/nom/ - Ruuanlaitto

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(629.56 KB 1600x1200 128274785538.jpg)

null 25.08.2010 (Ke) 14:50:56 No. 35346
Tortillalanka. Miten nautitte torillanne? Jauhenlihalla, kanalla vai jollain muulla?

Tässä jotakuin tämänpäiväinen oma kyhäelmäni:
-broilerin fileesuikaleita, hunajamorinoituja koska ovat halvempia (miksi?)
-purkillinen vahvaa pirkka salsakastiketta
-purkki tomaattimurksaa (valkosipuli maustettua)
-jäävuorisalaattia
-tomaattia
-jalopejnoja
-ananasmurskaa

ja ranskankermaa tortillan päälle lusikalla levitettynä, jonka päälle koko muu roska.
Tuo näyttää aivan liian nestemäisestä, sitä sitten valuu jostain kun yrittää syödä, hyi.

Itse laitan paljon enemmän salaattia, jauhelihaa, jonkinlaista tulista salsaa (omatekemää tai ei), jalopeloja, tomaattia ja tsatsikia tai jotain vastaavaa raikkaampaa mössöä.
APn soossi olisi soveltunut paremmin riisin kanssa syötäväksi.
Jauhelihaa, salaattia, kurkkua, tomaattia, sipulia sekä taco-dippiä.
tuo nestemäisyys johtuu osittain ananasmurskasta, josta en jaksanut puristaa nesteitä. Tosin oli kastike muutenkin aika nestemäistä. Mutta ei se itseäni niin häiritse, kun olen tottunut pesemään käsiäni joka tortillan välissä :D
-AP
>>35356
Oletko minä?
Lihaksi joko kermaiset (kohtuullisen kuivaksi haihdutetut) kanasuikaleet tai sipulin kanssa paistettu jauheliha. Rehuiksi jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia ja sipulia. Lihaa n. 1/2-1/3 ja loput salaattia. Pikkaisen tulista salsahässäkkää ja ranskankermaa kaveriksi. Ihan kohtuullisen terveellistä ja maistuvaa mättöä.
Itsekään en tee kastiketyylistä ratkaisua, vaan maustan ja paistan lihan/kanan suht kuivaksi.

Kaveriksi sitten salsakastiketta, kermaviiliä, kurkkua, tomaattia, ananasta, salaattia, jalapenoja, fetaa, juustoraastetta ym...
Kanaa, kurkkua, salaattia, tulista salsamössöä, jalopenoja. Toi on aika perus. Välillä myös jauheliha-sipuli sekotuksella. Tätä on jonkun aikaa tullut syötyä melkein viikottain. Ihan mahtavaa eikä vieläkään kyllästytä.
>>35346
Marinoidut halvempia koska säilyvät pidempään.

Oma tortillat sisältävät: marinoitu tofu, sipuli ja paprika kevyesti paistettuna sekä kurkku, salaatti, salsa ja ranskankerma.
>>35372
Neuvopa hyvä marinadi tofulle? Ja kauan pidät siinä, että maku imeytyy=
>>35372

Marinoidut ovat halvempia yksinkertaisesti siitä syystä että niissä on vähintään 20 painoprosenttia marinadia ja näin ollen itse lihaa vähemmän. Marinoiduissa on mukana myös pienempää lihasilppua kuin marinoimattomissa, koska marinadimoskan sekaan on helppo piilottaa sellainen moska joka pistäisi silmään marinoimattomissa. Tämä on fakta.
AP:lla on liikaa täytettä, ei tuota saa mitenkään järkevästi käärittyä, etenkin kun on noin juoksevaa tavaraa.
>>35376
Mutta tuoko se marinadi kuitenkin lihaan enemmän makua? Se ratkaisee.

>>35377
Kyllä muuten sain yllättävän hyvin, vaikka pelästyin itsekin samaa. Vain sormenpäällinen putosi lautaselle.
-AP
>>35380
Tuohan se makua, mutta mieluummin maustan itse. Näyttää 66% olevan yleensä lihaa noissa marinoiduissa suikaleissa, joten lihan kilohinta verrattuna marinoimattomiin ei ole edes korkeampi. Marinoiduissa saa tosin "kaupan päällisiksi" sen marinadin, naturelleissa paremman lihan laadun.
Marinoidut on halvempia koska ne on huonompia, enempia rustoa, jännettä ja muuta paskaa. Marinadin oikea funktio on piilottaa epäilyttävän näköiset kappaleet, lisäksi sen paino on laskettu paketin kilohintaan. Ts. valmismarinoitu broileri on kusetusta ja käytännössä kalliimpaa vaikka onkin halvempaa ja kissat koiria.
Ylläolevat kommentit ovat kaikki täyttä totta. Eihän siis tehdä tästä taas yhtä "marinoimaton vs. marinoitu"-lankaa?
Ken haluaa välttyä maustamiselta ostakoon marinoitua; mikäli omin käsin maustettua lihaa ei arvosta huonompilaatuinen lihakaan tuskin haittaa.
Jedem das seine, eiks?
>>35405
Kyllä. Takaisin aiheeseen.
Itsellä tortillat menee seuraavalla reseptillä:

