/fit/ - Liikunta

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(38.28 KB 250x219 128267842380.jpg)

APUA Anonymous 24.08.2010 (Ti) 22:33:44 No. 19009
130kg...

Tänä iltana se sitten vihdoin tapahtui, vaakaan pamahti MAX lukema, eli 130kg.
Olen nyt sitten 193cm/130kg järkäle. Painoa on tullut lisää aivan jumalattomasti viimeisen 2-3 vuoden sisällä. Olen aina halveksinut liikuntaa ja terveellisiä elämäntapoja, valehdellut itselleni että ei ole ihmeellistä jos on "vähän" läski, mutta tänä iltana viimein tulin päätökseen... on pakko alkaa laihduttaa...

Miten minun tulisi menetellä?
En ole koskaan "oikeasti" liikkunut muuta kuin kouluissa liikunnantunneilla.
Tuntuu ettei paikat kestä edes enää normaalia kävelyä, reidetkin hankaavat niin että perkele savu nousee.
Syömätottumukseni ovat jotai aivan sikamaista.

Ainuit hyvä puoli jonka keksin on että motivaatiota löytyy.

Miten kannattaisi aloittaa? Tottakai vähentää syömistä, mutta mitä ja milloin pitäisi syödä? Liikunnan puolesta esimerkiksi pyöräily tai kävelylenkki? Kuinka pitkiä lenkkejä ja miten kannattaa valmistautua ja venytellä?

Ps. kuva liittyy, venymäarpia on tuhansia, kyynerpäistä polviin asti.
Tulin vain tähän lankaan kertomaan kuinka olen 194cm/120kg, mutta silti näkyy 4 ylintä palaa six-packistä ja olen muutenkin kovassa kunnossa.

Alfa nyymi poistuu.
>>19010

197cm/122kg ja mullakin näkyy jos oikein vetää ja super jännittää vatsalihaksia. Kohta joukko 70kg miehenpuolikkaita itkemässä kuinka ollaan läskejä.
>>19013
Haha, vitun köntykset. Tuleeko puhistua portaissa?
>>19015
Hahhah, right on.

Ihme läskit täällä pesii. Varmaan avutonta olla +120kg avuton möykky.
(4.31 KB 184x211 128268597890.gif)

>>19010
"Alfa nyymi". Olet hieltä haiseva norsu joka tuskin jaksaa kovinkaan montaa juoksuaskelta. Tai osaa yhdyssanoja.
On kyllä voittaja olo olla vitun tiukassa kunnossa vielä 120kg:na. Naurattaa vaan te alle 100kg riisitikut jotka varmaan ovat käyneet sivarin ja tämän takia vielä jääneet lapsiksi.

Noh menkääs siitä juoksemaan niitä maratooneja.

Arnold nyymi kuittaa.
Näitä läskivinkkilankoja nyt täälläkin ollut vaikka kuinka ja niissä on aina samat lätinät. Kannattanee selailla vaikka jotain pakkotoisto.comia tms. vinkkien ja tsempin toivossa. Tänne tuskin kukaan jaksaa aina samoja sepustuksia kirjoitella kun ne häviävät kuitenkin kohta.

No pääpiirteissään laihdutus on maailman yksinkertaisin asia, sillä ei tarvitse kuin liikkua enemmän kuin syö. Sulla on kuitenkin paljon ylipainoa, että varo ettet riko kroppaasi liian rankalla treenillä. Pyöräily on kyllä hyvä valinta ainakin alkuun. Sauvakävelyäkin voisit kokeilla, niin saat myös yläkroppaan liikettä. Kun olet kropan hieman liikkumiseen totuttanut, niin älä pelkää rasittaa itseäsi. Teet itsellesi kunnon treeniohjelman, esim 2 pitkää lenkkiä viikossa (yli tunnin) ja 3 lyhyempää 30-40min lenkkiä jaksamisen mukaan. Parina välipäivinä lepuuttelet vähän jalkoja ja voit koettaa tehdä jotain vapaavalintaista aerobista liikuntaa. Edelleenkin, jos tuntuu suhteettoman pahalta, niin kevennä! Mikäli taas jaksat hyvin, niin sitten teet extraa/korjailet ohjelmaa.

