/nom/ - Ruuanlaitto

Catalog Archive Bottom
Mode: Thread
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(183.64 KB 487x390 12820701364.png)

null 17.08.2010 (Ti) 18:35:36 No. 34784 [Reply]
Mitä eri valmistustapoja keksitte tälle herkkukimpaleelle? Kuvassa siis Pirkan possun marinoitu sisäfilee.
29 viestiä ja 2 kuvia jätettiin pois.
Grilliin tietty. Leikkaat siivuiksi, hierot marinaadissaan ja grillaat puuhiilloksella.
>>34888
>lehtipuuhiilloksella
Approved
(1.56 MB 1944x2592 12823210166.jpg)

Tuoretta leppää ronskeina siivuina/paloina/suikaleina + 2 sokeripalaa jos haluat.

Laita leppälastut folioon, tee halutessasi nyytti.
Mieluiten paksumpi pohjasta ja pistele päälle reikiä, voit jättää myös avonaiseksi kupiksi.

Lihasta pyyhit ylimääräisen marinaadin kokonaan pois ja laita liha kannelliseen grilliin miedolla lämmöllä noin puoleksi tunniksi käännä kerran, lisää leppää kääntämisen yhteydessä jos ei savuta tarpeeksi.

Lopuksi vielä ripottelet lihan päälle todella paljon aurajuustoa muruina ja annat vielä savustua noin 10min.

Tämä on superia!

Ps. voit kääriä koko lihan pekoniin myös ennen valmistamista!
syökää kanaa possu on pahaa

(3.93 MB 4000x3000 1322634772341.jpg)

Anonyymi 30.11.2011 (Ke) 06:32:53 No. 35723 [Reply]
Nyymin aamupalalangu! Miltäs aamu teillä näyttää?

Itse duunasin tänään pannukakut, toinen normi ja toinen banaani. Piti tehdä toisesta mustikka, mutta mustikat loppu. Tai sitten ne on pakastimen tundran sisällä. Suurpiirteisenä ohjeena on toiminut jo pitkään Myllyn paras.
Juuri koulussa käydessäni join kahvin ja ihanan ihanan täytetyn ruisleivän. Yhteishintaa tuli tuollaiset 2.20e joka on aika paljon opiskelijabudjetilla mutta silti niin hyvä aamupala !
2paistettua kananmunaa, ruisleipä johon kinkkua juustoa ja kurkkua ja huuhdoin alas jäävedellä.
Paketti jauhelihaa
Pussi makaroonia

-Paista jauheliha ja mausta makusi mukaan.
-Keitä makaroonit.
-Lyö sekaisin.

Sekaan vielä kunnolla ketsuppia, helvetin hyvää ja jää vielä rahaa pariin kaljaan.
2 paahtoleipää pelkällä voilla ja kuppi lumumbaa.

(730.53 KB 2048x1536 128303667775.jpg)

null 28.08.2010 (La) 23:04:38 No. 35557 [Reply]
Pitsu
17 viestiä ja 7 kuvia jätettiin pois.
>>35569
Aika harvat einekset ovat ihan noin halpoja, lihapiirakat ja jotkut hotdogit/hampparit lähinnä?
>>35586
Jos oletetaan että juustoa ja ketsuppia löytyy valmiiksi, niin halpanakkipaketti + eurolla 4 lihistä ei paljoa kalliimpi ole - niitä kun syö sitten useampana kertana.
Ne on nimenomaan nuo Atrian roiskeläpät mitä en mielellään syö. Tulihan niitä nyt töissä muutama vetäistyä, kun lidlistä sai olikohan nyt 60 sentillä lätyn ja töissä oli kiire.
Saarioisten pitsat ovat parikymmentä senttiä kalliimpia, mutta sen myös huomaa maussa. Niitä syön oikeasti ihan mielellään sillon tällöin.
>>35669
Olen samaa mieltä kanssasi, minusta se ero saarioisen ja atrian lätyillä on astronominen, siinä missä atrian maistuu pääosin siltä pohjalta ja tomaattikastikkeelta ja on epämääräisen muotoinen niin saarioisen lätyssä maistuu tonnikala+katkarapu/meetvursti yms mitä siinä pitäisikin ja se on jmyös oikean kokoinen eikä tartu pussiin kiinni tai rikkoudu herkästi.

