/nom/ - Ruuanlaitto

Catalog Archive Bottom
Mode: Thread
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

Anonyymi 03.08.2013 (La) 23:23:39 No. 36480 [Reply]
Miksi maksalaatikossa on rusinoita?
2 viestiä jätettiin pois.
>>36480
Tämä
>>36482
Mikään ei ole kuvottavampaa kuin se maiskuttaminen. Jos ei osaa syödä suu kiinni, ei kannata syödä ollenkaan.
>>36489
Mut sitten kuolee :(
>>36491
Niin? Parempi vain. Vituttaa vajakit maiskuttajat.
>>36482
>>36489
Tämä.
>>36480
Rusinat maksalaatikossa ovat parhautta.

(52.27 KB 256x192 1372220483166.jpg)

Kasvisruoka 26.06.2013 (Ke) 04:21:23 No. 36439 [Reply]
Ylipainoinen läskinyymi täällä morjes. Minulta löytyy korkeaa verenpainetta sekä kolesteroolia joten ajattelin lääkärin suosittelemana yrittää kokeilla elää kasvisruoalla. Olen syönyt koko ikäni eineksiä ja lihaa joten olen ihan hukassa kasvisruoan kanssa. Osaatteko antaa hyvin yksinkertaisia kasvisruokavinkkejä? Kiitän etukäteen.
12 viestiä jätettiin pois.
>>36451
lanttukin on ihan hyvää
>>36456
Ja kukkakaali!
>>36469
Ja porkkanasta myös. Porkkana-lanttu yhdistelmä on vitun jepa.

Mikä olisi hyvä vaihtoehto pavuille? On lievä allergia noille palkokasveille niin mieluiten ilman.

sydäm. terv.
toinen läskinyymi
>>36493
>Mikä olisi hyvä vaihtoehto pavuille?
Mikä tahansa muu kuin palkokasvi. Jos siis yleisesti ruokavaliosta puhutaan. Jätät vaan palkokasvit pois ja syöt kaikkea muuta mitä löytyy.

Jos jotain tarkempaa haluat esim. resepteihin vaihtoehtoja tms. niin saat sitten vähän selventää.
>>36439
Onko Ap:n paino pudonnut ja oletko noudattanut ruokavaliota?

(629.56 KB 1600x1200 128274785538.jpg)

null 25.08.2010 (Ke) 14:50:56 No. 35346 [Reply]
Tortillalanka. Miten nautitte torillanne? Jauhenlihalla, kanalla vai jollain muulla?

Tässä jotakuin tämänpäiväinen oma kyhäelmäni:
-broilerin fileesuikaleita, hunajamorinoituja koska ovat halvempia (miksi?)
-purkillinen vahvaa pirkka salsakastiketta
-purkki tomaattimurksaa (valkosipuli maustettua)
-jäävuorisalaattia
-tomaattia
-jalopejnoja
-ananasmurskaa

ja ranskankermaa tortillan päälle lusikalla levitettynä, jonka päälle koko muu roska.
29 viestiä ja 1 kuva jätettiin pois.
>>35362
Just näin, on ilmeisesti suomalainen oppi mennyt perille. Paista kaikki yli ja kuivaksi.
>>35400
Rustoa ja jännettä, kuulut tähän nerokkaaseen ryhmään jotka eivät tiedä lihasta mitään. Kaikki valkoinen lihassa on automaattisesti jännettä ja rustoa. Syökää eineksiä joissa eläimet ovat prosessoituja teille sopivaan muotoon.
Itse en syö jauhelihaa tai broileria. Yleensä laitan vaan kasviksia kuten kurkkua, tomaattia, jäävuorisalaattia ja ananasta, niiden lisäksi valmista salsakastiketta ja esim fetapaloja.

Joskus oon tehnyt tonnikalatäytettä mihin tulee esimerkiksi tonnikalaa, purkki cream fraichea/smetanaa/ehrmannin sour creamia/kermaviiliä, ananasta, maissia ja tomaattia. Sen lisäksi laitan yleensä jäävuorisalaattia ja kurkkua (jota en viitti laittaa tahnaan koska liian kosteaa).

Vois tehdä jotain papuhommaakin. Sellasta oon yleensä laittanut vaan tacokuorien kanssa kosteutensa vuoksi.
>>36428
Jauhelihan ja broilerin ulkopuolelle mahtuu aika paljon muuta eläinperäistä. Turhaa ituhippeilyä. Vai onko sulla joku hyvä peruste?
-Paistettu jauheliha kidneypavuilla
-Jäävuorisalaatti
-Suolakurkku
-Feta
-Jalapeno
-Aioli Valkosipulimajo

Näillä matskuilla mennään tänään

(37.96 KB 503x270 1368937169339.jpg)

Anonyymi 19.05.2013 (Su) 04:19:29 No. 36407 [Reply]
Millaisia ehkäpä omaperäisiä tapoja teillä on ruoanlaitossa?

