/nom/ - Ruuanlaitto

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(65.50 KB 800x600 128030651137.jpg)

null 28.07.2010 (Ke) 08:41:52 No. 33154
Kuvaile nyymin täydellinen aamupala.
Kuva liittyy, ja vahvasti.
mannapuuroa ja mansikkahillosilmä.
Iskender ja limsaa
Pari röökiä ja muki vahvaa kahvia
Sitä mitä on sattunu edelliseltä päivältä jäämään. Plussaa jos se on jotain keittoa.
(637.52 KB 1577x1148 128034325725.jpg)

kuva liittyy.
>>33185
uih hyvältä näyttää, mitä noissa tuopposissa on?
Tummapaahteista kahvia, munia, pekonia ja halloumia. Pari pehmeää sämpylää, välissä oivariinia, lihatiskiltä ostettua palvikinkkua, kermajuustoa, salaatinlehti, ja muutama tomaattiviipale. Turkkilaiseen jugurttiin tehty mansikka-raparperijugurtti.
>>33186
>uih hyvältä näyttää, mitä noissa tuopposissa on?
>>33190
>Tummapaahteista kahvia, munia, pekonia ja halloumia.

Naurahdin.
>>33186
Irish coffee. Lähtee sitten darra-aamu paremmin käyntiin.
(126.49 KB 310x319 128034981015.jpg)

Litra turkkilaista jugurttia ja hunajaa.
Kaurapuuro, voikimpale, litra raikasta ja kylmää maitoa.

Niin hyvää hiireä
Nakkeja, munakas ja tuoppi kylmää ja raikasta olutta.
Tähän päälle 2x nakkien jättämässä rasvassa paistettu vehnäpaahtoleipäviipale ja ceasar salaattia.
(503.33 KB 720x540 128036268474.png)

Kuva liittyy. Päälle reilusti suolaa, peruna- ja grillimaustetta, ja pari paistettua munaa.
(17.80 KB 324x291 128039032394.jpg)

itsetehtyä ruisleipää + voita,
suomalaisia tomaatteja + kurkkua, pari sipulin vartta silputtuna, oliiveja,
kananmunaa keitettynä / paistettuna,
tummapaahtoista kahvia,
nektariinia, persikkaa, aprikoosia, banaania,
ja joku smoothie, esim mansikka-rucola-banaani,
kaikki luomuna mahdollisuuksien mukaan.
lisänä hyvää kirjallisuutta ja laadukasta musiikkia, pientä pöhnää ja paljon aikaa. mahdollisesti seurana joku kämpästä herännyt hyvä ystävä + rakas vaimoke.

yllätyssektorina aamuseksi.
(22.08 KB 350x261 12804022747.jpg)

Työnnän tähän lankaan, tämä kysymys ei kaipaa omaa.
Kauan teillä on aikaa aamuisin safkaamiseen ja hengaamiseen, jos käytte koulussa tai työssä?

Itseäni niin harmittaa, että aina sama müslijogurtti aamupala ja kahvi tulee heitettyä naamaan pikaisesti. Haluaisin niin nautiskella ja mutustaa rauhassa, mutta työ alkaa luvattoman aikaisin.

Eli täydellinen aamupalani olisi hedelmäsmoothie, palanen vesimelonia, tai muu raikas hedelmä ja cappucchino.
>>33260
Herään kuudelta ja menen yleensä 9:ksi töihin, eli aikaa on vaikka kuinka hitaasti söisi. Syön vartissa yleensä kyllä ja puuhailen kaikkea ennen töihinlähtöä. Tänään tosin ylös jo 4.30 koska kuudeksi töihin. En tykkää jos aamulla on kiire.
>>33222
Oletko djpate246 ?
>>33260

Herään ylös, kiskon vaatteet niskaan, otan jääkaapista suuntäydeltä limpparia ja lähden hiihtämään bussipysäkille.
Jos saisi valita, niin söisin vaikka joka aamu croissantin kera kahvin, ja vaikka viipaleen vesimelonia tjms.
Silloin tällöin on ihanaa tehdä aamiaisella toast/paahtoleipää, jonka välissä on paistettu kananmuna, ja muutama viipale pekonia <3 Mieluiten jätetään keltuainen ehjäksi niin että se hajoaa ja valuu sinne pekoneiden joukkoon, nom.
>>33260
Normi aamu: Herätys, kone päälle ja kahvit tippumaan, suihku, 2-3 kuppia kahvia nettiä selaten ja menoks
>>33260
Olen kolmivuorotyössä jossa on erittäin tiuhaan töissä. Joten teen aamupalani aina töissä sitten kaikessa rauhassa. Yleensä kaurapuuroa, pari paahtoleipää, maitoa ja kuppi kahvia <3
(1.10 MB 1200x1600 128048565074.jpg)