Onneksi tosin olen saanut itseni vieroitettua roiskeläpistä melkein tyystin, mitänyt kerran parissa kuukaudessa ostan parit saarioiset ihan vain sen takia että saa halvalla tai tekee mieli jotain einestä. 2.25euroa maksavat rainbow kinkkuananasaurajuusto-pakastepizzat > roiskeläpät.
Ainakin atrian jauheliha roiskeläppä on ihan vitun vetistä ja mautontam mutta en tiedä niistä muista. Saarioisten on paremman makuista eikä vetistä ja maistuu siltöä mitä se onkin, mutta ne on alkaneet kyllästyttää ja vaikea saada alas yhtään ainakaan pitkään aikaan.
En muista onko Atrian vai Saarioisen, mutta se kreikkalainen roiskeläppä on oikeastaan ainut noista, joka on oikeasti hyvän makuinen.

(7.26 KB 150x150 128131098187.jpg)

null 08.08.2010 (Su) 23:43:01 No. 34112 [Reply] [Last]
Big Mac vai Hesen Kerroshampurilainen?
61 viestiä ja 8 kuvia jätettiin pois.
kumpikin aika surkea,
mielummin Yömakkaran kanahampurilainen :3
Big Mac :)
Big Mac, Hesen kerroshampurilainen on aina kylmä, siellä on liikaa majoneesia.
Aikapojasta kokolihakerros. <3
>>35831
Nyt Forssa vittuun siitä.

(35.33 KB 677x648 1322931789877.jpg)

Punkku/lanka Anonyymi 03.12.2011 (La) 17:03:09 No. 35750 [Reply]
Mitä punkkua suosittelette surustlujuomana opiskelija budjetilla?

Minkä laisten ruokien kanssa?
2 viestiä jätettiin pois.
http://www.alko.fi/tuotteet/fi/006594
ja
http://www.alko.fi/tuotteet/fi/004801

Tiempo tietysti parhainta. :) (koska en teidä paremmasta)
(70.10 KB 425x724 1325885941486.jpg)

Gato Negro
>>35777
Täältä myös ääni tälle ja juurikin tuolle Cabernet Sauvignonille
>>35769
Ei vittu voiko tota tiempoa juoda joku? Itsellä meinasi tulla oksennus parin hörpyn jälkeen…
(223.39 KB 1334079267437.jpg)

Itse tykkään paljon tästä:
http://alko.fi/tuotteet/fi/420267

mutta Alkon runkkarit ovat näköjään poistamassa sen valikoimastaan, saatanan saatana!

(372.99 KB 1600x1064 1327353512104.jpg)

Anonyymi 23.01.2012 (Ma) 21:18:33 No. 35785 [Reply]
Yhtäkkiä kuivaliha-lanka.
Löysin itseäni miellyttävän reseptin:
600g paistia, ulkofilettä tai vastaavaa rasvatonta lihaa.
1,2dl soijakastiketta/terijakia
0,6dl Worcestershire kastiketta
½ tl nestesavua
1 tl chiliä tai maun mukaan.
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
½ tl mustaapippuria
1,2dl ruskeata sokeria

Tee ohjeen mukaan:
Pistä lihaköntsä pakastimeen ja anna kohmettua helposti leikkatavaksi. Leikkaa liha lähes myötäsyin, muttei ihan. (En osaa selittää paremmin.)
Sekoita soijakastike, nestesavu, worcester-soosi ja chili keskenään. Lisää valkosipuli- ja sipulijauheet sekä pippuri ja sokeri sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Lisää lihasuikaleet marinadiin ja kääntele, jotta lihat maustuvat tasaisesti joka puolelta. Sulje lihat marinoitumaan tiiviiseen pussiin, purista ilma pois ja anna olla jääkaapissa 12-48h. Kääntele välillä ja muljuttele pussia muutenkin.
Lihojen marinoiduttua heitä soosi pois tai tee siitä kastikepohjaa, jos jaksat. Mitä vähemmän lihoissa on kosteutta uuniin mennessä, sen parempi lopputulos.
Pujottele lihoja varrastikkuihin tms. ja laita kuvan osoittamalla tavalla uuniritilästä roikkumaan ylätasolle. Alle kannattaa laittaa uunipelti leivinpaperin kanssa, ettei uuni mene likaiseksi. Lämpöä n. 50-90C ja luukku rakoselleen paitsi kiertoilmauunia käyttäessä (esim. tulitikkurasia väliin), itse suosin 75C, koska rapsakampi lopputulos.