AP on homo ja aloittaa

>säästä niin monta astiaa kuin vain mahdollista, keinolla millä hyvänsä

Käytännössä tarkoittaa esim., että jos täytyy vaikka pilkkoa paprikaa ja perunoita niin se tapahtuu tulevan ruokalautasen päällä sillä veitsellä, jota käytän syödessä. Ei tarvitse sotkea puukkoja eikä leikkuulautoja. Mittailuun käy hyvin se kuppi, josta aiot juoda ruokajuomaa. Ahdistun, jos tekee jonkun muun kanssa ruokaa ja pelkkä maistamiseen käytettävä haarukka menee samantien likapyykin sekaan. Pahimmillaan jopa useamman kerran yhden ruoanlaiton aikana.

Jos uudelleenlämmitän jotain niin paistan sen yleensä pannussa ja syön suoraan siitä pannulta patalapun päältä.

Jos syön eineksiä tai muuta roskaa niin esim. pakastepizza menee uuniin ja sen voi syödä siitä sen oman pahvipakkauksen päältä, ehkä haarukan voi ottaa kaveriksi ja sillä voi tilsiä siitä pikku palasia.
7 viestiä jätettiin pois.
>>36427
>pesen viinirypäleet ja kirsikkatomaatit siinä muovirasiassa missä ne tuli
eikös tuo ole ihan yleinen tapa? itse ainakin teen noin ja samoin kaikki muutkin, joiden olen nähnyt pesevän viinirypäleitä ym.
(1.18 MB 955x761 1370016024379.png)

Käytän kertakäyttölautasia, koska en jaksa tiskata.
>>36429
Jaa no en tiiä, en oo nähnyt muiden tekevän näin. Eikai itselläni mitään erityisiä tapoja ole.
>>36407
>Jos uudelleenlämmitän jotain niin paistan sen yleensä pannussa ja syön suoraan siitä pannulta patalapun päältä.
Osta mikro, niin ei tarvitse liata pannua.
>>36466
Ainoa vika mikrovalmistuksessa on se että kanankoipien nahasta ei saa rapeaa mikrossa.

(146.79 KB 350x257 1372794771256.png)

Anonyymi 02.07.2013 (Ti) 19:52:51 No. 36453 [Reply]
Noniin jätkät!

Tähän lankaan kootaan anon ja nyymin parhaat sosejuomat.

AP on homo eikä aloita, koska ei ole vielä tehnyt mitään.
entinen eukko teki joka aamu pakastemarjoista, hedelmistä ja jugurtista jotain ihme juomaa. Oli ihan hyvää. Kutsuin sitä brontosauruksen aamujuomaksi.

(163.40 KB 726x2094 12827189595.jpg)

null 25.08.2010 (Ke) 06:49:19 No. 35319 [Reply]
Mitä mieltä arvon kulinaristit on kyseisestä viskistä? Omistan tätä pullon, mutta sen juominen tyssäsi suoraan ensimmäiseen kertaan. Kuinka tätä pitäisi juoda? Omasta mielestäni ehkä hirveimmän makuista viskiä mitä olen tähän mennessä maistanut.
26 viestiä ja 7 kuvia jätettiin pois.
>>36422
Sori, mut mul ei oo varaa walkkersin blue labeliin.
>>36422

Katsokaa. Hän on meitä parempi ihminen.
>>36424
No, teitä paremmaks ihmiseks luokitteluun ei kovin paljon vaadita. Sen rajan ylittää kuka vain melko helpolla.
>>36425
Mekin?
>>36426
Se on KETÄ, vitun apina.

(119.38 KB 1904x1352 1371726935680.png)

Anonyymi 20.06.2013 (To) 11:15:37 No. 36435 [Reply]
Imoitan vain että HK salmiakkimarinoitu possunpihvi on 5/5 parillalla grillissä paistettuna.

(2.78 MB 2271x2696 1367681719433.png)

Anonyymi 04.05.2013 (La) 15:35:22 No. 36387 [Reply]
Voisko joku kertoa miten broilerin koivet valmistetaan? Olen uusavuton.
1 viesti jätettiin pois.
>>36388
ai kato vaa
jos sulla on vuoka niin paista siinä ohjeen mukaan

voitele se vuoka ensin kevyesti ja kaada niiden kanojen päälle vaikka kermaa, jos on tai pistä jotain muuta nestettä. tai sivele ne jollain salsakastikkeella.
laita uuniin, uuni päälle, pois kun ovat tarpeeksi kärventyneet.
>>36387
protip, pakkauksessa on yleensä paisto-ohjeet.
>>36390
suosittelen riisiä ja juureksiä reippaasti pediksi

(22.30 KB 360x480 12825272693.jpg)

Kännikokkaukset Kännikokkaukset 23.08.2010 (Ma) 01:34:29 No. 35184 [Reply]
Huomenta kulinaristit. Tästä lähtee ensimmäinen postaus /nom/in puolelle.

