Catalog of /nom/

Mode: Thread
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

Search :

R: 616 / I: 118 / P: 1

Anonyymin Herrasmiehen Keittokirja

Tehdään ensimmäinen /nom/ista /epic/iin päätyvä ketju.

Postatkaa tähän lankaan kaikki arkiset ja edulliset joka nyymin perusmätöt. Einekset mielellään tuunattuina (ei "roiskeläppä" vaan "roiskeläppä, jonka päällä..."). Extra-krediittiä jos postaa kuvan ja/tai yksityiskohtaisen reseptin kanssa.

R: 10 / I: 1 / P: 1

miksi ES on niin legendaarinen energiajuomien joukossa vaikka Megaforce on paljon paremman makuista. molemmat suunnilleen saman hintaisia.

t. oon tehnyt testailuja

ps. oon ylittänyt kyllä jonne-iän mutta silti juon näitä lähes päivittäin

R: 30 / I: 4 / P: 1

Aliarvostetut ruoat

Tähän lankaan postaillaan aliarvostettuja ruokia.

AP:n valinta: parsakaali. Sen terveellisyys kyllä tunnustetaan, mutta varsin moni tuntuu inhoavan sen makua. Minun mielestäni taasen parsakaali on oikein makoisa. Näinpä viime yönä jopa unta parsakaalinmakuisista perunalastuista ja toivon, että sellaisia saisi Suomenkin kaupoista.

Mitkä ovat teidän mielestänne aliarvostettuja ruokia?

R: 12 / I: 1 / P: 1

Eldorado sinihomejuusto-ongelma

Ostin rahavajarien vaikutuksesta Auran sijaan eldorado-sinihomejuustoa ja totesin, että tämä on aika pahaa.
Kysymys kuuluu, miten käyttää tuo pala jotenkin viisaasti ilman, että imelänpistävä ominaismaku puskisi juurikaan läpi/minkä kanssa olisi jopa hyvää?
Aura sinihomejuusto on suurimpia herkkuja mitä tiedän, enpä osannut aavistaa, että näillä on näinkin radikaaleja eroja, en suosittele tuota.

R: 13 / I: 0 / P: 1

Tomaatteja, wok-vihanneksia, tomaatti-nyhtökauraa sekä halloumia.

R: 1 / I: 0 / P: 1

R: 243 / I: 55 / P: 1

Kartoitan tähän lankaan päivittäisiä aamupalojani. Tavoitteena olisi syödä joka aamu jotain.

Voitte liittyä mukaani.

Tänään vuorossa kaurapuuroa, jossa nokare hunajaa ja ripaus kanelia. Vetenä vesi.

R: 5 / I: 1 / P: 1

Teelanka

Noniin aloitan tällaisen langan, koska /b/ on paskaa.

Sain tänään tietää, että se keltainen originaali tee on myös teetä. Olen välttänyt mustan teen juomista, koska saan siitä hirveää ummetusta. Olen nyt tuossa vihreää teetä ja siinähän kofeiinia ei pitäisi olla?

Eli mitkä teet nyt ovat kofeiinittomia?

R: 3 / I: 0 / P: 1

Onko teflonissa alumiinia?

R: 8 / I: 0 / P: 1

Wasabi!

Kaikki tietävät wasabin kuuluvan olennaisena osana sushin nauttimisessa. Onko joku keksinyt sille muuta käytöä?

Paras käyttö jota olen keksinyt on paahdetun ruisleivän päällä "levitteenä". Wasabi ja ruisleipä sopivat yllättävä hyvin yhteen.

R: 9 / I: 0 / P: 2

Saako tätä herkkua suomenmaalta vai täytyykö lähteä Tallinnaan auton kera?

