/nom/ - Ruuanlaitto

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(34.57 KB 448x336 128102114253.jpg)

null 05.08.2010 (To) 15:12:22 No. 33834
Jos soijarouheen paistaa pannulla jauhelihan tapaan niin kannattaako sitä käsitellä muuten kuin turvottamalla ennen paistamista? poistan langan jahka saan vastauksen.
Itse keittelen n. 10 min vahvassa mausteliemessä (kasvislientä, chilimaustetta, grillimaustetta, pippuria, ruiskaus ketsuppia[sic]) ennen paistamista, mielestäni siten tulee paras tulos. Äläkä suotta poista, tehdään tästä soijarouhelanka!
>>33841

Unohtui vielä mainuta että puristelen rouheen hyvin kuivaksi ennen paistamista jotta imaisee voit/öljyt hyvin. Lisämaustamista voi suorittaa tarpeen mukaan vielä paistaessa. Itse saan tällä konstilla aikaan "mitä, eikö se ollutkaan jauhelihaa"-tyylistä soijaherkkua.
Tee siitä pihvejä, sekoita kananmunaa, sipulia ja jauhoja.
>>33841
jostain olin likevinani, että tuo keittäminen poistaisi osittain sitä soijarouheen ominaismakua, mikä olisi vain hyvä. En ole koittanut keittää kertaakaan, mutta pitänee koittaa. Alkaa vähitellen tympimään tuo soijarouheen maku.
>>33851
itellä tuli allergiaoireita soijarouheesta jos ei keittänyt kunnolla.. ja tosiaan, maustakin häviää se villasukkamaisuus.
>>33862
no siinä tapauksessa pitää sitten kyllä keittää. siinä vain on sitten se, että sen rouheenhan pitää antaa jäähtyä ennenkuin saa puristeltua liian nesteet pois, vai miten olette sen puristelun suorittaneet?
nyt laittelin ruokaa ja keitin rouheen ennen paistamista. kyllä se maku perkele muuttui radikaalisti. käsitys soijarouheesta muuttui pysyvästi.
>>33933
Itse tein juuri spagettia soijarouheesta, mutta keitin sen tällä kertaa itsekkin. Täytyy kyllä sanoa ettei se soija maistu läheskään niin selvästi enää, ihan kuin lihaa olisi! Kiitos nyymille keittovinkistä.
>>33936
Tarkennetaan nyt vielä ettei joku jonne pääse pätemään: tein siis spagettikastiketta, bolognese.
bumbbia rouhealle langalle.
Olen aiemminkin täällä kertonut Voittoisan Soija-ohjeen.

Turvota/keitä, purista neste pois, paista nelosella tai vitosella loput nesteet pois ja tee kastike/mikä ikinä onkaan tarkoituksesi. Mielestäni on erittäin tärkeätä, että ylimääräinen neste häviää soijasta, koska muuten se kuvottava soijan ominaismaku jää.

pro-tip, käyttäkää vaaleata rouhetta, siinä on vähemmän sitä perseen aromia.
>>34165
pitääkin etsiä tuota vaaleaa rouhetta. en vain ole nähnyt sitä noissa lähikaupoissa. tietääkö kukaan muuten miten toimitaan soijasuikaleiden kanssa? tarkoitus olisi ensi tuista ostaa suikaleitakin kun en niitä ole vielä kertaakaan ostanut. hurahdin siis tähän soija hommaan viime keväänä kun rahat meni vähän tiukille ja sille tielle on jääty. jos ei mitään muuta safkaa ole, niin yleensä aina löytyy kuitenkin makaroonia ja soijarouhetta. seuraavanlainen ohje on tarttunut soijahommista mukaan ja sopii myös uunittomille nyymeille kuten minulle.

