/fit/ - Liikunta

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(61.57 KB 400x572 127897396141.jpg)

Kuntorojekti Skinnyfat 13.07.2010 (Ti) 01:32:41 No. 16746
No niin arvon /fit/...
Olen 182cm/65kg laiskistunut nyymi. Tämä on viimeinen keinoni ottaa itseäni niskasta kiinni. Olen 22v, kohtalaisen hyväkuntoinen, mutta vitun laiha ja lihakseton. Armeijan kuntotestissä meni 35 punnerrusta, 48 vatsaa, 12 leukaa, 85 selkää, 2,8m vauhditonta pituutta ja 2800m cooperissa.

Olen kuitenkin jo pienestä asti ollut kuin pystyyn paskannettu lapamato etenkin yläkropan alueelta. Syön kohtalaisen terveellisesti, pyöräilen päivittäin ja pyrin aina käyttämään portaita hissin sijasta. Tämä lihaksettomuus alkaa jo kuitenkin vituttamaan, joten puristan viimeiset itsekurin rippeeni kasaan ja aloitan "syyskuntoon 2010" projektin.

Tarkoituksena on nyt aloittaa lihastreeni ihan kunnolla, käydä lenkillä ainakin muutama kerta viikossa ja välttää pikaruokamättöjä. Minulla on kuitenkin yksi ongelma: Geeneistäni johtuen en ole oikein koskaan lihonnut, vaikka mitä olisin syönyt... Samaisista vitun geeneistä johtuen myöskään lihasmassani ei ole oikein koskaan kasvanut, vaikka intissäkin vedin yli 8kk kuntoputken (vähintään 2h salilla 3-4krt/vko monipuolisesti + 7km juoksulenkki päivittäin), paino muuttui muistaakseni 5kg mutta lihaksissa en itse huomannut juuri mitään eroa, lähinnä rasvaprosentti putosi ja tulokset kohosivat. Penkistä ei nouse yli 50kg kiroilemallakaan tällä hetkellä (ennätys 57,5kg - intin alussa meni 40kg X_x), tavoitteeni olisi saada ainakin se 75kg ja muutenkin kasvattaa yläkropan lihaksia tämän rojektin aikana.

Aion päivittää tätä lankaa päivittäin tästä hetkestä eteenpäin ja pitää ikäänkuin julkista treenipäiväkirjaa johon myös postailen tuloksia viikoittain. Mikäli rojekti onnistuu, aion myös postata ennen/jälkeen kuvat parin kuukauden päästä, jos jotain alkaa näkymään. Tähän lankaan saa heittää myös asiallisia ohjeita ja neuvoja rojektin tukemiseksi, tai mikäli jotain innostaa - pitää omaa kuntoilupäivyriä. Eipä minulla muuta, tisseillä vain huomio ja toivottavasti /fit/:n tuki.
hyvä! anna palaa. laitahan alkukuvat
Jos sulla ei paino meinaa nousta, niin kannattaa miettiä, hyödyttääkö pikaruoan pois jättäminen yhtään mitään. Pikaruuassa pahinta on tyhjät kalorit ja kaloreistahan sulla nimenomaan on pulaa. Jos kuitenkin jätät niin kiinnitä sitten huomiota muuhun syömiseen; syö pirusti lihaa kananmunia, raejuustoo (ja kaurapuuroo ja pikkasen kasviksiakin ettei suoli tukkeudu). Kunnon lihaksenkasvatusta varten sun pitäis saada proteiineja 130g/päivä ja sen lisäksi riittävästi energiaa.
>>16746
http://kalorilaskuri.fi/kalorikulutus
Katso tuolta minkä verran syöt.
Ja HAJOA siihen miten vähän saat kaloreita päivässä. Siinä syy miksi lihasmassaa ei tule.
Kiitos jo näin nopeasti tulleesta tuesta :)
Laitan tosiaan kuviakin sitten kun saan homman kunnolla alulle.

Ensimmäinen päivä:
Aamupalaksi ruisleipä ja 0,4l lasi kevytmaitoa. Salilla kevyt startti tähän projektiin ettei ole heti veren maku suussa.
- 5min juoksumatolla 15km/h vauhdilla
- 3x6 40kg penkissä (1x10 30kg lämmittelyksi)
- 3x10 10kg lisäpainolla vatsoja, 5s tauko aina vaakatasossa stopissa
- 3x10 45kg mave

Löysä päivä, mutta pakko aloittaa kevyesti ettei ala maistua liian paskalle heti alkuun. Nyt nopea palautusjuoma (25g proteiinia ja sama hiilareita) maitoon sotkettuna ja sitten kaupungille käymään.
>>16762

Tämä.

