/nom/ - Ruuanlaitto

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(183.64 KB 487x390 12820701364.png)

null 17.08.2010 (Ti) 18:35:36 No. 34784
Mitä eri valmistustapoja keksitte tälle herkkukimpaleelle? Kuvassa siis Pirkan possun marinoitu sisäfilee.
Itse tein vaan tänään tosta semmosia sormenpaksusia siivuja ja paistoin pannulla. Jos en olisi dietillä niin hauduttaisin varmaan vielä sen kermassa ja sipulissa, mustapippurin kera.
Leikkaisin ton veitsellä ohueksi levyksi. Sitten ripottelisin pinnalle yrttejä, mausteita, valkosipulia, chiliä ja jotain hyvää sörsseliä. Käärisin takaisin pötköksi ja sitoisin narulla tiiviisti. Uuniin ja kaveriksi lohkoperunoita.
Pese pois marinadi.
Sekoita öljystä, appelsiinimehusta, sipulista, sormisuolasta ja pippurista (ja muista mausteista, jos haluat) itse soosit ja laita sinne pariksi tunniksi jääkaappiin.

Ota n. tuntia ennen valmistusta liha huoneenlämpöön, ruskista se kevyesti pannussa öljy+voi-sekoituksessa. Sen jälkeen 175-asteiseen uuniin n. 25-30min.

Tarjoile esim. lohkoperunoiden ja salaatin kanssa. Myös joku kastike on hyvää, varsinkin jos liha kuivui uunissa liikaa.
Ku leikkaatte sisäfilettä ni muistakaa poistaa siitä se ihme kalvo pinnasta ennen kun leikkelette.

Mites muute saisko tommosen paistettua uunissa mediumiks helposti?
>>34791

Kannattaako marinoida enää uudestaan kun tuo on jo teollisella marinadimoskalla kyllästetty? Hyvältä marinadilta muuten kuulostaa.

>>34794
Et kai nyt hyvä mies possua meinaa mediumina syödä? Naudalle pitäisi olla sisälämpötila n. 60, hankala arvioida jos ei ole paistomittaria, menee helposti täysin kypsäksi.
>>34797

Kannattaa, jos haluaa oikeasti hyvänmakuista.
No hyi saatana. Oikea valmistustapa on roskiinheittäminen. Kuinka vitun älykääpiö pitää olla, että ostaa valmiiksipakattua ja -marinoitua lihaa?
(Mitäs tykkäät näiden banaanien laadusta elitistijonne?)
Possua ei missään tapauksessa saa edes syödä mediumina.
>>34806

Joo, koska jos syö well done, niin eihän se oikeasti ole hyvän makuista vaikka tykkäisikin, eihän?
>>34808
Kuinka trendijonne pitää olla, että jaksa kauhistella jollekin marinaadille? Vaikka ne nyt onkin teinien keskuudessa suurin pahuus mitä maailma päällään kantaa, ni ei täällä nomissa tarvia fruitata jonkun porsaskäärölle. Ottaa päähän tuo jonnejen jonninjoutava anarkia.
Laita sika vuokaan, ja ravistele desillä vettä puussiin jääneet marinadit sian kanssa vuokaan. Pilko sekaan sipuli, ehkä valkosipulinkynsikin, ja nakkaa vaikka pari maustepippuria. Kun sika on melko kypsää, ja hikoillut rasvansa ja muut herkut vuokaan marinaadien sekaan, ota se uunista pois ja pilko vaikka sentin pihveiksi.
Laita posoviipaleet kattilaan\kasariin liemen ja sipuliensa kanssa, ja lisää vettä jos tuntuu että on liian vähän. keittele tovi, ja lisää pari desiä ruokakermaa soossin joukkoon ja maustele jos on tarvis. Viitisen minuuttia keittelet ja valmista on. Kylkiäiseksi keitettyä perunaa.

Toi on paras respa mitä oon tollasesta saanut aikasiksi, ja onkin perkeleen hyvää. Ja seuraavalle päivällekin on aina jäänyt.
>Tämä lanka

>/_\
(1.27 MB 276x276 128212323153.gif)

>>34808
>>34809
Menkääs nyt Jesse-Josefinat siitä takasin sinne /he/:n puolelle larppaamaan.
>>34821
Tuosta possun mediumeudesta olen kyllä samaa mieltä.

t: ei kumpikaan noista kahdesta
(11.79 KB 325x325 128212458821.jpg)

Miksi taas niin paljon vihaa /nom/issa? Samaa mieltä tosin että possua ei voi syödä mediumina.
Ollaanko tämäkin lauta menettämässä? Joka langassa haisee nykyään /b/ eivätkä modet tee asialle mitään. Raivotaan ja vittuillaan vaan, missä on asiallinen keskustelu? Valmiiksi marinoidusta lihasta voi olla mitä mieltä haluaa, mutta miksi se pitää osoittaa tuolla tavalla? Sitten kun kyseiseen viestiin vielä vastataan ad hominem-syyttelyllä ja haukutaan jonneksi niin soppahan on valmis. Tosin ei sellainen soppa jota /nom/ilta odottaisin.

