/nom/ - Ruuanlaitto

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(127.21 KB 480x321 128155377739.jpg)

null 11.08.2010 (Ke) 19:09:37 No. 34320
onko nyymeilla mitään kokemusta sosekeitoista?
Itse aloitin näiden teon ja syömisen tämän vuoden alussa ja olen kokeillut lukuisia variaatioita ja eksoottisimpia vihanneksia kuten fenkolia jne.
Eipä ole kuin ihan perusmalleista kokemusta. Sosekeitto rupeaa houkuttelemaan ihan toisella tavalla kun sen tarjoilee paahdetun paahtoleivän ja kovaksi paistetun pekonin kera. Hyvää on.
>>34326
Sopii erinomaisesti mm. alkuruoaksi jos sukulaisia tulossa syömään. riistaruoan alkuruokana tuo on loistava vaihtoehto
vaikka en hirveämmin kasvisruuista perusta, niin kyllä sosekeitto vie kielen mennessään. parhautta on myös se että niihin voi laittaa melkeinpä mitä vaan kaupan kasviksista löytyy
kerro ihmeessä yhdistelmiä, ap.
noissakin kai toimii pitkä haudutus.

toimivia:
porkkana-inkivääri
tomaatti-linssi
näihin kookosmaito myös
pirjo-peruna
juuresshaisset,
maa-artisokka on gurua !
kukkakaalisosekeitto, lapsuuden suosikki :)
punajuuri-kookos, ihan parasta
currylla maustetut keltaiseen vivahtavat keitot ...

sulatejuusto jos nomittaa, valkoviini om nom
omenaa voi kokeilla joukkoon laittaa.

päälle mieluusti runsaasti tuoretta persiljaa, krutonkeja jos nomittaa, paahdettuja siemeniä vittuilun vuoksi. raejuusto on mannaa taivaalta sosekeittojen kanssa.
helppoa ja halpaa ruokaa. ja hyvää, ehkä parhaita.
Tehosekoitin on todella hyvä sosekeittojen tekemisessä, parempi kuin sauvasekoitin.
Tein tänään Fenkoli Palsternakka sosekeittoa
Fenkolin maku muistuttaa lakritsia ja palsternakka antaa makua ja pari perunaa, ruokakermaa ja sitruunamehua ja hyvöö tulloo
On kyllä herkkua kun iskee jotain katkarapuja vielä sekaan ja jotain tulista
Monesti tulee tehtyä. Jotain maustettua ruokakermaa kun heittää joukkoon niin tulee tosi herkkua. Esim. Valion tomaatti-vuohenjuusto ja 3 juustoa sopivat tosi hyvin.

Koskenlaskijakin toimii jossain purjoperunasetissä.
Juuri tänä aamuna tein ensimmäistä kertaa sosekeittoa, tosin aika yksinkertaista.

Purkin tomaattisosetta ja vuohenjuustoa heitin kattilaan ja soseutin. Jälkeen päin lisäsin vielä tonnikala purkin että saisi vähän proteiinia.
Ah, sosekeitot ovat ihania. Kämppis vain vei sauvasekoittimen mennessään. Täytyy tänään varmaan hakea kaupasta uusi ja tehdä sosekeittoa, omnom.
joskus tehnyt tomaatti-fetaa, mikä oli ihan jees mutta vähän tylsähköä. Voisikohan tota jollain piristää, tuore chili ehkä?

Mites linssit soseutuu? Kerran yritin tehdä linssikastiketta ja sain aikaseksi linssimuhennuksen. (mut oli om nom)
>>34358
basilikaa, muita yrttejä, savupaprika, chilihän sopii kaikkeen, jos siitä tykkää.
linssikeitto soseutuu soseuttimella, esim sauva.
Jokunen viimeaikainen suosikki:

a) Bataatti-kideypapu (ääri-ruokaisa)
b) Kukkakaali-aurajuusto
c) Parsakaali-herne

Kaikki alkaa sillä että kasariin sipulia ja vapaavalintaisia mausteita öljyn kanssa kuullottaen. Perään joku em. yhdistelmä, vettä sen verran että peittyy ja keitetään melkein kypsäksi -> hyrskyn myrsyn
(5.59 KB 161x133 128224250012.jpg)

Irlannissa joskus opin syömään sosekeittoja ja nykyään teen niitä ahkeraan, varsinkin talvisin.

Perunoita
Kukkakaalia
Selleriä
Purjoa
Porkkanaa
Kermaa
+suola ja pippuri

Päälle paahdettua sibulaa ja sivuun tuoretta valkosibulapatonkia. Omnom.
>>34956
Lisää soppaasi myös palsternakka, ja paljon mustaa koskenlaskijaa
>>34968
Joo, toi lastenkoskija pitää koettaa.
>>34956
Kokeile ihmeessä myös maa-artisokkaa, omaan suuhun se ainakin tuntuu olevan puhdasta voittoa sosekeitoissa.
Jopa ihan perus peruna/sipuli/porkkanasta tuli kerman kanssa hyvää sosekeittoa. Heitin lautasella sekaan vielä pakasteesta katkaravut niin meni koko kattilallinen.
Saksassa oli ilmeisesti voissa paistetusta sipulista sekä perunasta tehtyä keittoa, jossa oli porkkanaa. Ruualta maistui.
Tänään:
porkkana-peruna-bataatti-palsternakka.
Sipulirouhe-pippuriseos-grillimauste-situurapippuri. Raejuustoa, ina tabascoa.
Peruna pilaa sosekeiton maun IMO
en tiedä mikä siinä on, mutta jotenkin syntyy sellainen puinen maku.
(324.32 KB 479x284 1416602845131.png)

Ei kai final boss ole palannut laudoille kun /nom/ on saanut aktiivisuutta?
>>36769
Ei. Täällä on vain minä pitämässä kipinää, että /nom/illa olisi edes jotain uutta silmänruokaa
(70.07 KB 960x709 1417433862202.jpg)

En ole itse vielä uskaltautunut kokeilemaan noin haastavia reseptejä, jonain päivänä ehkä saatan kokeilla, kunhan opin sauvasekoittimen salat.


Forms
Delete
Report
Quick Reply