Syö enemmän. Treenaa kovaa. Palaudu. Toista. Muista, että lihasten kasvattaminen vie AIKAA. Älä odota että olisit lihaskimppu 6 kuukauden kuluttua.
>>16753
No totta helvetissä se pikaruoan jättäminen kannattaa vaikka ei saa tarpeeksi kaloreita, niissä hampurilaisissa on niin paljon paskaa. Syö kunnolla kotiruokaa, tee vaikka pari kertaa viikossa isot satsit makaroonilaatikko josta riittää koko viikoks.
>>16788

Kerropa mitä niissä sitten on, kun minä luulin että siellä on sämpylä, lihamassapihvi, muutama kasvis ja erilaisia kastikkeita.
>>16789
Olen grillillä töissä, mäkkärin sesam-sämpyläpaskat on ihan täynnä sokeria, kastikkeet on melkein pelkkää rasvaa ja kurkut yms. täynnä säilöntäainepaskaa. Lyhyesti: Ne sämpylät vastaa melkein pullaa kaloritasolta.

Itse olen "kunnon" grillillä töissä missä sämpylät on ihan kokojyvästä leivottuja ja vähän terveellisempiä. Jos vetää esim. kokoliharuishampurilaisen ilman kauheita majoneeseja ja reilusti salaattia väliin niin se on oikeasti jopa terveellistä mättöä.
>>16790

Jos valkoisen sämpylän hiilaripitoisuus tai majoneesin ja thousand islands -kastikkeen rasvapitoisuus ovat uusia asioita tai jotain ihmeellistä, niin voi sitä kai paskaksi luulla. Normaali ihminen tietää mitä nuo sisältää ja paskaa siellä ei ole.
>Aamupalaksi ruisleipä ja 0,4l lasi kevytmaitoa.

Onnea.

Mitä jos kokeilisit huomenna tehdä noin 1000kcal aamiaisen kaurahiutaleista, marjoista, turkkilaisesta jogurtista ja rypsiöljystä?
>>16793
Puhuin nyt siis nimenomaan näistä mäkkärissäkin käytettävistä sesam-sämpylöistä, niissä on joku 2-3 kertaa enemmän kaloreita mitä "tavallisessa vaaleassa sämpylässä" johtuen aivan järkyttävistä sokeripitoisuuksista. Voin joskus ottaa kuvan pakkauksesta vaikka. Sen takia niiden pintakin tummuu paljon tavallista nopeammin ja mätöt saadaan nopeammin valmiiksi. Eli kyllä ne paskaa on tavalliseen vaaleaan sämpylään verrattuna. Lähemmäs pullaa menee ravintoarvojen puolesta.
>>16796
Turkkilaista jogurttia ei ole atm, mutta voisin pyöräyttää mysli+marja+rypsiöljy+maito-mössöt huomenna.

Tänään tuli päivällä käveltyä n. 10km ja tähän mennessä on syöty 2 isoa kulhoa kanasalaattia, 1 kananmuna ja 1 käristemakkara. Ajattelin käydä vielä mahdollisesti lenkillä ja vetää lisää salaattia ennen nukkumaanmenoa. Huomenna punnerruksia, leukoja ja hmm... voisinpa käydä vaikka uimassa. Torstaina taas salipäivä, koitan vetää ihan oikean treenin silloin, tänään kun oli lähinnä tällainen testipäivä, että mitä nykyisessä kunnossa pystyy ylipäätään tekemään.
(8.83 KB 175x262 127905334754.jpg)

Paska röllilanka tai AP on oikeasti vitun tyhmä.
Jos haluat sitä lihasta muista PLUSSA(+) kalorit, eli et vittu käy missään lenkillä tai tee mitään aerobista liikuntaa. Käyt salilla ja syöt vitusti näin saatat kasvaa edes vähän.
>>16806
saliläskit ei ees lenkille uskalla ei jeesus...
>>16806

Ja salilla tehdään kaksijakoista; penaa ja joka toisena päivänä vinopenaa. Perjantai on sitten erikoispäivä että silloin penan lisäksi tehdään haukkoja.
Updatea ihan omaksi ilokseni, jos ei kiinnosta niin älä lue.

Aamiaiseksi 3 kananmunaa, banaani ja helvetin iso kulho mysliä ja maissihiutaleita sekaisin.

Kävin äsken 5km lenkillä tuolla prkl:n vesisateessa ja vetäsin pari sarjaa leukoja lenkkipolun varressa olevalla tangolla. Kohta kauppaan hakemaan ruokaa, mietin että voisin pyöräyttää ison köntin possun ulkofilettä uunissa ja heittää lohkoperunoita kaveriksi. Huomenna sitten taas salipäivä.
>>16746

"...vähintään 2h salilla 3-4krt/vko monipuolisesti + 7km juoksulenkki päivittäin"

Tämä kertookin jo kaiken oleellisen. Määrä ei korvaa laatua.

