/nom/ - Ruuanlaitto

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(41.62 KB 480x360 1396794690233.jpg)

Lämpimät voileivut Anonyymi 06.04.2014 (Su) 14:31:30 No. 36655
Naapurista on nyt parina päivänä kantautunut huumaava tuoksu, jonka epäilen tulevan jonkinlaisista lämpimistä tonnikalaleivistä. Mieleni alkoikin tehdä jonkinlaisia tonnikalaleipiä ja ajattelin kysyä josko nyymeillä olisi vinkkejä parhaisiin tonnikalaleipiin.

Tähän lankaan myös muut anojen parhaat lämpimien voileivujen reseptit.
Tapana laittaa aina kaikki mitä löytyy. Viime yönä tein sellaista uunisämpylää, jonka väliin tuli nakkia, pekonia ja kananmunaa. Loihtimuksen nimi oli \'nakkivene\'. Kesäkurpitsa käy hyvin uunileipiin, se on rikollisen aliarvostettu herkku.
nakkvene mainittu

nämä setit toimii aina: chilitonnikala, cheddar, aurajuusto, valkosipuli + päälle runsaasti majoneesia
Omat tonnikalaleipä setit

>Juustoraaste

>Tonnikalaa valutetaan nesteet pois
>Valkosibaletta vitusti
>Ruokakermaa

Sotket kaikki keskenään niin, että saat suht paksua tavaraa, ja lykkäät tätä tahnaa reilusti paahtoleipien päälle ja uuniin.. Annat olla uunissa niin kauan, että leivät on mukavan rapeita ja juustotahna sulanut ja saanut hiukan väriä.. Vitun hyvää
(22.86 KB 400x500 1398617414676.jpg)

>>36655
Tässä tulee voittajasetti

>Voideltu reissumies

>pari pisaraa tabascoa voin päälle
>halkaistu meetwurstisiivu
>sweet&chili tonnikalaa
>kerros juustoa

Uuni 225 ja 10min
Silloin harvoin kun meitsi jaksaa tehdä uunileipiä niin se on yleensä niin että sekoitan juustoraastetta, pari kananmunaa, ketsuppia/tabascoa/mitälie sekaisin (mausteita jos haluaa) ja peitän leivälle asetellut nötköttiviipaleet sillä. Uuniin sitten joksikin aikaa.
>>36680
Toimisko toi jos ruokakerman tilalla käyttäisi kananmunia? Teen yleensä samantapaisen kinkku-juustoraaste seoksen kananmunalla, johon heitän vielä paprikapaloja ja tomaattisiivut päälle.
>mikä tahansa leipä
>pohjalle voita
>ketsuppia
>mausteet ketsupin päälle
>kinkkuviipaleita niin että ketsuppi&mausteet peittyvät
>peitä kinkku juustolla
>uuniin niin pitkäksi aikaa että leipä rapeutuu
>>36722
Muuten sama, mutta lisään yleensä sipulia.
>>36723
Ananas kans hyvä lisä.
Tässä yks hyvä leipä

>voideltu ranskanleipäsiivu

>vähän emmental-mozzarella juustoraastetta voin päälle
>kolmisen kappaletta paprikasuikaleita
>yksi oliivi viipaloituna 5-6 osaan, viipaleet menee hyvin paprikasuikaleiden väliin (leivästä ei tuu turhan korkea)
>kaksi ohutta siivua kesäkurpitsaa
>pari tomaattiviipaletta
>tuoretta basilikaa n. 1 lehti per leipä
>ripaus mustapippuria
>päälle emmental-mozzarella juustoraastetta
>uuniin kunnes juusto saa hieman väriä
(38.29 KB 300x240 1410439201837.jpg)

Pro-level lämpimät voileivät

Leipä
>mikä tahansa pari päivää vanha "paperipussileipä" käy
>kostuta hieman (kuivalla)valkoviinillä
>päälle dijon-sinappia ja hunajaa
>kinkkua reilusti

Juusto"kastike"
>juustoraastetta (emmental)
>yksi kananmuna
>mustapippuria
>(tilkka tummaa olutta jos haluaa…)

Asettele leivät voideltuun uunivuokaan ja kaada juustomössö päälle.

Gratinoi 250 asteessa kunnes juusto on silmiä hivelevän kauniin väristä.

