/nom/ - Ruuanlaitto

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(3.30 KB 144x144 1354709632205.jpeg)

Jouluruuat Anonyymi 05.12.2012 (Ke) 12:13:52 No. 36174
Joululanka!

Mitä nyymit ajattelivat kokkailla jouluksi? Kertokaa reseptinne ja drinkkinne millä lämmittää mieltä synkkänä ja kylmänä vuodenaikana.

Itse ainakin kinkun pistän uuniin ja laatikkoja ajattelin väkertää ensimmäistä kertaa. Lipeäkalaan en ajatellut koskea, koska hieman kyseenalaistan taitojani maustaa kastikkeen oikein. Lohta voisi myös ostaa jos halvalla saa ja toki pipareita ja kääretorttuja valmistan.

Jos vain jaksan teen piparitaikinan itse, enkä turvaudu valmislevyihin. Hernekeittoa teen sitten joulun jälkeen lisäten siihen ylimääräisen kinkun, porkkanaa ja sipulia. Tietenkin pussiherneistä, eikä mistään valmispurkista.

Vähän kyllä vituttaa, kun ei taida rahat riittää kaikkien herkkujen tekemiseen mitä tahtoisin tehdä. Kun halvimmillaankin menee yli 50€ kaikenkaikkiaan ruokiin ja juomiin.

Juotavaksi tottakai terästettyä glögiä, muutamaa eri olutta ja viiniä. Grogia olen tehnyt aiemmin, mutta munatotia voisin kokeilla ensimmäistä kertaa myös. Jos rahat riittävät, ostan myös hieman viskiä.
Naposteltavaksi aiemmin mainitut piparit ja joulutortut, sekä konvehteja. Muutakin laitan, jos rahat riittävät tai jos saan hyviä ideoita.

Siinä kyllä säästää vähän rahaa, jos annan joululahjaksi osan kokkailuistani, esimerkiksi uskon isäni arvostavan itsetehtyjä perinneruokia, ja suvun lapsille iso läjä pipareita tai jotain muuta luovempaa voisi upota.

Riisipuuron taidan jättää väliin, kun söisin sitä sitten vain yksin(Tyttöystäväni ei luultavasti sitä halua)

Jos vieraita tulee käymään niin lisäksi voisin leipoa pullaa, kääretorttua ja kuivakakkua kahvin lisukkeeksi. Toki myös piparit ja tortut sopivat tähän.

Loppuun vielä ihan hyvältä kuulostava porkkanalaatikkoresepti:

1.kg porkkanasosetta
1.dl rikottuja ohrasuurimoita
2.dl vettä
4-5.dl maitoa
1 kananmuna
2.rkl siirappia
0,5tl suolaa
ripaus mustapippuria

pinnalle: korppujauhoa ja voita


1: keitä ohrasuurimoita vedessä noin 5 minuuttia, kunnes keitinvesi on imeytynyt ohraan. lisää maito ja hauduta puuroa kannen alla noin 30. minuuttia sekoitellen välillä.

2: Sekoita lähes kypsän puuron joukkoon porkkanasose, muna, siirappi ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripoittele pinnalle korppujauhoja ja lisää muutama voinokare. kypsennä 175-asteessa noin 2 tuntia tai jos jakaa kahteen pienempään vuokaan 1,5 tuntia

resepti pirkka-lehdestä.
Pakastepizzaa ja kokista jos wowitukselta kerkeää syömään.
Voi juku mikä jouluaatto.
(180.34 KB 571x820 1354711829216.jpg)

Aina on hyvä aika rillata
750cl votkaa
1,5dl jaffaa

Kaada votka suuhusi. Ihmisvihan hieman lievennyttyä kaada jaffa suuhusi. Odota 120 min ja mene nukkumaan.
Itteni tekee piparkakkutaikinan, joulutorttuja ja haen äidiltä laatikot (porkkana, lanttu, peruna) ja paistan kinkun luun kera leivinuunissa.

Aamulla toki väsään riisipuurot.
Tänä vuonna pitäisi olla rahaa hieman enemmän käytössä, katsotaan mitä sitä tekisi. Ehdotuksia otetaan vastaan.
t. >>36174
>>36766
Leivo itteäs pataan
(1.22 MB 2980x1608 1417643946468.jpg)

Tän piparijunan postasinkin jo been puolelle. Väritys on tehty ihan vaan elintarvikevärillä, tomusokerilla ja vedellä sopivan tahmeaksi tökötiksi sekoitettuna. Lumi on kananmunanvalkuaista ja tomusokeria.
>>36775
Kaunis juna pakko vielä tännekin laittaa :3 Osaisinpa itsekin ;__;
>>36775
Hieno juna!

Itse aloitin tuon joulun tuossa pari viikkoa sitten. Kaverin kanssa syötiin tonttulakit päässä kinkkua, rosollia, pottua ja juotiin jouluolutta ja katsottiin jouluista elokuvaa.
Yleensä tykkäisin viettää joulua vaan yksin juoden kaljaa ja pelaten, mutta tänä vuonna on vähän eri tilanne niin haluttaa käydä noita sukulaisiakin vähän tapaamassa ja kenties vois kotonakin jotain kinkkua paistella. On se sentään niin hyvää
>>36778
tänä vuonna on eri tilanne koska… olet joulupukki?
>>36779
Hyvä arvaus

Tänä vuonna on teemana asioiden miettiminen ja arvostaminen niin siksi


Forms
Delete
Report
Quick Reply