/fit/ - Liikunta

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(19.87 KB 464x457 12816566669.jpg)

Maksimikausi ja piikkaus Anonymous 13.08.2010 (Pe) 02:44:27 No. 18339
Hei, tässä olen ny maksimikautta aloitellu 5x5 ohjelmalla niinkuin isot pojat opastivat, mutta jäin vähän arpomaan että kuinka kauan tätä kannattaa jatkaa ja ruveta piikkaamaan, 2kk? enemmän? Entä kannattaako maksimikautta jatkaa ensimmäisten piikkausten jälkeen parin kuukauden päästä piikkailla uusiksi? Ja piikkausvaiheesta voisitte valottaakin enemmän että minkälaista sen treenauksen pitäisi piikkiviikolla olla...

Kiitän, kumarran.
Oma tietämykseni on että saliohjelmaa pitäisi muuttaa 4-6 viikon välein, ettei lihas totu liikaa. Voithan toki pysyä 5x5 mutta vaihtaa vaikka liikkeitä. Mutta kyllä tuo 2 kk on ihan maksimi
Jos ohjelma toimii niin miksi sitä muuttamaan? Eli miksi korjata jotain mikä ei ole rikki...
>>18348
2kk maksimi pyhpah,niin kauan kun progressio ei stoppaa niin antaa mennä vaan.Sitten halutessaan ottaa muutaman viikon takapakkia kun alkaa painot junnaamaan paikoillaan/keventää ja alottaa kunnollisen piikkauksen
Lainaan lankaasi:
Olen kuullut että tuollaisella koko kroppa 3x viikkoon ohjelmalla ei kannattaisi vetää sarjoja täysin loppuun, voiko joku tietävä kertoa tästä mielipiteensä.

Itse olen vetänyt aina loppuun ja tulostakin tullut, joskin hitaasti.

Ja miten noita toistoja kannattaisi vaihdella, itse ajattelin vetäistä 2x treeniä ~5 toistoa ja joka kolmannen ~10 toistolla.

Liikkeet mitä teen: kyykky, mave, leuat leveällä myötäotteella, penkki ja pystypunnerrus.
>>18357
Tämäkin väärin tuon "vaihda 4-6vk välein". Lihas tottuu tietynlaiseen rasitukseen, jonka jälkeen jotain pitää muuttaa. Frekvenssiä, sarjapituuksia tai vaikka liikkeitä.
>>18388
Se ohje on, ettei kannata tehdä sarjoja failureen asti, vaan tehdä ainoastaan ne toistot, jotka lähes varmasti tietää jaksavansa.

Idea on, ettei vedä itseänsä täysin piippuun alkupään sarjoissa, koska se on pois myöhemmistä sarjoista. Lisäksi failureen asti treenaaminen altistaa loukkaantumisille ja ylikunnolle. (kuulemma rasittaa hermostoa poikkeuksellisen paljon)

Mitä tohon 5x5:een tulee, oon ehdottomasti samaa mieltä kuin >>18358. Jatka ainakin niin kauan, kun saat lisättyä painoja, ja mahdollisesti sen jälkeen vielä yksi tai kaksi deloadausta ja uutta progressiota.

Kun noi 5x5:n hyödyt (aloittelijan nopea kehitys) on saatu, kannattaa miettiä kuviot uusiksi.
ebun gravedig
vedät niin kauan kun tulee progressia, sittenkun tulee kunnolla stoppia, siirryt 3x5 ja siitä 1x5, kunnes tajuat jo niin paljon nostelusta ettei tarvii kysellä enää internetissä

voimapainoitteisilla ohjelmilla treenaa vuodenpäivät


Forms
Delete
Report
Quick Reply