Itsellä on tapana huudella rouhetta siivilässä veden alla jonkin aikaa, sitten laittaa lämpimään, jopa kuumahkoon veteen (vedenkeittimestä otan tätä) lillumaan mausteiden kanssa. Yleensä heitän joukkoon ainakin soijakastiketta, öljyä, chilikastiketta, pippuria ja tuoretta valkosipulia.
Annan lillua jonkin aikaa, esim. noin tunnin marinaadiliemessä, jonka jälkeen kaadan soijan jälleen siivilään ja puristelen sen siinä (esim. lusikalla siivilää vasten painaen) suht kuivaksi.
Sitten paistan sen pannulla esim öljyn ja sipulin kanssa ja jatkan riippuen mitä olin tekemässä.
Soijaan kannattaa laittaa paljon mausteita, koska se imee paljon mausteita. Ominaismaku mielestäni menee ihan hyvin pois jo huuhteluvaiheessa.
Nyt annan vielä ohjeen soijanachogratiiniin:
-Osta kaupasta sellainen tacomausteseospussillinen, ananasta, kirsikkatomaatteja, paprika,tortillasipsejä ja juustoraastetta
-liota soija antamani ohjeen mukaan, voit laittaa osan maustepussin sisällöstä ja liottamisvaiheessa mukaan
-paista soija pannulla ja lisää joukkoon osa maustepussin sisällöstä (maun mukaan, koko pussillista ei ole tarkoitus laittaa)
-Lisää joukkoon paloiteltu paprika ja kirsikkatomaatit, vähän myöhemmin ananas. Älä laita ananasmehua, ettei tule liian makeaa
-lado uunivuokaan tortillasipsejä, kaada päälle soijaseosta, lado uusi kerros tortillasipsejä
-ripottele päälle juustoraastetta
-lämmitä nopeasti uunissa noin 225 asteessa. Tätä ei ole tarkoitus paistaa! Tarkoituksena on saada lähinnä juusto sulamaan ja tortillasipsit lämpenemään. Varo, ne palavat helposti
Nauti! Voit heittää soijan sekaan toki muitakin aineksia maun mukaan. Netistä löytyy lisää ohjeita, joskin jauhelihalla. Joissain ohjeissa uunivuokaan laitetaan alimmaksi kerrokseksi tuorejuustoa.