/fit/ - Liikunta

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(175.04 KB 427x640 127291372471.jpg)

Rullalautailu Rullanyymi 03.05.2010 (Ma) 19:08:44 No. 11940
Skeitti lanka pystyyn. Itse sain motivaatiota skeittaamiseen /b/:n langasta jokunen aika sitten ja nyt 3 päivä menossa. Rullaaminen eteenpäin sujuu jo aika hyvin mutta vähän hakemista siinä on. Ollie, noh vaatii harjoittelua :D Vaikea sanoa että meneekö se airiin vai pysyykö ne takarenkaat maassa. Vaikuttaako lauta ja kengät siihen hyppäämiseen vai onko ihan taidosta kii? Nyt alla markettilauta+marketti trukit + rictan renkaat jotka sain parisen vuotta sitten. Yritän päivittää lankaa kun opin jotain (lol ollie). Vaihdelkaa kokemuksia myös!
Itsekin "harrastin" oikeastaan kokeilin tätä lajia joskus. Eka lauta hajosi parin kk jälkeen eikä se sitten enempää kiinnostanut. Opin sentään ollien ja kickflipin tekemään.
AP:lle sen verran että kyllä ollien pystyy tekemään millä laudalla tahansa ei niitä varusteita kannata heti alkaa miettimään harjoittelua vaan. Kengissä kun on vaan tasanen pohja niin se riittää.
Muista että skeittauksessa pätee sama sääntö kuin monessa muussa harrastuksessa. Ennen kuin alat opettelemaan flippejä tai muitakaan "oikeita temppuja" niin harjoittele perusteet kuntoon. Rullailu molemminpäin, satunnaisia pyörittelyjä ja suunnanmuutoksia, ollie kunnolla ja ehkä vähän manualejakin. Hyvä lautakontrolli helpotti aikanaan ainakin itselläni huomattavasti temppujen oppimista ja asiat alkoivat sujumaan yllättävänkin sutjakasti, kun moni kaveri vielä hieroi kickflippiä paikallaan.
itsekkin olen skeitannut aktiivisesti noin 3-4 vuotta. laudalla ei niinkään ole juurikaan väliä kunhan se ei ole sellainen ns. suora lankku elikkä ei concavea yhtään. vastaan mielelläni eri kysymyksiin mitä tulee mieleen skeittauksesta.
Day 4 alla. Alko se eteenpäin rullaaminen sujumaan jo, kehtas jo vetää muitten ihmisten keskuudessa :D. Ollie tais mennä kerran airiin (lol 4cm) mutta kuiteksi, edistystä tapahtumassa. Kysymystä vaan herättää noi laudan kiinnitykset. Kuinka tiukalla noi laakerin ruuvit saa olla ja kuinka kovalla saa olla trukin se yks iso ruuvi jonka alla on se kumi? Hieno laji pakko myöntää.
:D Joskus 10v penskana opin ollien enkä sen jälkee oo skeitannu
>>12031

sama
>>12027
mopomiehen momentti on ihan hyvä sääntö, eka kierteet pilalle ja sit puolikierrosta takas
>>12031

Minä en oppinut edes Ollieta. Ainoa oppimani temppu oli nk. "No family". Teki kipeää.
>>12027
no ne ruuvit voi laittaa sen verta kireälle että ne renkaat pyörii mutta niissä ei sitten oo sellasta välystä, että ne liikkuu sivuttais suunnassa. trukit voi kiristää niin päljon ku ite lystää. elikkäs jos sulla on kireellä trukit niin sillon kääntyminen ei enää onnistu kovin hyvin mutta jos ne on löysällä niin kääntyminen helpottuu huomattavasti. itse pidän trukkeja suhteellisen löysällä, niin skeitillä on sitten huomattavasti miellyttävämpää kääntyä. hyvin vaikea selittää.
>>12041
kiitoksia vinkistä, pitää ottaa enskeralla toi jakoavain mukaan nii voi kokeilla mikä tuntuu parhaimmalt noitte trukkie suhteen koska näin himassa vähän paha kokeilla
>>12041
iha kysymys tähän viel, onko noista completeista mihinkään (vaikka laminan omat) vai kannattaako maksaa sitten jossain vaiheessa pitempipenni ton laudan suhteen
>>12057
no itellä oli viime kesänä käytössä sellanen ja kyllä se ihan asiansa ajo. periaatteessa mieluummin osta semmonen complete ku rupeet ostaan erikseen. niissä oli kaikki osat ihan asiallisia ja ite ainaki tykkäsin
22 vuotta olen rullalautailua harrastanut. Kysykää mitä tahansa.

