/nom/ - Ruuanlaitto

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(24.45 KB 424x297 128320561958.jpg)

Beef Jerky Beef Jerky 30.08.2010 (Ma) 22:00:19 No. 35668
Mitä mieltä nyymit on kuivalihasta? Itseäni myös kiinnostaisi valmistaa tätä maukasta ja ravitsevaa lihaa.

http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?t=4410
Tuosta löytyisi vamistusohje kuivalihalle, mutta onko kukaan valmistanut itse kuivalihaa? Jos olet niin millaista tuli, miten maustoit, jos teit uunissa niin kuinka kovalla lämmöllä pidit sekä kuinka kauan? Onko lihan laadulla kovinkaan väliä? Sen tiedän että vähärasvasita ja kalvotonta lihaa pitäisi olla sekä naudanlihaa mieluiten.
Kuiva liha on ihan jepaa, hiukan se kauppojen ja maahantuojien suolainen hinta vähentää sen popsimista. Poppamiehestä joskus tilasin muutaman pussin erilaisia makuja, joskin toivoin että olisi tujumpia mausteita ollut.

En ole valmistanut itse kuivalihaa, sen valmistusprosessihan on aina pitkäkestoinen yms? Mutta sillälailla kyllä varmaan saisi 50000x parempaakuin nettikauppojen ja cittarien peruskuivalihat.
Itse olen tehnyt jo kauan omat kuivalihani. Aluksi tein ne uunissa, mutta sitten ostin OBH Nordican kuivurin, jolla on paljon helpompi tehdä.

Liha voi olla aivan mistä eläimestä tahansa, kunhan liha on vähärasvaista. Nauta on hyvä perusliha, mutta hevonen on erittäin hyvä vaihtoehto, jos sitä on mahdollista hankkia. Sika on menettelevää, joskin halpaa. Kengurusta tulee melko sitkeää, mutta maku on hyvä.

Lämmön pitäisi olla hieman uunista riippuen 50-75 astetta ja lihat ovat uunissa kauan. Itse pidän helposti 8 tuntia kuivumassa.
Kyllähän tuota poron kuivalihaa tulee joka kevät valmistettua
Todella hyvää kuivalihaa saa tehtyä myös meetvurstista.
>>35699
ei todellakaan saa
Tein kuivalihaan naudan paistista. Lihatiskillä setä pisti leikkelekoneesta läpi semmosiks 3mm siivuiks. Kotona siivut pussiin soijan mustapippurin ja ainakin cayannepippurin kanssa ja jääkaappiin 12h. Sitten siivut kiertoilmauuniin ritilän läpi roikkuun 12h ja lämpöä n. 65C.

Tuli ihan syötäviä, mutta makua olisi saanut olla enempikin. Mausteita käytin reilulla kädellä ja suolan määrän laskin suunnilleen muutamaan prosenttiin lopputuotteesta.
aivan hirveää ja kitkerän makuista soopaa varsinkin se poro ja hirvi…
Bump, tietääkö kukaan mistä saisi tilattua halvalla? Joku ulkomaalainen liike tjsp? Vituttaa nämä suomen hinnat, pikkupussi ~5e ja älytön kilohinta.


Forms
Delete
Report
Quick Reply