/nom/ - Ruuanlaitto

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(82.49 KB 400x300 128290372014.jpg)

null 27.08.2010 (Pe) 10:08:40 No. 35471
Tee...

Tuo vanhan yläluokan suosima tuote. Tuote, jonka kansanomainen ja kikerä kahvi on lähes kokonaan syrjäyttänyt. Työpaikoilla ja kodeissa kuulee yhtenään: "Ottaisitko kupin kahvia?" tai "Pistätkö kahvin tulemaan?" Yhä harvemmin kuulee edes puhuttavan teestä.

Anteeksi vuodatukseni, mutta en todellakaan ymmärrä kahvin suosiota.

Mutta asiaan: Vaikka olenkin vasta lähinnä kokeiluasteella teen ihmeellisessä maailmassa, huomasin jo viheliäisiä pussiteitä juodessani teen ylivertaisuuden kahviin nähden (ainakin omien makunystyröideni keskuudessa). Olen kokeillut joitakin "oikeita" teelaatuja, mutten oikein osaa sanoa niistä mitään, sillä minulla on niin vähän vertailukohtia.

Toivonkin, että keskustelisimme hyvistä teelaaduista ja -merkeistä.

Onko missään "normaalissa" kaupassa mitään kelvollisia tuotteita vai pitääkö alkaa suunnittelemaan matkaa Englantiin?
Kahvi on sen takia suositumpi, koska siinä on enemmän kofeiinia ja näin ollen piristävämpää. Värjääkö tee muuten hampaita niinkuin kahvi?
>>35472
Tuskinpa niin pahasti. Näin luulen.
>pitääkö alkaa suunnittelemaan matkaa Englantiin?

Tilaa internetseistä..
Tai no mikäs siinä, jos olet niin tyhmä että pitää lähteä paikan päältä hakemaan.
>>35475
Uskomatonta, mutta jotkut nauttivat matkailusta.
Englanti on mustan teekulttuurin maa, juomaan lisätään aina maitoa ja hunajaa. Riippuu, mistä tykkäät. Itse pidän enemmän vihreästä ja valkoisesta teestä, kuten myös teistä jotka ei ole ihan puhtaita versioita, kuten rooibos-tee ja ruusunmarjatee.

Mikä herrasmieslarppaaja AP oikein on?
Tee > kahvi.

Tämä on fakta.
Teelangan tuhannes reinkarnaatio, halleluja!

Maustettu musta tee on taivaallista, mutta sietäisin joutua vankilaan teennauttimistapani vuoksi, niin paljon maitoa, että on haaleaa ja voi litkiä kolmella hörpyllä.

Mutta kun se on niin hyvää...
>>35471
Jos oikeasti haluat päästä teen alkulähteille, niin sinun täytyy mennä Kiinaan taikka Intiaan. Britit ovat vain tuoneet ulkomailta teensä ja leikkivät hienostuneita. Katselin juuri joku aika sitten dokumentin jossa käytiin travellaamassa ja etsimässä harvinaisimpia teelajikkeita. Eräskin lajike oli niin harvinainen, ettei sitä saanut kuin parina päivänä vuodessa.
(20.72 KB 437x619 128308940613.jpg)

Britit alkoivat suosia imperiuminsa tuottamaa teetä kahvin kustannuksella, koska näin rahaa ei valunut kilpailijoiden imperiumiin. Muita syitä teen suosimiselle ei ollut.

Tutustutaanpa siihen historiaan vähän.
Itsehän henkilökohtaisesti juon kahvia jos tarvitsee herätä kunnolla, tai pysyä pitempään hereillä. Maun takia en sitä kittaa, vaikka eipä se minusta mitään pahaakaan ole.
Suurin osa teelajikkeista sisältää niin vähän kofeiinia, ettei se vaikuta minuun lainkaan piristävästi.

Olen itse monesti miettinyt että miksi niin monet ihmiset tahtovat nimenomaan kuumaa juotavaa jatkuvasti. Ymmärrän sen jotenkuten jos on kylmä, mutta en ole koskaan huomannut lämpimän juoman juomisen lämmittävän minua huomattavasti. Mielummin lyön villasukat jalkaan.
Ennenkuin viisastelijat alkavat viisastelemaan, kahvissakin minua vituttaa joskus jopa se kuumuus. Kylmänä se maistuu paskalta ja kuumana siihen polttaa kielen jos pitää kiireessä kiskaista.


Forms
Delete
Report
Quick Reply