Ei en ole trolli.
>>12062
Tuleeko pillua?
Itse harrastin rullalautailua ~4vuotta ystäväporukassa. Mahtava laji, mutta sitten porukka alkoi pössyttelemään ja juomaan samalla joten meni itseltä into. Nykyään vain aina miettinyt, että pitäisiköhän lähteä rullaan, mutta ei oikein ole innostunut + ~50kg tullut lisää painoa niin lautakin tykkäisi :D
Markettilautoja ei ole suunniteltu kääntymään, ei väliä miten löysällä trukit ovat. Laminan completet ovat kuitenkin ihan asiallisia aloittelijoille joten suosittelisin semmoisen ostamaan ennen kuin tietää dekeistä, trukeista ja muista osista tarpeeksi. On melko tärkeää, että trukkien ja dekin leveys sattuvat yks yhteen ja että trukkien korkeus ja renkaiden koko ovat sopusoinnussa. Siis jos trukit ovat liian leveät lautaan nähdeen renkaat vilkkuvat laudan reunojen yli joka on erittäin ärsyttävää ja päinvastoin. Matalilla trukeilla ei ei käyttää paljon isompia kuin 52mm renkaita jotka suomen flätille ovat mielestäni liian pienet. Jos ostat mataliin trukkeihin isommat renkaat, ottavat ne wheelbiteä, eli osuvat laudan pohjaan kääntyessä. Siispä suosittelisin korkeita trukkeja ja isompia renkaita (53-55mm). Korkeilla trukeilla kääntyminen sujuu myös luontevammin. Kannattaa siis aluksi hankkia esimkerkiksi laminasta joku complete (ei marketeista missään nimessä) ja tutustua sen avulla skeittaukseen. Jos olet vielä pikkujonne, sopiva laudan koko on 7.75. Se on hyvin neutraalikoko josta huomaa haluaako leveämpää vai kapeampaa. Jos taas olet isompi korsto 8 tuumainen tai siitä isompi lauta olisi sopiva. Pienempi lauta on yleisesti ottaen huterampi, mutta temput pyörivät helmpommin vähemmällä vaivalla, mutta niiden hallinta on vaikeampaa. Isommalla laudalla flippien tekeminen on varmasti aluksi vaikeampaa, mutta sen hallitseminen on huomattavasti helpompaa suuremman pinta-alan takia. Itse suosin n. 8.25" leveitä dekkejä ja korkeita trukkeja, mutta siinä yhdistelmässä laudalle tulee jo painoa joka ei välttättä pikkuisille jonneillemme sovi.
>>12073

Tulee.
>>12062
osaaks kik flipin :DD
helvetin hienoo AP! itse skeitannut 7vuotta nytten, kannattaa katsella noita opetusvideoita vaikkapa youtubesta jos sulla ei ole mitään tasokkaampaa frendiä. yhdessä kesässä noppii yllättävän paljon, muistan kun itselleni tuli bursti että lähti kesän aikana sairaasti uutta settiä. ite tykkään semmosesta dekistä mistä concavea löytyy paljon, eli mahollisimman jyrkät muodot, saan ite poppaamaan trikit paljo helpommin. :) oon ylpeä sinusta ap!
Minäkin haluaisin skeitata ;___;
>>12074
fätein skeittauspaino on mulla ollu 127kg ja hyvin kulki :D
rullaan mennen tullen mut en saaollieta vauhdissa:( eikai siinä muuta kun hinkkaamaan!
(38.57 KB 350x463 127351865139.jpg)

banp!
>>11940

Thanx AP sain innostuksen aloittaa tämän mahtavan lajin uudestaan ja kaivaa Jason Dillin promodelin kaapista. noin 3 vuoden tauon jälkeen ei taida kuitenkaan enää mennä nollie bigspin heel ekal mutta ei muuta ku jynssäämään -->
Aloitin tänään skeittauksen.
- Rullaaminen ja suunnan vaihdokset sujuvat kohtuullisen hyvin.
- Ollieta 5-10 cm airilla välillä.
- Pienestä rampista ylös ja alas pääsen niin että tasapaino säilyy.
- Manuaali onnistuu parin sekunnin ajan liikkeessäkin.