Myös: before-kuvat ja tulokset, muuten ei saa mitään referenssiä kuinka toivottomasta tapauksesta on kyse. Muuten tsemppiä.
>>16823
Perunat vittuun. Ne ovat syöpää.

Lihaa ja kasviksia vaan.
>>16830
Päädyinkin syömään italianpataa. Huomenna menussa 1,5kg mötkäle lohta jonka teen uunissa. Helteistä johtuen ajattelin tänään vielä pyörähtää uimassa illan mittaan.
Itselläni on sama ongelma kuin AP:llä.
Aloitin Stronglifts 5x5 ohjelman avulla treenaamisen, sekä syön vitusti hiilareita nytten ainakin, sillä painoindeksi 16 ei lupaa hyvää lihaksille.

Onko muilla kokemuksia tuosta treenistä ?
>>16806
Hän on oikeassa, eli vähennä aeroobbista liikuntaa, muuten vain poltat kaikki kalorit ja pysyt kukkakeppinä.
Tänään aamiaiseksi 1 kananmuna, 1 kinkkuvoileipä, iso kulho turkkilaista jugurttia, maissihiutaleita, banaani ja 0,4l lasi maitoa. Röyh.

Salilla lämmittely, penkkiä, vatsoja, selkiä, military pressejä ja kulmasoutu levytangolla. Äsken suihku + päiväunet + palautumisjuoma ja nyt kävellen töihin loppuillaksi. Feels good man
Onnea AP! Muista postata ennen/jälkeen sitten kun alkaa tuloksia näkymään!
Tänään aamiaiseksi taas kasa jugurttia, banaani ja maissihiutaleita aivan perkeleesti.

Päivälliseksi n. 0,5kg uunilohta ja riisiä. Huomenna taas treenipäivä.
>>16915
Hyvältä vaikuttaa!
Älä käy millään lenkeillä jos haluat massaa
>>16915
Vitusti hiilareita
Ei ei ei ei... Jos kerran olet tuollainen riisikeppi niin miksi vitussa harrastat aerobista liikuntaa joka vain laihduttaa eikä kasvata lihaksia?
teet yläkroppaa vahvistavia liikkeitä, sarjat n.7-10 toistoa vähän painavimmilla painoilla.
myös lisä ravinteet ovat hyödyllisiä, itse suosittelen mutant mass nimistä tuotetta fitness tukusta ja samalla proteiiniä treenin jälkeen
>>16932
Ehkä paskimmat neuvot mitä oon vähään aikaan lukenu
Meininki vaikuttaa hyvältä, ainakin olet aktiivisesti liikkeellä ja jaksat seurata safkaamistasi! Jatka samaan malliin, tulet itse huomaamaan, mikä toimii ja mikä ei. Olen itse kasvanut viisi kiloa kahteen vuoteen ihan vain kehonpainotreenillä ja kasvissafkalla, aikaisemmin olin 193/63, nykyään olen 193/70, ja se näkyy. Pelkkää lihasta.

Ruoan määrän merkitystä ei voi korostaa liikaa. Ainakin minun geeneilläni voi syödä miltei mitä tahansa, kunhan sitä syö ihan vitusti. En tosin tavoittele massaa, vaan voimaa, mutta massa on voimaa tietyssä vaiheessa. Vedän 4 leukaa 20kg lisäpainolla ja teen 8 sarjoja mavea 100kg:lla. Dippaan 30kg lisäpainon kanssa.

Pidä tuo, niin tulet kasvamaan ja olemaan tyytyväisempi itseesi. Muista pitää yllä myös liikkuvuutta ja aerobista kuntoa, elämä on paljon kivempaa sillä tavalla.
>>16934
Kiitos :)
Tänään vetäisin viikonlopun kunniaksi vitusti pizzaa, siis oikeasti niin paljon mitä vaan jaksoin mättää (ostettiin porukalla xxl-perhepizza...) Illalla kuitenkin taas salille.

Suon itselleni kerran pari kuukaudessa tällaisia mässäyspäiviäkin, ettei mene vakavaksi ja ala tympimään koko homma. Loppuviikonlopun syön varmaan tuota kilon kokoista lohimöhkälettä mikä lojuu jääkaapissa, nam nam.
>>16943
>loppuviikonlopun syön varmaan tuota kilon kokoista lohimöhkälettä
>viikon
>kilo

:| Saa aika laiha kyllä olla, siinä 60-70 kilon paikkeilla että riittää 1000 grammaa proteiinia viikoksi jos oikeasti voimatasoja tai massaa haluaa kasvattaa.
(132.79 KB 1209x856 127947031017.jpg)

>>16990
Lähetin tuon viestin siis lauantaina - loppuviikko = lauantai-ilta + sunnuntai :)
Also, painan 65kg...

