/nom/ - Ruuanlaitto

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(163.40 KB 726x2094 12827189595.jpg)

null 25.08.2010 (Ke) 06:49:19 No. 35319
Mitä mieltä arvon kulinaristit on kyseisestä viskistä? Omistan tätä pullon, mutta sen juominen tyssäsi suoraan ensimmäiseen kertaan. Kuinka tätä pitäisi juoda? Omasta mielestäni ehkä hirveimmän makuista viskiä mitä olen tähän mennessä maistanut.
lotraa vaikka kolaan.
(37.46 KB 400x320 128272205488.jpg)

Bourbonia, shotteina tietysti.
Jim Beamista vähän sivuun bourboneihin yleisesti: Onko nyymejä, joilla enemmänkin kokemusta näistä? Mikä olisi hyvä tällainen, jota saa myös Alkosta?
Anna jollekkin deekulle suihinottoa vastaan ja osta skottilaista single malttia.
Bourbon ei ole viskiä, vaan maissipontikkaa. Suosittelen mielummin 10-vuotiasta Laproaigh-viskiä tai muuta Islayn saaren viskiä.
pullon suusta suoraan, gg allin soimaan ja tuima ilme päälle.
>>35330
elitistihomo. samaa ponua se on laphroaighkin, vanhempaa tosin kuin JB
>>35396
Valmistusaineet ovat vaan eri. Viski = tislattua olutta ja olut tehdään maltaasta. Bourbon taas on tislattua maissiolutta. Oletko maistanut maissiolutta erikseen?

Ei siinä. On Jim Beam ihan juotavaa, ainakin Jack Danielsin pieksää helposti.
Ei kai taas tätä vastakkainasettelua? Tykkään sekä halvasta bourbonista jäiden kera että islay-saaren savuviskeistä aromilasista nautittuna, mutta näiden vertailu on sama kuin vertailisi siipiratashöyrylaivaa ja porschea. Mallasviskejä maistellaan, bourbonilla vedetään perseet.
(134.08 KB 550x739 128281537295.jpg)

>>35406
Amen! Yks järkevimpiä kommentteja /nom/in historiassa.

Jos olet vasta aloitteleva viskisieppo, niin noi jenkkiviskit voi maistua aika rajuilta, mutta kunhan ikää tulee ja viskihammas karaistuu niin noi bourbonit on itseasiassa ihan jepa.
Ja nimen omaan perseiden vetoon. Mieluiten niin, että sterkoissa pauhaa Van Halen, Led Zeppelin, Gunnarit tai joku muu bourbonin huuruinen rock.
>>35407

Kyllä enemmän tulisi mieleen jotain etelävaltiolaisempaa rokkia kuten vaikka ZZ Top.
(234.49 KB 1375x1226 128282469767.jpg)

>>35410
Juurikin näin. Kuva liittyy.
Tee whisky soureja, noita piristäviä ihania drinkkejä. JB + vaaleaa siirappia ja sitruunamehua + jäitä -> ravis ravis -> jäiden sekaan lasiin -> lurps.
Viskibitter on aivan jumalainen drinkki ja vielä äärimmäisen helppo tehdä. Ostaa vain shcweppesin bitter lemonia.

4cl viskiä jatkettuna bitterillä ja eikun nomittamaan. Tosin itse joskus tuli kymmenkunta näitä baarissa juotua, niin sitten oli aamulla sellainen hedari, että oksat pois.
>>35422

Kuulostaa kyllä todella hyvältä. Pitääkö olla bourbonia vai käykö joku halpa blendisviski?
>>35447
Eiköhän tuohon sovellu viski kuin viski. En tosin takuuseen mene kun en mikään viskiasiantuntija ole. Eiköhän tuolle drinksulle jostain lisää tietoa löydy. En myöskään tykkää oikein viskin mausta, mutta tuohon drinkkiin se kyllä sopii kuin nyrkki silmään.
Ovatko muut alkoholinyymit huomanneet, että alle viidenkympin viskeissä ja bourboneissa laatu heittelee erittäin paljon. Melkein joka kerta on maistunut erilaiselta, toisinaan jopa vastenmieliseltä.
>>35459
Tuon takia viskeihin ei kosketa. Ties vaikka olisi metanolia.

Lisäksi kaikki viskit maistuu samalta tärpätiltä
(101.08 KB 1280x859 128291060557.jpg)

>>35467
Uutisväläys:
Kaikissa kaupallisissa tislatuissa alkoholijuomissa on metanolia.
Itse tislaamalla saat vähemmän metanolia pontikkaasi, kuin alkosta ostamalla useissa tapauksissa.
>>35479
Etanoli vaan tuppaa kumoamaan metanolin vaikutuksen.
(14.39 KB 800x419 128301003432.png)

>>35479

Legendaa. Tullilaboratorion tms. porukka kyllä analysoi anaalisen tarkasti paitsi metanolit, niin myös harvinaisemmatkin myrkyt tuontitavarasta. Esimerkiksi uretaanin (etyylikarbamaatin) pitoisuutta on alettu kontrolloimaan, vaikka kyseessä on vain muutama hikinen ppm. (Uretaania muodostuu ensimmäisessä tislauksessa tislauspannun kuparin katalysoimana, mutta toinen tislaus poistaa sen, sikälimikäli sitä ei ns. kusta.)
>>35459
paitsi, että nimenomaan yli 50e viskeissä vaihtelee erien mukaan laadut, halvat viskit ovat aina saman makuisia.
>>35547
juu tiiän että tää on trolli mutta halvoissakin viskeissä on aika helvetisti erilaisia makuja
Alkon paras alle 50e viski?
(63.99 KB 600x900 1367701353937.jpg)

>>36392
Tämä tai Jameson.
(181.30 KB 700x1031 1368880755347.jpg)

>>35320
Tämä. 4cl jimia ja loput colaa. Helvetin hyvää. 5/5.

GG Allin hyväksyy!
>>36393
Viski. Hah. Menkääpäs jonnet tutustumaan viskeihin.
>>36422
Sori, mut mul ei oo varaa walkkersin blue labeliin.
>>36422

Katsokaa. Hän on meitä parempi ihminen.
>>36424
No, teitä paremmaks ihmiseks luokitteluun ei kovin paljon vaadita. Sen rajan ylittää kuka vain melko helpolla.
>>36425
Mekin?
>>36426
Se on KETÄ, vitun apina.


Forms
Delete
Report
Quick Reply