Siinä nyt nuo saavutukset mitä tähän asti tullut. Takana n. 2-3h harjoittelua. Vielä hion näitä beisikkejä ja sitten mm. kickflipin ja ollie 180 kimppuun.
(158.68 KB 585x780 127386648466.jpg)

Harrastan, oon vitun hyvä.
Ah lanka on vielä elossa! Tässä tuli pari päivää taukoa mutta eilen harjoittelin sitten ihan urakalla. Ollie tuntuu sujuvan paikaltaan joka kerta, ei mitään hullun korkeita mutta ilmaan menee. Kelasin että tänään vois harjotella sitä ollieta ihan rullatessa eteenpäin. Eilen yritin kokeilla matalan katukivetyksen yli tuloksetta mutta tänään uusiks.
>>12687
moi otto <333
Olen ex-skeittiammattilainen. Oli joskus aikoinaan DC sponsorina, sitten isä kuoli, rupesin kuosittamaan, nykyään painan 107kg ja olen köyhä työtön, kun jatkuvalla harjoittelulla miettien niitä sen ajan taitoja hengailisin varmaan tälläkin hetkellä Bam Margeran ja kumppaneiden kanssa, mutta sen sijaan juon Itä-Helsikinkiläisessä yksiössäni yksin kaljaa ja imen bongia, onko tämä voittoa?
Hieno laji! Itsellä takana noin 7-8 vuotta lautailua, joista aktiivisia ollut 3-4.
En ole asiantuntija, mutta laudoissa pätee sama kuin muissaki välineurheiluissa: osta sellaiset välineet mitkä tuntuvat sinulle hyvältä. Jotkut tykkäävät mennä 7.5" laudalla vaikka kengänkoko väittäisi että 8.0" olisi sopivin, säätöihin pätee sama juttu.
Pidetään hyvä lanka elossa!
Tänään ostettu longboard <3
>>12805
Hei dude. Tää oli skeittilanka d44?
Kiitos langasta, inspiroiduin tekemään jotain!
Kokemuksia, missä ajassa alkaisi sujumaan riittävän hyvin, että kehtaisi rullailla ihmisten ilmoilla näyttämättä idiootilta ja aiheuttamatta vaaratilanteita?
>>12809
Siinä vaiheessa kun pysyy laudan päällä tukevasti ja onnistuu liikkumaan muutenkin, kuin selkä edellä kenttään, kehtaa varmasti paremmissakin piireissä liikkua laudalla :> Normaalisti tähän ei pitäisi hirveän kauaa mennä, sillä perusjutut oppii nopeasti, kunhan vain jaksaa vetää sitä omaa pihatietä päästä päähän.
Kuten joku jo täällä taisi sanoakkin, käännösten ja molemmilla puolilla vauhdin potkimisen opettelu aivan ensimmäisenä on tärkeää ja luo kuvan kokeneesta lautailijasta vaikkei se ollie nousisi edes dekkiä vielä :3
>>12827
Tottahan tämä, sitä näkee aika usein enemmänkin rullanneita tyyppejä, jotka eivät osaa juuri lainkaan mennä switchinä ("väärä" jalka edellä mieltymykseensä nähden).
>>12828
Itse ainakin osaan mennä switchinä kaaria ja ditsejä, mutta switchinä puskeminen flätillä tuntuu naurettavalta. Käännänkin aina 180 temppujen jälkeen laudan takaisin. Sagea koska pelkkiä omia turhia höpinöitä.
>>12861
Mutta jos vedät tempun esim. jonku laatikon päälle niin onhan se bonusta ku ei tarvi alkaa pistämään reverttejä ennen hyppyä pois laatikon päältä. Kovissa vauhdeissa (tai pienissä laatikoissa) ei edes ehdi aina kääntymäänkesken kaiken :>
Melko vaarallistahan toi on. Flipin osasin jo ennen jonneikää, paikoiltaan tietty.
Joku 6-8 vuotta sitten tuli alotettua, viimeset 3 vuotta vähän vähemmällä kiinnostuksen puutteen takia. Kesän aikana yleensä yks dekki menee paskaks, tulee lähinnä flättiä skeitattua, joskus miniä ja jotain droppeja. Normi flippejä ja grindejä menee ja jotain nollie poppareita mut nollie flippejä ei sitten millään. En kyllä oo koskaan jaksanut yksittäisiä temppuja väkisin harjotella. Ihan mukavaa sillontällöin käydä vähän rullaamassa.
Jonnena tuli harrastettua, harmittaa että lopetin.
Kausi aukesi, rullasin duuniin. Tekee höpöä, jäbä.
kaveri skeittas mun dekin mereen:(
>>13059
mun kaveri skeittas oman dekkisä mereen samana päivänä ku osti sen multa :D
>>13077
:-DDD superperseestä, otitko kovan hinnan?
>>13146
Kympin taisin pyytää dekistä.
Olen ajatellut aloittaa kruiserilla kulkemisen. Onko kellään kokemuista kruisereista (kicktaileista)?
>>13158
mmnääääää. kyllä kaikilla tommosilla kaladekeillä ja lonkkarin tyyppisillä vehkeillä on ihan kiva rullailla, mut en tajuu et miks ei gruizis semmosella laudalla missä nokka ja häntä taipuu? mahdollistaa niin paljon enemmän, vaikkei puhuttaiskaan mistään tempuista.

