/nom/ - Ruuanlaitto

Catalog Archive Bottom
Mode: Thread
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(434.20 KB 2048x1536 1366363541880.jpg)

pihvinyymi 19.04.2013 (Pe) 09:25:42 No. 36367 [Reply]
Kevään lihansyöntikausi on alkanut! ja lihaahan voi myöskin leivittää.
Näyttää kamalalta. Varmaan tosi hyvää joku vihreä, leivitetty pihvi keitetyn perunan kanssa.
Ei näytä kyllä pihvi kauhean hyvälle, mutta voi toki olla että ulkomuoto vain hämää. Kunnolla leivitetyt pihvit ainakin ovat hyviä. t. kokkinyymi ja noin 100 pihviä viikossa leivittävä.
Valokuva hämää tosi paljon. Jouduin sattuneista syistä ottamaan kuvan kännykällä..
Jatka pihvinyymi samaan malliin! Älä välitä näiden burgereiden volinasta vaan leivittele jatkossakin ylpeänä syömisesi.
>perunoita

(66.13 KB 300x267 1365964668890.jpg)

Anonyymi 14.04.2013 (Su) 18:37:49 No. 36355 [Reply]
>lämmitä uuni 225 asteeseen
>ota esille pelti
>laita pellille leivinpaperi
>levitä paperille tasaisesti ranuja
>paista 15 minuuttia
>kääntele ranuja
>lisää kalapuikkoja pellin reunoille
>paista 10 minuuttia
>suolaa ranut
>laita ranut ja kalapuikot lautaselle
>lisää mausteita, esim. ketsuppia, sinappia, majoneesia, salaatinkastiketta tms.
>mausteiset kalapuikkoranut ovat nyt valmiit
>kyytipojaksi paras maito, mutta hätätapauksessa muukin juoma käy
>nauti parhaassa seurassa eli itsesi kanssa
>jälkiruoaksi runkkaus maturelle

4.25/5
Voi vitsi. EI varmaan ois osattu paistaa ranuja ja kalapuikkoja uunissa ja käyttää mausteita ilman sun ohjetta.
Joskus laitan ranet kulhoon kun ovat valmiita, kaadan vähän oliiviöljyä ja heitän pippuriseosta joukkoon ja sekoitan raneja. Näin niiden päälle tarttuu mukavasti mausteet. t erigay
>>36364
Eikö olis parempi tehdä tuo ennen paistamista?

(60.61 KB 350x354 1365239610100.jpg)

Päärynä pizzassa Anonyymi 06.04.2013 (La) 09:13:30 No. 36339 [Reply]
Kokeilin eilen tomaatti-mozzarella-jauheliha-herkkusieni-päärynäpizzaa ja oli helvetin hyvää.

Ovatko muut a/nom/uumit käyttäneet päärynää pizzatäytteenä? Mitkä päärynäiset täyteyhdistelmät ovat toimineet teillä hyvin? Mitkä huonosti?
Ei vittu päärynää mihinkään ruokaan. Joskus koulun kermaviilikastikkeessa oli jotain päärynänpalasia. Harmitti, koska ne pilas sen ja tykkään muuten todella paljon kermaviilikastikkeista.

Mua vituttaa hedelmät muuallakin ruuissa. Esim. kun salaattiin tungetaan jotain viinirypäleitä ja vesimeloonia. Miksi? Eikä pizzaankaan mikään persikka kuulu ananas korkeintaan
En ole kyllä päärynää käyttänyt pitsussa tai muussakaan ruoanlaitossa puolukka toimii hyvin

Jotenkin olen kai ajatellut, että ei se kestä kuumennusta tai jotain
Ananas kuuluu pitsaan ja salaattiin.

(686.14 KB 1296x1666 1364805216487.jpg)

Anonyymi 01.04.2013 (Ma) 08:33:37 No. 36312 [Reply]
Puhutaanko tässä langassa valmisruoista, puhutaanko?
5 viestiä ja 1 kuva jätettiin pois.
tulee syötyä jos on tarjouksessa tai löytyy dyykatessa
Einesruuista. Saariosten Kinkkupekoniruukku on jopa ihan syötävää. Eihän noita nyt voi ostaa, jos ei alennuksessa ole.
>>36316
>>36317
No mitäs täällä yritetää dereailata ruokakeskustelua? Te ootte tän alalaudan syöpä
Nugetit ja kermaviiliin tehty dippi on ihan jepa sapuska jos on tien päällä.
>>36319

markorepairs?

(87.78 KB 568x331 1364741061950.jpg)

Anonyymi 31.03.2013 (Su) 14:44:22 No. 36307 [Reply]
joku pieras just floran uudessa mainoksessa.

elikkä mitä rasvaa käytätte?
mitä rasvaa? aika monenlaista. oliiviöljyä ja oivariinia pääosin. sitten tietysti kaikki ruokien aineksissa valmiiksi olevat rasvat.
>>36308
just tota rasvaa
Floran 15% on aika maistuvaa ja täyteläisempää kuin ne 1% rasvat :3
oho puhuin siis ruokakermasta.

