/nom/ - Ruuanlaitto

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(3.20 MB 3888x2592 128135935296.jpg)

Nom of the day? Nom of the day? 09.08.2010 (Ma) 16:09:15 No. 34133
Arvon Kulinaristit, kertokaa tämänpäiväiset kokkauksenne.

Itse tein niinkin arkista herkkua, kuin Jauhelihakastiketta ja spagettia. Hieman chiliä, mustapippuria, tomaattimurskaa, vettä sekä jauhoja sain aikaan erinomaista kastiketta. Suosittelen kaikille perus-sörsseliin kylläsyneille.

Kuva liittyy, siinä eilen tekemäni tulinen makkarakastik ja keitetyt perunat.

Jatkakaa Kulinaristit.
(26.03 KB 454x340 128137189346.jpg)

Tomaattipastakastike:
1 sipuli
2-3 kynttä vs
6 mustapippuria
1/2 tl merisuola
3 tl sokeri
2 rkl punainen etikka
Tuore basilika
Chiliä
Oliiviöljyä
1 prk tomaattimurskaa

Pilko sipuli pieneksi ja lohko vs. Freesaa sibalit reilussa oliiviöljyssä ja heivaa murska pannulle. Lisää mausteet basilikaa lukuunottamatta. Laita pastavedet tulille ja keitä kastiketta kasaan. Maista kastiketa ja lisää mausteita tarvittaessa. Huomaa, että kastikkeen ei tarvitse olla vielä kovin voimakkaan makuista koska tulet keittämään sitä vielä reilusti kasaan. Heivaa tagliatelle kiehuvaan veteen ja keitä reilusti al denteksi. Valuta pasta ja heitä se redusoituneen kastikkeen joukkoon. Sekoita kaada lautaselle ja viimeistele oliiviöljyllä ja tuoreella basilikalla.

Ammattilaiskärki käyttää tuoreita tomaatteja ja kalttaa ne ja vetää siivilän läpi niitä hetken paisteltuaan.

Kuva ei liity.
Tein munakkaan, johon tuli 6 munaa, 2 Camping-makkaraa, yksi kokonainen ruohosipuli ja jättiherkkusieni. Mausteeksi vähän aromisuolaa, sekä chiliä ja pippurisekoitusta maustemyllystä. Hyvältähän se maistui :)
Tein itelleni puuroa, päällystin sen melko happamalla puolukkahillolla (oli pakko laittaa ihan vähän sokerii päälle) ja sattu olemaan karviaisia.
Muut söi riisiä, purkissa valmiina olevaa hapanimeläkastiketta ja kasvissyöjien iloksi erikseen paistettua jauhelihaa. Mä en voi jostain syystä sietää yhtään hapanimeläkastiketta. Kahdesti olen syönyt ja molemmilla kerroilla tulin kipeäksi.

Tein sitten myös jonkinnäköstä salaattia tomaatista ja sipulista. Kerrostin niitä astiaan, sipulin päälle vähän oliiviöljyä ja tomaattien päälle mustaa pippuria.
Se oli sitten sekotettuna astiassa jääkaapissa pari tuntia ja maistui hyvältä leivän päällä. Söin sitä tossa iltapalaks
Tein aiolia, kaurahiutaleissa paneroitua broileria ja uunijuureksia.
torilta uusia perunoita ja kyytipojaksi aivan perus nakkikastike missä mausteena vain kermaa ja pippuria (ja lihalientä pari kuutiota) lisukkeena rapusilliä (turussa asuvat, wiklundin s-marketista ainakin saa kalatiskiltä, jumalallista perunoiden kanssa)
maman creamy tom yum-nuudelikeitto, kinkkusuikaleita ja juustoa.

keitin nuudelit pussin omissa liemissä, heitin kulhon pohjalle paloiteltua arkijuustoa ja kinkkusuikaleita. Sekoitin ja vedin nälkääni.
paistoin 2 munaa pannulla ja lisäsin pienen tonnikalapurkin päälle + arkijuustoa. aika mitäänsanomattoman makuista mutta kyllä se nälkää piti
Pitkältä lenkiltä kun tulin, en jaksanut alkaa väsätä ihmeitä. Vain täysjyvämakaronit kattilaan kiehumaan ja jalostajan jauhelihakastiketölkki mikroon. Energiaa sain, mutta kieleni itki verta tuon jauhelihasössön jälkeen. Korjasin ongelmaa purkillisella maitorahkaa ja vadelmilla <3
nainen teki kaalilaatikkoa
(900.81 KB 1200x2691 128172868772.jpg)

Kuvassa näkyvistä aineksista tuli tämän näköistä chili con carnea, oikein hyvää oli ja tulisuuttakin oli minulle sopivasti. Hauduttaminen on kai tässä se avainsana, annoin tekeytyä miedolla lämmöllä kannen alla hieman yli tunnin.
(16.80 KB 380x380 12817328675.jpg)

>>34473

Kiitoksia, hyvä herra! pöperö on herkullisen näköistä ja juuri tällaisia postauksia lautamme kaipaa.
>>34473
Miksi purkitetut herkkusienet? Keittotaso on aika törkeän näköinen, keittiön puhtaus on yksi osa kokkaamista.