Pienenä kannustimena mainitsisin, että mikäli toimit näin, niin tuloksiakin luultavammin näkyy todella nopeastikin aluksi. Laihtuminen voi kyllä vaikeutua sitten jossain vaiheessa, mutta eipä se säännöllisellä treenauksella silti tule ainakaan kuitenkaan pysähtymään.

Tsemppiä ja raportoi vaikka tännekin ihmeessä edistymistäsi, ehkäpä saat siitä lisämotivaatiotakin :).
masentaako noin peljon että leveilet kuvalaudalla? hahaha
(86.20 KB 407x405 128273102453.jpg)

>>19038
Pitäähän se antaa teille riisikepeille vähän tavoiteltavaa. Etköhän sinäkin joskus mieheksi kasva jos vaikka intin sen sivarin sijaan olisit käynyt. Taidat vetää jotain kannabis piikkejä kun tollanen nisti olet.

Kyllähän toki intissä niitä nistejäkin on mutta kun minä sielä sotilaspoliisina olin niin ai että kun niillä ei ollut kivaa kun suhteitakin oli. Tosin näin tänään jonkun "sotilaspoliisin".VITTU jätkä paino vähemmän mun mummo ja varmaan ei sais kynääkään mavetettua.
>>19040
kukaan ihminen ei tallenna koneelleen tuon läskikasan kuvia hävisit pelin pahasti.
Vittu... Menkääs nyt jonnet vaikka sinne /b/:n puolelle. Ihan asiallinen lanka, jossa yksi asiallinen vastaus.
(53.08 KB 445x668 128275383037.jpg)

>>19034

Ebin rölli hermanni, kuvassa sinä ja siskosi.
Eniten varmasti alkuun auttaa ruokavalion muuttaminen.

Jos et jaksa juosta, kävele. Jos et jaksa kävellä, pyöräile. Sillä ei ole niinkään paljoa väliä mitä teet kunhan edes teet.
(18.28 KB 350x323 128275531943.jpg)

Unohda tämän langan röllit, oikeita neuvoja löytyy jo tarpeeksi.

>Ainuit hyvä puoli jonka keksin on että motivaatiota löytyy.

Hyvä. Vaikein asia onkin motivaation ylläpitäminen, vastoinkäymisiä voi tulla mutta niistä ei pidä lannistua. Kyseessä on koko elämän kestävä projekti.

Unohda ihmedieetit, maalaisjärjellä pääset pitkälle. Yksinkertaiselta kuulostaa ja sitä se onkin.
Loppu on sinusta itsestäsi kiinni.
(44.73 KB 400x371 128275682943.jpg)

>>19034
>Arnolds
Korjattu
Kuva liittyy.
(24.36 KB 233x240 128275841982.jpg)

Tsemiä vaan ja kova itsekuri. Ite painoin tammikuun ekana päivänä n.112kg. Siitä päätin että nyt alkaa kuntoilu. Lopetin alkoholin käytön ja roskaruuat lähes kokonaan ja otin "tavallista" ruokaa ja salaattia tilalle. Ennen meni rasvatonta maitoa 1-2 litraa päivässä, sen vaihdoin veteen = -660kcal/päivä. Lisäksi aloin käymään salilla satunnaisesti ja vähän juoksemaan lenkkejä. aluksi teki 1km lenkki tiukkaa mut nyt menee jo yli 5km helposti.
Tällähetkellä vaakaan napsahtaa lukemat 88kg!! Eli pudotusta n.9kk aikana n.24kg. Ihan hyvin siihen nähden että en ole varsinaisesti laihduttanut tai ollut dietillä missään vaiheessa. Aloin vaan elää terveellisemmin ja normaalimmin. Kyllä se onnistuu.
>>19069
Ja mutama ammattilaiskärki vielä:
Jätä voi pois.
Osta kevyttä juustoa ja käytä sitä vähemmän.
Paras jops et syö leipää ollenkaan.
Totuttele syömään salaatteja. Vitun pahojahan ne aluksi on. Mut laita sekaan kanaa tai kinkkua ja jotain kastiketta kaveriksi.
Limut, mehut ja maito pois ja vettä tilalle.
Älä osta karkkia.
Illalla kun tulee himo napostella ni ota juustoa, metukkaa tai kurkkua, ei sipsejä ja muumilimua.
Hommaa sykemittari. Se motivoi hyvin kun näet paljonko kaloreita palaa.