Anyways, tilannepäivitystä:
Juuri salilta kotiin, tänään tuli kiskottua;
- 5min lämmittely juoksumatolla
- 3x5 Penkkipunnerrus 45kg
- 3x5 Vatsapenkki (5s pito vaakatasossa alasmentäessä) 5kg rinnan päällä
- 1x5 Maastaveto 50kg
- 3x8 Selkä 10kg niskassa
- 3x5 Kyykky 40kg
- 5min loppulämmittely juoksumatolla

Nyt istun tukevasti koneen ääressä ja kiskon palautumisjuomaa lärviin, feels good man
>>16990
Lohi on toki proteiinipitoista ja hyvää ravintoa, mutta kilon lohi ei ole yhtä kuin kilo proteiinia. Tuosta painosta proteiinia on aivan lonkalta 10-30g/100g. Ellet tarkoittanut "kilo proteiinipitoista ruokaa" erotukseksi esim. hiilihydraattipitoisemmista, jolloin tämä on itsestäänselvyyden ilmoittamista.
>>16990
>loppuviikonlopun
eli muutaman päivän, ei viikkoa.
>>16992

Voitko lopettaa nuo englanninkieliset täyttösanat suomenkielisen tekstin keskellä. Se on ärsyttävää.
>>17037
Kukaan ei pakota lukemaan tätä :)

Tänään tuli vedettyä seuraavaa;
- 5min lämmittely juoksumatolla
- 3x5 Kyykyt 45kg
- 3x5 Kulmasoutu tangolla 40kg
- 3x5 Vatsat 5kg lisäpainolla ja 5s pidolla
- 3x8 Selät 10kg

Leukoja ja pystypunnerrusta en pystynyt tekemään kun oikean käden peukalo on ihan tuhannen paskana jostain syystä :(

Palautumisjuoma päälle ja nyt töihin.
>>17057
Ei kannata juosta alkulämmittelynä ennen kyykkyjä. Jos teet viiden toiston sarjoja, lämmittele mieluummin tekemällä kyykkyjä (5-10 toistoa) kevyemmillä painoilla. Tarvitset kyykyissä sitä puhtia jonka kulutat juoksemiseen. Parempi juosta jälkeenpäin, jos on pakko.

Vatsoista: itse tekisin 10-20 toiston sarjoja pikemminkin kuin tuollaisia viiden toiston rypistyksiä. Se voima mitä keskivartalosi kaipaa tulee kyllä kyykyistä ym. muutenkin.
>>17060
Morjes, vielä tarkennusta että juoksen siis jokaisen treenin alussa tuon 5min kevyttä hölkkää ihan vaan että saa yleistä lämpöä vähän päälle. Sen lisäksi lämmittelen kevyillä painoilla 2x10-15 sarjaa jokaista liikettä ennen raskaampiin siirtymistä.

Tarkoituksenihan ei ole hakea maksimeja, vaan kasvattaa hieman lihasmassaa sellaisilla painoilla millä jaksan tehdä sen 5-8 toistoa.

Pakkotoiston foorumeilta + http://www.liamrosen.com/fitness.html kerätty yleisimmät ohjeet ja päätin sitten aloittaa tämän http://newbie-fitness.blogspot.com/2007/06/starting-strength-style-workout-take.html ohjelman kun monet antaneet kehunsa ja itsellekin tuntuu ihan sopivalta näin viikon jälkeen :)
>>17057
>:)
:) itelles :)
>Aamupalaksi ruisleipä ja 0,4l lasi kevytmaitoa.

vihaan näitä jotka sitte sanovat että on huonot geenit vaikka syön kuinka paljon en lihoa..
>>17133
oke perun ton koska näköjää et syönykkää tätä joka aamu.. mutta tee niiku minä jos haluut massaa ja lihaksia =D eli syön pizzan aamupalaksi ja ennen salia raejuusto tonnikala sekoitus.. sitten salille ja pois sieltä ja pari tonnikala purkkia välillä naamaa ja leipää .. tosin tätä olen tullut liian isoksi jo :D 187/105kg 100kg penkki esim
Tilannepäivitys:

Aamupalaksi ruisleipä kinkulla, helvetin iso kulho jugurttia ja banaani.

Salilla:
- 5min lämmittely
- 3x5 Penkki 45kg
- 3x5 Vatsat 5s pidossa 5kg
- 3x8 Selät 10kg painolla
- 3x5 Kyykky 50kg
- 2x8 Dippi 5kg
- 2x5 Maastaveto 60kg
- 5min loppuverryttely

Nyt palautumisjuomaa naamaan, kohta kauppaan hakemaan ruokaa (ajattelin kanasalaattia ja raejuustoa) ja sitten illaksi töihin missä vetäisen vielä pihvin naamaan ruokatunnilla.
Salilla käyty taas...

