/fit/ - Liikunta

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(123.95 KB 458x340 128248885948.png)

Anonymous 22.08.2010 (Su) 14:54:19 No. 18844
Kumpi on lihottavempaa, rasva vai hilarit.
Olen kuullut että läskeillä on ollut sellaisia diettejä että jättävät hilarit kokonaan pois, ja syövät esimerkiksi pekonia ynm (jossa siis paljon rasvaa) ja he laihtuvat painolta, kuin myös ulkonäöllisesti
Ei niinkään se mistä se energia tulee, vaan kuinka paljon sitä energiaa saadaan? Vitusti hiilaria on pahempi kuin jonkin verran rasvaa ja vitusti rasvaa on pahempi kuin jonkin verran hiilaria.
Ylimääräiset kalorit lihottavat.
Eikös jossain tutkimuksessa mitattu eri makrojakaumien vaikutusta lihomiseen ja tulos oli jotain siihen suuntaan, että kilon lihomiseen syömällä hiilareita riitti 4000-5000kcal, kun taas syömällä rasvaa ja proteiinia vastaavaan määrän lihomiseen vaadittiin lähes 8000kcal. Onhan tuo tavallaan aika helposti ymmärrettävää, kun mietitään hiilihydraattien yhteyttä insuliiniin määrään ja että insuliini hormoonina vastaa hyvin pitkälti energian säilömisestä rasvaksi.
>>18849
No eipä oikeastaan, jos miinustetaan nesteet laskuista (hiilarit keräävät nesteitä, eli ne "lihottavat" eniten.

Kuitenkin, rasvassa on 9kcal / g, proteiinissa ja hiilarissa 4 kcal /g.

Kilo rasvaa on sama kuin 7000 kcal, laske siitä.
>>18846

Noh, mitäpä siellä 1900-luvulla? Jokos teillepäin on tulossa sähkö?
>>18924

Mitä oikeastaan tarkoitat? Uskoakseni >>18849 puhuu järkeviä. Onko Gary Taubes tuttu? (http://www.youtube.com/watch?v=AVvZP2av5Mk)

En ole pätevä arvioimaan miehen puheiden meriittejä, mutta perustelut kuulostavat vakuuttavilta. Laita kehiin jotain vastalähteitä/tms. jos sinulla sellaisia on.
>>18844
Hiilarit tottakai.
Tuota laihdutustapaa kutsutaan karppaamiseksi ja perustuu siihen, että matkitaan NEEKERIÄ (kunnon SUOMALAINEN ei siis tätä harrasta) saattamalla keho ketoosiin, eli näännytystilaan. Tällöin keho alkaa pilkkomaan rasvaa ja proteiinia energiaksi. Neekeritouhua.
>>19060
>ketoosi
>näännytystila
>facepalm.jpg
>>19060
SUOMALAINE ÄIJÄ ottaa hiilarit KESKI OLUESTA
>>18844
Toimii. Itse tein tämä siskon pakottamana. Painoni tippui "dieetillä" (nykyään enemmänkin ruokavalio, en syö hiilareita lähes yhtään.) 25 kiloa. Ei se tietysti tarkoita että vain söin ja laihduin, sen eteen pitää tehdäkkin jotain.

Eli yksinkertaistettuna: karkit, limsat, dripit, sipsit, peruna, vaalea leipä, makaroni, nuudelit. Kaikki tälläinen pois niin hyvä tulee

Olin siis kauhea läski, nykyäänkin on vielä ylipainoa.
>>18856
Vaikuttaa kyllä siltä, että herkuissa on lähes aina hiilareita paljon enemmän kuin sitä rasvaa. Paitsi jos joku tykkää juoda kermaa purkista.
>>19105
> Ketoosi on aineenvaihdunnan tila, jossa muiden muassa rasvahapoista muodostettujen ketoaineiden pitoisuus veressä on koholla. Tämä on seurausta ravinnon alhaisesta hiilihydraattien määrästä, mikä voi johtua paastosta, ravinnon puutteesta tai vähähiilihydraattisen ruokavalion noudattamisesta.