Mutta "voista" käytän sitä punaista.
Käytän vaalenvihreää oivariiniä leivällä älkää ulisko, totuin makuun kotona, jotain perus pirkan tai rainbown halvinta ruokakermaa ruuanlaitossa ja paistamiseen luomu neitsyt oliiviöljyä ihan vaan siks kun se on niin isossa pullossa että ei tunnu missään käyttää sitä myös paistamiseen ja eipä tarvi ostaa erikseen paistamisöljyä. Maunhan kannalta se on ihan sama käyttää vähemmän neitsyttä öljyä kun paistaa.

(20.39 KB 509x325 1363267089217.jpg)

Anonyymi 14.03.2013 (To) 13:18:09 No. 36275 [Reply]
–Olen pyhää raivoa täynnä, jos joku laittaa foliota jääkaappiin ruokaa suojaamaan. Siinä ei ole mitään järkeä, varsinkaan, kun monet tuotteet eivät oikein tykkää foliosta. Esimerkiksi perunatuotteet eivät tykkää. Kelmu kuuluu jääkaappiin, ja folio niihin lämpimiin juttuihin, Wahlman muistuttaa
2 viestiä ja 2 kuvia jätettiin pois.
Sama. Muija laittaa foliota ja aina muistuttaa että laita folio. Mitä vittua :DD Kurkutkin käärii folioon.
>>36278
kyllä tyhmyys saa minussakin aikaan ajoittain pyhää raivoa.
Juuh itehän laitan kans foliot, u mads kokki :DDD
itse käytän kattilan ja pannun kansia.
>>36300
mulla ei niitä oo joten folio toimii kantena ettei ruuan haju leviä jääkaappiin. toi kokki luulee et kaikilla on kannet kaikelle.

(76.48 KB 350x263 1363910929497.jpg)

Makarylli Anonyymi 22.03.2013 (Pe) 00:08:49 No. 36288 [Reply]
Tuli ostettua tässä vähän aikaa sitten 4 kiloa kuvan mukaista tuotetta eurolla. Mietiskelin että voisi kokeilla jotain uusia safkoja tehdä noista, kun en yleensä ihan hirveästi makaronia syö. Parit makaronilaatikot olen jo tehnyt.

Onko nyymeillä ehdottaa mitään herkullisia ja monipuolisia makarylliruokia? Ei siis mitään \'keitä makaronit, lisää ketsuppi\' -paskaa vaan oikeaa ruokaa. Tähän lankaan saa ehdotella ja voin mahdollisesti jotain niistä toimittaakin, jos jaksan/muistan.

Huomiseksi ajattelin jotain kermaisaa kastiketta, mutta en tiedä laittaako pekonia vai lohta ja mitä sitten muuta. Löytyykö kenenkään menusta monipuolista pekoni/lohipastaa?
Makaronivelli:

Kiehauta 0,5L maitoa kattilassa.
Lisää makarooni joukkoon.
Keitä makarooneja 8min miedolla lämmöllä.
Nauti.
>>36289
Jaahas.. tämä on siis nyymin käsitys monipuolisesta?
(67.42 KB 500x372 1363952627808.jpg)

Pekonipasta!

- Paketti pekonia
- Sipulia
- 1 kananmuna
- 1dl maitoa
- 2dl ruokakermaa (sellanen juusto-maustettu on erityisen hyvää tähän)
- jotai mausteita

Paista pekonit ja sipulit pannulla, silppua pekoni paloiksi.

Keitä makaroonit ja kaada vesi pois.

Sekoita maito, kerma ja kananmuna.

Heitä pekonit, sipulit ja maitokermamunasotku kattilaan makaronien sekaan. Mausta vaikka suolalla ja pippurilla.

Lämmitä kattilassa sen verran, että kananmuna hyytyy.

Jee valmis.
Katselin tässä netistä jotain ohjeita ja vituttaa kun porukka kirjottelee noihin resepteihinsä ainesosien määriä pakkauksina. Esim. 1 pussi sitä ja 2 pakettia tuota. Ei voi vittu kertoa paljonko se on grammoissa kun noita vitun pakkauksia on eri kokoisia ja irtotuotteita saa juuri haluamansa määrän.
>>36289
no hyi saatana

(185.94 KB 517x316 1363266862764.png)

Anonyymi 14.03.2013 (To) 13:14:22 No. 36274 [Reply]
Minkä ihmeen takia Felixin ketsuppi maksaa kilon pullossa about 4 euroa, mutta saman verran Heinzia maksaa 2,5e? Ainakin K-kaupoissa.
1 viesti jätettiin pois.
(15.26 KB 200x290 1363267705337.jpg)

Felixin ketsuppi on tuotettu saksalaisesta Brummer-tomaattilajikkeesta, joka tuottaa pienemmän sadon ja siksi hinakin on korkeampi.

