[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2018 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]

/nom/ - Ruuanlaitto

Nimi
Email
Aihe
Viesti
Tiedosto
Upote
 [▶ Näytä lisäasetukset & rajoitukset]
Kuvake
Spoiler
Salasana (Tiedoston poistoon.)
» Sallitut tiedostopäätteet
jpg, jpeg, bmp, gif, png, wav, mp3, swf, webm, mid, mp4,
» Suurin sallittu tiedostonkoko on 10Mt
» Upotteeseen videon koko URL, ei siis pelkkä ID.
» 200x200 pikseliä suuremmat kuvat piennetään.
» Lankakerä

File: 1396794690233.jpg (41,62 KB, 480x360, 1396794690233.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.36655[Vastaa]

Naapurista on nyt parina päivänä kantautunut huumaava tuoksu, jonka epäilen tulevan jonkinlaisista lämpimistä tonnikalaleivistä. Mieleni alkoikin tehdä jonkinlaisia tonnikalaleipiä ja ajattelin kysyä josko nyymeillä olisi vinkkejä parhaisiin tonnikalaleipiin.

Tähän lankaan myös muut anojen parhaat lämpimien voileivujen reseptit.
22 postausta ja 4 kuvavastaus jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.36755

>>36682
Kokeilussa tämä taktiikka. Ei ole ikinä käynyt edes mielessä sekoittaa kanamunaa mukaan. Kaadoin tuoppiin pari kanamunaa, tomattipyrettä ja juustoraastetta. Lisäsin päälle tonnikalan ja nyt leivät uunissa. Odotan innolla t >>36738

 No.36756

>>36755
4/5 toimi.

 No.36757

>>36726
Musta nuo oli vähän meh.

Päätin sitten kokeilla tällaista omaa versiota ja tykkäsin:
>riko muna kulhoon
>heitä sekaan dijon-sinappia, hunajaa, yrttisuolaa ja mustapippuria
>sekoita
>leikkaa n. 100-150g kinkkua silpuksi
>vähän yli puolikas suippopaprika myös silpuksi
>oliiveja joku 6 kappaletta, silpuksi
>heitä silput munasetin sekaan kulhoon ja sekoittele
>lisää joku kourallinen juustoraastetta ja sekoita
>ota kuusi leipäviipaletta ja levitä seos niiden päälle
>seoksen päälle juustoraastetta
>uuniin pariin sataan asteeseen



File: 1371531812529.jpg (3,68 MB, 3504x2336, 1371531812529.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.36434[Vastaa]

Juuh elikkäs kahvilanka.

Osaisko nyymit suositella hinta-laatu suhteeltaan hyvää tummapaahtoista kahvia?
5 postausta ja Yksi kuvavastaus jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.36741

Juhla Mokka ja Presidentti hyviä, nykyisin ei varaa joten juon Saludoa. Erehdyin myös kerran ostamaan X-tra:n \'kahvia\' rahan puutteessa ja kahvinhimossa. Ei_vittu_ikinä_enää.

 No.36743

Pirkan Costa Rica itselläkin tippumassa. Odotellessani laitoin suuhuni vaasan ruispalat juustolla sekä meetvurstilla ja jogurtin.

 No.36744

tfw Lidlissä ei ole tummapaahtoista pannujauhatusta.



File: 1403593731726.jpg (308,03 KB, 1165x1751, 1403593731726.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.36690[Vastaa]

Kytsykää maailma ressalleeltlcmta "kotii" palannela mnitä vzann.
3 postausta jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.36721

Paskattaako?

 No.36728

no saitko karkotuksen thaimaasta

 No.36730

Tää "kirjotetaan päin vittua kännissä" meemi on mun lemppari! Yhdistit sen hienosti myös väärä alue meemin kanssa.