>>19106
Todellaki :D ebun
Ihmiskeho tarvitsee kumpiakin. Kuitenkin hiilareilla ei tahdo omasta mielestäni lähteä nälkä ja näin niitä joutuu syömään paljon ja näin kertyy paljon energiaakin.
>>19134
>muiden muassa
>>19137
Ei todellakaan tarvi hiilareita yhtään mihinkään.
>>19163
Eihän hiilareilla mitään teekään, rasvallahan ne aivot toimii. Hiilareita tarvitaan aivoille ja nopeaan energiantarpeeseen.
>>19163
Sinällään totta, että hiilareita ei tarvita jos ei kuluta yhtään. Jos melko paljon liikuntaa kuin minä kyllä niitä hiilareitakin tarvitsee.
Aivot imevät noin 80g hiilaria vuorokaudessa, tätä pienemmät määrät ajavat kroppaa kohti ketoosia. Low-carbin raja heittelee jossakin 150g:n tuntumassa. Urheilua harrastava ihminen voi sitten harkita paljonko tarvitsii 200g:n päälle.
>>19164

Jos ei syö hiilihydraatteja ketoosista syntyvät ketonit korvaavat hiilihydraateista tulevan energian aivoille.

Hiilihydraatit eivät ole välttämättömiä ihmisen keholle. Jos ne olisivat, eskimot olisivat kuoleet kaikki tuhansia vuosia sitten.
>>18846
Kalori ei ole kalori, etenkään puhuttaessa hiilareista ja rasvasta.

Otetaan esimerkiksi 500kcalin verran rasvaa ja 500kcalin verran sokerilientä, ryhmä A nauttii joka ilta ennen nukkumaanmenoa rasvaa ja ryhmä B nauttii sokerilientä.
Molemmissa annoksissa on täysin saman verran kaloreita.

Kuukauden päästä olen täysin varma, että ryhmä B on lihonnut enemmän kuin rasvaa nauttinut ryhmä A.
Miksi? Koska tekijä nimeltä insuliini.

Kalori ei ole aina kalor, koska insuliini on yksi rasvan varastoitumiseen tarvittava tekijä ja rasva yksinään nauttina ei stimuloi insuliinia juuri lainkaan verrattaessa sokeriliemeen.
>>19347
Muuten hyvä, mutta kuka helvetti joka on urheilemassa/laihduttamassa vetäisi sokerilientä ravinnokseen vrt. ruis ja muut tummat viljatuotteet.
>>19357
Hiilihydraatit muuttuvat sokeriksi heti kun laitat ne suuhun. Jos olet koskaan pureksinut leivänpalasta tosi kauan huomaat, että se alkaa maistumaan makealta.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että hiilihydraatteja kannattaa syödä, erityisesti jos harrastaa paljon liikuntaa tai tekee fyysistä työtä. Pelkällä rasvalla ja proteeinilla verensokeri menee alhaiseksi ja saattaa fyysisesti vaativissa jutuissa aiheuttaa jopa pyörtymisen. Tai ainakin näin olen ymmärtänyt.
t.>>19137
>>19357

Vittu että olet tyhmä.
>>19360
Oon mäki käyny lukion kemman hei...

On se niin jännää, kun ei voi syödä normaalisti ruokaa.
>>19361
Joo vittu maken kaa opittii jo YLÄ --- ASTEEL ET HIILARIT MUTTUU SOKRUKS; LOL!
>>19347
Et ottanut rasvapiikkiäkään mukaan, ja illalla nautit hiilarit nyt ovat eri asia. Mutta jos kalorit ovat -500, niin kyllä siinä laihtuu.
>>19374
Mikä vitun "rasvapiikki"?
annan todella helpon ja yksinkertaisen ja ainoan vinkin joka on toteutettavissa vaikka minkälaisessa tilanteessa ja budjetilla : EAT FUCKING LESS


Forms
Delete
Report
Quick Reply