/nom/ - Ruuanlaitto

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

Veganismi Anonyymi 15.12.2016 (To) 17:19:15 No. 36925
Onko veganismi oikea valinta? Onko Nyymichanissa vegaaneja?
Ei ole mitään oikeaa valintaa, mutta noiden anti-anti-vegaanien argumentit ovat heikkoja. Kuten tuokin sanoi, "Morality is a social agreement", mikä tarkoittaa, että tuo tuon argumentti siitä, että eläinten tappaminen olisi sama asia kuin ihmisten tappaminen moraalin kannalta, on logiikaton.

Moraali on sosiaalinen sopimus ja siksi vallitsee (tällä hetkellä) ainoastaan ihmisten kesken. Voimme kyllä tehdä vastaavia sopimuksia muidenkin lajien kanssa, mutta onnea vaan vegaaneille kasaamaan sikojen hallitusta, joka edustaa koko sikakuntaa ja jonka kanssa kykenemme tekemään kyseisiä sopimuksia.

Niin kauan kuin tällaista sopimusta lajiemme välillä ei ole, ei moraaliakaan voi siltä osin olla olemassa ja lajimme ovat käytännössä sotatilassa keskenään. Sama pätee myös planeettamme ulkopuolisiin lajeihin ja jos esimerkiksi avaruusmutsit tulevat tänne kaappaamaan nyymejä seksileluikseen niin siinä ei ole mitään moraalitonta niin kauan kuin lajimme eivät ole tehneet minkäänlaista keskinäistä sopimusta.
>>36926
Samoin myös tuo argumentti toimii vegaaneja vastaan siinä, että jos eläinten tappaminen on väärin niin sitten kaikkien eläinten tappamisen täytyy olla väärin. Onko väärin tappaa hyttynen? Vai koskisiko tämä moraali vain kivoja eläimiä? Jos kyllä, niin sitten sen täytyy päteä myös ihmisiin, eli vain kivojen ihmisten tappaminen on väärin. Vai vedetäänkö raja eläimen älykkyyden mukaan? Sosiaalisuuden mukaan? Onko vain älykkäiden ihmisten tappaminen moraalitonta? Onko vain erittäin sosiaalisten ihmisten tappaminen moraalitonta? Ovatko nyymit vapaata riistaa?

Jos taas jokaisen eläimen tappaminen on väärin niin elämistämme tulee ihan mahdotonta.
(134.71 KB 600x858 1349911874949.jpg)

No ei. Eiköhän täällä jokainen jollakin tavalla lihaa suuhunsa ota ja niele proteiinia.
EIköhän tän langan pointti ole vaan yritys saada aikaiseksi sagerageväittelyä kahden henkilön välille jostain alkuperäiseen aiheeseen liittymättömästä.
Olin useamman vuoden vegaani, mutta lopetin vegaaniuden kesällä sen jälkeen, kun söin kerran kalaa (en muista mitä kalaa oli, jotain pikkusinttejä), ja huomasin, että olo koheni sen myötä normaalista huomattavasti hetkessä, ja kylläisyyden tunne oli paljon voimakkaampi kun yleensä syömisen jälkeen. Luultavasti mulla oli siis ollut joku puutostila, jonka sintit korjasivat. Täytyy kyllä sanoa, etten koskaan ole jaksanut miettiä kaikkia mahdollisia tarpeellisia ravintoaineita ja niiden saantia, vaan olen syönyt vähän mitä sattuu ja tekee mieli, eli voi vaan olla, etten osannut syödä vegaanisesti "oikein". Nykyään olen kuitenkin vegaanisesti suuntautunut sekäsyöjä.
>>36929

Tämä ei ole /b/.
On se kai aika hyvä valinta, ainakin terveellinen. Olisin vegaani ellen olisi laiska
>>36932
Tämä siis jos sen tekee oikein eikä vaan että syö jotain pelkkää salaattia koska ei syö lihaa
[Never.] Päivittäin kasviksia. [Never.]
>>36928
Appeal to futility
>>36961
Syökö jotkut oikeasti joinakin päivinä pelkkää lihaa tai jotain juustoa?
>>36985

No jotakin hiilaripaskaa, kuten makaronia, riisiä, ranskalaisia tms. lihan kanssa. Siinä aika monen perusruokavalio.
Turha terveysriski toi vegaanipelleily.


Forms
Delete
Report
Quick Reply