File: 1407340673650.jpg (50,63 KB, 600x288, 1407340673650.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.36704[Vastaa]

Mitkä on anojen lempikonvehteja?
Kuuluuko suklaaseen marja- tai hedelmätäyte?
Itelläni nää: parhaat konvehdit maailmassa on tuo kuvan numero 1, Brunbergin ne sinivalkoraidallisessa paperissa olevat ja Budapestit. Ja suklaaseen ei kuulu marjat tai hedelmät.
Yksi postaus jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.36706

pandalla on aika paskan laatusta sukulaa. Itteni enemmän fazerin karpalo konvedi.

 No.36707

Kaikki kelpaa mutta huonoimmat tuossa on 5, 12 ja 15.

 No.36708

Marjat ja hedelmät ei todellakaan kuulu suklaaseen.

7 eli minttu on paras. Muuten en sitten oikein konvehdeista tykkääkään. Yleensä aika ällön makeita.



File: 1403593036822.png (61,54 KB, 600x600, 1403593036822.png) ImgOps Google iqdb

 No.36689[Vastaa]

5 mg xrua oPALJON ianenou jyn rejullinn bbi PL, vähänä lerddrriosiaaliene, mrr iss bmoelddå afrfessiibinen, Ajatus mene mössöksiaj llähinnän mömmökdoi miuuttta e itän psjss tuukkr mirkrr. koorrdinaar n mitäno on kyen rtjstisstå bälkee, mymitJiimeis\'r\'l \'78kuen tj o
9 rk ostd.


File: 1389197045913.jpg (35,11 KB, 640x480, 1389197045913.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.36596[Vastaa]

Hernekeittolanka

Tykkäätkö hernekeitosta? Miksi/miksi et? Teetkö itse vai ostatko purkkihernaria? Laitatko mausteita hernariisi? Jos laitat, niin mitä? Mitä muuta nautit hernarisi kanssa? Millä juomalla huuhtelet alas hernarisi?

Juuh elikkäs AP:lla varmaan tällaiset setit: Rainbow\'n purkkihernekeittoa med sinappi. Voisi kokeilla tällä kertaa laittaa vähän basilikaa, kun sellaistakin kerran on.
4 postausta ja Yksi kuvavastaus jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.36601

Itse en välitä sinpaista hernarissa tai muutenkaan, mutta kinkku on hyvä lisä ja sipuli myös.

 No.36602

Ite tykkään semmosesta paksusta, melkein puuromaisesta hernarista. Sinapista en tykkää missään muodossa. Nötköttiä sekaan :3 huh hels

 No.36677

Itse en enää nykyään sorru ollenkaan purkkihernariin, vaan käytän kuivattuja herneitä. tilanteen mukaan heitän sekaan sipulia ja porkkanaa, minkä jälkeen soseutan koko paskan sauvalla. sauvatuokion jälkeen lisään lihaa, jos sellaista sattuu olemaan.

Mausteina meirami, valkosipuli, cayenne ja tietenkin sinappi.



File: 1397145194858.jpg (26,95 KB, 250x333, 1397145194858.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.36658[Vastaa]

En löytänyt muutamalta ensimmäiseltä sivulta sipsilankaa, joten teen sellaisen. Mikä on mielestäsi paras sipsipussi? Onko nostalgisia muistoja sipseistä joita ei enää tehdä, ja mitä sipsejä ei kannata ostaa?

Ap aloittaa omalla nostalgisella suosikillaan, liekö aika kullannut muistot mutta saisipa näitä vielä.
6 postausta ja 5 kuvavastaus jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.36673

File: 1397898496829.png (504,04 KB, 971x626, 1397898496829.png) ImgOps Google iqdb

>>36672
Ja täs vielä kuva niistä wanhoista.