ja ps: mis on kaikki tyttöskeittarit?
>>13180
Täällä on yks.
>>13182
missä te ootte sillon kun ette oo koneella? tai siis katukuvasta puututte!
>>13158
Mulla on 40" lonkkari jossa on kicktaili. Hyvin pärisee, vaikka harvemmin sillä mitään neppaan. Kätevää esim. kanttarilta dropatessa tai huvin vuoksi manuaalien vetämisessä. En viitsi pahemmin ollailla, koska vähän pelkään joskus ländääväni huonosti ja katkaisevani dekin...
>>13183
Täällä toinen joka tuli leikkimään tänne, katukuvaan ilmestyn päiväsaikaan sitten kun näytän tarpeeksi coolilta
18v nyymi täällä. Oon skeitannu nyt 2 viikkoa ihan raivolla, kaverit skeitannu iät ja ajat ja nyt ostin kaverilta vanhan completen ja täytyy sanoa että aivan mahtavaa. Olliet poppaa jo tosi hurjasti, vauhdeistakin sujuu jo niin että pysyn päällä lähes aina. shoveit menee jo rutiinilla, vieläkun vauhdeista pääsis. nyt löyty se meikäläisen laji, voin kyllä suositella kaikille!
18v nyymi täällä. Olen rullaillut aktiivisesti 6 vuotta suunnilleen ja temppuja menee aika hyvä määrä.
Tänään kräkkäs taili : (
Nyt olisi hyvät ja hienot kengät (tytölle) haussa, joten helppiä, kiitos! Vansilla oli oivat, mutta "shipping to Europe is not available at the moment"
>>13239

Mikset mene kauppaan ja osta niitä kenkiä? Varmaan tilaisivatkin ne sinulle jos pyytäisit...
>>13239
www.caliroots.com
>>13222
propsit jäbälle, aika höpöä vai mitä!
>>13239
veistin omat vanssit just gallerystä, tsekkasin et oli ihan siistejä mimmien versioitakin hyllyssä.
>>13201
joo, kyl teitä toisinaan näkee kadulla mut jostain syystä lähes AINA se dekki on kädessä! siis what! dallaillaan niin smuuttia flättiä pitkin et myötähäpeä puskee pintaan :\ onks se sit vaan imagojuttu?
>>13336
Ite ainaki oon vasta siinä vaiheessa et mieluummin skeittaan vähän syrjäsemmillä teillä
>>13356
sä oot ihan okei<3
>>13409
Aijaha, no ehkä sitten uskaltaudun ihmisten ilmoillekin :>

