/nom/ - Ruuanlaitto

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(40.97 KB 640x530 128240202567.jpg)

Teutoninyymin kesä Teutoninyymin kesä 21.08.2010 (La) 14:47:06 No. 35068
Joitain kesän grillauksia ja kalaruokia. Reseptit aina kysymällä.

Aloituskuvassa buffalo wings
(39.60 KB 640x458 128240206827.jpg)

grillikylki
(28.69 KB 424x480 128240208890.jpg)

hunaja-valkosipulikanaa
(445.01 KB 1501x1232 128240213333.jpg)

välikyljystä
(99.29 KB 759x540 128240219768.jpg)

kuhan paistoa
(51.15 KB 529x415 128240226737.jpg)

kahden kalan keitto
(45.41 KB 640x453 128240235917.jpg)

täytetty uunikuha

ruma kuva, mutta herkullinen ruoka
siinäpä ne kuvat tältä erää
Miten valmistelet kalan (esim kuhan) ennen kypsentämistä
>>35076

Yleensä suomustan, sitten ja suolistan ja suolaan karkealla suolalla. Jos paistan pannulla tai uunissa, teen nahkaan kevyet viillot. Pannulla paistoa varten leikkaan puukolla selkäevän piikkejä myöten, sekä rintaevät ja luulastat. Mielestäni fileoiminen paistoa varten on surullinen tapa tuhlata parhaat selkälihat ja ruotojen antamat mehut. Hyvin siivottu kuha (ja ahven) aukeaa paistettuna kuin kirja, ja ruodot jäävät selkärankaan.

Keittoa varten ainoastaan suolistan, sitten fileoin ja irroitan lihat. Nahoista, päästä, evistä ja ruodoista valmistan liemen. Samoin savustettuna riittää suolistus.
>>35077

Äskeinen viesti liittyi siis kuhaan (sama pätee isoihin ahveniin myös).
aiai sentään kun tuo välikyljys näyttää suussa sulavan hyvältä. sitä se varmasti olikin?
Voissa paistetut muikut nomnomnom
(45.37 KB 666x308 128240389313.jpg)

>>35079

Kyllä, mielestäni välikyljys on vähintään yhtä hyvä pihviliha kuin sisäfile, varsinkin grillattuna. Ja yleensä yli kaksi kertaa halvempikin.
(86.86 KB 640x480 128240585442.jpg)

>>35070
Reseptiä?
>>35084
Mistä näitä saa suomessa?
>>35114
Isojen ruokakauppojen lihatiskeiltä. Yleensä ovat marinoimattomia, eli kannattaa metskata jonkun hyvän marinaadin resepti ja varata aikaa marinoitumiselle. Mikäli olen ymmärtänyt oikein, tulisi ribbsit paistaa merkittävästi matalammassa lämpötilassa kuin esim. perus kasler. Pitääkö tämä paikkansa?
Hyvältä näyttää jälleen kerran teutoninyymi!

Voisitko antaa jonkin yleispätevän, tulisen (liha)marinadin reseptin?
>>35116
Uskoisin että ensin kuumassa parilassa värit ja raidat pintaan & lihan pinta umpeen, sitten miedompaan lämpöön kypsymään. Näin tekisin itte.
Mennäänkö naimisiin?
>>35116
Osaatko yhtään sanoa minkä hintaisia ovat? En viitsisi ajaa kauppaan vain huomatakseni että on budjetileni sopimaton ruokalaji?
pumppausta kerrankin hyvälle langalle joka ei käsittele soijarouhetta tai eineksiä vain oikeaa ruokaa
(3.46 MB 4000x2248 128316151912.jpg)

Teutoninyymi palasi Norjasta hitsaamasta kalareissulta ja vastailee lankaansa.

>>35105

Marinadiin: öljyä, sitruunamehua, pippuria, suolaa, soijakastiketta, hieman cayennepippuria, hunajaa, tuoretta inkivääriä ja valkosipulia. Myös yrttejä voi käyttää. Marinoi ja grillaa.

>>35118

Yleispätevä esim. possulle ja kanalle voisi olla vaikka tällainen:

- öljyä
- viinietikkaa
- tomattipyreetä
- coca-colaa
- valkosipulia
- worcestershire-kastiketta
- soijakastiketta
- mustapippuria
- tuoretta inkivääriä
- suolaa
- chiliä/chilikastiketta

Marinadeja kannattaa kokeilla ihan rennosti soveltaen, kunhan lisää joukkoon
- mausteet
- viinietikkaa tai sitruunaa
- jotain makeaa
- suolaa
- öljy

Itse en tosin käytä possumarinadiin öljyä, vaan teen marinadista grillikastikkeen lisäämällä siihen öljyä ja usein esim. paahdettua sipulia. Sillä voi valella sitten grillatessa.

Ja marinadi saa olla sitten tosissaan suolainen, ja jos haluat todella tulista, niin marinadi saa olla HC-tulista.

>>35119

Näin. Itse tosin esikypsennän ribsit keittämällä, jonka jälkeen marinoin ne ja sitten grillaan. Joidenkin mielestä tämä on epäortodoksinen tapa grillata ribsit, mutta omasta mielestäni se on aika vitun hyvä.

Kuvassa Norja.
>>35629
nonniin nytten sitten niitä hyviä kalareseptejä kehiin
>>35630

Minkäslaisia reseptejä ja mille kalalle laitetaan? Tuolla tunturissahan tulee yleensä paistettua raudut ja tammukat ihan vaan tikussa tai voissa pannulla. Isommat ja siiat yleensä graavaan ja harrista teen keittoa. Lohi onkin sitten eri juttu. Voin paljastaa huippusalaisen harritartar-reseptini jos on kinostusta.
>>35634
Osaisitko antaa jonkinlaisen uunilohireseptin? Sellaisen, jonka vähän tumpelompikin haldaa.
>>35635

Päälle suolaa, tilliä ja valkopippuria
Uuniin.
Pois kun on sopivan näköistä (200 astetta ja noin 10-15 minuuttia)

Luulisi tyhmemmänkin idarin haltsaavan.
>>35635

Kokeile vaikka smetanan tai kerman kanssa, et voi epäonnistua.

1. pane lohifile nahkapuoli alaspäin vuokaan, ja mausta hyvällä suolalla reippaanlaisesti

2. sekoita purkilliseen smetanaa tillisilppua, hienoksi pilkottu (tai raastettu) sipuli, sitruunapippuria, sekä halutessasi hieman tavallista kermaa. Kaada seos kalan päälle.

3. Paista uunissa n. 200 asteessa kunnes kypsää. Kypsyyden voit kokeilla haarukalla tai vaikka maistamalla, jos tuntuu epävarmalta. Kalan koko vaikuttaa tietysti paistoaikaan, mutta perusfile uunissa kastikkeessa kypsytettynä kypsyy n. 20-25 minuutissa.

Voit tuunailla tuota kastikeseosta maun mukaan. Esim. kerma-tilli-valkoviini, tai smetana-dijon-konjakki-viherpippuri. Voit myös ripotella juustoraastetta pintaan, tai käyttää tuorejuustoa kastikkeeseen.

Helppoa ja hyvää!


Forms
Delete
Report
Quick Reply