>>631593
Riippuu vahvasti teestä, onko juuri vaikutusta. Joka tapauksessa teelehdistä saa eniten irti, kun ne saavat lillua vapaasti vedessä.
Hienolla kertakäyttölehtisilpun kohdalla haudutustilalla on vähiten vaikutusta, mutta suuremmat lehden palaset tai kokonaiset lehdet, eritoten käärityt, vaativat tilaa auetakseen kunnolla, jotta vesi pääsisi kunnolla hellimään lehden pinta-alaa kauttaaltaan. Parhaaseen lopputulokseen siis pääsee, jos antaa teelehtien uida vapaasti astiassaan. Suosittelisinkin joko teekannua, gaiwania tai vaikka teepulloa haudutuspuuhiin.
Viimeisenä vaihtoehtona ehdottaisin myös kokeilemaan joskus vain laittamaan teelehdet vapaana suoraa juoma-astiaan, lisäten keittimestä vettä aina kun kokee maun käyvät liian vahvaksi. Länsimaissa ollaan vahvasti dogminoiduttu siihen, että teetä pitää hauduttaa vain se tietty aika, mutta vaikkapa Kiinassa tee useimmiten nautitaan tällä tekniikalla. Siinä juuri pääsee kokemaan kaikki kyseisen teelaadun ulottuvuudet kerralla, lyhyestä ensihaudutuksen mausta turhankin vahvaan kuin myös kokemaan, miten teen maku hienoisesti muuttuu, kun ensimmäisenä irtoava makuaines alkaa ehtyä ja pidempään lehdessä sinnittelevät ainesosat alkavat pääsemään vapaaksi.
Tekniikan muita hyötyjä ovat myös sen vaivattomuus, koska et tarvitse mitään muuta sen valmistukseen kuin itse juoma-astian, kuin myös se, että saat oikeasti käytettyä teelehdet loppuun, kunnes niistä ei lähde enää mitään makua.
Huomattavaa tietysti on, että pohjalle heti jäävät teelehdet sopivat hiukan paremmin tähän tekniikkaan, vaikkakin loppujen lopuksi kaikki laadut tapaavat upota, mutta varsinkin ensikertalaisia pinnalla olevien lehtien pois puhaltelu saattaa tuntua ärsyttävältä.
Niin, ja mitä noihin tulee, niin kyllä tuo suurempi saavi on parempi mitä pallo.