kuva on jostain blogista ja minulla ei ole lupaa sen käyttöön.
3 viestiä jätettiin pois.
>>35791
enpäs ehtinytkään, kun söin jo kaikki. oho.
Termit haltuun, tuo on beef jerkyä. Kuivalihakausi kylläkin alkaa tässä kuukauden sisällä, minulla onkin jo pari poron ja yksi hirven paisti odottamassa aurinkoon pääsyä.
(174.06 KB 1328626743400.png)

Pitäisi oikeasti saada joskus aikaiseksi.
Olin pari vuotta sitten hommissa paikassa johon tuotiin vanhaksi menevää sapuskaa ja paljon. Annettiin vähäosaisille yms, niin paljon tuli ruokaa että työntekijätkin sai osansa.

Olisi voinut jotain hyvää lihaa ottaa kuormasta ja pistää kuivumaan.
>>35797
jonne, homo, uliseva hippi. ime kyrpää.

(895.33 KB 1329500554708.jpg)

Anonyymi 17.02.2012 (Pe) 17:42:39 No. 35799 [Reply]
Nyymit, mitä tykkäätte pizzastani? Sain valmiiksi juuri.
Täytteenä juustoa, salamia, jauhelihaa, chilitomaattimurskaa ja ananasta. Tällä kertaa tuli ripoteltua runsaammin juustoa, parissa aiemmassa pizzassa oli melkein tomaattikastiketta enempi kuin juustoa. Olin tosin aika n00b silloin…
Esipaistoin pohjaa vähän aikaa uunissa, jotta reunoista tulisi tarpeeksi rapeat.
En ole vielä maistanut, en osaa sanoa mausta mitään :D
>>35799
näyttää pannukakulta, jossa on pizza-aineksia päällä. varmaan maistuu myös aika paskalta.
lisäksi
>ananasta
>>35819
Mutta ananashan kuuluu pizzaan.
kokeilkaapa pannukakkupizzaa. Pohja on ihanan pehmeä ja muhkea. En ole varma tuleeko siihen ihan normi pannukakkutaikinaa pohjaksi, googlesta löytyy varmasti ohje.

(40.38 KB 166x164 128136107376.png)

Paras einesruoka? Paras einesruoka? 09.08.2010 (Ma) 13:37:54 No. 34137 [Reply]
Mikä on paras einesruoka mitä olette ikinä elämässänne syöneet?
Omani: Snellman Kokkikartanon 700 gramman pakkauksessa oleva Broileripasta. Tämän makua ei voi sanoissa kertoa miten uskomattoman maukas se on. Kuvassa tämän herkun pakkaus
36 viestiä ja 6 kuvia jätettiin pois.
(35.85 KB 300x260 1325657150806.jpg)

Nää on ihan jees. Pitää tosin olla omat curryt.

>>35772
Hernekeitot menee kanssa.

Einekset kuitenkin suurimmaksi osaksi aika kuvottavaa paskaa. Etenkin ne Atrian "perunamuusi"ateriat.
Kyllä se on saarioisten lasagne
>>35014
toistettu
HK pyttipannu jossa pekonia seassa. Sellasessa vuoassa pakattuna ja en tiedä missä nykyään myydään. Se oli näytekappale jonka sain tutultani.
>>35804
Komppaan HKn pyttipannua.
5/5

(246.89 KB 560x747 1324578383176.jpg)

Jääkaapin sisältö Anonyymi 22.12.2011 (To) 18:26:24 No. 35766 [Reply]
Mitä jääkaapistasi löytyy? Postaa jääkaappisi sisältö :3

Kuva liittyy vahvasti.
(asun yksin ;_; btw)
OMNOMNOMNOMNOMNOM Jääkaappi AP:lla
(752.65 KB 1328187745463.jpg)

Ei nyt ihan tuore kuva mutta eipä juuri eri näköistä ole tänään.
>dynamite
virosta?

(185.52 KB 1329154468974.jpg)

Anonyymi 13.02.2012 (Ma) 17:34:29 No. 35798 [Reply]
http://liljat.fi/ruoka/

Nainen oikeassa paikassaan: nyrkin ja hellan välissä.

[ 123456789101112131415 ]
Manage Board Moderate Board Moderate Threads
Forms
Delete
Report