R: 17 / I: 1 / P: 2

Naudan sisäfilettä, voissa paistettuna, ai että… <3

R: 7 / I: 2 / P: 2

Ano pitakebab ohje:
1. mee kauppaa

2. osta tää:
http://www.pirkka.fi/tuotteet/61204-pirkka-kebablihalastu-240-g ja tää:
http://www.pirkka.fi/tuotteet/61529-pirkka-kebabkastike-260-ml
ja paketti euroshopper pita-brödii (6kpl sisältää).
osta kans ehkä jotai salaattii ja tomaattii jos haluut.

3. mee kotii laita kebab mikroo 4min 600w ja brödit laitat sinne 30s (kantsii vähä kostuttaa kevyesti niit päältä)

4. täytä ne leivät ja älä unoha sitä kastiketta minkä ostit.

5. omnom vittu on hyvää ja maksaa yhteensä 3e + 2 + 1 + (salaatti + tomaatti n 1e) eli 6e ja tosta syö kaks kertaa ja se kastike riittää vaik 20 kertaan.

hinta 3e / annos ja teko kestää n 10min

R: 4 / I: 2 / P: 2

nyymin lempi margariini? ittelläni ois tää

R: 7 / I: 2 / P: 2

Tuliset ruoat

>Kun syöt Pirkan mexican tomaattiketsuppia

Mites muut nyymit: maistuuko tulinen ruoka?

Itse en ole niin tottunut tuliseen ruokaan.

R: 16 / I: 10 / P: 2

Ostin tällaisen lihaköntin, kun sai ilta-alennuksilla -60 %. Nyt kysymys kuuluu, että mitä tästä voi/kannattaa tehdä? Leikata siivuiksi ja paistaa pihveinä? Joku uunipatajuttu? Jos laittaa uuniin, niin kannattaako leikata pienemmiksi kuutioiksi, vai voiko laittaa kokonaisena. Paketissa siis reilu 900 g

R: 42 / I: 3 / P: 2

Dyykkauslanka

Hakeeko muut ruokansa roskiksilta? Suosittelen hakemaan, koska itse en ole nyt ostanut kaupasta ruokaa kahteen kuukauteen ja tulee kyllä halvaksi. Olen ryypännyt nyt kaksi kuukautta aamusta iltaan ja syönyt hyvin.

R: 20 / I: 6 / P: 2

Aamulapasetit

Postatkaa aamupalasettinne.

AP juo parhaillaan Pirkan Costa Ricaa. Sen tippumista odotellessa tein vaasan ruispalat juustolla sekä meetvurstilla ja jogurtin.

R: 2 / I: 1 / P: 2

Tein itte valkosipulimajoneesia eli aiolia. Löysin tämmösen reseptin netistä mitä vähän siistein:

2 valkosipulinkynttä
2 tl dijon-sinappia
1 kananmuna (huoneenlämpöinen)
1/2 sitruunan mehu (~2 rkl)
hieman valkopippuria
ripaus suolaa
2 dl rypsiöljyä/auringonkukkaöljyä (tasan 2dl, tarkka mitta! ei-kylmäpuristettua, huoneenlämpöistä)

- Hienonna valkosipulit ja laita ne _kapeaan_ kannuun.
- Mittaa kannuun myös muut ainekset
Laita sauvasekoitin kannuun, terä kiinni kannun pohjaan.

Käynnistä sekoitin, ja nosta sitä vähitellen kohti pintaa.

Ja täs on videokin sieltä mistä reseptin otin, en viitti postata blogin linkkiä koska sen mietelausenormous paskatti vitusti kuten videostakin jo näkee: https://vimeo.com/118423162 Mutta oli kyllä yhtä helppoa kuin tuossa, ihan perus paskallakin sauvasekoittimella onnistui kunhan tuo astia on vaan sopivan kapea, sellainen että sekoittimen pää mahtuu sinne mukavasti. Tuli ihan koostumukseltaan kaupan kaman tapaista, maku on ihan puhdas valkosipulipaska. Toi väkevöityy helvetisti ollessaan muutaman tunnin jääkaapissa, pistin nimittäin itte 3 valkosipulinkynttä ja 6h myöhemmin jääkaapissa oltuaan se on ihan helvetin väkevää, mikä ei itteä haittaa mutta joo.
Avaa

R: 13 / I: 2 / P: 2

Veganismi

Onko veganismi oikea valinta? Onko Nyymichanissa vegaaneja?