3x5 Kyykyt 50kg
3x5 Pystypunnerrus 37,5kg
3x5 Kulmasoutu tangolla 40kg
3x5 Vatsat 5kg (5s pito alasmennessä)
3x8 Selät 10kg
3x8 Hauiskääntö tangolla 20kg
3x8 Skullcrusher 20kg
(1.98 MB 4000x2248 127999490699.jpg)

Ps. mitä /fit/ on mieltä tästä päivällisestä? Pussillinen wokkivihanneksia, ruskeita papuja ja kanan rintafileitä. Päällä chilikastiketta.
>>17295

Jos se ei ole sitä sokeroitua "Sweet chili" soosia, niin hyvä.
>>17286
ei juma pystäriä 37,5 kilolla. Miten voi hartiat olla noin paljon edellä verrattuna muihin liikkeisiin.
>>17300
Öö, en nyt tiedä oliko tämä ironiaa vai ei, mutta vastaan silti... Olen tehnyt sarjat sellaisilla painoilla millä on juuri ja juuri jaksanut tehdä viimeisen sarjan loppuun asti vielä puhtaalla tekniikalla. Penkki saattaisi mennä 50:llä kilolla, mutta en ole viitsinyt testata ihan vielä. Huomasin myös että mave ja kyykky menee varmasti 5-10kg isommillakin painoilla, samoin vatsat ja selät. Nämä pari ekaa viikkoa on vielä vähän hakemista, että löytää nuo sopivat, mutta kyllä noilla nykyisilläkin on lihakset saanut kipeäksi :)
>>17306
ei ollut ironiaa. Ja vaikka saisit muihin liikkeisiin sen 5-10 kiloa se on kova tulos silti. Teetkö vapailla painoilla tuon ja tangolla seisaalteen?
>>17310
Teen kuten tässä. Tanko painaa siis 10kg ja lätkin siihen molempiin päihin 10 + 5 + 2,5 + 1,25 kiekot. Ajattelin itse tuon olevan paska tulos, kun esim. penkistä menee helposti se 10kg enemmän...

http://exrx.net/WeightExercises/DeltoidAnterior/BBMilitaryPress.html
(17.62 KB 460x333 128016477562.jpg)

>>17320
Jos tarkoitit tuolla 10+5+2.5+1.25 että laitat kympin tankoon kympin levyt, tulee silloin rautaa 47.5kg, mutta jos tuo 10 tuossa on se tanko, niin silloinhan rautaa on vain 27.5kg. Ei ymmärrä.
>>17349
Pahoitteluni, typotin rankasti. Siis tanko 10, jonka lisäksi 10 + 2,5 + 1,25 molemmissa päissä. Vitoset oli ylimääräiset tuossa, sekoitin penkkipainojen kanssa :)
Treenibump. Tulokset nousseet jo ihan mukavasti, ylöspäin mennään! Niin ja paino noussut 2kg :)
(1.86 MB 176x172 128023955251.gif)

>>17381
Mentiiä, mut meitsi ainaki tykkään tätä käyttää vaikka onkin laihduttamiseen tarkoitettu sivusto -> www.kiloklubi.fi

Tod. helppo käyttää ja näät vielä saatko oikeanlaista ravintoa yms... Vitamiinit sun muut hifistelyt tosin ei näy.

Onnea painonnoususta ja kehityksestäsi, itselläni päinvastainen prosessi menossa eli painoa pois.

T. -8 Kg
>>17381
Kävit siis ruoan jälkeen vaa'alla.
>>17415
En käynyt vaan ennen treenin aloitusta.
kannattaisi oikeasti käydä lääkärissä, sinulla voi olla esim. lapamato tai marfan-oireyhtymä. olet pahasti alipainoinen etkä liho vaikka syöt järkyttävän paljon suhteessa painoosi. kolesteroli kannattaa tarkistuttaa myös, se voi olla vaarallisen alhaalla (kyllä, se voi olla liian alhainen). itselläni oli juuri niin, lääkkeiden jälkeen huomasi että painoa tulee lisää ihan toisella tavalla. läskistyin jopa hieman ennen kuin hoksasin lisätä kuntoilua.
moi,

kirjotan nyt tähän samaan lankaan kun en uutta viitti tehdä.