Itse ruoka näyttää silti maukkaalta, taitaa olla huomisen ruoka selvillä.
>>34488
onpa joo tosi likainen. Kaikki ei vaan ole kaltaisiasi pedantteja, totuttele siihen
>>34488
Miksipä ei herkkusieniä? Chili con carne on siitä kätevä ruoka, että sekaan voit laittaa melkeinpä mitä vain, kunhan vain löytyy chiliä ja lihaa. Itsekin nyt ensimmäistä kertaa testasin herkkusieniä tämän ruuan yhteydessä ja toimivat kyllä aivan mainiosti. Jos taas tarkoitit tuoreiden herkkusienien käyttämistä tölkitettyjen sijaan, niin valitsin tölkkiversion helppouden takia.
Taso nyt oli vähän likainen, ei tosin omilta jäljiltäni. Asun solussa ja täällä ei jaksa joka päivä siivota koska se on kuitenkin kohta samassa kunnossa. Jonkun verran on vielä matkaa herra Viherahon liesitasoon.
en syönyt mitään ;_____;
(735.94 KB 1200x2348 128198617548.jpg)

Meni vähän myöhäiseksi tämän päivän ruuanlaitto niin piti kehitellä jotain nopeasti kokattavaa. Riisit olivat ylijäämää eiliseltä. Jälleen kerran olen suosinut Rainbown tuotteita, mutta eipä niissä ole mitään vikaa vaikka ovatkin halvempia.
>>34715
hienoa että jengi oikeestikkin tekee täällä ruokaa! itellä menossa pakasteesta kanafilettä. suikaleiksi kana ja jasmin riisiä perään sweet chili soossia mmM
>>34715
tee seuraavan kerran tuoreista vihanneksista, niin paljon parempaa ja ei loppujen lopuksi vie paljoa enempää aikaakaan
>>34723
ei vie aikaa nyppiä tuoreesta maissintähkästä niitä jyviä? Eikä mene kauaa kuoria vitusti herneitä? huoh....
>>34738
Niin joo niitä maissinjyviähän ei voi tietenkään veitsellä leikata irti siitä tähkästä. Ja herneitten maku nyt ei hirveästi muutu vaikka ne pakkasesta lyökin sinne sekaan. Olen muuten sitten erihomo ja itsekkin käytän yleensä ihan helppouden takia noita pakastevihanneksia.
(1.31 MB 3264x2448 128259688573.jpg)

Paistoin kananmunia ja iskin päälle pari makkarasiivua. Eiliseltä jääneistä kanapihveistä käristin pannulla yhden kylkeen. Salaatinkin väänsin, mutta se ei päässyt kuvaan.
(135.08 KB 1152x864 128265240992.jpg)

Olutta, vodkaa ja naudan sydäntä. Maustettu miehisyydellä ja mustapippurilla.
>>35268
Olet sankarini. Broilerin sydän on myös erinomaista.
>>35268

Tekisi mieli joskus koittaa. Miten tällainen valmistetaan, että tulee maukasta? Voi heittää samalla reseptejä munuaisista.
Pirkan Pastaa Juustokastikkeessa, sinne sekaan herkkusienipaloja, meetwurstikuutioita ja keittäen.
>>35272
(Alkuun sanon, että maistuu lihalta, ei munuaisilta tai maksalta, ettei jää epäselväksi)

Paistinpannulla kolmosella sen verran että pinnat ruskistuu, sitten vaikka kakkoselle ja kansi päälle. Saa paistaa melkein 50 minuuttia miedolla lämmöllä että kypsyy sisältä, tosin naudan sydän menee mediumina nomnom. Kannattaa lorotella oliiviöljyä päälle jossain vaiheessa ja jossain vaiheessa mustapippuria, suolaa ja itse tykkään chilisoosia vähän päälle.

Votkat voi kaataa ihan sellasenaan shottilasiin ja oluet olutlasiin.
>>35278

Kiitos! Testaan heti, kun tästä taas nykyiset safkat on kokattu ja syöty alta pois.
Spagettia ja jauhelihakastiketta, sekoitin sekaan kunnolla Hot Salsaa. Oli kuulkaas ihmiset hyvää! ♥
(343.94 KB 1001x2248 128267255154.jpg)

Soijarouheella täytettyjä ja höyrystettyjä mykyjä chilikastikkeella.
>>35268
>>35278
Olen kanssa miettinyt, että ei se voi olla huonoa lihaa, kun kissakin syö niin suurella halulla. Halpaakin se on.

