyttämättömät osat. Näin saa aina lihaa pakastimesta ja ei tule tehtyä 2,342kg kastiketta, jota joutuu syömään viikon.
15 viestiä ja 1 kuva jätettiin pois.
Sipuli-itkun pystyy välttää myös hengittämällä suun kautta sipulia leikatessa. Vink ki oma keksi mä.
leikkaa sipulit veden alla

>blondit hukkuu
opettele käyttämään soijarouhetta. halpaa, säilyy naurettavan hyvin ja paljon riittoisampi paketti, ei tarvii kokoajan olla ostamassa lisää.


tiukan säilykepurkin yksi aukaisutapa: veitsellä vääntää kannen ja purkin välistä.

kun on hellalla puuhaillut: kun kokkaukset ovat valmiina, heti kaikki käytetyt pannut ja kattilat täyteen kylmää vettä ja takasin suljetulle, mutta mahdollisesti vielä kuumalle hellalle. pannut pääsevät heti likoamaan, jolloin helpompi pestä/huuhdella ja hellat jäähtyvät nopeammin, jolloin nekin helpompi puhdistaa.


suolasirottimeen riisinjyviä, estää paakkuuntumisen.



dyykkaamalla kauppojen roskiksia voi löytää harvinaisiakin herkkuja ilmaiseksi(terv. tänään kolme pakettia kahvia, possun sisäfilettä ja keksejä)


opettele pitämään veitset terävinä.



siivoa jälkesi ennenkuin alat syömään.



mausta nyt ainakin pihvit paistamisen jälkeen.


ruokajuoma merkitsee paljon. vaihtoehtoina täytyisi olla ainakin maito, vesi ja mehu. rasvaisen ja suolaisen ruuan kanssa kylmä bisse on voittoa. nyt ei tule muuta mieleen:/
>>35136
Kaikki eivät syö lihaa yhtä paljon tai tee yhtä lihaisaa kastiketta kuin sinä.

Itsekin pakastan isommat lihaköntsät, olen sen verran vähäruokainen että tahtoo muuten mennä kaikki vanhaksi.

>>35756
>tiukan säilykepurkin yksi aukaisutapa: veitsellä vääntää kannen ja purkin välistä.

kiitos!
Karppaajia näyttäisi olevan täällä jonkin verran ainakin trollien tasolla joten:
Höyrytetyt vihannekset ovat maukkaampia kuin keitetyt. Höyrytysveteen kannattaa lisätä merisuolaa ja pinnalle vaikkapa rakuunaa. Tarkista kypsyysaste haarukalla ja nosta höyrytysastia kylmään veteen, jotta kypsyminen pysähtyisi nopeasti ja kasvikset pysyisivät sopivan rapsakoina ja kauniin värisinä.

(40.10 KB 541x699 128311736214.jpg)

null 30.08.2010 (Ma) 00:29:22 No. 35618 [Reply]
Tietääkö kukaan mistä saisi kokonaisia maapähkinöitä kuorineen? Halvalla tietysti?
4 viestiä jätettiin pois.
intiasta saa luultavasti halvalla.
>>35627
10/10
>>35631

0/10 + samahomo
joulun alla jotkut lidlit myyvät maapähkinöitä kuorineen että sinne vaan
>>35770
lähilidlissäni ollut pitkin syksyä, suht usein jossain pikkutarjouksessakin. kannattaa tsekata

(20.40 KB 300x400 128217209281.jpg)

hoi hoi 19.08.2010 (To) 01:54:53 No. 34891 [Reply]
Yap n' yarrrr harr sailorrrsss! Captain morgan black labelii olis 1L pönikkö kaapissa , Ehdottakaa jotain orgasmeja aiheuttavia drinkkejä. Itse tiedän Cuba libren (kokis , rommi ja sitruunaviipale tai lime) ja suosin sitä . Mutta nyt haluaisin tietää lisää jotain yksinkertaisia drinksuja . Kuva liitty , koska kyseinen pullo
18 viestiä ja 3 kuvia jätettiin pois.
>>34950

Enpä ole koskaan tainnut maistaa. Tarkoitus oli vaan implikoida, että kuulostaa kiinnostavalta, mutta vanhan kansan tyyliin hieman epäröiden. Pitää seuraavan kerran, kun on juomassa niin, kokeilla tuolla Championilla.
Hyvä aine!
Huomattavasi parempaa kuin CM spiced gold.
Tequila, luraus limemehua, jatka colalla. Tequilana sitten jotain hieman parempaa kuin ne Alkon halvimmat hirvitykset.
http://www.drinksmixer.com/drink624.html

Tuossa on ihan ok drinkki, jos pitkät maistuu. Erilaisten rommien käyttö on mielestäni ehkä hieman turhaa, luulisi että on aikalailla sama asia käyttää pelkästään tummaa/vaaleaa rommia.
>>34936

Itse suosisin enemmän Camparia kuin Carilloa :p

(161.61 KB 566x552 128241230854.jpg)

null 21.08.2010 (La) 20:38:28 No. 35091 [Reply]
Keskustelua kyseisestä pizzasta. Itse olin kovin yllättynyt että se oli oikeasti tulinen pakastepizza. 9½/10 elikkä hioo täydellisyyttä jo
35 viestiä ja 3 kuvia jätettiin pois.
>>35531
Pakko sanoa että tämä oli yllättävän osuva vertauskuva ainakin omasta mielestä, joskin paahtoleivän maku on parempi...
Täytyypä maistaa tätä joku kerta.
Muuten ihan ok pizza, mutta tomaattikastikkeena käytetty mössö on jotain aivan kuvottavaa.
scoville bump
>>35591
Noissa Alfredo-pizzoissa on juuri se hyvää, että kerrankin tästä maasta saa sentään pizzaa jossa on käytetty pizzakastiketta eikä pelkkää tomaattimurskaa.