Eli ite oon sellanen semiläski 184cm / 78kg
eli normaaleissa panoraijoissa silti viellä, mutta läskiä löytyy. Eli kysymys kuuluukin, jos haluunpäästä läskistä eroon niin onko ainoo vaihtoehto rueta vaan laihduttamaan ja harrastamaan aerobista liikuntaa? lihasten kasvatus ja painon menetyshän ei ole samaanaikaan mahdollista? Jos nyt alan laihduttamaan ja meen miinuskaloreilla niin kannattaako silti käydä salilla? säästääkö se sitten sitä lihasmassan menetystä mitä lähtee miinuskaloreilla?
(239.16 KB 1728x1152 128034813337.jpg)

>>17426
Kyllä säästää, ja kun vielä muistat syödä tarpeeksi proteeinia niin säästät vielä lisää

Alottelija tuloksesi saattavat nousta vaikka oletkin miinuskaloreilla.
>>17425
mulla tuli mieleen että kun se liikkui ja kulutti noin perkeleesti että ei varmaan syönyt tarpeeksi siihen kulutukseen nähden
Todennäköisesti tämä, pyrin syömään kyllä hyvin, mutta kaappi täyteen terveysruokaa hyvin pienellä ruokabudjetilla on vähän hankalaa, joten on pakko tyytyä välillä yksipuolisempaan satsiin jne. Yleensä syön aamiaiseksi muroja/kaurahiutaleita/jugurttia ja kupin kahvia, päivällä tulee töissä syötyä jotain pihvimättöä ja kotona pyrin vetämään kanaa/kalaa jne mahdollisimman paljon kasvisten ja vihannesten kanssa. Palautumisjuoman juon aina treenin jälkeen. Silti mitä olen dailyplate sivustolta seurannut, niin varaa olisi syödä reilusti enemmänkin vielä.

Nyt alkaa vähän näkymään jo tulosta, vaikka vasta pari viikkoa takana - lähden kohta taas salille ja sitten kalkkunan rintafileitä ruoaksi :)
Päivitystä ennen tuutilullaa, kävin salin jälkeen uimassa vielä reilun tunnin, söin kalkkunan rintafileitä ja wokkivihanneksia ja nyt tuli vielä käytyä yöuinnilla hurmaavan naisotuksen kanssa.

Olo mitä loistavin, motivaatio huipussa ja eteenpäin jatketaan! Huomenna lepoa, lauantaina taas salipäivä :)
>>17469
Ammattilaiskärki: Soija. Hyvää, terveellistä ja halpaa proteiinia. Tulet taatusti kuulemaan foliohattuilua siitä, että soijassa on phytoestrogeeniä, pallit surkastuu ja tissit kasvaa, mutta se on vain foliohattuilua. Määrät ovat merkityksettömän pieniä.

Itse olen kasvanut nimenomaan kasvisruokavaliolla.
punnerra....aivan loistava aloituskeino yläkropan kehittämiseen ja hoituu kotona :) ei muutaku sarrrrjaa
imho: jätä tuo aerobinen pois(varsinki samalta päivältä kun käyt salilla). Syö kunnolla +kaloreille ja muistat levätä että se lihas pääsee kasvamaan. Sitten kun se fläsä alkaa hirvittään otat tuon aerobisen uudestaan mukaan.
>>17517
Punnerruksia teen ~20 sarjoissa aina kun on tylsää ja muutenkin randomisti päivittäin. Haluan kuitenkin ihan lihasmassaa lisää joten ei pelkät punnerrukset oikein riitä :)

>>17528
En vieläkään käsitä - mitä vikaa aerobisessa on jos kuitenkin syön enemmän mitä kulutan ja etenkin proteiinia tulee tarpeeksi päivittäin?
>>17528

Siksi, että neuvon antoi läski pakkislainen joka hengästyy juoksessa ja selittelee ihrojaan anabolialla. Ei vaan, anteeksi ad hominem.

Aerobisen poisjättäminen on tyhmimpiä juttuja mitä ihmisvartalolle voi tehdä. Puntin kanssa en silti tekisi sitä samana päivänä.
>>17642
Mitä sinä mies haluat? Aloituspostissa itket olemattomia lihaksia mutta silti teet aerobista ihan vitusti liikaa siihen nähden.

Lihakset ja voiman kyllä pystyy yhdistämään, mutta _hyvän_ aerobisen kunnon lisääminen siihen on mahdotonta. Aerobinen reeni näet syö tuota lihasmassaa/voimaa ja päinvastoin. Kaikkea ei vaan saa kerralla.
Suosittelen kyllä lukemaan tuolta pakkotoistosta aloittelijan osiota, vois antaa hiukan suuntaviivoja järkevämpään reeniin...

