[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2020 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]

/nom/ - Ruuanlaitto

Nimi
Email
Aihe
Viesti
Varmennus
Tiedosto
Upote
 [▶ Näytä lisäasetukset & rajoitukset]
Kuvake
Spoiler
Salasana (Tiedoston poistoon.)
» Sallitut tiedostopäätteet
jpg, jpeg, bmp, gif, png, wav, mp3, swf, webm, mid, mp4, m4a, ogg, aac, webp,
» Suurin sallittu tiedostonkoko on 10Mt
» Upotteeseen videon koko URL, ei siis pelkkä ID.
» 200x200 pikseliä suuremmat kuvat piennetään.
» Lankakerä

[Takaisin][Mene alas]

File: 1357812622528.jpg (178,07 KB, 1440x1080, 1357812622528.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.36202

1 kieli
3 sipulia
½ kukkakaali
3 porkkanaa
½ lanttu
viitisen perunaa
1-2rkl merisuolaa
1tl maustepippuria

Vetäse kieli silpuksi. Nylkeminen on hifistelyä. Keitä kieltä ja mausteita reilusti, lykkää rehut mukaan vasta kun elin on pehmennyt sopivasti. Keitä kunnes on valmista.

Nautitaan koneen ääressä, kyytipojaksi käy iso lasillinen rusinaviiniä.

 No.36203

Mausteita tarvitaan näköjään enemmän kuin tuossa reseptissä

 No.36204

ketä kieli?

 No.36205

>>36204
Sian tai naudan, itteni käytti sikaa.

 No.36206

Mites pitkään tuollasia kieliä tulee yleensä keittää? Itteni en kyllä jaksa tunteja venata ruuan valmistumista.

 No.36207

>>36206
Pieni sian kieli: reilu tunti
Iso naudan kieli: neljä tuntia
Jotain siltä väliltä: 1-4 tuntia

 No.36209

>>36206
eihän sitä venata tarvii, kun vaikka aamutoimien jälkeen pistää kielen paloiks ja heittää kattilaan ja antaa olla siellä samalla kun tekee mitä nyt tavallisesti sitten tekeekään siinä vaiheessa päivää. jos on siis iso naudan kieli kyseessä. kun se on siellä sen neljä tuntia poreillut niin sitten alkaakin jo vähän hiukoa.

 No.36210

Miltä se maistuu tuo kieli? En oo koskaan ite maistanut, mutta en oo uskaltanu ostaakaan maistettavaksi. Eroaako maku paljon tavallisesta lihasta?

 No.36211

>>36210
Ihan hyvää on, itse ainakin tyksin. Maku (ja koostumus) on lihaa vähän pehmeämpi.

 No.36212

>>36211
Onko niin suurta eroa maussa tai jotain muuta syytä miksi perus lihan sijaan söisi kieltä? Onko hinnassa suurta eroa? En muista yhtään paljonko kielet on kaupassa maksaneet.

 No.36213

>>36212
Aloituspostauksen kuvan kieli on maksanut 1,50e. Siinä on puolisen kiloa. Kyllä se siis halpaa on.

Maku on hyvin erilainen kuin lihassa. En tiedä miten sitä kuvailisi. Koostumus tai, anteeksi kun käytän hipsterielitistitermiä suutuntuma, on hyvin samanlainen kuin etanoissa.

 No.36224

nom!

 No.36231

>>36213
mitenköhän se on noin halpaa. Ootteko kokeilleet kananmaksaa? Hyvä ja halpa herkku seking vajaa 3 egee kilo!!!!!

 No.36232

>Nylkeminen on hifistelyä.

No ei välttämättä…. Jossain vaiheess kuitenkin otat sen kuoren pois. Maustusko vielä paremmin jos viitsisit nylkeä zen?

 No.36233

>>36231
se on ihan jännä kyllä että nuo osat mitä ennen pidettiin herkkuina ovat nykyään sellaista mitä suurin osa ei edes suostu syömään. siitähän se halpa hintakin tulee, kun ei ole kysyntää niin paljon.

 No.36234

>>36233
Nykyihmiset on hassuja. Kalansilmätkään ei maistu vaikka ovat savukalan parhaita palasia.

 No.36235

>>36234
Tuokaa minulle lautasellinen kalansilmiä heti!



Poista Viesti [ ]
[Takaisin][Takaisin ylös]
[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2020 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]