R: 10 / I: 2 / P: 3

Se sujahti uuniin :3

R: 7 / I: 2 / P: 3

Kanankoipien maustaminen

Miten yleensä maustatte kanankoivet?

Laitoin juuri uuniin kolme kanankoipea, joista kaksi maustoin currylla ja yhden paprikajauheella.

R: 3 / I: 0 / P: 3

Hampurilaistäytteet

Tomaatit loppuivat! En voi laittaa tomaattia hampurilaisiini.

Mitä te yleensä laitatte hampurilaisen väliin?
Avaa

R: 5 / I: 0 / P: 3

Ruokaan ja ruoanlaittoon liittyviä videoita

Tähän lankaan hyviä ruokaan ja ruonalaittoon liittyviä videoita

R: 9 / I: 4 / P: 3

Mitä söisin keitettyjen makaronien kanssa: currytonnikalaa (purkkikamaa siis), broileripyöryköitä vai (kanannahka)jauhelihapihvejä?

R: 13 / I: 11 / P: 3

Oh-hoh! Eiliseltä jäi yli vähän pizzaa…

(Tilanne lavastettu.)

R: 10 / I: 3 / P: 3

Pizzalanka

En löytänyt pizzalankaa, joten tein sellaisen.

Tähän ihan kaikki; pakaste, mikro ja ravintolapizzat.

Pakastepizzoista voisin suositella Grandiosan tupla salamia. iso rasvainen omn omn.

R: 0 / I: 0 / P: 3

https://promo.meltwater.fi/suomenkansallisruoka
Kyl se ois lihapullat ja perunamuussi.

R: 8 / I: 0 / P: 3

Kesäherkkuja

Mitä tykkäätte natustella kesällä?
Itel tää: vesimelooni.

Kuva liitty, nautin just.

R: 244 / I: 86 / P: 3

Mitä olet syönyt tänään?

AP keitteli riisiä ja paistoi rypsiporsaan paistisuikaleita pannulla ja lisäsi uncle bens-kastiketta lihoihin. sweet chili tms taisi olla maku.

R: 8 / I: 4 / P: 4

Noni rotat, postatkaas keittiönne kunto. Täs oma. Olen työtön, vakavaa masennusta sairastava rotta.

R: 20 / I: 2 / P: 4

Hiiva

Ostatteko kaupasta vai käytättekö omaa tuotantoa?

R: 43 / I: 0 / P: 4

Kuorittuna vai ei? Itse en kuori ikinä. Opin koulun ruokalassa, että kuoriminen on aikaa vievää sotkuista homojen hommaa.

R: 3 / I: 1 / P: 4

Eikö oikea sana olisi ruoanlaitto? LOL!

R: 6 / I: 0 / P: 4

laitetaas vähän eloa tähänkin ala lautaan eli laittakaas tähän lankaan teiän kaupan valmis ruokien eli eines ruokien ns "tuunauksia"

itellä tällä hetkellä: atrian salami pitza + pirkan czeddar aamu pala juusti + ketzuppi = hyvä aamiainen =)

mutta postatkaa tekin omanne

R: 4 / I: 0 / P: 4

Ostin parmesaania tattipastaa varten viikonloppuna ja sitä on vielä jäljellä. Mitään reseptejä mihin voisin käyttää loput tuosta juustosta?

R: 19 / I: 2 / P: 4

kiinalainen safka

Parahin /nom/, olen pitkään jo miettinyt josko menisin kebabbilan sijaan paikalliseen kinkkiravintolaan mutta se on aina vain jäänyt ja jäänyt.
En uskalla mennä sinne itse tiskille ensin pällistämään ja sanomaan etten otakaan mitään vaan kysyisin teidän kokemuksia kiinalaisista ravintoloista.
Kannattaako niissä käydä ja mikä noin yleisesti on rahallinen vastine verrattuna perus-kebabiin tai metrosämpylään?
Avaa

R: 15 / I: 0 / P: 4

Keskustelua Kikkoman-soijasoosista. Minkä kanssa te yleensä käytätte Kikkomania tai soijakastiketta ylipäätänsä? Itse syön sitä yleensä kanan kanssa.

