/b/ - Arvaamaton

Harrastuksiini kuuluu juna-aikataulut ja OnlyFans

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

Kuumajuoma-lanka 13 Anonyymi 20.09.2024 (Pe) 09:47:46 No. 634189
Tee- ja mölkkymiitit tässä langassa, eli ruvatellaan kuuman kupposen äärellä. Edellinen lanu: >>622336
>>635543 Mahtoikohan äitisi tehdä sinulle koskaan ternimaidosta uunijuustoa?
>>635544 Pihkamaidoksi sanottiin meillä, naminami pannareira
>>635547 Harmittaa kirjoitella näistä menneessä aikamuodossa. Pitäisi nostaa perinteitä kunniaan, mutta tuossa harmittaa kirjoittaa potentiaalimuodossa. Teollistuminen, kaupungistuminen, kasvaneet tilakoot, koneellistuminen ja maaltapako ovat tainneet hukata ja piilottaa meiltä jotain yhtä radikaalisti kuin sosiaalinen mediakin. Eihän tuo nostalgiakaan tietysti ole samaa kuin ennen, mutta silti on sellainen tunne, että maailmasta puuttuu nykyisin isoja palasia.
>>635549 Televisiossa onneksi on Tanskalainen maajussi. Naapurissa vielä parsinavetta, tosin ei pitkään. Onnekseni minulla on mahdollisuus jakaa perimätietoa, tosin toteuttamiseen vaadittaisiin suuria tekoja, en siihen kykene. Kirjoitelman muodossa, valokuvia sun muuta onneksi on. Haluan vielä käydä kusella paimenpoikaan, haluan vielä käydä lypsyllä ja herätä kello viisi auringonnousuun ja isäukon kanssa kahvitellen. Ei ollut jatkajkasi, mutta tietoni maataloudesta saattaa johtaa johonkin.
>>635549 >>635550 Meilläkin oli pientila, lehmiä ja peltoa. Itelni ei koskaan käytännössä ollut minkäänlaista intoa jatkaa hommia (eikä tarvinnutkaan kun olin nuorimmainen, isoveli viljelee peltoja nykyään päivätyön ohessa harrastuksena) eikä oikein mitään nostalgiaakaan sitä touhua kohtaan ole millään tavalla. Mieluummin juon kaupan maitoa kuin tuoretta, rasvasta kellertävää lehmämutsin tuotosta, heh. Ainakin luustoni lienee kunnossa... Totta varmaan on että melkoista tosielämästä vieraantumista on nykyaika tuonut tullessaan. Mutta kehitys kehittyy, suuntaan tai toiseen, niin hyvässä kuin pahassakin. Itsestäni kun mikään ei ole mitään eikä mikään tunnu miltään jne. niin en jaksa välittää. En muuten ikinä tykännyt pitänyt lehmistä. Lehmien rapsuttelut voinee laskea yhden käden sormilla niiden parinkymmenen vuoden aikana minkä lehmätilalla asuin. Päällimmäisenä muistuu mieleen vain kuolleen vasikan vetäminen, uuden navetan rakentamisen jälkeinen velkaorjuus, kaiken pilaava sade ja muut negatiiviset puolet. Niin ja se kun äiti aina pyysi haistamaan tukkaansa ja kysyi että kehtaako sitä käydä äkkiä kaupassa tms. vai haiseeko liikaa navetalta, haha. Niin no, ehkä navetan pannuhuonetta muistelee vähemmän negatiivisesti, monet talvet oli minun vastuullani käydä tekemässä tulet vesikiertokattilaan iltapäivällä ennen iltalypsyä. Se oli ihan jees. Ehkä olen lämmittäjä, kapuloiden käristäjä. Vesikierron vahtaaja, mittarin mulkoilija. >>635544 Uunijuusto kyllä maistuisi. Sellainen koostumukseltaan täydellinen, lusikassa tutiseva, heraa tihkuva massa, huhhels...
>>635550 Kuvasta tuli kyllä aika spontaani haha. Nykyisin ei noista taida onnistua kuin auringon kanssa nouseminen, vaikka näin vuoden pimeällä puolella herää näemmä jo ennemminkin. On vielä monta kuukautta kevätaamujen hangesta heijastuvaan huikaisevan kirkkaaseen auringonnousuun. Talvi on Suomessa pitkä yö, jota sohjoinen päivähämärä tahdittaa. Lehmien nimiperinteessä sanotaan säilyneen joitakin muinaisia naisten nimiä. Ovat olleet arvokkaita elukoita aikanaan, eikä ilman niitä olisi hengissä aina selvittykään.
(497.75 KB 789x623 ClipboardImage.png)

vähän kahvia vähän
(6.60 MB 5792x4344 IMG_20241012_103054.jpg)

Tämä on hyvää, todella vahva tuoksu ja aroma. Näitä menee pari kupillista päivässä kun tätä on
(67.97 KB 564x786 nautinpas.jpg)