Voittoa? No vittu niin on voittoa!
Tässon shit level voileivät:

>voileipää

>voita
namnam
>>36726
Onko mahdollista käyttää viinin sijaan jotain muuta? Ei viitsisi ostaa viinipulloa pelkän leivän kostuttamisen vuoksi, kun en oikeastaan juo alkoholia.

Onko merkitystä millaista kinkkua käyttää ja missä muodossa?

Paljonko tuohon pitäisi olla juustoa yhtä munaa kohden ja moneenko leipään se yhteen munaan tehtynä riittää?
>>36729
AI EI OO IKÄÄ VAI?

NO HANKI VITTU IKÄÄ
(1011.23 KB 1519x689 1410477920737.png)

>>36729
Ei tarvitse välttämättä viiniä, mutta sitten kannattaa käyttää tuoreempaa leipää.

Mun mielestä ihan tavallinen leivänpäälle tarkoitettu kinkku toimii parhaiten. Ei tartte hifistellä.

1-2 munaa, kannattaa itse kokeilla kunnes koostumus on hyvä. Siis sellainen löysä, mutta selkeästi juustovoittoinen.
>>36733
Ok, mutta tuo
>1-2 munaa
ei oikein vastannut esittämiini kysymyksiin. Eli jos laitan yhden munan niin paljonko suunnilleen tulee juustoa ja moneenko leipään sitä riittää?
>>36734
Pussilinen juustoraastetta ja 1-2 munaa. Kyllä sillä neljä leipää kuorruttaa, tosin kaikki riippuu juustopussin koosta.
Herrajumala, kokeile itse ja käytä niitä amazing-kokkaus-skilssejä mitä olet täältä /nom/ista oppinut.

Niin ja mitä valkoviiniin tulee, niin osta pullo ja käytä kaikki kokkaukseen. Ei sitä ole pakko juoda.
Pitkäkään säilytys jääkaapissa ei haittaa jos sen meinaa käyttää ruuanlaittoon.
Valkkaria voi käyttää esim: keittoihin, kastikkeisiin, risottoon, uunikalaan, jne…
>>36735
El tiempo ihan hyvä viini kokkailuun.
terveisin entinen kokki
(183.45 KB 666x826 1410802966325.jpg)

>leipää
>ketsuppia/tomaattimurksaa
>ripottele pippuria ja muita mausteita
>puolikas metukka
>lisää tonnikala
>sipulia(ehkä paras), oliiveja/herkkusieniä/ananasta/kinkkua, mitä nyt keksitkään
>sopivasti juustoa
>asettele vähän keskitasoa ylemmäs uuniin
>uuniin 200-225\'c ~10min
>ota pois kun juusto sulanut ja on saanut hitusen väriä
>lisää tabascoa haluamasi mukaan
>palaa takaisin tietokoneelle
>katso sarjaa ja ahmi 5 leipää ennen kuin 8minuuttia on mennyt jaksosta
>hae lisää ja toista kymmenesti
>huomenna sama uusiksi
>>36738
mitä vittua? äijä syös 50 lämmintä tonnikalaleipää päivässä?
>>36745
En sentään, kunhan liiottelin. Yleensä teen 5-10 kappaletta, riippuen paljonko leipää ja aineksia. Mutta nuo tulee kyllä mutustettua yleensä kerralla naamaan. Helppoa ja hyvää.
>>36682
Kokeilussa tämä taktiikka. Ei ole ikinä käynyt edes mielessä sekoittaa kanamunaa mukaan. Kaadoin tuoppiin pari kanamunaa, tomattipyrettä ja juustoraastetta. Lisäsin päälle tonnikalan ja nyt leivät uunissa. Odotan innolla t >>36738
>>36755
4/5 toimi.
>>36726
Musta nuo oli vähän meh.

Päätin sitten kokeilla tällaista omaa versiota ja tykkäsin:
>riko muna kulhoon
>heitä sekaan dijon-sinappia, hunajaa, yrttisuolaa ja mustapippuria
>sekoita
>leikkaa n. 100-150g kinkkua silpuksi
>vähän yli puolikas suippopaprika myös silpuksi
>oliiveja joku 6 kappaletta, silpuksi
>heitä silput munasetin sekaan kulhoon ja sekoittele
>lisää joku kourallinen juustoraastetta ja sekoita
>ota kuusi leipäviipaletta ja levitä seos niiden päälle
>seoksen päälle juustoraastetta
>uuniin pariin sataan asteeseen


Forms
Delete
Report
Quick Reply