Felixin ja Heinzin ketsuppien suurin ero on siinä, että Heinz etikoituu nopeammin.
>>36279
Ja se että Heinz on parempaa.
En tiedä, mutta mielestäni ainakin suurin osa felixin tuotteista on paskaa. Vituttaa kun lähikaupassa melkein kaikki säilykkeet ovat felixin kuraa. Pitää raahautua aina kauemmas jos haluaa esim. Herkkumaan hyviä säilykkeitä.
Kyllä itellä on nämä merkit suunnilleen samanhintaisia, Felix parikymmentä senttiä kalliimpi. Tosin pienempi, oisko 5kg pullot sit. Sale kauppana. X-tra on sit huomattavasti halvempi, mutta se onkin vetistä kuraa.
>>36274
Täällä päin on ainakin silleen jännästi, että 1kg felixiä makso joku ~3e-> ja sitten 1.25kg felixiä joku ~0-20snt enemmän kuin heinz 1.25kg :D

(65.26 KB 820x500 1362738514297.jpg)

Anonyymi 08.03.2013 (Pe) 10:28:34 No. 36262 [Reply]
Onko anoilla lempimakkaraa?

Normaaleista kaupan makkaroista ostan itse mieluiten herkkulenkkiä, koska mikron kautta lämmitettyä siitä erittyy pieni savun haju ja maku. Vähän tulee nuotimakkara mieleen. Tiedä sitten millaista myrkkyä siihen lyöty.
Erikoisemmista toimii sitten ryynäri uunista ja näitä savuhovin lihaiset tuliset makkarat.
No eiköhän se ole vakio HK:n sininen
Kyllä se on huiluntuhti tai sitten läheiseltä pienteurastamolta haettu musta jätesäkki mikä täynnä oikein kertakaikkisen hyvää makkaraa ja halvalla :3
Saan hirveän ripulin jos syön makkaraa. En siis syö makkaraa, eikä minulla täten ole lempimakkaraakaan.
>>36267

Miksi sitten postasit lankaa? Toivottavasti tukehdut neekerien mustaan makkaraan homo
>>36268
Ap kysyi onko lempimakkaraa. Vastasin että ei ole. Mikäs ongelma tässä nyt on?

(69.69 KB 337x475 1352814846803.jpg)

Ano drinkki "virta pois" Anonyymi 13.11.2012 (Ti) 13:54:07 No. 36126 [Reply]
Jooh eli ano on havainnut hyväksi juomaksi seuraavanlaisen sekoituksen.

Tarvikkeet:
Laatuvotka jos haluaa hyvän lopputuloksen (Russian standard, stolichnaya, finlandia vodka jne.)
Appelsiini tuoremehu
Jaffa

Valmistus:
Lykkää votkaputeli pakastimeen vähintään parin tunnin ajaksi

Kaada korkeaan lasin tai tuopin pohjalle 5-10cl pakastinkylmää votkaa

Kaada sitten sekaan kylmää appelsiinituoremehua niin että lasi on puolillaan.

Senjälkein täytä lasi kylmällä jaffalla.

Lopputuloksena "virta pois" juoma. Eli maku on täydellisen raikas, mutta lopputuloksena pullo votkaa tyhjentyy aivan liian nopeasti jos ei ole tarkkana.

Laatuvotka voidaan korvata jollain räkäisellä suomiviinalla (tasavalta yms.) mutta silloin maku ei ole mielestäni niin täydellinen.

Hyviä humaltumisia anoille :3

Olkoot tämä yleinen anon oma juoma/drinkki -lanku samalla.
10 viestiä ja 1 kuva jätettiin pois.
>>36134
Itse pyrkisin enemmin peittämään vodkalla monsterin maun. Ei pahalla mutta hyi vittu kun voi olla pahaa energiajuomaa.
Yleensä juon vodkan pakastettuna ja ihan sellaisenaan mutta välillä on kiva hörppiä siihen päälle jotain. Happamat energiajuomat sopivat mielestäni hyvin.
(6.70 KB 104x356 1355897475507.jpg)

Appelsiini tuoremehu peittää kyllä loistavasti viinan. Ja tämän olen todennut myös erittäin hyväksi. Peittää paskaviinojen leijona/suomi viinan tukalat maut oikein hyvin ja kolisee niin että huppu heiluu. Kannattaa kokeilla. Jaffa Lime-Verigreippi Light.
>>36156

Kyrillinen "C" vastaa latinalaisen kirjaimiston "S"-kirjainta ja "P" ääntyy (melkein) samalla tavoin kuin suomen "R". CCCP on lyhenne Neuvostoliiton venäjänkielisestä, virallisesta nimestä Союз Советских Социалистических Республик eli translitteroituna Sojuz Sovetskih Sotsialistitšeskih Respublik. CCCP pitäisi siis suomalaisittain ääntää "äs äs äs är".
Veli venäläisten Stolichnaya on sen verran pehmeätä votkaa, ettei se tarvitse lantrinkeja, mutta eihän se kyllä mitään Alkon halvimpia juomia ole.
>>36249
Pehmeää vodkaahan se on ja hyvää ihan pelkkänään, mutta hyvä saada välillä virkistystä kun tekee joskus vähän toisin.

[ 123456789101112131415 ]
Manage Board Moderate Board Moderate Threads
Forms
Delete
Report