Minkä merkkisiä lautoja jengi omistaa?
>>13428
Aste deck, Grindking trukit, Reds laakerit ja controllin perus renkaat. Iha vitun jepa.
>>13428
Goodwoodin lauta(hyvää puuta ehehe), Tensorin trukit, abec 5 -laakerit ja Speed Demonssit rullina. Lauta onneksi niin paskassa kunnossa että on pakko ostaa uusi, en suosittele Goodwoodia.
Lush Makonga, Randall R2-trukit, Black Panthers Ceramics-laakerit ja ABEC11 Gumballs 76mm 78a. Hyvin kruisaa.
Piti alottaa itekki uudestaan noin kolmen vuoden tauon jälkeen.
Alotin aikaseen ja kerkesin n.9 vuotta rullata ennenkun kännipäissäni polvesta nivelet vituiks.

Vkl ostin uuden completen (LRG dekki 8", thunderin templeton trukit, element 54mm renkaan ja laakerit) ja eilen pääsin kunnolla testailemaan.
Hyvin vielä lähti jutut:)
Mulla on tollanen "uusvanha" kalalauta 62mm pehmeillä renkailla. sopiva kruisailuun ja ollien tapasiin temppuihin. pääasiassa vaan rullailen sillä etiäpäin että pidempi lauta vois olla parempi mutta toi on kyllä näppärä kaupungissa. Tossa dekissä on siis kicktail, ja -nose, sekä conceiviä, niin temput kyllä onnistus jos haluis tehdä. Syy, miksi "kala" eikä tavallista lautaa on siinä, jotta tossa on mukavammin tilaa jaloille ja näkeepi selvästi milloin on lauta oikeinpäin. Renkaat ja trukit on kyllä kruisailussa paljon oleellisemmat kuin se dekki.
>>13577
lauta voi olla leveä, vaikkei kala olisikaan. mulla on 8,25. jalat elää herroiks. hännän voi merkatakaivertamalla hassun kuvion grippiin.
älkää unohtako hyvää lankaa!
Harrastin mutta kovan ja pitkän lääkityksen takia paino noussut. (turvotus, nestettä keräänty eikä saa kuntoilla) Perustrikit meni. Casperflippi tuntu aina yhtä höpölle. Toivottavasti pääsen kesällä grindaa hillittömii dekkei ;_;
casperflipit on muotihomojen hommaa.
Kaikkien skedejonnejen pitäs tietää ainakin muutama kunnon pressureflip, no comply ja boneless.
Älkää unohtako epicciä lankaa
>>13428
Antiz 7,9" lauta, Thunder trukit, Speeddemon renkaat ja Blackpanther abec 3 laakerit.
>>13871
Flättis oli parhautta, kunnes yli 9000 scenepentua seisoo koulun nurkilla railstandissa ;___;
Paitsi pogo kuuluu kyllä suosikkitemppuihini edelleen :3
Asteen dekki, asteen renkaat ja valuen trukit. kampin laminasta hankin ja ihan hyvin on pelittäny näin about kolmen kuukauden ahkeran skeittauksen jälkeen.

Penskana joskus harrastanu ja nyt on sitten tullut uudestaan alotettua.
Lopetin skedeyksen viime vuonna.
Paras temppuni tripla flippi flätillä.
Protip: Kannattaa tutustua nolla.net nimiseen sivustoon
>>14323

Protip: ei kannata.

postaustahti 2/kk postaajina 13vee jonneja.
bump
däääm,itekkin jo aika kauan miettiny et pitäskö kokeilla. >__> En vaa halu yksin mennä..lul pelkuri
>>14611
Eiköhän ensi syksyllä löydy uusia kamuja kun aloitat yläasteen.
Rodney Mullen on äijä
>>14648
Hieno mies :3
>>14647
fuufuu ikinä mee enää sinne. :D Onneks. oonha kumminki kahdekskyt luvun puolvälis syntyny,joten sorge,mutten voi tulla sun välkkä kamuks.
>>14661
Ja ulos /b:tä selaamaan
Onko kukaan täältä käynyt uudessa puistolan/tapulikaupungin betoniparkissa?
>>13463
Tekee höpöä jäbä, eikös täällä ole muita lonkun omistajia? Kantsii kokeilla! Itteltä löytyy alta Lushin Kilima, Holeyn truckeilla.
Hesenyymit hoi, missä tapaatte rullailla? Ts. missä on parhaat tiet ja asfaltit?

