[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2018 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]

/nom/ - Ruuanlaitto

Nimi
Email
Aihe
Viesti
Tiedosto
Upote
 [▶ Näytä lisäasetukset & rajoitukset]
Kuvake
Spoiler
Salasana (Tiedoston poistoon.)
» Sallitut tiedostopäätteet
jpg, jpeg, bmp, gif, png, wav, mp3, swf, webm, mid, mp4,
» Suurin sallittu tiedostonkoko on 10Mt
» Upotteeseen videon koko URL, ei siis pelkkä ID.
» 200x200 pikseliä suuremmat kuvat piennetään.
» Lankakerä

File: 1423331928309.jpg (90,94 KB, 662x331, atria.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.36814[Vastaa]

laitetaas vähän eloa tähänkin ala lautaan eli laittakaas tähän lankaan teiän kaupan valmis ruokien eli eines ruokien ns "tuunauksia"

itellä tällä hetkellä: atrian salami pitza + pirkan czeddar aamu pala juusti + ketzuppi = hyvä aamiainen =)

mutta postatkaa tekin omanne
3 postausta jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.36828

1. Kananmunaa nuudeleihin, toimii keitettynä, paistettuna tai liemen sekaan raakana sekoitettuna.

2. Paistakaa ne mikkropitsat pannulla, pohjan rakenne paranee huomattavasti.

3. Kannattaa myös katsoa että ruoka näyttää maittavalta, eli kaikki mikroateriat vittuun siitä muovi-astiasta ja tavalliselle lautaselle.

4. Kurkkua ja tomaattiakandee lisätä, sillä tuoreet vihannekset tuo moninaisuutta makuun.

5. X-tran räiskäleet maistuu pelkältä pahvilta, sokeri, kerma yms. eivät auta sen makua. jos kumminkin jotain tarvii niille tehdä, niin kannattaa tutkia liharäiskäleitä tai muita suolaisia variaatioita.

6. mikroburgereille sama vinkki kuin pitsoille, eli paistaa pannulla, samalla voi lisäillä täyttetä väliin, mm. juustoa, kananmunaa, tuoreita vihanneksia ja soosseja.

7. koittakaa vältellä niitä vitun einesruokia, kun ne on kumminkin aika vitun paskoja. parempi vain kokata itse aluusta jotain hyvää. loppuun muutama helppo ja nopea:

pyörittele ohuita kanafileitä korppujauhoissa, ei tarvii ees munaa välissä. ripottele pinnalle suolaa ja paprikaa. kylkiäisiksi paistettuja papuja, joko liemessä tai sellaisenaan pakastettuja, mausta suolalla ja pippurilla. siihen vielä perunaa, pastaa, riisiä, tai mitä nyt sattuu löytymään. mausta edellämainitut yhdellä selkeänmakuisella mausteella.(ruohosipuli, valkosipuli, curry, basilika, oregano yms.)

 No.36829

^Niin paljon typoja, anteeksi humalaani…

 No.36831

>kaiva kaikki einekset kaapista
>lyö einekset roskiin
>tee oikeata ruokaa
Paras tuunaus.



File: 1422597160106.jpg (65,45 KB, 800x600, tmp_1967-Parmigiano_reggia….jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.36811[Vastaa]

Ostin parmesaania tattipastaa varten viikonloppuna ja sitä on vielä jäljellä. Mitään reseptejä mihin voisin käyttää loput tuosta juustosta?
Yksi postaus jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.36825

Siitä voi tehdä vaikka Alfredo soosin

 No.36826

Laita munakkaaseen. Juusto tekee siitä kestävämmän, jos haluut tehdä riisimunakasta.

 No.36827

tee porkkanakeittoa ja ripottele sekaan vaikka raejuustoakin vielä. Tai sitten risotonkin päälle sopii.



File: 128203475836.jpg (89,88 KB, 401x587, 128203475836.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.34736[Vastaa]

Parahin /nom/, olen pitkään jo miettinyt josko menisin kebabbilan sijaan paikalliseen kinkkiravintolaan mutta se on aina vain jäänyt ja jäänyt.
En uskalla mennä sinne itse tiskille ensin pällistämään ja sanomaan etten otakaan mitään vaan kysyisin teidän kokemuksia kiinalaisista ravintoloista.
Kannattaako niissä käydä ja mikä noin yleisesti on rahallinen vastine verrattuna perus-kebabiin tai metrosämpylään?
16 postausta ja 2 kuvavastaus jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.36822

Kiinalainen on yleensä ihan superior tier kebabbilaan verrattuna. Lounasaikaan kannattaa käydä buffetilla, tai sitten ottaa se 4 pientä ateriaa niin saa vähän kaikkea

 No.36823

MEillä ois täällä tuppukylässä joku kiinalainen mesta mutta en kyllä uskalla mennä sinne kun ne ei kuitenkaan osaa suomea enkä vittu ikinä ymmärrä kymmenesosaakaan mitä hoonosoomipuhujat mutisee koska olen suomiburgeri. Lisäksi olen ihan vitun nirso joten en halua vahingossakaan saada jotain paskaa.