R: 1 / I: 1 / P: 4

Tämä on ruaga. Makaroonilootassa on tomaattia, papuja, paprikaa ja sibale, mausteina inkivääri, pippuri ja sweet-chilikastike. Sit on inkivääritee.

Postatkaa kokkauksianne.

R: 14 / I: 0 / P: 4

Keitä kaksi desiä riisiä (pitkäjyvä). Riisit lautaselle ja plörts purkki tonnikalaa hiutaleine öljyssä, sekoita. Nauti.

Terveellistä ja halpaa, laiskalle hikkylle.

R: 11 / I: 2 / P: 5

Jouluruuat

Joululanka!

Mitä nyymit ajattelivat kokkailla jouluksi? Kertokaa reseptinne ja drinkkinne millä lämmittää mieltä synkkänä ja kylmänä vuodenaikana.

Itse ainakin kinkun pistän uuniin ja laatikkoja ajattelin väkertää ensimmäistä kertaa. Lipeäkalaan en ajatellut koskea, koska hieman kyseenalaistan taitojani maustaa kastikkeen oikein. Lohta voisi myös ostaa jos halvalla saa ja toki pipareita ja kääretorttuja valmistan.

Jos vain jaksan teen piparitaikinan itse, enkä turvaudu valmislevyihin. Hernekeittoa teen sitten joulun jälkeen lisäten siihen ylimääräisen kinkun, porkkanaa ja sipulia. Tietenkin pussiherneistä, eikä mistään valmispurkista.

Vähän kyllä vituttaa, kun ei taida rahat riittää kaikkien herkkujen tekemiseen mitä tahtoisin tehdä. Kun halvimmillaankin menee yli 50€ kaikenkaikkiaan ruokiin ja juomiin.

Juotavaksi tottakai terästettyä glögiä, muutamaa eri olutta ja viiniä. Grogia olen tehnyt aiemmin, mutta munatotia voisin kokeilla ensimmäistä kertaa myös. Jos rahat riittävät, ostan myös hieman viskiä.
Naposteltavaksi aiemmin mainitut piparit ja joulutortut, sekä konvehteja. Muutakin laitan, jos rahat riittävät tai jos saan hyviä ideoita.

Siinä kyllä säästää vähän rahaa, jos annan joululahjaksi osan kokkailuistani, esimerkiksi uskon isäni arvostavan itsetehtyjä perinneruokia, ja suvun lapsille iso läjä pipareita tai jotain muuta luovempaa voisi upota.

Riisipuuron taidan jättää väliin, kun söisin sitä sitten vain yksin(Tyttöystäväni ei luultavasti sitä halua)

Jos vieraita tulee käymään niin lisäksi voisin leipoa pullaa, kääretorttua ja kuivakakkua kahvin lisukkeeksi. Toki myös piparit ja tortut sopivat tähän.

Loppuun vielä ihan hyvältä kuulostava porkkanalaatikkoresepti:

1.kg porkkanasosetta
1.dl rikottuja ohrasuurimoita
2.dl vettä
4-5.dl maitoa
1 kananmuna
2.rkl siirappia
0,5tl suolaa
ripaus mustapippuria

pinnalle: korppujauhoa ja voita


1: keitä ohrasuurimoita vedessä noin 5 minuuttia, kunnes keitinvesi on imeytynyt ohraan. lisää maito ja hauduta puuroa kannen alla noin 30. minuuttia sekoitellen välillä.