(Piilobump)
Ite rullin Realin 8.18" dekillä ja treenailen vertti rampissa aina kun sinne jaksaa vaivautua. Parisen vuotta tässä on tullut treenattua oikeasti ja laudan päällä on tietty rullittu penskasta asti. Jos tänä kesänä snadisti lähtis airia vertistä ois aika jees! Ja hesassa siis rullin.
>>15693
Joko menee mc twistit ja 720t

http://www.youtube.com/watch?v=3BqjGTDfuaw

Video liittyy, Bob böönkvist liekeissä
Onko missään päin Suomea muuten X-games/Nitro circus tyylisiä megaramppeja? Ei varmaan sisällä ole tilaa/varaa rakentaa kellään ja ulos ei kannata rakentaa ilmaston takia? :/
Bumpataas tämä. /b/:n puolella näkyy näitä lankoja melko tiheään tahtiin. Jos saataisi tähänkin vielä jotain eloa.
>>15774
Ei taida olla missään. Verttiramppeja kyllä on, mutta et niitä taida viestilläsi hakea.
(25.85 KB 1024x768 127980262752.jpg)

ite oon nyt alottanu tänä kesänä kunnolla skeittaamaan ja sen kyllä huomasinki että markettilaudat joutaa vaikka kaatopaikalle KOSKA: trukkien säädöt ei pysy, itelläni lauta hajos 15min jälkeen enkä ole ylipainoinen :D ja laudalla ei ole tosiaankaan tarvittavia ominaisuuksia(paino,joustavuus yms.) ELI osta kunnon lauta, vaikka käytetty, ja yritä sitten uudestaan niin voit huomata eron.. edes ammattilainen ei ehkä pysyisi markettilaudan päällä. myös youtubessa on videoita varoittamassa markettilaudoista
>>17211
edes ammattilainen ei pysyisi markettilaudan päällä, mitä vittua jätkä?

en usko että kimi räikkönenkään osaa ajaa normaalia autoa kun se on niillä formuloilla ja ralliautoilla ajellut..
>>17214
Meehä vittuun.
>>17211
Linkkejä videoihin? Itselläni jäi aikoinaan skeittailut aika puolitiehen kun oli tuollainen halpislauta. En tosin pitänyt koskaan sitä syynä, sillä olin huonokuntoinen läski ja olen kyllä edelleenkin sitä mieltä, että oikeasti hyvä skeittaaja osaa skeitata markettilaudallakin.
Ostin tänään ensimmäisen laudan, ikää reilu 20v.
Olisi silloin jonnevuosina pitänyt aloittaa kun jotkut koulukaveritkin, mutta ei.


Kympin maksoin kyseisestä lankusta, vähän turhan pieni tuntuisi kai olevan.

Kohta voisi mennä nolaamaan taas itseään ihmisten ilmoille.
>>17260
Käytätkö minkäänlaisia suojia? Itse olen myös harkinnut aloittamista.
kerran skeittasin ja venytin samalla perä reikääni ja pieru paskat lensi seinään... olin humalassa vielä :DDD vittu.