>>635556 join taannoin xtran pebermyntheä ja tykkäsin siitä, joka yllätti kun en tykkää piparmintusta paljo missään
>>635558 Ei ollut tuota lähimmässä äss marketissa niin hain keskolta tätä kallista, yleensä suosin halpaa
nyt: ingevär-teetä ja crepes fourrees lefun seuraksi
>>635541 kerro jos koklaat kauran kanssa, clippers saattaisi kiinnostaa
(490.81 KB 320x240 jerry.gif)

Tein suodatinkahvia paremmin, eli jauhoin pavuja (Brazil), ne suodattimeen, vedenkeittimestä hitaasti vettä siihen sekoittaen josta ne valuu kuppiin. Kyllähän se vahvemmalta maistui, enkä tarkoita väkevämmältä. Särpimeen liittyen, taisin ostaa vahingossa täytettyjä voisarvia. Sisällä oli kinkua ja jotain juustoista tahmaa eli ihan hyvä virhe kuitenkin
>>635590 Laitoin 1/3 aito kauramaitoa sekaan. Liian imelää omaan makuun, tulee mieleen joku kahviautomaatin kahvi. Mustana on parempaa, mutta tämä saattaa nyt johtua siitä etten ole pitkiin juonut kuin mustana. Kauramaito peittää ja valloittaa liikaa kahvin makua. 2/5
>>635616 merkitsen muistivihkoon että: varmaan ihan hyvää
Käyttääkö muut teepusseja useita kertoja?
>>635702 En käytä teetä pusseissa, mutta teetä käytän, myös useita kertoja.
(793.16 KB 1200x731 emmi_510003800.png)

>>635702 en, irtoteetä kyllä kaks kertaa vaikka mun juomista teistä ei varmaan suositeltaisi muuta asiaa: iltapäiväkahvin kylkeen tällasta. en laittanut tällä kertaa esim. tuorejyystöä päälle kun ei ole, suosittelen kyl laittamaan kun ilman sitä nää ei ole kummoisia
>>635702 Standarditeepussissa on niin vähän teetä, että jos käyttäisin, käyttäisin useita pusseja kertaa kohti. Haudutan puolentoista desin kannussa samasta irtoteestä kolme kierrosta, haudutusaikaa varioiden. Samalla saa mukavasti makuvaihtelua. Hyvää aamuteehetkeä kaikille!
(494.37 KB 200x156 h110.gif)

>>635730 Kiitos kahvilta
>>635730 Itse taas kokenut, että niissä on liikaa, tai sitten se on vaan niin surkeaa pohjakuonaa, että kitkeröittää teen kuin teen puolikelvottomaksi.
>>635730 Postaappa kannusi.
>>635738 Pussitee ei hevillä sovellu noihin varsinaisten teelaatujen SFTGFOP-luokituksiin, koska se on oikeastaan niiden alapuolella, PF:ää eli pekoe fanningsia. Siis surkeaa pohjakuonaa, jota lakaistaan teehallin lattialta valmistusprosessin jäljiljtä ja pussitetaan länsimaalaisille tuohisuille. Eihän se tietysti ihan noin mene, mutta jokaisessa vitsissä on se 50% totuutta, ettei huulesta vedetä.
>>635741 Ei ole kameraa tällä hetkellä käsillä, enkä nyt netistäkään mallikuvaa saa paikallistettua, mutta kannu on aito Daiso, mallia T227, josta olen täydet kolmesataa+verot pulittanut. Kannu on ollut kovassa käytössä ja siinä hautuu teetä tälläkin hetkellä. Arvioisin hankkineeni sen ehkä 8 vuotta sitten ja kun päivässä haudutan täällä keskimäärin pari kannullista, joista tuo kolmisen kuppia tulee, on kupillisia kertynyt tuolle kannulle nyt jo runsaat 17 000.
kahvii ja yrttivoipatonkii vähä. tällä kertaa näissä on kunnon mäskit sisällä kun yleensä leipä on sisältä lähinnä sen näköinen kuin siinä olisi vähän öljyä
>>635745 Ihmettelin alkuun tätä matikkaasi, mutta taisit nyt viitata kannullisilla teesatseihin, eli juot yhteensä n. kuusi kupillista päivässä. Itse aika harvoin vaihdan lehtiä päivän aikana, ellei illalla tule joku erityinen himo. Riippuen teestä ja laiskuudestani, saatan tehdä yhdestä teesatsista kahdesta kuuteen kuppia teetä.
>>635748 Oikein ymmärretty. Kuten sanoin, kupillisia on kertynyt, 8*365*2*3 = 17520. Tunnustan kyllä yllättyneeni itsekin, vaikka juonkin teetä kilokaupalla vuosittain, eikä juomani ole edes kovin laihaa seosta. Yli kolmen kupin verran ei yhdestä teeannoksesta tule mielestäni kunnollista. Jos siivilän lataa yli, se paisuttaa kannenkin koholle hauduttamatta osaa ja ensimmäinen kupillinen on helposti aivan liian tanniinista. Viimeistä kupillista saakin sitten hauduttaa surutta pitkään, eikä se tunnu kovasti kärsivän, paitsi saattaa jäähtyä liikaa. Iltateetä olen alkanut vähän arastella. Aamuun tuommoinen piristys sopii ihan hyvin, mutta suhtaudun nykyisin hyvin suurella varauksella kaikkiin unta vähänkin vaarantaviin asioihin, havaittuani aikanaan miten olennainen osa se on optimaalista toiminta- ja ennenkaikkea oppimiskykyä.
>>635745 miks maksoit noin paljon teepannusta?
Pittää varmaan vähentää nuo loput kahvit termarista, vaikka onkin melko myöhä. Living on the edge... *coolpossum.jpg*
>>635755 Niin, no, enpä ole parempaan hinta-laatusuhteeseen toistaiseksi törmännyt. Mikä nyt kenellekin sitten on paljon. Yhden pisteen vihje: kerroinhan, että se on aito Daiso? https://en.wikipedia.org/wiki/Daiso Jos löydän jostain kamerani laturin, saatan jaksaa ottaa todistekuvan, mutta nyt juon tuosta ensin aamuteetä (kiinalaista senchaa tänään). Hyvää ja menestyksekästä huomenta koko porukalle!
>>635780 onko se japanin keisarin lemppari?
(1.57 MB 498x308 chino.gif)