 No.36674

File: 1397923658530.jpg (56,64 KB, 396x584, 1397923658530.jpg) ImgOps Exif Google iqdb


 No.36675

>>36662
Muuten sama, mutta ilman pekonia



File: 128102114253.jpg (34,57 KB, 448x336, 128102114253.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.33834[Vastaa]

Jos soijarouheen paistaa pannulla jauhelihan tapaan niin kannattaako sitä käsitellä muuten kuin turvottamalla ennen paistamista? poistan langan jahka saan vastauksen.
31 postausta jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.36433

Itsellä on tapana huudella rouhetta siivilässä veden alla jonkin aikaa, sitten laittaa lämpimään, jopa kuumahkoon veteen (vedenkeittimestä otan tätä) lillumaan mausteiden kanssa. Yleensä heitän joukkoon ainakin soijakastiketta, öljyä, chilikastiketta, pippuria ja tuoretta valkosipulia.
Annan lillua jonkin aikaa, esim. noin tunnin marinaadiliemessä, jonka jälkeen kaadan soijan jälleen siivilään ja puristelen sen siinä (esim. lusikalla siivilää vasten painaen) suht kuivaksi.
Sitten paistan sen pannulla esim öljyn ja sipulin kanssa ja jatkan riippuen mitä olin tekemässä.

Soijaan kannattaa laittaa paljon mausteita, koska se imee paljon mausteita. Ominaismaku mielestäni menee ihan hyvin pois jo huuhteluvaiheessa.

Nyt annan vielä ohjeen soijanachogratiiniin:
-Osta kaupasta sellainen tacomausteseospussillinen, ananasta, kirsikkatomaatteja, paprika,tortillasipsejä ja juustoraastetta
-liota soija antamani ohjeen mukaan, voit laittaa osan maustepussin sisällöstä ja liottamisvaiheessa mukaan
-paista soija pannulla ja lisää joukkoon osa maustepussin sisällöstä (maun mukaan, koko pussillista ei ole tarkoitus laittaa)
-Lisää joukkoon paloiteltu paprika ja kirsikkatomaatit, vähän myöhemmin ananas. Älä laita ananasmehua, ettei tule liian makeaa
-lado uunivuokaan tortillasipsejä, kaada päälle soijaseosta, lado uusi kerros tortillasipsejä
-ripottele päälle juustoraastetta
-lämmitä nopeasti uunissa noin 225 asteessa. Tätä ei ole tarkoitus paistaa! Tarkoituksena on saada lähinnä juusto sulamaan ja tortillasipsit lämpenemään. Varo, ne palavat helposti

Nauti! Voit heittää soijan sekaan toki muitakin aineksia maun mukaan. Netistä löytyy lisää ohjeita, joskin jauhelihalla. Joissain ohjeissa uunivuokaan laitetaan alimmaksi kerrokseksi tuorejuustoa.

 No.36654

>>36394

Tämä. Aina mielessä kun kasvisruokaa syön, enemmin hirssiä tms.

 No.36664

Soijapyörykkäongelma:
Ohjeissa lukee että laita kattilaan vettä niin paljon että pyörykät peittyvät kunnolla. Mutta kun yritin tehdä sen niin huomasin että pyörykät kelluvat. Täytyykö ne ankkuroida pohjaan vai?



File: 1394576387384.jpg (67,18 KB, 615x820, 1394576387384.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.36648[Vastaa]

Röbuls


File: 1389544485500.gif (142,56 KB, 274x200, 1389544485500.gif)

 No.36603[Vastaa]

Mikä siinä on kun ei peruna ja sipuli täytä juuri ollenkaan? Saa kokoajan olla paistamassa uutta satsia. Miten te muut veget saatte maarun pysymään täynnä?
2 postausta jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.36619

Kunnon 250-350gr sisäfilepihvi kaveriksi ja vatsa kiittää

 No.36620

File: 1390771905529.jpg (1,61 KB, 134x40, 1390771905529.jpg)

>>36604
Syömällä lisäksi linssejä, papuja, soijaa, tofua, seitania, kesäkurpitsaa, porkkanaa, ym. You name it. Ethän ole tosissasi?

 No.36645

syökää kanaa



Poista Viesti [ ]
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15]
[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2018 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]