>>17650
Ei sitä aerobista kokonaan pidäkkään jättää pois, mutta AP:n tilanteessa siitä ei oo haittaa jos sen heivaa hetkeksi pois..
>>17681
Olen nyt keskittynyt neuvojen mukaisesti lähinnä tuohon painojen nosteluun, juoksen tosin 5min matolla edelleen joka treenin alussa ihan lämmittelyksi ja kuljen pyörällä töihin, mutta jätin juoksulenkit suosiolla pois.

Tänään tuli tehtyä seuraavaa (tulokset nousseet jo vähän...):
- 3x5 Penkkipunnerrus 50kg
- 2x5 Maastaveto 70kg
- 2x10 Penkkidippejä 10kg (http://www.exrx.net/WeightExercises/Triceps/WtBenchDip.html), tekisin tavallisia mutta ei ole dippitelinettä
- 3x5 Vatsat 5s pito alasmennessä 10kg
- 3x8 Selät 10kg
- 3x5 Kyykyt 50kg (olisin tehnyt 60kg mutta oli polvet kipeinä niin en uskaltanut ottaa enempää rojua niskaan)
- 3x8 Hauiskääntö tangolla 20kg
- 3x8 Ranskalainen punnerrus 20kg

Päivälliseksi munakas jossa paistettua makkaraa. Tiedän, ei paras mahdollinen mutta ei huonoinkaan :)
Yritä syödä n.5-6 kertaa päivässä. esim klo. 6, 9, 12, 15, 18, 21. Aamiainen on hyvin tärkeä koska keho on ollut ilman ravintoa n.8h(vertaa tuohon 3h väliin päivällä).
Ota ylös esim. 2viikon syömiset niin voit sitten laskea kuinka paljon saat mitäkin ravintoainetta, ja mikä tärkeintä saatko niitä tarpeeksi
Ja jos haluat, voit jatkaa aerobisen tekemistä, mutta älä lopeta roskaruokaa.
Painon nousu syö tehoja aerobiselta puolelta, mutta on mahdollista, varsinkin aloittelijalle, että paino nousee, tulokset paranee, eikä juoksukunto kärsi.
Itse olen nyt napannut 1,5 vuoteen 15 kiloa, 10% rasvoilla juoksukunnon heikentymättä.
Voisin sanoa, että kyllä massaa on tarttunut, kun peilistä katsoo.
Proteiinia naamariin vaan reippaasti, eikä tarvitse kun varmistaa, että kalorit nousee tarpeeks korkeelle joka päivä, eli plussan puolelle.
Yksijakonen punttireeni, joka toinen päivä, sitten muutama lenkki viikkoon. Muista varmistua nukkumisesta ja siittä, että tulee lepopäiviä viikolle riittävästi.
Pidä päiväkirjaa reeneistä, syömisestä ja painosta, se motivoi.
>>17771
Kipeät polvet kuulostaa huonolta merkiltä. Kyykkytekniikassasi on luultavasti parantamisen varaa. Suosittelen Starting Strength kirjaa ja dvd:tä (amazonista tai torrentilla).

Samassa kirjassa käydään läpi myös maastavedon, penkkipunnerruksen, pystypunnerruksen ja rinnallevedon hienouksia. Erityisesti kyykky ja maastaveto ovat sellaisia liikkeitä, joissa voi huonolla tekniikalla rikkoa itsensä. Myös penkkaamisesta saa varmasti ennen pitkää olkapääongelmia jos tekniikka ei ole kunnossa.

Kaikesta pelottelusta huolimatta suosittelen edellämainittuja liikkeitä lämpimästi, kunhan muistaa että se oikea tekniikka on perkeleen tärkeä juttu.
>>17804
millä mittaat juoksukuntoasi?
(78.77 KB 665x506 128137012677.jpg)

En ole postaaja mutta olen kutakuinkin samassa tilanteessa. Listasin ylös eilisen päivän ravinnot. Jos söis suurinpiirtein näin joka päivä, ei tietenkään samoja ruokia mutta kuitenkin niin lihoisko, tulisko lihasta vai meniskö perseelleen? Mitä pitäis lisätä, mitä ottaa pois?

Niin ja noi on syöty kolmessa osassa,
aamulla pari leipää,
töissä leipiä ja mehua,
iltapäivällä kotona leipiä ja munakas.
join myöskin litran maitoa mut sen unohdin tuosta listasta...

178/63
>>18100
Kannattais syödä oikeata ruokaa
>>18101
kuten?
>>18102

Spagettia ja jauhelihakastiketta. Riisiä ja lihakastiketta.
>>18103
eli oikea ruoka on sitä mitä äiti sattuu valmistamaan.
>>18104
Kyllä luulis aikuisen ihmisen osaavan itsekin tehdä ruokaa.