gevaliaa ja xtran jaffakeksejä
>>635781 Japanin keisari ei saa syödä fugua, mutta tuskin haluaisi juoda kiinalaista teetäkään. Ainakaan asiasta tuskin kerrottaisiin. Oli nopeampaa käyttää akkulaturina labrateholähdettä ja väsätä akunpidin käsillä olleista materiaaleista. Tuo akku oli muutenkin jo kuollut, eikä ota latausta kuin juuri ja juuri kolmen kuvan verran. Noiden kuolleiden litiumakkujen (kuvassa toinen kuollut yksilö sijaistaa kuvan ottoa varten) kanssa ollaan vajoamassa aina vain syvemmälle suohon. Mutta kuten havaitsemme, kannun pohjassa on edelleen hyvin kiinni pysynyt alkuperätodistus. Erinomainen vajaan parin desin kannu.
Aamulla kuppi vihreää teetä, sekaan hieman punaaapilaa, toinen kuppi samalla pussilla, mutta lisäsin piparminttuyrttihauduke pussin. Kolmanteen kupilliseen taas teepussi ja neljäs ja viides mukillinen samoilla pusseilla. Juon lähinnä terveyssyistä näitä ja ihan ok kahvin korvike.
>>635785 aika nätti. pitäs kyl itekin kipasta joku tuollaisella kahvalla
>>635780 Mikä siitä tekee niin laadukkaan, että voittaa hintalaatusuhteessa vaikkapa alle 10€ lasikannun?
>>635796 Katsoppa nyt ihan tarkasti tuota pohjatarraa.
>>635797 Katsoin, mutta se ei antanut vastausta.
(51.81 KB 508x192 300yen.JPG)

>>635803 Väitän, ettet katsonut ja esitän todisteen.
>>635804 Ai teitkin tällaisen höynäytyksen.
>>635805 Alkaen siitä ensimmäisestä maininnasta, kyllä. Sen takia oli pakko ottaa kuvatkin, kun se oli hyvä tapa paljastaa trollaus. Mutta tosiaan, hinta-laatusuhteeltaan täysin ylivoimainen, koska on erinomainen kannu ihan muutenkin. Tuo muoto on hyvin yleinen ja kun jopa meikäläinen länsimaan kasvatti hauduttaa tuolla kymmenin tuhansin kertoja (koska se on sen mukillisen per laaki), niin aasialaiset tekevät noilla miljoonia kupillisia joka päivä. Mielenkiintoista tuossa on kyllä se, etten ole koskaan nähnyt vasenkätistä versiota. Olen oikeakätinen, mutta kysymys on askarruttanut mieltäni, koska kannuhan ei ole symmetrinen.
>>635806 aika juoni
>>635807 Kun Italian liira ja Espanjan peseta poistuivat, jäi sentään Japanin jeni, jotta voisi toisinaan tuntea itsensä rahamieheksi. Niillähän oli tuon sadasosakin vielä 50-luvulla käytössä, 銭 (sen). Jos haluatte herättää hämmennystä, ottakaa matkakassaan 2000 jenin seteleitä. Paikalliset eivät ole sellaisia nähneetkään, mutta ovat virallista valuuttaa.
gaffi, hja! hlehabeeraghwuah, hja! wahnelhjatäätebollah :3
>>635991 Suomeksi?
>>636001 etkö y,,ärrä?
>>636001 Kahvi, lihapiirakka ja vaniljatäytepulla.
(2.52 MB 300x203 1456269974231.gif)

>>636004 Mitä tarkoitat?
(3.60 MB 480x480 242.gif)



Forms
Delete
Report
Quick Reply