/nom/ - Ruuanlaitto

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(89.88 KB 401x587 128203475836.jpg)

kiinalainen safka kiinalainen safka 17.08.2010 (Ti) 08:45:59 No. 34736
Parahin /nom/, olen pitkään jo miettinyt josko menisin kebabbilan sijaan paikalliseen kinkkiravintolaan mutta se on aina vain jäänyt ja jäänyt.
En uskalla mennä sinne itse tiskille ensin pällistämään ja sanomaan etten otakaan mitään vaan kysyisin teidän kokemuksia kiinalaisista ravintoloista.
Kannattaako niissä käydä ja mikä noin yleisesti on rahallinen vastine verrattuna perus-kebabiin tai metrosämpylään?
Hinnoista en osaa sanoa muuta kuin pääkaupunkiseudulta, jossa kebu/pizza ~7-8 euroa ja yleensä nuo kiinalaiset safkat sen 11-14 euroa riippuen kelpaako kana vai pitääkö olla katkarapua. Kyllä sille rahalle vastinetta saa. Riisi on sellaista kiinalaistyylistä, jota on helpompi syödä tikuilla ja vaikka nuo annokset nyt eivät yleensä mitään maailman monimutkaisimpia ole, niin on niissä enemmän tehty kuin kepsussa ja maku on varmasti paljon parempaa ja tuoreempaa, varsinkin jos et ole ennen kinkkiruokaa maistanut. Jos 11 euroa tuntuu liian kovalta hinnalta, tarjoavat nuo mestat yleensä lounasta 8-9 euron hintaan arkisin 11-15 välillä. On yleensä muutamaa erilaista ruokaa esillä ja myöskin friteerattuja paremmissa paikoissa. Ne itse ruokalajit ovat noissa lounasbuffeteissa vähän heikkotasoisempia kuin ala cartesta tilatut, mutta ei mitenkään huonoja.
Kiinalaiseen kannattaa mennä juuri lounasbuffettiin, tuohon 11-15 aikaan. Itse olen tykännyt, vaikka edellinen postaaja kertoikin niiden oleman heikkotasoisempia; ne on ehkä omasta mielestäni sellaista perusmättöä.

Anna mennä!
Eri-homo kuin AP kysyy:
Millaista siellä sitten kannattaa tilata tälläisen henkilön, joka on tottunut ainoastaan pizzaan ja kebabbiin? Onko buffet tosiaan, että saa maistaa kaikkia ruokavaihtoehtoja? (loistava vaihoehto siis alkututustumiseen)
>>34757
Ainakin niissä buffeteissa joissa minä olen käynyt (muutama eri kinuskila) on ollut ehkä 4 liharuokaa + 1 kasvisvaihtoehto riisin päälle + friteeratut kanat + keitto. Ja kun tuollaisen paketin saa siihen 8-9e niin suosittelen lämpimästi. Oma tyttöystävä ei vaan ole suuri fani niin tulee harvemmin käytyä.
kinkkisafka on paskaa
Monissa kiinalaisissa ravintoloissa on Ruotsin vastaavasta skenestä lainattu "4 pientä annosta"-ratkaisu, jossa osioidulla lautasella on 4 erilaista ruokaa(esim pari friteerattua juttua ja nautaa chilissä). Kyseisellä annoksella pääsee maistelemaan kaikenlaista, mutta oman kokemukseni mukaan kyseistä hienouttaa ei kaikkialta saa. Itse olen tykästynyt kaikkeen friteerattuun. Veikkaan että pillukin maistuisi paremmalle friteerattuna.
(81.31 KB 333x500 128249102553.jpg)

>pääkaupunkiseudulta, jossa kebu/pizza ~7-8 euroa ja yleensä nuo kiinalaiset safkat sen 11-14 euroa

Missä helvetin keskustassa tämä koko "pääkaupunkisi" sijaitsee? Kun matkustaa muutaman kilometrin ulos keskustasta, niin heti safkojen hinta tippuuu kebejen ja pitsojen kohdalla 5-7e, samoin kuin kiinalainen 6-10e. 5e taitaa olla pienin määrä, mitä olen kiinalaisesta maksanut.

>>34757
En suosittele käymään buffeteissa, sillä ruuan laatu on usein niissä selvästi huonompi kuin yksittäisannoksissa, jotka ovat myöskin sen verran isoja, ettei buffetissakäyminen edes määrän puolesta korvaa laatua.

