[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2019 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]

/nom/ - Ruuanlaitto

Nimi
Email
Aihe
Viesti
Varmennus
Tiedosto
Upote
 [▶ Näytä lisäasetukset & rajoitukset]
Kuvake
Spoiler
Salasana (Tiedoston poistoon.)
» Sallitut tiedostopäätteet
jpg, jpeg, bmp, gif, png, wav, mp3, swf, webm, mid, mp4,
» Suurin sallittu tiedostonkoko on 10Mt
» Upotteeseen videon koko URL, ei siis pelkkä ID.
» 200x200 pikseliä suuremmat kuvat piennetään.
» Lankakerä

[Takaisin][Mene alas]

File: 1482074908877.jpg (58,21 KB, 800x570, parsakaali.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.36936

Tähän lankaan postaillaan aliarvostettuja ruokia.

AP:n valinta: parsakaali. Sen terveellisyys kyllä tunnustetaan, mutta varsin moni tuntuu inhoavan sen makua. Minun mielestäni taasen parsakaali on oikein makoisa. Näinpä viime yönä jopa unta parsakaalinmakuisista perunalastuista ja toivon, että sellaisia saisi Suomenkin kaupoista.

Mitkä ovat teidän mielestänne aliarvostettuja ruokia?

 No.36937

Mun mielestä parsakaali on aika mautonta höttöä ja siksi en sitä syö. Ihan tuoreparsa on parempaa kesäisin - hieman merisuolattuna ja öljyssä paistettuna.

 No.36938

>>36937
Ootko sä nyt ihan varma, että olet syönyt parsakaalia? Kuulostaa aika kummalliselta, että joku kuvailisi sitä mauttomaksi.

 No.36939

https://www.valio.fi/reseptit/kahden-kaalin-jauhelihapaistos/

Teen tällaista kahden kaalin (parsa- ja kukka-) paistosta atm.

 No.36940

>>36939

Mmm, tuli oikein hyvää.

 No.36941

Parsakaali ei saa olla ylikypsää. Onhan se maukasta kyllä parhaimmillaan. Liekö vihaajat syöneet vain ylikypsäksi keitettyä pakastetta?

>>36939
Valion resepteissä vituttaa maitoon hukuttaminen. Onhan toki niiden reseptien julkaisun syykin maidon menekin kasvattaminen.

En vaan keksi mitä hyötyä on laittaa ruokakermaa mihinkään, tai hukuttaa joka ruoka juustoon.

 No.36942

>>36941

Ruokakerman olisi kyllä voinut jättää poiskin ja juustoraasteenakin käytin Pirkan tuotetta, kihi kihi.

 No.36943

Söin just tänää parsakaalia tuntu et olin unohtanut koko herkun olemassaolon ja onhan se aikamoista superruokaa

 No.36944

Ajattelin lähiaikoina (kenties jo tänään?) tehdä taas kahden kaalen (parsa- ja kukkakaali) paistosta.

 No.36945

>>36944

Taas tuli ihan hyvää kaalipaistosta, mutta alkaa kyllä jo kieltämättä vähän kyllästyttää, kun kohta kaksi vuoallista olen syönyt lyhyellä aikavälillä. Pitää kohta siirtyä muihin resepteihin.

 No.36946

>>36945
No mites sitä tehdään?

 No.36947

>>36946

- parsa- ja kukkakaalta, kumpaistakin yhteensä noin kilon verran
- jauhelihaa 400 g
- sipulia
- pussi juustoraastetta
- jos käyttää ruokakermaa, niin sitä purkillinen

Keitä kaalet, paista jauheliha ja sipuli. Voitele vuoka ja heitä kaalet, lihat ja sipulit vuokaan. Heitä sekaan myös juustoraaste ja sekoita ainekset hyvin. Kaada päälle myös mahdollinen ruokakerma. Paista seosta uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

 No.36965

Tein kahvinkeittimellä puuroa.
[Lue: keitin veden toim. huom!]