t. tyttönyymi :3
>>17262
Do it! Tässä langassa Oululaisia?
>>17302
Kyllä, ainakin minä >>17262
Kypärä ftw! Itse pannutin lonkkarilla aika reippaasta vauhdista muutama viikko sitten, potta halkesi. Mieluummin se kuin kallo.
>>17307
Mistä päin Oulua? Voisin opastaa sinua alkuun, jos ei lajin seurasta kavereita hirveästi löydy. Mukavaa hommaa, suosittelen!
moi mitä mieltä nyymit on ku kaverini on vitunkova skeittari, 13 vuotias, on vetänyt haardin parikin kertaa seiskoista, nollie bs tuplaflipin vitosista ja muuta seillaista. temput menee aina parilla kolmella yrityksellä päälle ja tälleen, mutta asiani oli kumminkin se että pitäisikö kannustaa tämä sm kisoihin, omasta mielestä hanellä voisi olla hyvätkin mahdollisuudet voittaa...
>>17406
mitä hittoa? miks ei. kisoissa tapaa uusia ihmisiä ja hyvä meininki, ja pääsee skeittaamaan hyviä kamoja. ei siellä tarvii jännittää, ranit onnistuu jos vaan sattuu temput menemään päälle.
Kiinnostaisi skeittaus harrastuksena, kertokaas jotain mitä pitäisi aluksi treenata ja näin. Ja sitten mitä kokoa dekki kenkänumerolle 42?
>>17409

Kaatumista.
>>17409
Kaatumista ja rullaamista. Näkee ihan hirveästi skedejonneja, jotka eivät vain osaa rullata kunnolla.
Hei auttakaas minua! oletan että täällä muutamia Longboardaajiakin on.
siis olen aloitteleva Longboardaaja ja nehän on ihan saatanan kalliita niin ostin halvimman mahdollisen markettiromun minkä löysin koska aloittelen, ostin stadiumista sellaisen 90e maksavan kivan boardin.

kysymys kuuluu kun nyt olen jo sen kanssa aikani rullaillut, että voinko tilata netistä jotkut hyvät renkaat siihen ja ne sopivat siihen vai pitäisikö minun ostaa uudet trukitkin renkaiden kanssa? vai kokonaan uusi lauta. ne vaan maksaa ihan törkeästi ja haluasin tuosta muokata uusilla renkailla paremman.
auttakaa kun en viitti niitä renkaita turhaan tilata.
Eilen sain elämäni ensimmäisen switch lazerin päälle. :)

Ei helvetti että oli hyvä fiilis.
>>17421
Hyviin laakereihin menee helposti 50€, riippuu kyllä osittain mistä tilaa. Sama juttu renkaiden kanssa. Siitä Stadiumin kompletesta saanee varsin rullattavan ihan vain laakereiden vaihdolla.
>>17421
Sori kun en lukenut viestiä, kaikki renkaat menevät kaikkiin trukkeihin, ei siitä huolta. Kannattaa tosin vähän miettiä renkaiden kokoa valitessa, onko riskiä wheelbiteen (rengas nappaa laudan pohjaan kiinni yleensä katastrofaalisin seurauksin).
(400.04 KB 354x363 12817062883.gif)

eilen minirampissa kasa uusia temppuja
Alottelin skeittaamaan tänä kesänä ja kiinnostais ajaa miniä. En vaan ole tästä lähialueilta (kantsu lol) löytänyt sopivaa. Kontulassa tullu kyllä ajettua sitä ja rokkarit sun muut "normi" temput menee kyllä. Eli missä on kantsun lähellä hyvä mini?
onhan noita miniramppeja ympäri helsinkiä, www.hangup.fi ja sieltä spottikarttaa hamuilemaan
todella hienoa et tällanenki on täällä
Nuorempana tuli skeitattua (12-16v) aktiivisesti. Katosi into kun kaverit lopetti ja nörtteydyin koneelle. Kasasin tuossa mielenkiinnosta 2008 itelleni uuden laudan ja kävin kokeilemassa miten rullaa. Eipä lähtenyt enään mitään ja tasapaino kesti myös saada takaisin laudan päälle, lauta on sen jälkeen ollut tomuttumassa kananhäkissäni ja nyt tässä miettinyt että kehtaisiko näin vanhana (22) enään alottamaan alusta. Jonneja ja niiden vittuilua tietysti parkeissa ja spoteilla joutuu kestämään mutta intohimo lajiin on aina ollut.
(69.78 KB 169x382 128190769257.png)