Ja joo, yllättävän tulinen valmispizzaksi on. Syön tulista ruokaa aika paljonkin, mutta tuota ei tee mieli syödä loppuun kerralla. Eli hyvä naposteluun / pikkusuolaiseksi, mutta nälkään syön mieluummin jotain muuta.

(48.46 KB 640x480 1322659298540.jpg)

Ruokaa opiskelijabudjetilla Anonyymi 30.11.2011 (Ke) 15:21:38 No. 35731 [Reply]
Tähän lankaan ateriaideoita jotka maksaisivat mieluiten alle 5 euroa.

Kuva ei sinäänsä liity, että tonnikala on ihan helvetin kallista nykyään.
1 viesti jätettiin pois.
>>35732
onko tuo tofu hyvää?
>>35742
helvetin hyvää kun marinoi sen ennen valmistamista, tofu ei itsessään oikeen miltään maistu.

Pistä rasiaan öljyä ja paljon mausteita mielesi mukaan, pilko tofut pieniksi kuutioiksi sekaan ja ravistele rasiassa.
Anna makujen imeytyä parista tunnista muutamaan ja paista : 3

Also mitä pienempiä paloja sitä parempaa ni maut imeytyy paremmin eikä jää sisältä ihan mauttomaksi kumiksi
>>35748
tuota vois kyllä kieltämättä koittaa, jauhelihakin nii kallista nykyää
oma ostoslistani
* -30% lihaa
* pussi herneitä
* 2 porkkanaa
* 2 sipulia
* valkosipuli
mausto ja valmistus:
>liota herneet yön ylitse runsaassa vedessä
>keitä pienellä lämmöllä herneitä liotusvedessä n. tunti
>kuori ja pilko sipulit ja porkkanat
>nosta lämpöä hellalla ja heitä kasvikset sekaan kiehumaan, lisää vettä tarvittaessa
>lisää rkl meiramia, 10 maustepippuria ja kasvisliemikuutio
>turaus sinappia ja tarkista ja lisää tarvittaessa suolaa
>lisää lihat, ruskista ja mausta maltillisesti tarvittaessa, palvikinkulla tulee mielestäni paras lopputulos, mutta jauhelihakin käy
>laske lämpötilaa hellalla, 2:lla käytän itse ja odottele 2-5h ja syö
Halpaa ja hyvää, tulee ISO kattilallinen tällä reseptillä joten pistä pakastimeen osa.
Jalostajan hernekeitto 4 purkkia OMnomnomnomnomnom <3<3<3<3

(1.52 MB 2248x4000 12779480704.jpg)

Anonyymin Herrasmiehen Juomaopas Anonyymin Herrasmiehen Juomaopas 01.07.2010 (To) 04:34:32 No. 31391 [Reply] [Last]
Arvon /nom/, ajattelin että voisimme rakentaa toisen tahmalangan jo tahmatun keittokirjan kaveriksi. Anonyymin Herrasmiehen Keittokirja sisältää jo yli 400 viestiä ja 90 kuvaa, joista suurin osa sisältää jonkinlaisen ruokaohjeen.

Kootkaamme tähän lankaan vastaavasti drinkkiohjeita, sekä muutenkin keskustelua drinkeistä.

Aloitan kuvaan liityen lempidrinkilläni:

Valkovenäläinen

Lasi: Old Fashioned tai High Ball mieltymyksen mukaan
- 5cl Vodka
- 2cl Kahvilikööri
- 2cl Kerma

Heitä pari jääpalaa lasiin, kaada vodka ja kahvilikööri lasiin, jatka maidolla ja valuta kerma päälle. Sekoita varovasti, jotta kerma pysyy päällimmäisenä.

206 viestiä ja 18 kuvia jätettiin pois.
>>35326
mutta kodeiini ja alkoholi voi vaikuttaa hieman liiankin rauhoittavasti. saatat "unohtaa" hengittää nukkuessasi.

