/nom/ - Ruuanlaitto

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(6.67 KB 500x375 12820704157.jpg)

null 17.08.2010 (Ti) 18:40:15 No. 34785
Kuorittuna vai ei? Itse en kuori ikinä. Opin koulun ruokalassa, että kuoriminen on aikaa vievää sotkuista homojen hommaa.
Itselle tehtynä lähes aina kuorineen, ellei jostain erityisen hienosta tilanteesta tai ruuasta puhuta.
Muiden kanssa sitten tulee kuorittua heidän kanssaan tai heille.
Potut ja nakit kuorineen, perkele.
Keitoissa joutuisi putsaamaan perunat niin hyvin, että on vaan helpompi kuoria ne.
Oikealla kuorimaveitsellä kylmien pottujen kuoriminen on nopeampaa kuin peseminen.
Perunat aina kuorien kanssa, jollei muusia tee.
Kuorissa on kaikki maku ja ravinteet.
Uudet perunat voi tietysti hotkia kuorineen, mutta kyllähän vanhemmatkin potut menevät au naturel. Terveellistähän tuo kuori taitaakin olla.
Riippuu lämpötilasta, jos potut on aivan kuumia kuorin ihan että on jotain tekemistä siksi aikaa kun jäähtyvät. Muuten en jaksa.
Kuorin jos itse valmistan. Jos on jo valmistettu kuorineen, niin en älä kikkailemaan kuorien poistamisella. Raakana ne kuoritaan jos haluaa kuoria.
Keittoihin ja muusiin kuorin, jos ne on lisukkeena kastikkeen kanssa tms, niin en kuori, ellei ole kovin musitä länttejä.

Ja uusia pottuja nyt en tietenkään kuori, kuten tuuskin kukaan muukaan. Vaikka olisi kuinka sivistynyt. Perunan kokonen nokare voita vaan kylkeen, ehkä tilliripaus. Ja ääntä päin.
Raakana suuhun vaan.
>>34859
Juu. Kauhean tylsän makuisia ilman kuoria jos raakana syö.
>>34817
Tätä olen aina ihmetellyt, jotkut keittävät kuorineen ja sitten vasta kuorivat. Eikö se olisi helpompi kuoria kuorimaveitsellä ennen keittämistä.

Itse kuorin vain jos peruna on jonkin ruoan ainesosa esim. keitoissa. Muuten aina kuorineen. Olenko tässä asiassa yksin vai pitävätkö nyymit perunan kuoren mausta? Mielestäni kuori itsessään on myös ihan hyvän makuinen, ei siis että pelkkää kuorta söisin mutta se antaa hyvän maun perunaan.
>>34864
Kuorineen keittämällä pysyy vitamiinit paremmin, tulee makua kuorestakin, eikä pinta mene kovaksi.
Syön kuorineen ihan täysillä. Kuorittu ei ole muuta kun mautonta mössöä.
>>34785

Itse opin armeijassa, että joko kuorii perunat eikä ehdi syödä, tai sitten ei kuori ja ehtii jotenkuten syödä. Tästä on jäänyt tavaksi ja en enää koskaan kuori perunoita. Maistuvatkin paljon paremmalta kuorilla kuin ilman. Paitsi tietty muusiin, tms kuorin missä on ns. pakollista.
>>34931
Itse en kuori edes muussiin, antaa mukavasti tekstuuria.
Kuorittuna, paitsi uudet.
>>34931
Tämä. Sanasta sanaan.
>>34931
Itsehän opin että perunoiden kuorimisen ja syömisen jälkeen niistä kuorista ehtii vaikka taitella origameja ja silti on aivan liikaa aikaa tapettavaksi.
En kuori myöskään ikinä jos satun syömään perunaa. (Harvoin syön.)

Perunan kuoret ovat hyviä
>>34977


Saatte myös minun kirveeni.
Kuoriminen on tyhmää touhua, sillä lähes kaikki vitamiinit sijaitsevat juurikin kuoren välittömässä läheisyydessä. Kuoret myös maistuvat paremmalta kuin sisällys, joka on pelkkää tärkkelystä.
Ap on mies minun makuun
En kuori
En kuori.
Huomasin jo ala-asteella, että kuoriminen on typerää.
Kaikki muut pennuista kuori ja piti mua varmaan kulinaarisesti aika vulgaarina, kun en alistunut normiin.
kuoret
Itse kuorin ainoastaan jos tulee vastaan hyvinkin "paksukuorinen" kaveri.
Yleensä kuorin, mutta pyrin siihen ettei kuoren mukana lähtisi yhtään perunaa. Siis jos keitettynä syö. Ja kuorin siis vasta keittämisen jälkeen, enkä niinkuin jotkut, jotka keittävät ne ilman kuoria. Muusia tai sosekeittoa tehdessä tietysti kuorin ennen keittämistä. Jos taas teen lohkoperunoita niin jätän kuoren perunaan ja syön kuorineen.
Uusia perunoita en kuori. Pesasen vain pikaisesti. Niin ja perunat nostan omasta maasta tietysti.
Meillä samat, AP. Kun suurimmat mullat pesee perunan päältä niin ihan hyvin pystyy syömään.
Ehdottomasti kuorilla. Maistuvatkin ihan hyville.
Kuorilla. Kuorissa on kaikki vitamiinit ja hivenaineet. Vain läskit kuorii perunat.
hyvä trolli homot…
Toi perunan kuva on muokattu
huomaa pixeleistä
>>36076
Ketä trollaa?
Intissä söin kuorineen koska ei ollut aikaa kuoria. Sittemmin olen syönyt aina kuorineen.
En kuori koskaan. Paitsi jos teen jotain esim kasvissosekeittoa. Gratiineihin ja lohkoperunoihin tms en ikinä kuori
kuorineen tottakai
En kuori ikinä.
Tulee kuulemma kuoren mukana lannotteita ja jotain kemikaaleja mutta ei jaksa välittää tarpeeksi että alkaisi nyhväämään jonkin kuorimaveitsen kanssa.
>>36843
Hieno bump.

Ittehän en kotona perunoita tee ikinä, hyi helvetti. Uudet perunat kuitenkin tosiaan menee kuorineenkin, kaikki muut kuorin. Minähän en mitään vitun shittiä syö. t. nirso homo
>>34864
Nimenomaan kuorineen perunat pitäisi keittää, koska silloin siellä pysyy meiningit sisällä ja kun perunan on keittänyt kuorineen niin se kuori lähtee helposti irti perunasta sellaisena kalvona. Perunassahan on juuri siinä kuoren alla paljon vitamiineja ja raakana kuoriessa kuorimaveitsellä lähtee irti myös juuri se maukas ja ravinteikas pintakerros. Kuorineen keitettynä taas saa irrotettua perunasta sen pelkän kalvomaisen kuoren.
Kuorin aina, paitsi uudet perunat. Vituttaa äheltää sen kuoren kanssa siinä lautasella kun kastikkeet on päällä ja peruna vain muussaantuu kun koetan irrottaa sitä.
Ketä vittua?

Syöttekö te banaanitkin kuorineen vai lankesinko pahemman kerran.


Forms
Delete
Report
Quick Reply