/nom/issa on nykyään syöpä.Olen surullinen.
>>34821
vitttu.
>>34818

Tämäpä kuulostaa ihan kivalta. Tai tuo, että ensin paistetaan ja sitten keitetään kokoon ja vähän kastiketta tehdään. Jonne-syytösten uhalla sanon kyllä, että yleensä nuo kaupan marinadit ovat aika nihkeän makuisia ja tosiaan ei tekisi niistä mieli maksaa sitä lihan kilohintaa. Joissain Snellmannin possun ulkofileepihveissä oli joskus sellainen todella mukava aika ruskea marinadi, en oikein tiedä, mitä siinä oli, mutta paljon parempaa kuin nämä hunajat tai kermaiset tai punaiset marinadit.
Jos joku alkaa haukkumaan jonneksi siitä ettet pidä kaupan marinaadeista niin painukoot vittuun. Esimerkkinä Poutun marinaadit maistuvat ihan saippualle. Parhaan saa tekemällä itse.
>>34836
Kyllä tuo marinadi sopii hyvin mausteeksi siihen kastikkeeseen, itse ainakin tykkään. Sama resepti toimii kyllä marinoimattomastakin, koska sitä rasvaa irtoaa sen verran kuiteki uunissa, että siitä saa sellasenaankin kastikepohjan.
>>34797
Eli nautaa ja paistomittarista +60c?
Onkä tämä liian helppoa?
Kannattaa varmaa pinta pyöräyttää pannulla kiinni?
>>34845

Juurikin näin!
>>34845
Muista että kun otat lihan uunista, niin kypsymisprosessi jatkuu vielä jonkin aikaa. Äläkä unohda antaa lihan vetäytyä!
>>34846
>>34847
Täällähän oikeesti oppii asioita.
Kiitos.
Itse laitoin tänään samanmoisesta (mutta marinoimattomasta) uunipossua.

Ihan ekaks raaputtelet siitä pinnalta veitsellä pahimmat paskamarinaadit pois. Laita kulhoon desi öljyä, kaksi desiä tomaattisosetta ja mausteita (cayanne-pippuria, paprikajauhetta, mustapippuria, sitruunapippuria, suolaa, persiljaa ja basilikaa). Anna maustua 1-2h (tai vähemmän jos on kiire).

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita possu uuniin mausteliemineen ja anna paistua 2-3 tuntia. Jos on kiire niin laita uuni 200 asteeseen ja paista 1-2 tuntia.

Jos haluat samalla kastikkeen possulle niin lisää uunivuokaan 45 min päästä 2dl kermaa, vähän sinappia ja vaikka paprikaa, porkkanaa, lanttua, hedelmiä, mitä vaan. Käytä mielikuvitusta.

Lisukkeena vaikka perunavuokaa tms.
>>34845

Kiinni? Anteeksi, mutta tuo, että nopea pyöräyttäminen pannulla polttaisi lihan "kiinni" ettei nesteet pääsisi pihalle, on aivan huuhaata. Se tehdään ainoastaan siksi, että saadaan pinnalle kivempi väri ja siksi, että ruskistus antaa kivaa makua.
>>34866
Jaa.
Lämäytä mikrossa ja syö ketsupin kanssa.
Itse tekisin beef jerkyä.
>>34886
Eikös jerky tehdä yleensä naudasta?
Grilliin tietty. Leikkaat siivuiksi, hierot marinaadissaan ja grillaat puuhiilloksella.
>>34888
>lehtipuuhiilloksella
Approved
(1.56 MB 1944x2592 12823210166.jpg)

Tuoretta leppää ronskeina siivuina/paloina/suikaleina + 2 sokeripalaa jos haluat.

Laita leppälastut folioon, tee halutessasi nyytti.
Mieluiten paksumpi pohjasta ja pistele päälle reikiä, voit jättää myös avonaiseksi kupiksi.

Lihasta pyyhit ylimääräisen marinaadin kokonaan pois ja laita liha kannelliseen grilliin miedolla lämmöllä noin puoleksi tunniksi käännä kerran, lisää leppää kääntämisen yhteydessä jos ei savuta tarpeeksi.

Lopuksi vielä ripottelet lihan päälle todella paljon aurajuustoa muruina ja annat vielä savustua noin 10min.

Tämä on superia!

Ps. voit kääriä koko lihan pekoniin myös ennen valmistamista!
syökää kanaa possu on pahaa


Forms
Delete
Report
Quick Reply