2: Sekoita lähes kypsän puuron joukkoon porkkanasose, muna, siirappi ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripoittele pinnalle korppujauhoja ja lisää muutama voinokare. kypsennä 175-asteessa noin 2 tuntia tai jos jakaa kahteen pienempään vuokaan 1,5 tuntia

resepti pirkka-lehdestä.

R: 24 / I: 3 / P: 5

onko nyymeilla mitään kokemusta sosekeitoista?
Itse aloitin näiden teon ja syömisen tämän vuoden alussa ja olen kokeillut lukuisia variaatioita ja eksoottisimpia vihanneksia kuten fenkolia jne.

R: 9 / I: 0 / P: 5

http://soviet-power.com/detail.php?pid=264

Neuvostoaikana purkitettua säilykevettä. Ei juomakelpoista.

Löytyykö netin syövereistä mitään muita hämäriä elintarvikkeita?

R: 14 / I: 0 / P: 5

aika loppuu

eli tilanne olis sellainen että jaakaapistani löytyy 3,5 litraa 2.7 vanhentunutta maitoa. huomasin asian eilen illalla kun kaivelin pieniä kokkareita hampaistani.. vituttaa että kahvimaidoksi tuo ei enää sovellu, muuten olisi muro/kahvi/kaakaopäivä tiedossa.

ehdotelkaa jotain luovia reseptejä mihin käyttää tuo maito. tulen varmaan pannaria tekemään, johon kuluu 8dl mutta mitäs lopuille? sen olen päättänyt että viemäriin en kaada tippaakaan.

inb4
-riisipuuro
-makaronivelli
-makaronilaatikko

myös yleistä keskustelua kokemuksista vanhentuneesta maidosta sekä sen käyttötavoista

R: 25 / I: 4 / P: 5

Lämpimät voileivut

Naapurista on nyt parina päivänä kantautunut huumaava tuoksu, jonka epäilen tulevan jonkinlaisista lämpimistä tonnikalaleivistä. Mieleni alkoikin tehdä jonkinlaisia tonnikalaleipiä ja ajattelin kysyä josko nyymeillä olisi vinkkejä parhaisiin tonnikalaleipiin.

Tähän lankaan myös muut anojen parhaat lämpimien voileivujen reseptit.

R: 8 / I: 1 / P: 5

Juuh elikkäs kahvilanka.

Osaisko nyymit suositella hinta-laatu suhteeltaan hyvää tummapaahtoista kahvia?

R: 6 / I: 0 / P: 5

Kytsykää maailma ressalleeltlcmta "kotii" palannela mnitä vzann.

R: 4 / I: 0 / P: 5

Mitkä on anojen lempikonvehteja?
Kuuluuko suklaaseen marja- tai hedelmätäyte?
Itelläni nää: parhaat konvehdit maailmassa on tuo kuvan numero 1, Brunbergin ne sinivalkoraidallisessa paperissa olevat ja Budapestit. Ja suklaaseen ei kuulu marjat tai hedelmät.

R: 0 / I: 0 / P: 5

5 mg xrua oPALJON ianenou jyn rejullinn bbi PL, vähänä lerddrriosiaaliene, mrr iss bmoelddå afrfessiibinen, Ajatus mene mössöksiaj llähinnän mömmökdoi miuuttta e itän psjss tuukkr mirkrr. koorrdinaar n mitäno on kyen rtjstisstå bälkee, mymitJiimeis\'r\'l \'78kuen tj o
9 rk ostd.

R: 7 / I: 1 / P: 5

Hernekeittolanka

Hernekeittolanka

Tykkäätkö hernekeitosta? Miksi/miksi et? Teetkö itse vai ostatko purkkihernaria? Laitatko mausteita hernariisi? Jos laitat, niin mitä? Mitä muuta nautit hernarisi kanssa? Millä juomalla huuhtelet alas hernarisi?

Juuh elikkäs AP:lla varmaan tällaiset setit: Rainbow\'n purkkihernekeittoa med sinappi. Voisi kokeilla tällä kertaa laittaa vähän basilikaa, kun sellaistakin kerran on.