 No.36968

>>36947
oon jo muutaman päivän suunnitellu että tekisin tämän ja tänään päätin sen tehdä
ongelmana on vaan se että isompi kattila on likainen enkä sitä jaksa tiskata niin taitaa jäädä kaalit keittämättä voi vitun vittu TMOP

 No.36969

>>36965
mahtoi tulla melkoista, kun kahvinkeitin lämmittää veden ehkä 80 asteiseksi korkeintaan

 No.37246

>>36947
tänään ajattelin taas tehdä tätä, voisin pari kuvaakin postata
t: eri

 No.37248

>>37246

Postaas toki vain kuvia. Pitäisiköhän itsekin tehdä pitkästä aikaa juustoista parsakaalipaistosta?

Hyvä ruoka, parempi mieli.

 No.37249

File: 1525516860692.jpg (817,17 KB, 3264x2448, kaalet.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

>>37248
unohdin tietenkin ottaa kuvia itse valmistusprosessista mutta eipähän tarvii piilotella paskaisia keittiötasoja
mausteeksi tuli pippuri, suola, savupaprika ja vähän currya
n. tasalta valmista

 No.37250

>>37249
ja nyt kun huomaan niin hirveitä kaalijärkyleitä seassa enkä edes sekottanut ruokakermaa kunnolla sekaan, tmop…

 No.37251

>>37250
Tapetaan, mut näyttää ihan hyvältä kyl :3

Jos oisin rinkirunkkari niin tulisin kanssa syömään ja toisin jotain lisäpurtavaa samalla.

 No.37252

File: 1525518268825.jpg (886,81 KB, 3264x2448, kaalet2.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

siin tota ny ois, antaa vielä jäähtyä

 No.37253

File: 1525518621608.jpg (624,76 KB, 3264x2448, kaalet3.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

ja siinä lautasella! hyvää tuli, ainut vaan että kaikki ruokakerma yms neste valui vuoan pohjaan mutta ei kai tuo mitään
piti lisätä jälkeenpäin suolaa ja chili äiä soosit mutta muuten 5/5

 No.37254

>>37253

Nnnam!

Saahan sitä välillä herkutella…

 No.37255

>>37252
>>37253
No jopas sattui. Juuri menin pari päivää sitten ostamaan kukkakaalta ja parsakaalta kaupasta pitkästä aikaa. Jauhelihaakin löytyy. Taidan tehdä samat setit. Näyttää herkulliselta.

 No.37256

Haluaisin testata niitä tankoparsoja, mutta ne on kaupassa aina semmosissa suurissa nipuissa, kun tahtoisin ensimmäisellä kerralla ostaa vaan yksi tai kaksi, jos en pidäkään, ettei mene niin haaskuuseen.

 No.37274

rusinat. opin tykkäämään näistä muutama päivä sitten. hyvä korvike karkille ja sopii lähes kaikkiin suolaisiin ja makeisiin ruokiin.

 No.37283

Parsakaaleri on kyllä paras ruoka-aine. 5/5.
Itse aina valmistan sen höyrystämällä ja jättäen hieman napakaksi, sitten rouskin merisuolaa päälle ja pyöräytän voissa pannulla. Pikku puristus limeä sekaan toimii hyvin. Ai saatana kun tulee makoisaa! Tulee syötyä joka päivä parsakaalia, sopii kaiken kanssa. Hyvää myös raakana.
Muistakaa syödä myös varret, ne on helvetin hyviä ja niissäkin hyvät ravinteet! Hieman enempi kuitua, mutta kaikkea muuta kuin puisevan makusta, mitä jotkut sitten pelkää syyttä.

 No.37284

Parsakaaleri on kyllä paras ruoka-aine. 5/5.
Itse aina valmistan sen höyrystämällä ja jättäen hieman napakaksi, sitten rouskin merisuolaa päälle ja pyöräytän voissa pannulla. Pikku puristus limeä sekaan toimii hyvin. Ai saatana kun tulee makoisaa! Tulee syötyä joka päivä parsakaalia, sopii kaiken kanssa. Hyvää myös raakana.
Muistakaa syödä myös varret, ne on helvetin hyviä ja niissäkin hyvät ravinteet! Hieman enempi kuitua, mutta kaikkea muuta kuin puisevan makusta, mitä jotkut sitten pelkää syyttä.

 No.37285

>>37284
Tarkoitat varmaan höyryttämällä. Parsakaalin höyrystäminen olisi vähän eri juttu.



Poista Viesti [ ]
[Takaisin][Takaisin ylös]
[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2019 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]