Nyt kun olen melko hyvässä humalassa innostuin kokkailemaan kaapista löytyvistä aineksista jotain. Avainsana siis on jotain. Näin kännissä maistuu aivan helvetin hyvälle, mutta en tiedä uskaltaako tuota selvinpäin syödä.

Jos tuota mössöä joku itse haluaa tehdä/maistaa niin tässä resepti:

-0,5 pss makaroonia
-280g pilkottuja nakkeja
-1tlk Jalostajan lihapullakastiketta
-n. 100g maustekurkkuviipaleita
-0,5 purkkia chiliä
-20g valkosipulijauhetta
-0,5dl ruokakermaa

Onko muilla nyymeillä kokemuksia spontaanisesta kännikokkauksesta? Kuva liittyy, siinä aikaansaannokseni.
2 viestiä jätettiin pois.
>>35184
Känni- ja savukokkaaminen on parhautta.
>>35189
Komppaan, en silti todellakaan niputtaisi samaan kastiin. Kännissä (lue: ei pioenessä nousussa) tehdyt mätöt menee kännissä ja aamulla ihmettelee miten näin paskaa voi edes tehdä. Pilvessä kun olen kokannut olen myös selvänä huomannut ruoan olevan oikeasti keskivertoa parempaa.
Pelkään, että poltan taloni jos rupean humalassa hellan kanssa pelaamaan. Sempä takia kännikokkaukset rajoittuu mikrossa lämmittämiseen.
Minä en pahemmin kännissä kokkaile vaan lähinnä leivon. Onnistumisen mahdollisuus on pieni kun heitä jääkaappi kulhoon-menetelmä ei silloin toimikaan, mutta ihan mielenkiintoisia viritelmiä sitä saakin aikaseksi. Heräsin joku aamu ja löysin keittiöstä pellillisen jotain etäisesti pullan tapaisia leivoksia jotka olivat niin taivaallisia että vitutus oli suurin ikinä tajuttuani ettei minulla ollut mitään muistikuvaa siitä miten ja mistä nuo mestariteokset oli tehty.
Vaadin lisää kännikokkauksia!

Poltin kerran ranskalaiset hiileksi kun sammuin raskalaisten ollessa uunissa. (ei ranskan juutalaiset)

(11.43 KB 288x382 1363873655005.gif)

Anonyymi 21.03.2013 (To) 13:47:36 No. 36284 [Reply]
en osaa tehdä ruokaa
Ei se mitään, sitä voi opetella. Monissa resepteissä on aika täsmällisesti selitetty mitä pitää tehdä, niitä seuraamalla pitäisi onnistua ainakin jotain.
entä jos on laiska? en ole pariin päivään jaksanut tehdä ruokaa syönyt vain leipää ja kananmunia tai makaronia. no tänään improvisoin pakasteesta wokkivihanneksia soijaa ja riisiä. laitoin jotain chilimaustetta. tuli pahaa mutta sainpahan tankattua
(379.11 KB 979x734 1363892311586.jpg)

>>36286

Mikäli päätät lopettaa laiskottelun, niin yksi uusavuttomien pelastaja on http://ck.booru.org/
Hanki kotiin mausteita. Katso että sinulla on suolaa, mustapippuria, jotain yrttiä tai yrttisekoitusta, soijakastiketta, chiliä jossain muodossa (jauhe, tabasco, joku muu kastike) ja paprikajauhetta vähintään.
Niitä mausteita mitä resepteissä lukee ei tarvi olla kaikkia. Lisäksi kannattaa heittää oman maun mukaan mausteita sen lisäksi mitä resepteissä on. Ainakin mun makuun nämä netistä löytämät perusruokareseptit kaipaavat ehdottomasti lisää mausteita. Enkä siis ole mikään chilijonne, maustaa voi vähän voimakkaammin ilman että siitä tulee todella tulista.

Ideoita voi kaivella esimerkiksi erilaisista ruokablogeista. Pastanjauhantaa on ihan asillinen ruokablogi esimerkiksi. Googlaamalla löytää paljon muitakin ruokablogeja.
>>36287
No hyi helvetti. Taas on laitettu kylmät jauhelihat pannuun kiehumaan.

[ 123456789101112131415 ]
Manage Board Moderate Board Moderate Threads
Forms
Delete
Report