Puoli pussia makaroonia
Soijarouhetta mielen mukaan
Aurajuustoa
Valkosipulia
Maitoa
Vapaa valintaisia mausteita (itsellä grillausmaustetta ja paprikaa)

Soijarouhe keitetään ja puristetaan kuivaksi. Makaroonit keitetään. Soijarouhetta ja valkosipulit voidaan paistaa öljyssä tai voissa oman maun mukaan. Soijarouhe heitetään keitettyjen makaroonien sekaan, myös maito ja aurajuusto laitetaan tässä vaiheessa. Maitoa laitetaan sen mukaan millaisesta koostumuksesta tykkää, itse yleensä keitän kokoon sen verran, että maitoa jää hieman lautasen pohjalle kun syö muun sörsselin pois. Maustaminen kannattaa tehdä joko soijan keittovaiheessa tai paistovaiheessa. En ole kertaakaan kokeillut laittaa maitoa niin paljon että ruoasta tulisi keittoa, mutta pitää joku kerta kokeilla sitäkin. Tämä on siis ultimaattinen opiskelijaruoka jos aurajuuston vielä jättää pois.
Onko noilla vaalealla ja tummalla rouhella ravintoarvoissa eroja?
Tummassa ja vaaleassa ei ole muuta eroa kuin se, että tumma on värjätty sokerikulöörillä.
Näin teen. Tulee minusta parempaa kuin pelkästään liottamalla.

Pannulle rasvaa kuumaksi ja siihen sekoitellaan chiliä, valkosipulia, suolaa, pippuria, juustokuminaa, ja/tai minkätyylistä ruokaa ollaankaan tekemässä.

Tähän mausterasvaan kipataan kahvikupillinen kuivaa soijarouhetta ja sekoitellaan. Annetaan soijan imaista itseensä mausterasvalientä ja varovaisesti ruskistetaan.

Vähän ennen kuin setti alkaa palamaan, aletaan lisäämään vähitellen vettä pannulle ja annetaan sen imeytyä. Toistetaan kunnes soija näyttää täysin turvonneelta ja otetaan talteen.

Lisätään ruokaan valmistuksen loppuvaiheessa.
>>34351
Keittämällä lähtee se villasukan maku siitä, itse aiemmin noin tein, mutta nykyään kun olen tajunnut keittää rouheen niin maistuu miljoona kertaa paremmalta.
Mikä ihmeen "villasukan" maku?
Ilman mausteita soijarouhe ei maistu käytännössä miltään, tuoksuu kylläkin.
>>34397
Tiesitkö että hajuaisti on suuri osa makuaistia? Ilman sitä ihminen maistaa vain muutaman perusmaun (esim. karvas ja hapan).
Jättäkää nyt se soija sinne kaupan hyllylle ja ostakaa lihaa, sitä ei tarvi keitellä ja maustella ylenpalttisesti, että villasukan maku irtoaa.. naurahdus
Onko teillä soijat homeessa tai jotain, kun maistuu sukalle? En ole tuollaista koskaan huomannut.

>>34432
Liha maistuu mädäntyneelle. Mätänemisprosessihan alkaa sillä sekunnilla kun eläin kuolee. Mieluummin syön vaikka villasukkaa kuin mätää raatoa.
Itse nakkaan soijarouheen kuivana pannulle, paahtelen ja lisään sitten vettä ja mausteita. Ei maistu sukalta ainakaan minun suussani.
>>34437
Ja mätäneminen jatkuu mahassa, hyi vittu.
>>34437
>>34465

33841 tässä. Soijarouheessahan on aika vahva ominaismaku, miksi sitä nyt haluaakaan kutsua.
Villasukka kieltämättä tulee itsellekin mieleen.
Keittämällä (ja erityisesti mausteliemessä) tämä maku hälvenee. Tällä tavalla SR maistuu juuri sille mille sen haluaakin maistuvan; paistmalla ominaismaku säilyy.
>Liha maistuu mädäntyneelle. Mätänemisprosessihan alkaa sillä sekunnilla kun eläin kuolee. Mieluummin syön vaikka villasukkaa kuin mätää raatoa.
>mätää raatoa