Siinä muutama helppo kohta.
>>19071

Ei leipää? Eikös perus ruisleipä nyt oo varsin ok. ravintoarvojensa puolesta?
>>19086
Hiilareita jäbä
>>19086
Riippuu vähän mitä tarkoitat perusruisleivällä. Esim. Vaasan ruispalat on täyttä paskaa (helvetisti vehnäjauhoja). Kannattaa etsiä kokojyvästä leivottuja ruisleipiä. Fazerin Real on ihan hyvä, mutta ei sitäkään mielellään illalla. Aamulla hyvin voi syödä täysjyväruisleipää.
Kuhan sen ruisleivän ajoittaa esim aamupalaksi ja sitten ennen treeniä ruisleipä.

Ilta hiilarit vittuun.
>>19100
niin ja tosiaan hiilarit sitten esim ruisleivästä.

Ei mistään sokeri paskoista.
Jotenkin arvelen ettei ruisleivän syönti oo tämän kaverin pahin ongelma... Vedä kuule hyvällä omallatunnolla ruisleipä aamulla ja illalla. Jätä makeat ja muut naposteltavat vittuun, kyllä siihen tottuu.
Illalla voi huoletta syödä vähän enemmän jos päivän rehkimisetkin tapahtuu illalla.
>>19100
>>19150

Tosiaan pakko korjata sen verran että et ajoita hiilareita "iltapalaan" eli siis et syö hiilareita pari h ennen nukkumaan menoa.
>>19159

Koska? Aivotkin tarvitsevat hiilihydraattia ja jos niitä ei illalla vedä yhtään niin keho vain pilkkoo koko yön proteiinia energiaksi..
Jos tosissaan alkaa liikkumaan, en kyllä suosittelis hiilareitten pois jättämistä. ~500 kalorin miinukset liikunnan kanssa eikä mitään hifistelyitä aluksi. Miettii sitten jotain hienompaa kun liikunnasta on tullut tapa.
Kun rupeet lisäämään liikuntaa, luulisin, että uinti on sopiva laji. Pyöräilykin on hyvä idea, mutta uidessa rasitat koko kroppaasi melko tasaisesti. Kävely ja hölkkä ei välttämättä ole paras vaihtoehto, massaa sinulla on kuitenkin sen verran paljon, että etenkin polvet voivat olla kovilla..

Tsemppiä painonpudotukseen, äläkä masennu, kun paino ei tipu yhtäkkiä. Hiljaa hyvä tulee =D
Iltasyömistä, varsinkin hiilihydraattien, on jo pitkään pidetty lihottavana tekijänä. Tosin täysin ilman perusteita. Iltasyöminen ei lihota sen enempää kuin syöminen minään muuna aikana.

http://www.pakkotoisto.com/ravinto/91255-dieettaaminen-asiat-joilla-ei-ole-merkitystae/
>>19250
Missä kohtaan me sanotaan että iltasyöminen ei kannata esim SYÖDÄ PROTEIINI PITOISTA ILTAPALAA.

Mielummin siirtää ne hiilarit aamuksi/ ennen treeniä että jaksaa kokopäivän paremmin sen sijaan että söisi illasta ne hiilarit.


Forms
Delete
Report
Quick Reply