Ilmeeni kun tilasin eilen itselleni Old School cruiserin ja pitäisi tulla parin päivän sisään.
Lähellä on eräs (vielä) avaamaton tie, jossa on mukava alamäki, eli kun lankku saapuu sitä kruisimaan.
Longboard vai normi?
>>18534
Jos viittaat tähän: >>18505 niin sellainen cruiseri, ei lonkkari, eli kickit ja concavet löytyy. Testaillut joskus ja tuo mahdollisuus temppuiluunkin on mielestäni mukava olla. Ei täällä edes ole niin isoja mäkiä, että lonkkaria tarvitsisi.
(7.86 KB 294x400 128204372588.jpg)

Onko nuo Laminan completet mistään kotoisin aloittelijalle? http://www.lamina.fi/PublishedService?file=&pageID=3&action=view&groupID=690&OpenGroups=671
>>18578
Varmaan paras vaihtoehto.
8.5" Antihero ja 149 Indit, näillä mennään lujaa.
>>18417
Ei ollu mitään hyötyä.

Nyt sitä ensikäden infoa pyöräilymatkan päässä kannelmäestä olevista mineistä. Jostain lukenu että pohjoishaagassa olis skedeparkki, mutta missä siellä se on ja missä kunnossa. Mitä siellä on?

Kannelmäessähän on "skeittiparkki" jossa on "mini", eli kaks bänkkiä(vai mitä ne on) laitettu vastakkain, asfalttia välissä, ihan vitun perseestä.+paska boksi.

Malminkartanon streetti onkin sitten tästä sopivan matkan päässä ja sielläkin lähinnä ne pari bänkkiä ja se surkeasti toteutettu funboxi. Pöytä, penkki, kurbit ja ditsi ja sen ditsin vieressä oleva bänkki on ihan jees kuitenkin.

Kontulan ulkoparkki on oikeastaan ihan vitun jees vaikka paria kohtaa pitää varoakin kun vanerit on paskana. Toivottavasti ens kesäks tulis uudet pinnat. Imo se kumipinnote mitä tuolla malminkartanossa on käytetty on ihan vitun jepa.

tl:dr, mistä löytyy kannelmäen lähialueelta hyvä mini?
Olen 18-vuotias ja viimeksi taisin olla laudan päällä noin viisi vuotta sitten skidinä. Mielenkiinto skeittausta kohtaan on kuitenkin ollut nousemaan päin viimeisen vuoden aikana, mutta en ole raaskinut aloittaa uusiksi koska olen jo niin vanha. Olenko?

Jonnena skeittasin yhden kesän. Rullaus, ollie ja kickflip sujuivat jotenkuten.
>>17216
Saattaa olla, mut kyl hyvä lauta on hyvä lauta.
Nää anttilan ja prisman laudat on niitä ku ne on kattonut et skeittaaminen on ollut muodissa niin ne on täyttänyt hyllyt niillä ja sit aikuiset ostaa niitä lapsilleen
oisko vinkkiä 360flippii :D? pyörii mut jää hitusen liian taakse tai sit pyörii alla mut flippi ei mee koko kierrosta?
Iski pakottava tarve lähteä verestämään vanhoja taitoja, kiitos. Ollie muutamassa päivässä on huima saavutus, arvostusta siitä AP:lle. Suosittelen kuitenkin aluksi unohtamaan flipit sun muut hienot temput ja keskittymään ollien tahkoamiseen ja kääntyilyyn. Kaikkein eniten saat lajista irti jos et keskity suorituksiin, vaan skeittaat huviksesi. Noista laudoista sen verran, että oikeanlaiset välineet, dekin leveys, laakerit, rengaskoko, trukit etc. löytyvät vain kokeilemalla.
Skedelanka? :O
Se markettilauta saattaa vähän latistaa sitä fiilistä harjotella.
Pari vuotta sitte aloin tekemään switch temppuja enimmäkseen, koska jalassa joku vika ja normi temput teki kipeetä, mutta switch ja nollie juttuja pysty tekemään ja nykyään osaan paljo enemmän switch temppuja ku normi temppuja.
Ostin pari vuotta sitten sadalla eurolla laminan laudan ja parin päivän päästä kiinnostus lopahti.

yritänkö aloittaa taas?
>>19524
Vähän sama tilanne tällä hetkellä, aloitin vain kesällä.


Forms
Delete
Report
Quick Reply