..ja maailma pelastuu! Ihanaa! /_\
>>34397
Ainakin tummassa soijarouheessa, on sellainen jokseenkin vahvakin ominaismaku. Tämä häviää keittämällä ja sen jälkeen sen saa mausteilla maistumaa, ihan siltä miltä haluaa. Itse kyllästyin siihen ominaismakuun ja ajattelin jättää rouheet ostamatta kunnes joku kertoi, että keittämällä lähtee juuri tämä villasukan maku pois. Sen jälkee olen varsinkin vaaleasta rouheesta, missä ei alunperinkään ole niin vahvaa makua, valmistanut esim. ''lihapullia''. Suikaileita on ollut tarkoitus ostaa, mutta rahatilanteen vuoksi en ole kehdannut ostaa kuin vain rouhetta. Niin ja olen siis tämän ja sen toisen soija-langan AP.
Ite keitän rouheet mausteliemessä ja jos jaksan niin pannulla paistelen. PROTIP: Lisää sotkuun puolipurkkia Lidlin vihreätä pestoa ja pari lusikallista ketsuppia, niin ulostat iloisia sateenkaaria!
>>34437
Daiju, mätä liha maistuu mädäntyneelle ei tuore.

(ihan kuin kasvikset ei alkaisi kuolemaan ja mätäneen hyvin nopeasti irroittamisen jälkeen.)
>>34437

>Mätänemisprosessihan alkaa sillä sekunnilla kun eläin kuolee.

a) ei
b) mätänemisprosessi pätee samalla lailla kasveihin
c) mätäneminen ei ole paha
tämänkin langan potkaisin ylös aivan mielivaltaisesti.
olisiko kellään mitään uutta settiä soijarouheesta? häikäilemätön bumb
Moobsit vaan kasvaa kun syö soijaa joka on vihermädättäjien keksintö muutenkin.
Itsellä on tapana huudella rouhetta siivilässä veden alla jonkin aikaa, sitten laittaa lämpimään, jopa kuumahkoon veteen (vedenkeittimestä otan tätä) lillumaan mausteiden kanssa. Yleensä heitän joukkoon ainakin soijakastiketta, öljyä, chilikastiketta, pippuria ja tuoretta valkosipulia.
Annan lillua jonkin aikaa, esim. noin tunnin marinaadiliemessä, jonka jälkeen kaadan soijan jälleen siivilään ja puristelen sen siinä (esim. lusikalla siivilää vasten painaen) suht kuivaksi.
Sitten paistan sen pannulla esim öljyn ja sipulin kanssa ja jatkan riippuen mitä olin tekemässä.

Soijaan kannattaa laittaa paljon mausteita, koska se imee paljon mausteita. Ominaismaku mielestäni menee ihan hyvin pois jo huuhteluvaiheessa.

Nyt annan vielä ohjeen soijanachogratiiniin:
-Osta kaupasta sellainen tacomausteseospussillinen, ananasta, kirsikkatomaatteja, paprika,tortillasipsejä ja juustoraastetta
-liota soija antamani ohjeen mukaan, voit laittaa osan maustepussin sisällöstä ja liottamisvaiheessa mukaan
-paista soija pannulla ja lisää joukkoon osa maustepussin sisällöstä (maun mukaan, koko pussillista ei ole tarkoitus laittaa)
-Lisää joukkoon paloiteltu paprika ja kirsikkatomaatit, vähän myöhemmin ananas. Älä laita ananasmehua, ettei tule liian makeaa
-lado uunivuokaan tortillasipsejä, kaada päälle soijaseosta, lado uusi kerros tortillasipsejä
-ripottele päälle juustoraastetta
-lämmitä nopeasti uunissa noin 225 asteessa. Tätä ei ole tarkoitus paistaa! Tarkoituksena on saada lähinnä juusto sulamaan ja tortillasipsit lämpenemään. Varo, ne palavat helposti

Nauti! Voit heittää soijan sekaan toki muitakin aineksia maun mukaan. Netistä löytyy lisää ohjeita, joskin jauhelihalla. Joissain ohjeissa uunivuokaan laitetaan alimmaksi kerrokseksi tuorejuustoa.
>>36394

Tämä. Aina mielessä kun kasvisruokaa syön, enemmin hirssiä tms.
Soijapyörykkäongelma:
Ohjeissa lukee että laita kattilaan vettä niin paljon että pyörykät peittyvät kunnolla. Mutta kun yritin tehdä sen niin huomasin että pyörykät kelluvat. Täytyykö ne ankkuroida pohjaan vai?


Forms
Delete
Report
Quick Reply