Tämä määrä ei kyllä luultavasti aiheuta sitä mutta joku saattaa olla herkkä kodeiinille ja alkoholille :P
>>35395

Tämä. Kodeiini on kuitenkin morfiinijohdannainen, eikä alkoholia ja opiaatteja kannata sekoittaa. Sage koska menee offtopiciksi, mutta koska ei tosiaan olla /b/:ssä eikä /h/:ssa asiasta on ihan hyvä muistuttaa.
Apinaviski

4cl viskiä
2cl banaanilikööriä (esim. Pisang)
lantraa kokiksella

Klassinen mielipiteitä jakava makea juoma. Viskin tuhlausta sanovat monet, mutta mielestäni huonommat kuraviskit lähinnä pitääkin tällaisiin sekoitella.
bump
Motito

* 4.0 cl Rakiaa
* 3.0 cl Limen mehua
* Mintunlehtiä
* Sokeria
* Soodaa

(3.20 MB 3888x2592 128135935296.jpg)

Nom of the day? Nom of the day? 09.08.2010 (Ma) 16:09:15 No. 34133 [Reply] [Last]
Arvon Kulinaristit, kertokaa tämänpäiväiset kokkauksenne.

Itse tein niinkin arkista herkkua, kuin Jauhelihakastiketta ja spagettia. Hieman chiliä, mustapippuria, tomaattimurskaa, vettä sekä jauhoja sain aikaan erinomaista kastiketta. Suosittelen kaikille perus-sörsseliin kylläsyneille.

Kuva liittyy, siinä eilen tekemäni tulinen makkarakastik ja keitetyt perunat.

Jatkakaa Kulinaristit.
53 viestiä ja 8 kuvia jätettiin pois.
Tein tänään kalafileesuikaleita

kalafileetä 400g
ruokakerma
tuore ja kuivattu basilika
sitruuna tiiviste
suola, mustapuppuri
sipuli, 2x valkosipuli

pennepasta

erittäin helppo, mutta erittäin toimiva. Paras ja pettämätön ruoka

eilen tosiaan oli alkuruoaksi vuohenjuusto-salaattia ja valkosipulipatonkia. Pääruoaksi poron sisäfilepihvit paistettuna, itsetehty puolukka-chatney, bataatti-perunamuussi, suppilovahverokastike. Jälkiruoaksi philadelphia pohjainen puolukka-kinkuski jäädyke. Punaviini, kalja, siideri
Kaapista löyty vaan nakkeja ja nuudelia joten paistoin nakit ohuina viipaleina ja sipulia ihan perskeleen pienenä palana pannulla, maustelin suolalla pippurilla ja jollain ihme mausteseoksilla,jotka löysin, toinen oli jotain chili-lime kombinaatiota ja toinen jotain basilikayrttijuttua, tomaattimurskaa ei löytynyt joten silppusin pari kirsikkatomaattia ja murskasin nesteitä ulos ja sekaan kaikki. Nuudelien keitinveteen heitin samoja mausteita paitti tota chiliä, koko komeuden päälle paistoin vielä kunnon häränsilmän ja norotin vielä soijaa päälle. namnam
Kanapastaa:
-pippurimarinoitua kanasuikaletta
-purkki ruokakermaa
-sipulia, valkosipulia
-köntti Pikkusisko-juustoa
-pakastemaissia

bongattu tahmaketjusta, vähän muunneltu, ja aivan saatanan hyvää :PP
(986.10 KB 853x1280 1322684067991.jpg)

Halusin syödä jotain, josta tulee mieleen lämpimät illat tyynen valtameren pienellä saarella.

Ainekset:
Mustia papuja
Sipulia
Pähkinöitä (Cashew, tai joku oma suosikki)
Banaania
Kookosmaitoa
Inkivääriä

Mausteiksi:
Kurkumaa
Cayennepippuria
Suolaa

Kuullota sipulit. Lisää valutetut pavut ja kookosmaito, sekä mausteet. Keitä 5-10min miedolla lämmöllä, jotta pavut pehmenevät ja \'liemestä\' tulee maukasta. Lisää pähkinät ja banaanit, keitä vielä pari minuuttia. Tarjoa heti. Valitsin lisukkeeksi basmatiriisin, kun sitä sattui olemaan kaapissa.
>>35736
Hups, unohtu sanoa, että raastetun inkiväärin voi lisätä samaan aikaan kun mausteet.

(543.35 KB 1000x1961 1322523759736.jpg)

Anonyymi 29.11.2011 (Ti) 01:42:39 No. 35712 [Reply]
Soijarouheen arvostuslangu!


Itse tein tuossa äsken pitsaa käyttäen lidlin halvinta valmispitsaa pohjana, lisäsin tomaatinsiivuja, mozzarellajuustoa ja tietenkin soijarouhetta.
Soijarouheen liotin oliivi/vesi/suola seoksessa jonka jälkeen ripottelin pizzulle ja paistoin.
Todella hyvää ja kohtuu halpaa jos tomaattejen hintaa ei oteta huomioon.
jep! itsekkin köyhänä opiskelijana ostan soijarouhetta jauhelihan sijaan, säästää niin maan perkeleesti.

lempisafkojani siitä on spagetti bolognese, ei eroa juuri millään tavalla jauhelihaversiosta jos maustaa oikein.
Toinen suosikkini on soijarouhelinssipata: pakastevihanneksia, linssejä ja soijarouhetta sekä papuja ja eri mausteita. kaikki vaan paistinpannulle ja hautumaan veteen 15 min ni avot!

[ 123456789101112131415 ]
Manage Board Moderate Board Moderate Threads
Forms
Delete
Report