Lisäksi en uskalla/halua kokeilla mitään uutta =)

 No.36824

>>36823

joo…………….kiinalaiset pikaruokalat on kyllä sellasta eksotiikkaa että huhhuh…………………….parempi vaan että pysyt tutuissa ja turvallisissa pirkan eineslaatikoissa…………………………



YouTube video. Toista klikkaamalla kuvaa.

 No.36793[Vastaa]

Keskustelua Kikkoman-soijasoosista. Minkä kanssa te yleensä käytätte Kikkomania tai soijakastiketta ylipäätänsä? Itse syön sitä yleensä kanan kanssa.
12 postausta jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.36808


 No.36809

Oon syönyt soijakastiketta varmaan viimeksi 10 vuotta sitten

maistuuko se vähän teriyakilta tai wasabilta (tai sinapilta)

 No.36810

>>36809
teriyaki



File: 1419097650003.jpg (1,43 MB, 2560x1920, 1419097650003.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.36791[Vastaa]

Tämä on ruaga. Makaroonilootassa on tomaattia, papuja, paprikaa ja sibale, mausteina inkivääri, pippuri ja sweet-chilikastike. Sit on inkivääritee.

Postatkaa kokkauksianne.

 No.36792

File: 1419597109264.jpg (64,02 KB, 540x960, 1419597109264.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

Postataan nyt sitten vaikka joulusapuskaa

Tein oma keksimää rosollia (en tiedä, mitä siinä oikeasti on). Ainekset:
Kurpitsa
Punajuuri
Kesäkurpitsa
Keitetty muna
Suolakurkku
Omena
Porkkana

kastikkeeksi punajuuriliemellä värjättyä creme fraichea
ois pitäny vielä laittaa hernettä ja perunaa. ja käyttää tuoretta punajuurta



File: 1366746836820.jpg (21,9 KB, 450x338, 1366746836820.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.36372[Vastaa]

Keitä kaksi desiä riisiä (pitkäjyvä). Riisit lautaselle ja plörts purkki tonnikalaa hiutaleine öljyssä, sekoita. Nauti.

Terveellistä ja halpaa, laiskalle hikkylle.
11 postausta jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.36788

>>36785
no onhan ne?

 No.36789

>>36788
ai millä perusteella?

 No.36790

>>36789
hinnan



File: 1354709632205.jpeg (3,3 KB, 144x144, 1354709632205.jpeg) ImgOps Google iqdb

 No.36174[Vastaa]

Joululanka!

Mitä nyymit ajattelivat kokkailla jouluksi? Kertokaa reseptinne ja drinkkinne millä lämmittää mieltä synkkänä ja kylmänä vuodenaikana.

Itse ainakin kinkun pistän uuniin ja laatikkoja ajattelin väkertää ensimmäistä kertaa. Lipeäkalaan en ajatellut koskea, koska hieman kyseenalaistan taitojani maustaa kastikkeen oikein. Lohta voisi myös ostaa jos halvalla saa ja toki pipareita ja kääretorttuja valmistan.

Jos vain jaksan teen piparitaikinan itse, enkä turvaudu valmislevyihin. Hernekeittoa teen sitten joulun jälkeen lisäten siihen ylimääräisen kinkun, porkkanaa ja sipulia. Tietenkin pussiherneistä, eikä mistään valmispurkista.

Vähän kyllä vituttaa, kun ei taida rahat riittää kaikkien herkkujen tekemiseen mitä tahtoisin tehdä. Kun halvimmillaankin menee yli 50€ kaikenkaikkiaan ruokiin ja juomiin.

Juotavaksi tottakai terästettyä glögiä, muutamaa eri olutta ja viiniä. Grogia olen tehnyt aiemmin, mutta munatotia voisin kokeilla ensimmäistä kertaa myös. Jos rahat riittävät, ostan myös hieman viskiä.
Naposteltavaksi aiemmin mainitut piparit ja joulutortut, sekä konvehteja. Muutakin laitan, jos rahat riittävät tai jos saan hyviä ideoita.

Siinä kyllä säästää vähän rahaa, jos annan joululahjaksi osan kokkailuistani, esimerkiksi uskon isäni arvostavan itsetehtyjä perinneruokia, ja suvun lapsille iso läjä pipareita tai jotain muuta luovempaa voisi upota.