Mitenkäs hyytynyt veri yms. voiko koko sydämen tosiaan mötkäyttää sinänsä pannulle?
Setsuan-kastiketta jossa kanaa, paistettua sipulia, paprikaa, cashew-pähkinöitä ja pakaste-wok-vihanneksia, nuudelien kanssa. Lisäksi tzatzikia (tein itse, hyvin helppo ruoka tehdä), maalaisleivän kanssa.
>>35292

Mykyjä! Ei vitsi, muistan vaan sen yhden kirjan jossa ne kaksi sankaria eksyivät metsään ja löysivät mökin ja söivät kattilasta mykyjä. :D Taidan alkaa tekemään noita, kiitos muistutuksesta ja nostalgiatuokiosta.
>>35293
Mitäs vikaa siinä olisi? Lihasta se on niinkun muutkin ruhon osat.
>>35298

No, ei niitä sisäelimiä ihan kauheasti tarjota, no, oikeastaan missään. Maksaa vähän eri muodoissa kyllä, mutta maistuu aina todella epäilyttävältä, ei mitenkään kovinkaan houkuttelevalta.
>>35300
No esim. sydäntä tulee kai kiloina joku yhden suhde sataan yhdestä lehmästä. Tarjonta ei ole mitään huippuluokkaa. Ravintona tuo on ihan helvetin hyvää ja terveellistä. Ei mitään vikaa, muutakuin tottumiskysymys.
(194.20 KB 902x600 128268264051.jpg)

Oli pakko testata tätä tänään.
>>35268

Sydän on hyvää, mutta helvetti soikoon. Tuo näyttää enemmän joltain rituaalilta kuin ruoka-annokselta. Vähän yritystä kehiin.
>>35311
Ehkäpä siinä juuri haettiin rituaalisuutta.
sydän on lihoista puhtain ja sisältää vähiten hormooneita yms shittiä
Basmatiriisiä sekä friteerattua kanaa ja kasviksia hapanimelässä kastikkeessa.
>>35337
Hyvää lihakeittolihaa. Pitää vaan poistaa suonet ja kalvot hyvin. Ja veret kannattaa puristella pois.
Aamulla kahvia ja nudeleita.
Nyt possun sisäfilettä porkkana-punasipulipedillä, uuniperunoiden kera.
>>34473
Tätä kannattaa joskus kokeilla tehdä jollain muulla lihalla, kuin jauhe-.
Annapa tuon makkarakastikkeen resepti. Voisin tehdä huomenna.
Moussakaa. Paistoin munakoisoviipaleita uunissa, paistoin jauhelihat sipulin ja mausteiden kera pannulla ja kiehautin kattilassa juustokastikkeen. Sitten vain kerroksittain uunivuokaan lasagnen tapaan. Mielettömän hyvää ja täyttävää!
Tein tänään kalafileesuikaleita

kalafileetä 400g
ruokakerma
tuore ja kuivattu basilika
sitruuna tiiviste
suola, mustapuppuri
sipuli, 2x valkosipuli

pennepasta

erittäin helppo, mutta erittäin toimiva. Paras ja pettämätön ruoka

eilen tosiaan oli alkuruoaksi vuohenjuusto-salaattia ja valkosipulipatonkia. Pääruoaksi poron sisäfilepihvit paistettuna, itsetehty puolukka-chatney, bataatti-perunamuussi, suppilovahverokastike. Jälkiruoaksi philadelphia pohjainen puolukka-kinkuski jäädyke. Punaviini, kalja, siideri
Kaapista löyty vaan nakkeja ja nuudelia joten paistoin nakit ohuina viipaleina ja sipulia ihan perskeleen pienenä palana pannulla, maustelin suolalla pippurilla ja jollain ihme mausteseoksilla,jotka löysin, toinen oli jotain chili-lime kombinaatiota ja toinen jotain basilikayrttijuttua, tomaattimurskaa ei löytynyt joten silppusin pari kirsikkatomaattia ja murskasin nesteitä ulos ja sekaan kaikki. Nuudelien keitinveteen heitin samoja mausteita paitti tota chiliä, koko komeuden päälle paistoin vielä kunnon häränsilmän ja norotin vielä soijaa päälle. namnam
Kanapastaa:
-pippurimarinoitua kanasuikaletta
-purkki ruokakermaa
-sipulia, valkosipulia
-köntti Pikkusisko-juustoa
-pakastemaissia

bongattu tahmaketjusta, vähän muunneltu, ja aivan saatanan hyvää :PP
(986.10 KB 853x1280 1322684067991.jpg)

Halusin syödä jotain, josta tulee mieleen lämpimät illat tyynen valtameren pienellä saarella.

Ainekset:
Mustia papuja
Sipulia
Pähkinöitä (Cashew, tai joku oma suosikki)
Banaania
Kookosmaitoa
Inkivääriä

Mausteiksi:
Kurkumaa
Cayennepippuria
Suolaa

Kuullota sipulit. Lisää valutetut pavut ja kookosmaito, sekä mausteet. Keitä 5-10min miedolla lämmöllä, jotta pavut pehmenevät ja \'liemestä\' tulee maukasta. Lisää pähkinät ja banaanit, keitä vielä pari minuuttia. Tarjoa heti. Valitsin lisukkeeksi basmatiriisin, kun sitä sattui olemaan kaapissa.
>>35736
Hups, unohtu sanoa, että raastetun inkiväärin voi lisätä samaan aikaan kun mausteet.


Forms
Delete
Report
Quick Reply