-Broilerisuikaleita (maustamaton, päälle tex-mex maustetta reilusti)
-Lehtisalaattia
-Paprikaa kuutioituna pannun kautta
-Sipulia kuutioituna pannun kautta
-Fetaa (X-tra feta sopii tähän yllättävän hyvin)
-Kermaviiliä jossa Ranch-dippi
-Mahdollisesti lisänä esim. KorvGöranin Kebab-kastiketta tai jotain muuta kastiketta mitä kaapissa on
Jauhelihaa, papuja, smetanaa, salsaa, salaattia, fetaa ja tonnikalaa
esim:
-kurkku
-tomaatti
-salaatti
-ananas
-maissi
-tacokastike
-feta
-sipuli
-juustoraaste

ja jotain muuta jos sattuu olemaan. Kerran tein ihan hyvää kastiketta pavuista, toimivaa. Oon syöny sellasta aiemminkin mut nimenomaan tacojen kanssa (jotka on mielestäni parempia). Sit laitoin kerran tonnikalaa jonka olin maustanut kotona aiempana päivänä, oli yllättävän hyvää. Vähän samanlaista kun millasta olen syönyt hesessä kalliina mutta ei ollu vetistä ja valunut käsille ja hankala syödä. o/
>>35428
Siis ei yhtään lihaa? En siis kysy irvaillakseni vaan mielenkiinnosta, että oliko tuo nyt kasvisresepti? Olen näes aloitteleva kasvissyöjä. :)
-AP
>>35437
kans semivege, vetäny tortillani esmes
guacamolee
salsaa
papumuussia (tölkkikidneytä sauvasekottimella) tai
soijarouhepapumössöö
tomaattia
kurkkua
oliivia
salaattia
fetaa
ranskankermaa
paistettuja tofubiusoja
katkorapuja tai tunaa joskus

sit välil tykkään täyttää, rullata, kuorruttaa juustolla ja laittaa uuniin, tällöin en toki laita kurkkua ja salaattia kehiin.
AAAahhh. Miten voi olla näin täynnä?

Oli kyllä pitkästä aikaa kivaa syödä tortiloita.
(12.83 KB 350x230 12829398242.jpg)

>>35373
Tarkoitin valmiina kaupasta saatavaa. Kuva liittyy.
kanaa, fetajuustoa, persikoita ja jotain tulista soossia
Aina tortilloja tehdessä teen sen virheen että ylitäytän torillani.
>>35351
JALOPEENOJA. Vittu ne ei ole mitään jaloja-peenoja. Jalapeño.
>>35346
Marinoidut ovat tottakai halvempia, koska rasian määrässä olevaan painoon valmistaja ottaa mukaan sen litkun painon. Eli lyhyesti: jos rasiassa lukee 400g "hunaja"-marinoituja broilerisuikaleita, siinä ei todellakaan ole 400g sitä broileria. Jos siinä oranssissa räkälitkussa olevia koipireisiä mainitaan pakkauskoon olevan esim. 1300g, voit olla varma että _vähintään_ 300g, ja todennäköisesti enemmän on sitä lisäainelitkua.
>>35372
Mistä tulee tämä mystinen käsitys että marinoidut säilyvät pidempään? Paskapuhetta, jotta marinadi lisäisi säilyvyyttä se edellyttäisi esim. suolan määrän lisäämistä.
>>35362
Just näin, on ilmeisesti suomalainen oppi mennyt perille. Paista kaikki yli ja kuivaksi.
>>35400
Rustoa ja jännettä, kuulut tähän nerokkaaseen ryhmään jotka eivät tiedä lihasta mitään. Kaikki valkoinen lihassa on automaattisesti jännettä ja rustoa. Syökää eineksiä joissa eläimet ovat prosessoituja teille sopivaan muotoon.
Itse en syö jauhelihaa tai broileria. Yleensä laitan vaan kasviksia kuten kurkkua, tomaattia, jäävuorisalaattia ja ananasta, niiden lisäksi valmista salsakastiketta ja esim fetapaloja.

Joskus oon tehnyt tonnikalatäytettä mihin tulee esimerkiksi tonnikalaa, purkki cream fraichea/smetanaa/ehrmannin sour creamia/kermaviiliä, ananasta, maissia ja tomaattia. Sen lisäksi laitan yleensä jäävuorisalaattia ja kurkkua (jota en viitti laittaa tahnaan koska liian kosteaa).

Vois tehdä jotain papuhommaakin. Sellasta oon yleensä laittanut vaan tacokuorien kanssa kosteutensa vuoksi.
>>36428
Jauhelihan ja broilerin ulkopuolelle mahtuu aika paljon muuta eläinperäistä. Turhaa ituhippeilyä. Vai onko sulla joku hyvä peruste?
-Paistettu jauheliha kidneypavuilla
-Jäävuorisalaatti
-Suolakurkku
-Feta
-Jalapeno
-Aioli Valkosipulimajo

Näillä matskuilla mennään tänään


Forms
Delete
Report
Quick Reply