/fit/ - Liikunta

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(574.10 KB 2048x1536 128275856579.jpg)

Anonymous 25.08.2010 (Ke) 20:49:26 No. 19070
Kun on tunnin salilla touhunnut niin kuinka nopesti pitäisi syödä jotain proteiinipitoista? Olisi kiva tietää. Tunnin päästä? Kahden?

Kuva ei taida liittyä.
Välittömästi pelkkä (hera)proteiinipitoinen palautusjuoma -> 30min päästä massanlisääjä -> 30min välein hedelmä ja kun kaksi tuntia palautusjuomasta kulunut, niin ruoka.
(31.92 KB 285x448 128276649636.jpg)

>>19076
Kuulostaa kyllä kohtuullisen oudolta kikkailulta.

Itse suosittelisin aivan tavallista palautusjuomaa, jossa on siis heran lisäksi myös hiilareita (maltodekstriiniä), heti treenin jälkeen. Jotkut ovat väittäneet, että pelkän heran nauttiminen palkkarina tehostaisi rasvanpolttoa, mutta kysyin kerran asiasta Matti "Guru" Haloselta (valmentaa mm. IFBB PRO Jari mentulaa) ja hän ei suositellut pelkkää heraa missään nimessä, ellei karppaa.

Lisäksi eikös palkkarin jälkeen olisi kannattavaa syödä kunnon ruokaa heti kun ehtii? Niin sanottu anabolinen ikkuna on auki heti treenin jälkeen joidenkin arvioiden mukaan vain kaksi tuntia eli mielestäni olisi hyvin perusteltua syödä kunnon ruokaa samantien. Tätä myös pakkiksella monet isot pojat suosittelevat.
Joo palari, itse käyttänyt pelkkää heraa veteen ja heti himaan päästyä lämmin ateria :-) Varmaan voisi lisätä hiilariakin palariin mutta kehitys ollut progressiivista ilmankin.
Itse vedän herat sekoitettuna puoleen litraan maitoa.
>>19097
Kerkeääkö maitoon tehty palkkari mennä pilalle salilla rehkimisen aikana, jos sen tekee valmiiksi jo kotona lähtiessä?
>>19098
Varmaan riippuu ihan siitä, missä lämpötilassa maito on ja kuinka kauan. Mututuntumalta heittäisin, että pari tuntia menee ainakin ihan kivuitta, mutta turha tulla valittamaan, jos paskatauti tulee.
Heti treenin jälkeen, tietysti.
Maito ei ole erityisen hyvä palkkarissa, koska maidossa on suurin osa proteiineista hitaasti imeytyvää kaseiinia ja vaikka sekaan laitettaisiinkin heraa, niin maidon koostumuksella on sellainen mielenkiintoinen ominaisuus, että se hidastaa myös muiden ravintoaineiden imeytymistä, eli sekaan lisätty hera ei juurikaan nopeuta imeytymistä.

Säännöllisesti saa lukea lehdistä jotain "maito on luonnon oma palautusjuoma" -juttuja, mutta eipä tuota kukaan alan ammattilainen suosittele.
>>19110
höpöhöpö
>>19118
Jos lihasten kasvu on siitä kiinni, että tekee palkkarit maitoon veden sijasta, ni voehah hevov vittu nykypäivää.
>>19110
Ei tommosta hifistely kannate aloittaa tärkeintä on että siellä on että protskua löytyy kyllä se maidonki kanssa imeytyy.

>>19099
Käytä vähän päätäs ennen kun kysyt säilyykö maito tunnin tai kaksi.
>>19082
En mä ton kikkailun nimeen vanno, mutta se tuli kuitenkin aika perehtyneen tahon suusta (ei nyt satu olemaan lähteita, irl tunnen). Hän perusteli pelkän (hera)proteiinin nauttimista sillä, että hiilari kerää nesteitä joka voi haitata jotenkin katabolisen tilan siirtymista anaboliseen. Hiilaria kuitenkin tulee sitten tossa myöhemmin massanlisääjästä. Tuo ruoka vasta kahden tunnin päästä tuli perustettua sillä, että treenin jälkeen kehon kulutus on muutenkin suuri ja ruuansulatus kasvattaisi sitä entisestään. Siksi siis nestemäisenä ravintoaineet + kevyet hedelmät (omena) ennen varsinaista ruokaa.

Itse käytän kyllä soijamaito / protskujauho / banaani -sekoitusta, koska kasvissyöjä. Täydellisyydestä tingitään.
Itse syön salilta tultuani (matkaan ja ruuanlaittoon menee n. 30-40min) yleensä 200g raejuustoa, 200g jauhelihaa, palan salaattia, muutaman herkkusienen ja yhden sipulin.
>>Ei tommosta hifistely kannate aloittaa tärkeintä on että siellä on että protskua löytyy kyllä se maidonki kanssa imeytyy.
Siis eiköhän se ole nimenomaan turhaa hifistelyä, että sekoittaa palkkariin veden sijasta maitoa.

PROTEIININ LÄHDE IMEYTYSMISNOPEUS (grammaa/tunti) Kananmuna (raaka) 1,3 Kananmuna (keitetty) 2,8 Maitoproteiini 3,5 Soijaproteiini (isolaatti) 3,9 Kaseiini (isolaatti) 6,1 Hera (isolaatti) 8-10


Lähde: Lääkkeet ja lisäravinteet urheilussa ISBN 978-952-92-3045-7

Maito ei todellakaan kuulu palkkariin ja vaikutus imeytymisnopeuteen ei ole edes mikään marginaalinen, mutta jokainen toki treenaa ja ravitsee itseään juuri niin kuin tykkää.
>>19183

Maito kuuluu palkkariin siksi, että veteen tehtynä kaikki palautusjuomat maistuvat aivan kuvottavilta. Pari kertaa olen yrittänyt saada nieltyä edes muutaman desin veteen tehtyä palkkaria ja hyvä ettei laatta lennä.
>>19200
Mutku sit sun prodet imeytyy gramman hitaammin tunnis q maidos o sellasii protskui!!!!!!!!! sit ei lihaxet kasva1111!!!!!! netist luin....
>>19070
et sä niitä prodeja treeni jälkee tarvi heti kumminkaa, hiilareita se pitää olla HETI
Tuntuu sairaalloiselta tämä touhu miten pitää syödä isosti ennen treeniä, sitten piikata hiilareita jotta jaksaa treenata ja treenin jälkeen taas vetää niitä ja sitten jälleen lämmin ruoka. Mitä te luulette vatsassane olevan ennen treeniä? Siellä on sitä proteiinia mitä olette syönyt. Kyllähän palkkari hyödyllinen on, mutta ap:n kysymys indikoi lähinnä vakavaa pakkisneuroosia. Sage koska en kontribuoinut lankaa asialla.


Forms
Delete
Report
Quick Reply