Syö enemmän liha- ja kalaruokia. Hyviä hiilareita saa riisistä, spagetista, kaurapuurosta tms. Ruokiin helppo lisäillä raejuustoa. Skippaa turhat herkut, mehut yms. Juo maitoa tai vettä. Hyvänä välipalana maitorahka ja joku hedelmä.
>>18104
Pastaa ja jauhelihaa voi ihan itsekin valmistaa vaikka asuisi yksin tai vaikka kimpassa toisen kanssa.

Sattumoisin yksi ravitsevimmista aterioista mikäli lihaa on sopusuhtaisesti sen spagetin kanssa, kyytipojaksi pelkkää vettä, mahd. salaattia/tomaattia, rasvantarpeen voi täyttää mm. fetajuustolla salaatin sekaan.

Eipä tuosta puutu yhtäkään ravintoainetta, kaikki vitamiinit tulee saatua, nälkä lähtee ja lihasmassaa voi kasvattaa mikäli kalorivajetta ei synny ja proteiinia n. 200g/pv.
Treenibump,
- Lämmittely 5min
- Penkki 3x5 50kg
- Vatsat 2x10 5kg + 2x5 10kg 5s pidossa
- Kulmasoutu tangolla 3x5 40kg
- Kyykky 3x5 55kg
- Hauiskääntö tangolla 3x8 20kg
- Pystypunnerrus 3x8 35kg

Tiistaina ojentajat, dipit, selät, leuat, mave jne... Safkaksi grillipihvejä ja salaattia.
(18.75 KB 300x354 128187284075.jpg)

>>18106
>Hyviä hiilareita saa riisistä, spagetista

Lopetin lukemisen.
>>18474
No jos painonhallinnassa ei ole ongelmia ja huolehtii riittävästä proteiininsaannista, niin eikö silloin ruokavalioon voisi sisältyä myös niitä 'hyviä hiilihydraatteja'?
Eri asia onkin sitten, ovatko valkoinen riisi ja vehnäpasta niitä hyviä (ei?)...
>>18477

Pointti oli, että riisi ja spagetti eivät todellakaan ole "hyviä" hiilareita. "hyviä" eli hitaita hiilareita ovat mm. ne vähäiset mitä vihanneksista tulee.

t. Erihomo
Treenibump, piti päivittää eilen mutta unohtui joten pistetään nyt... Aloitin opiskelun (uudelleen...) ja koulusta löytyi kuntosali, siellä sitten kävin kokeilemassa vähän...

- 10min juoksumatolla lämmittelyksi
- 3x5 leukaa
- 3x8 dippiä
- 3x10 vatsaa 8kg painolla
- 3x10 selkää 8kg painolla
- 3x8 Ranskalainen punnerrus tangolla 22,5kg

Feels good man
Prkl flunssa iski, pakko pitää pientä taukoa nyt ettei keuhkot räjähdä... Kuitenkin, tilannepäivitystä tulosten suhteen. Lukemat siis projektin alussa ja nyt:

Oma paino: 63kg/68kg
Mave: 50kg/75kg
Kyykky: 40kg/55kg
Penkki: 40kg/50kg
Leuat: 4/9
Pystypunnerrus: 30kg/37,5kg
Hauiskääntö/Ojentajat: 15kg/22,5kg
>>18502
Ovat ne silti parempia, kuin esimerkikisi karkit tai perunat.
>>18727
Älä häpäise itseäsi enempää
>>18727
Peruna on paljon parempaa kuin joku valkoinen riisi tai spagetti.
Treenibump. En nyt listaa kaikkea, mutta tunnin treeni tuli taas vedettyä. Lasagnea ja salaattia ruoaksi :) Voisin ens viikolla postailla tuloskuvia, alkaa jo pieni muutos näkymään.
Ei nyt millään pahalla AP, mutta syöt kuin homo. En tajua miten sulta on menny 1.5kk saada 5kiloa lisää. Kasvikset on neideille ja homoille, syö sitä saatanan lihaa senki ituhippi!
>>19351
Aloitin opiskelut uusiksi tässä syksyllä, koulussa tulee kiskottua kasa salaattia, pari ruisleipää + lämmintä ruokaa niin paljon kuin vatsa vetää, kotona vielä pari kertaa lämmin ruoka + salaattia (jos jaksaa tehdä...) päälle. Armeijassa söin aivan vitusti, joka aterialla tappiin asti ja kävin myös salilla, en ole koskaan saanut painoa kummemmin lisää. Ennen kuntoilun aloittamista saatoin vetää 2 sipsipussia päivässä, sokerilitkuja päälle, pizzaa/kebabia päivittäin enkä liikkunut juuri vessan, jääkaapin ja koneen välillä ja paino pysyi aina siinä 60kg tuntumassa. Jos joku väittää että geeneillä ei ole siihen mitään vaikutusta, niin paskapuhetta.


Forms
Delete
Report
Quick Reply