En suosittele valitsemaan listalta näitä "3 pientä ateriaa" yms. yhdistelmäannoksia, koska usein samankaltaiset ruokalajit maistuvat samanlaisilta. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että Suomessa ruoka tehdään vastaamaan suomalaisten makutottumuksia, joita OIKEA kiinalainen ruoka ei missään nimessä vastaa. Vain yhden ruokalajin tilaaminen kannattaa siis siinä mielessä, että määrä on usein isompi kuin näissä yhdistelmäannoksissa.

Kebabit ja pitsat kiinalainen ruoka lyö kyllä mennen tullen sekä maun ja laadun että määrän puolesta.
>>35125
älähän nyt, mitä Pekingissä söin joka ilta ulkona (oli halvempaa kuin syödä himassa) niin helvetin hyvää se oli, osaavat kikkailla makujen ja mausteiden kanssa aivan eri tavalla kuin länkkärit.
Kotosuomessa sitten tuli ainaisen perunan, makaronin ja pelkällä suolalla maustettujen kastikkeiden kanssa melkein itku ;__;
(142.51 KB 670x460 128250040652.jpg)

Konsepti on kyllä kiinnostava, mutta siihen outouteen kyllästyy. Lihat leikataan aina jotenkin ihmeellisesti, siten ettei tulos paljon houkuttele - sitkeitä, mauttomia osia on seassa. Kastikkeet on vesipohjaista limaa. Mausteita käytetään liikaa - pippurikastike alkaa maistua pajuisen puiselta. Tulisuus ei sovi herkkiin makuihin, mutta chilillä läträtään. Tulos on että "tuli syötyä chilikastiketta ja jotain muuta, jonka makua en erottanut". Ainainen riisi alkaa vähitellen kyrsimään.

Friteeraaminen osataan, mutta siinä en näe lisäarvoa länkkäriruokaan nähden.
ammattikärki: "kiinalainen" ruoka Suomessa ei ole kiinalaista nähnytkään
>>35165
Olet oikeassa, Frank.
AP tässä, käväisin sitten katsomassa millaista mättöä tuli mukaan ja oletin saavani sellaisia kivoja pieniä pahvibokseja kuin telkkarissa ja ihmettelin kympin pinnassa heilunutta hintaa.
Päätin kuitenkin ottaa turvalliselta tuntuneet pekingin ankan ja katkarapuja vihanneksilla, mukaan tuli kuitenkin kaksi sellaista normi-kebab rasian kokoista askia ja molempiin riisiboksit päälle.
Maku taas, no olihan tuo outoa mutta odotin kyllä vähän enemmän. Pisteitä myös laskee katkarapuboksista löytynyt pitkä hius.
Vähän kouluruokamainen fiilis jäi koko hommasta, jos ensi kerralla kokeilen jotain friteerattua kun unohdin siinä lounasruuhkajonossa syntyneessä paniikissa miettiä sen enempää.
sano tiskillä "buffet" (jos siis sellainen on kyseisessä ravintolassa, heh) ja sitten käy lappaamassa lautanen täyteen friteerattuja possupalleroita ja nuudelia, nam!
>>36818
nyymin harrastukset: 5 vuotta vanhojen lankujen bumppailu
>>36819

so? jos tälläne kinetsuravintoloita käsittelevä lanka on viel tallel nii miks turhaa tehä uutta lankaa?
puoli vuosikymmentä
Kiinalainen on yleensä ihan superior tier kebabbilaan verrattuna. Lounasaikaan kannattaa käydä buffetilla, tai sitten ottaa se 4 pientä ateriaa niin saa vähän kaikkea
MEillä ois täällä tuppukylässä joku kiinalainen mesta mutta en kyllä uskalla mennä sinne kun ne ei kuitenkaan osaa suomea enkä vittu ikinä ymmärrä kymmenesosaakaan mitä hoonosoomipuhujat mutisee koska olen suomiburgeri. Lisäksi olen ihan vitun nirso joten en halua vahingossakaan saada jotain paskaa.

Lisäksi en uskalla/halua kokeilla mitään uutta =)
>>36823

joo…………….kiinalaiset pikaruokalat on kyllä sellasta eksotiikkaa että huhhuh…………………….parempi vaan että pysyt tutuissa ja turvallisissa pirkan eineslaatikoissa…………………………


Forms
Delete
Report
Quick Reply