Mene Tarjoustaloon, tässä ostoslista:
>Käymisastia (25l tai 30l)
>Vesilukko
>Kotiviinipaketti (mallia kuivatut marjat mukana)
>3-7kg sokeria
>Sitruunahappoa
Hyödyllisiä, mutta ei pakollisia lisätarvikkeita:
>Verkkopussi marjoille (suosittelen, maksaa jotain 1€)
>Ominaispainomittari (jos haluat tietää viinin vahvuuden)
Kotiviinipaketissa on valmistusohjeet, ja ihan hyvät ohjeet ovatkin mutta käymisajan ja sokerimäärän kanssa voi ja kannattaa soveltaa. Enemmän sokeria ja pidempi käymisaika = vahvempaa viiniä. Jos annat käydä loppuun asti (eli kunnes vesilukko lakkaa pulputtamasta) niin käymisenpysäyttäjä on ihan turha ja tekee viinistä vain pahemman makuista… mutta jos aiot jälkimakeuttaa viiniä sokerilla, kannattaa käymisenpysäyttäjä käyttää että uudet sokerit eivät lähde käymään.
Itselläni on 25l käymisastia. Kotiviinipaketti ja 7kg sokeria maksaa sen 20-30€ ja siitä tulee semmoset 24,5l kotiviiniä joka on vahvuudeltaan 15-20% kun antaa käydä loppuun asti… valmistusaika n. 2 viikkoa. Sanoisin että kannattaa.
Kuva liittynee.
PS: Nyt tekee mieli pistää uusi satsi tulemaan, edellisistä onkin jo melkein puoli vuotta.