/nom/ - Ruuanlaitto

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(372.99 KB 1600x1064 1327353512104.jpg)

Anonyymi 23.01.2012 (Ma) 21:18:33 No. 35785
Yhtäkkiä kuivaliha-lanka.
Löysin itseäni miellyttävän reseptin:
600g paistia, ulkofilettä tai vastaavaa rasvatonta lihaa.
1,2dl soijakastiketta/terijakia
0,6dl Worcestershire kastiketta
½ tl nestesavua
1 tl chiliä tai maun mukaan.
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
½ tl mustaapippuria
1,2dl ruskeata sokeria

Tee ohjeen mukaan:
Pistä lihaköntsä pakastimeen ja anna kohmettua helposti leikkatavaksi. Leikkaa liha lähes myötäsyin, muttei ihan. (En osaa selittää paremmin.)
Sekoita soijakastike, nestesavu, worcester-soosi ja chili keskenään. Lisää valkosipuli- ja sipulijauheet sekä pippuri ja sokeri sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Lisää lihasuikaleet marinadiin ja kääntele, jotta lihat maustuvat tasaisesti joka puolelta. Sulje lihat marinoitumaan tiiviiseen pussiin, purista ilma pois ja anna olla jääkaapissa 12-48h. Kääntele välillä ja muljuttele pussia muutenkin.
Lihojen marinoiduttua heitä soosi pois tai tee siitä kastikepohjaa, jos jaksat. Mitä vähemmän lihoissa on kosteutta uuniin mennessä, sen parempi lopputulos.
Pujottele lihoja varrastikkuihin tms. ja laita kuvan osoittamalla tavalla uuniritilästä roikkumaan ylätasolle. Alle kannattaa laittaa uunipelti leivinpaperin kanssa, ettei uuni mene likaiseksi. Lämpöä n. 50-90C ja luukku rakoselleen paitsi kiertoilmauunia käyttäessä (esim. tulitikkurasia väliin), itse suosin 75C, koska rapsakampi lopputulos.

kuva on jostain blogista ja minulla ei ole lupaa sen käyttöön.
>>35785
Unohtui mainita, että kuivaaminen on valmista, kun liha rapsahtaa pinnasta, mutta taittuu ilman katkeamista. Voi kestää n. 10 tuntiakin.
Toinen hyvältä näyttävä soosi, muuten samat tiedot, mutta ihmeellisesti paljon vähemmän tavaraa. Mene ja tiedä?!

2 rkl soijakastiketta
2 rkl teriyaki-kastiketta
2 rkl Worcestershire-kastiketta
2–3 valkosipulin kynttä hakattuna pieniksi tai
vajaa 1 rkl valkosipulijauhetta
1–2 tl sipulijauhetta
1–2 tl chilijauhetta tai cayennepippuria
2 rkl punaviiniä (tai punaviinietikkaa)
mustapippuria
1–2 tl nestesavua
1–2 tl siirappia
Tein tänään yhdistelmän näistä kahdesta resepteistä ja laitoin 0.6dl soijaa, 0,3dl Worcersteriä ja kolme rkl terijakia. Loput setit pistin tuosta alemmasta reseptistä. Kunhan lihat ovat marinoituneet kunnolla pistän kuivumaan ja otan kuvia.
>>35791
enpäs ehtinytkään, kun söin jo kaikki. oho.
Termit haltuun, tuo on beef jerkyä. Kuivalihakausi kylläkin alkaa tässä kuukauden sisällä, minulla onkin jo pari poron ja yksi hirven paisti odottamassa aurinkoon pääsyä.
(174.06 KB 1328626743400.png)

Pitäisi oikeasti saada joskus aikaiseksi.
Olin pari vuotta sitten hommissa paikassa johon tuotiin vanhaksi menevää sapuskaa ja paljon. Annettiin vähäosaisille yms, niin paljon tuli ruokaa että työntekijätkin sai osansa.

Olisi voinut jotain hyvää lihaa ottaa kuormasta ja pistää kuivumaan.
>>35797
jonne, homo, uliseva hippi. ime kyrpää.


Forms
Delete
Report
Quick Reply