Postaus on liian pitkä. Paina tästä näyttääksesi koko tekstin.
8 postausta ja 2 kuvavastaus jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.36778

>>36775
Hieno juna!

Itse aloitin tuon joulun tuossa pari viikkoa sitten. Kaverin kanssa syötiin tonttulakit päässä kinkkua, rosollia, pottua ja juotiin jouluolutta ja katsottiin jouluista elokuvaa.
Yleensä tykkäisin viettää joulua vaan yksin juoden kaljaa ja pelaten, mutta tänä vuonna on vähän eri tilanne niin haluttaa käydä noita sukulaisiakin vähän tapaamassa ja kenties vois kotonakin jotain kinkkua paistella. On se sentään niin hyvää

 No.36779

>>36778
tänä vuonna on eri tilanne koska… olet joulupukki?

 No.36780

>>36779
Hyvä arvaus

Tänä vuonna on teemana asioiden miettiminen ja arvostaminen niin siksi



File: 128155377739.jpg (127,21 KB, 480x321, 128155377739.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.34320[Vastaa]

onko nyymeilla mitään kokemusta sosekeitoista?
Itse aloitin näiden teon ja syömisen tämän vuoden alussa ja olen kokeillut lukuisia variaatioita ja eksoottisimpia vihanneksia kuten fenkolia jne.
21 postausta ja Yksi kuvavastaus jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.36769

File: 1416602845131.png (324,32 KB, 479x284, 1416602845131.png) ImgOps Google iqdb

Ei kai final boss ole palannut laudoille kun /nom/ on saanut aktiivisuutta?

 No.36771

>>36769
Ei. Täällä on vain minä pitämässä kipinää, että /nom/illa olisi edes jotain uutta silmänruokaa

 No.36773

File: 1417433862202.jpg (70,07 KB, 960x709, 1417433862202.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

En ole itse vielä uskaltautunut kokeilemaan noin haastavia reseptejä, jonain päivänä ehkä saatan kokeilla, kunhan opin sauvasekoittimen salat.



File: 1375110175262.png (181,66 KB, 1024x1024, 1375110175262.png) ImgOps Google iqdb

 No.36477[Vastaa]

http://soviet-power.com/detail.php?pid=264

Neuvostoaikana purkitettua säilykevettä. Ei juomakelpoista.

Löytyykö netin syövereistä mitään muita hämäriä elintarvikkeita?
6 postausta jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.36765

>>36764
> jos veden antaa liian kauan seistä, niin bakteerikanta kasvaa liiaksi
Tämä lienee selvää, mutta voisitko selventää hieman kuinka tarjoilet vettä seistä? Tarkoitan vain että se on muodoltaan lähinnä vettä hylkivä. Laitatko veden kalan suuhun, josta sitten annat sen pois vai kuinka tämä tapahtuu?

 No.36770


 No.36774

kylc on juomakelpoista, mutta amerikkalaiset ovat vain vähän tyhmiä.



File: 1373008550659.png (140,4 KB, 640x720, 1373008550659.png) ImgOps Google iqdb

 No.36457[Vastaa]

eli tilanne olis sellainen että jaakaapistani löytyy 3,5 litraa 2.7 vanhentunutta maitoa. huomasin asian eilen illalla kun kaivelin pieniä kokkareita hampaistani.. vituttaa että kahvimaidoksi tuo ei enää sovellu, muuten olisi muro/kahvi/kaakaopäivä tiedossa.

ehdotelkaa jotain luovia reseptejä mihin käyttää tuo maito. tulen varmaan pannaria tekemään, johon kuluu 8dl mutta mitäs lopuille? sen olen päättänyt että viemäriin en kaada tippaakaan.

inb4
-riisipuuro
-makaronivelli
-makaronilaatikko

myös yleistä keskustelua kokemuksista vanhentuneesta maidosta sekä sen käyttötavoista
11 postausta jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.36515

>>36513
eikä ole, koska
>>21968

 No.36759

AP täällä pitkästä aikaa.
tuli mieleeni aikaa sitten tapahtunut jännyys, että olin heittänyt puoli lasia maitoa jääkaappiin ja unohtanut sinne joiksikin päiviksi. Kun tsekkasin että olisko se vielä juotavaa, niin huomasin että se perkele oli muuttunut melkein kiinteäksi. Ei haissut mitenkään oudolta ja oli oikeastaan aika houkuttelevan näköistä, en uskaltanut maistaa.

Valmistinko vahingossa itse jogurttia?

 No.36760

>>36759
Riippuu millainen sen koostumus oli. Saattoi olla myös viiliä.



Poista Viesti [ ]
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15]
[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2018 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]