/nom/ - Ruuanlaitto

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(81.03 KB 1280x720 128247594830.jpg)

Niksit Niksit 22.08.2010 (Su) 14:19:09 No. 35135
Tässä langassa kulinaristit voivat jakaa omia arkea helpottavia niksejään keittiössä. Säästövinkkejä, helpottavia ohjeita jne.

Aloitan muutamalla yksinkertaisella

Pastan/riisin keitinvesi kannattaa maustaa, saa uusia pärinöitä safkoihin

Sinkkuna yksin asuessa jauhelihapaketti kannattaa jaotella kahteen tai kolmeen osaan, ja pakastaa käyttämättömät osat. Näin saa aina lihaa pakastimesta ja ei tule tehtyä 2,342kg kastiketta, jota joutuu syömään viikon.
>>35135
>jauhelihapaketti kannattaa jaotella kahteen tai kolmeen osaan, ja pakastaa käyttämättömät osat. Näin saa aina lihaa pakastimesta ja ei tule tehtyä 2,342kg kastiketta, jota joutuu syömään viikon.

Millaisia jauhelihapaketteja AP on oikein ostanut? Tuollainen normaali 400g paketti kun riittää ehkä noin neljään annokseen kastiketta joka menee sinkkunakin kahdessa päivässä.
(7.61 KB 227x198 128248576084.jpg)

Kilon tarjousjuusto menee usein syömäkelvottomaksi ennenkun sen ehtii kokonaan siivuttaa leivänpäälliseksi. Leikkaa se neljään osaan, ja pakasta loput. Voi myös raastaa, ja pakastaa sen, todennäköisesti soveltuu pakastamiseen paremmin.
Jos joskus oikein laiskottaa ja ajatus leikkuulautojen huuhtelusta tai pyyhkimisestä tympäisee niin leikkaan vihannekset/lihat tiskialtaassa. Kätevää, pitää tosin varoa ettei veitsi kovin tiuhaan osu teräkseen kun se tuppaa tylsyttämään sitä.
>>35144
hyi vittu sitä bakreerimäärää. Sitäpaitsi muovialusta pesemisineen on taatusti kätevämpi kun kaareva metalliallas ja veitsi
juokseva kylmä vesi auttaa sipuli-itkuun. pidä hanaa päällä lähellä leikattavaa kohdetta, veden ei tarvitse osua. itkun sattuessa laske kylmää vettä ranteille, auttaa.
>>35144
Jos ei vihannesten leikkaamisen jälkeen jaksa tiskata leikkuulautaa, niin riittää kun sen vain huuhtelee vittu.
>>35147
Parempi taktiikka on pitää pari sipulia aina vihanneslootassa jääkaapissa. Huoneenlämpöinen sipuli itkettää, mutta jääkaappilämpöiset pystyy pilkkomaan ilman kyyneleitä.
>>35145

Vessanpöntön muovisuojuksen bakteerimäärä on vähäisempi kuin leikkuulautasi.
Hei: jos haluatte kuulla oikeasti keinon mikä auttaa sipulin kirvelyyn niin laittakas uimalasit päähän. Tämä ei ole paskaa, ei säätöä.
joo nasse päähän kun leikkaatte sipulia, ei pääse taistelukaasut yllättämään.
Kyllä on avutonta. Sipulikaasuilta välttyy kun yksinkertaisesti leikkaa pois päin itsestään.
Tämä nyt ei liene mikään niksi, mutta leivät kannattaa pakastaa. Itse ainakin yksin asuessa en millään kerkeä syömään leipäpakettia ennen kuin se on pilalla.
omgomg, mitä tehdä jos sipuli itketäää???
Tosimies ei voi itkeä sipulia kuoriessa!
Sipuli ei kirvele kun pitää suun auki ja hengittää sen kautta. Teille jotka lässytätte kuinka itku tulee leikatessa, ette ole koskaan leikanneet. Ei se itku mitään, mutta kirvely vituttaa. Kokeilehan nuuhkaista sipulia niin jo valuu vesi, joten suun kautta henkeä.
>>35217
teroita se veitsi hermanni, niin ei itketä, paitsi jos someen osuu.
Sipuli-itkun pystyy välttää myös hengittämällä suun kautta sipulia leikatessa. Vink ki oma keksi mä.
leikkaa sipulit veden alla

>blondit hukkuu
opettele käyttämään soijarouhetta. halpaa, säilyy naurettavan hyvin ja paljon riittoisampi paketti, ei tarvii kokoajan olla ostamassa lisää.


tiukan säilykepurkin yksi aukaisutapa: veitsellä vääntää kannen ja purkin välistä.

kun on hellalla puuhaillut: kun kokkaukset ovat valmiina, heti kaikki käytetyt pannut ja kattilat täyteen kylmää vettä ja takasin suljetulle, mutta mahdollisesti vielä kuumalle hellalle. pannut pääsevät heti likoamaan, jolloin helpompi pestä/huuhdella ja hellat jäähtyvät nopeammin, jolloin nekin helpompi puhdistaa.


suolasirottimeen riisinjyviä, estää paakkuuntumisen.



dyykkaamalla kauppojen roskiksia voi löytää harvinaisiakin herkkuja ilmaiseksi(terv. tänään kolme pakettia kahvia, possun sisäfilettä ja keksejä)


opettele pitämään veitset terävinä.



siivoa jälkesi ennenkuin alat syömään.



mausta nyt ainakin pihvit paistamisen jälkeen.


ruokajuoma merkitsee paljon. vaihtoehtoina täytyisi olla ainakin maito, vesi ja mehu. rasvaisen ja suolaisen ruuan kanssa kylmä bisse on voittoa. nyt ei tule muuta mieleen:/
>>35136
Kaikki eivät syö lihaa yhtä paljon tai tee yhtä lihaisaa kastiketta kuin sinä.

Itsekin pakastan isommat lihaköntsät, olen sen verran vähäruokainen että tahtoo muuten mennä kaikki vanhaksi.

>>35756
>tiukan säilykepurkin yksi aukaisutapa: veitsellä vääntää kannen ja purkin välistä.

kiitos!
Karppaajia näyttäisi olevan täällä jonkin verran ainakin trollien tasolla joten:
Höyrytetyt vihannekset ovat maukkaampia kuin keitetyt. Höyrytysveteen kannattaa lisätä merisuolaa ja pinnalle vaikkapa rakuunaa. Tarkista kypsyysaste haarukalla ja nosta höyrytysastia kylmään veteen, jotta kypsyminen pysähtyisi nopeasti ja kasvikset pysyisivät sopivan rapsakoina ja kauniin värisinä.


Forms
Delete
Report
Quick Reply