Tässä.
>>33318
deeku..
Englantilaiset osaa, tämä on hyvä esimerkki >>33185
>>33321
Skotit osaa paremmin. Aamusta muutaman pinttiä olutta ja sitten itse aamupalan kimppuun (friteeratut suklaapatukat).
>>33185
kananmuna on raaka.
>>33342
Ei ole. Se on puolikypsä eli vain toiselta puolelta paistettu, kuten herkullisen paistetun munan kuuluukin olla.
>>33346
Nauti salmonellastasi.
>>33356
Vitut, täällä taas kotikokit liikenteessä, "kANANMMUNA ON VAIN KYPSÄ JOSSE ON MUSTA MOLEMMILTA PUOLEILTA!!1"
Itsekin jätän kananmunan tuollaiseksi, näin tekee myös englantilaista aamupalaa tarjoilevat ravintolat.
>>33359
Olen syönyt vuosia munia tuohon tyyliin paistettuna, löysä keltuainen vain on jotain jumalaista.. Eikä ole salmonellaa näkynyt.
>>33154
>>33318
Itse en kuvailisi näitä täydelliseksi aampupalaksi hiilihydraattien puutteen vuoksi.
>>33356

Kas, jonne. Tervetuloa laudalle.

Tässä hyvää luettavaa matkalla aikuisuuteen: http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/salmonellatietoa/usein_kysyttya_salmonellasta/
Paistan kananmunan yleensä siten, että pannulle voita, kananmunat + mausteet, kansi heti päälle ja levy kolmoselle, sitten kun keltuainen muuttaa väriään vaaleaksi niin on valmis

-> kananmunat on täysin kypsiä ja ei ole tummunut mistään kohtaa
>>33401
Itse olen kokenut salmonellatartunnan henkilökohtaisesti huonosti keitetyn munan takia. Sellaista keltuaislimakuraa en enää syö, kuten en paistetussa versiossakaan. Kiinteä muna se vaan maistuukin paremmalla, ja on typerää apinoida englantilaisia kun suomalainen elintarvikehygienia on mitä on.
>>33418
lol / apua muista ihmeessä karttaa myös majoneesia.
>>33418
Olet vain heikko.
>>33418
Kananmuna on parasta niin että paistetaan toiselta puolelta kiinteäksi ja toinen puoli jätetään löysäksi.
Sämpylöitä joiden välissä juustoa, tomaattia salaattia yms. Banaani. Jugurtti. Kuppi teetä ja täysmehua. Lopuksi pala tummaa suklaata.
(21.75 KB 450x450 128073599839.jpg)

espresso x 3 + milk = good morning.
Hotelliaamuainen
Paahdetut ruispalat + levitettä + basilikaa.
päälle emmental 17% ja mikroon 30s.
Pinnalle hyppysellinen oreganoa.

Huuhdotaan alas murukahvilla.
Ihana miettiä tällaisia kun on sattuneista syistä joutunut olemaan syömättä kolme päivää ja putki jatkuu...

- espressoa tai maustamatonta mustaa teetä
- jotain jyväleipää, jonka päällä maustamatonta tuorejuustoa, lehtisalaattia, tuorekurkkua, tomaattia ja mozzarella-siivuja. +oliiviöljyä pirskoteltuna ja perus suolat ja pippurit ja bonuksena pari lehteä basilikaa

FFFFFUUUUUU- PAKKO SAADA
Aamiainen kotona: Paistettuja munia ja pekonia, kurkkua, paprikaa, paahtoleipää sulatejuustolla sekä lasi tai pari aplarimehua.

Aamiainen ulkona: Mieluiten kluuvikadun Fazer, täytetty leipä, leivos/kakun palanen, lasi tuorepuristettua aplarimehua sekä cappuchino.
Pala lenkkimakkaraa ja tiukka kossuryyppy.
Paahtoleipä pelkällä voilla (Voin pitää olla aitoa ja erikoissuolaista)

Lumumbaa

Shotti salmiakkikossua

Pala Daim-kakkua
Teetä. Paahtoleivän annetaan vähän aikaa jäähtyä ettei voi sula, sitten päälle oivariinia, creme bonjour ruohosipulilevitettä ja päälle kurkkua tai tomaattia tai mitä kasviksia sattuu olee.
Myös lämpimät sämpylät on jees, ne menee siltään vaan voin kanssa. Lisäks vois juua appelsiinimehua missä on hedelmälihaa
(48.58 KB 640x480 1346784429568.jpg)

Ei nyt täydellinen, mutta helvetin hyvä.

2x Vehnä paahtoleipää
2-4 Pekonin siivua
2 aamupalajuustoa
1 paistettu kananmuna

Paista pekonit ja muna pannullalaitat toisen aamupalajuuston kananmunan päälle sulamaan. Kun pekonit ovat kypsiä niin "upotat" pekonit sulaneeseen juustoon ja tämän jälkeen laitat toisen siivun sulatejuustosta pekonien päälle. Tällä välin pistät leivät paahtimeen ja paahdon jälkeen lyöt toisen leivän juustoon kiinni ja flippaat leivät ympäritoista palaa voi myös pitää lämpimänä rasvaisella pannullaLeipä vain päälle ja nauttimaan.
Sellainen perus hotellin ravintolan aamiasbuffet

Vähän kaikkea


Forms
Delete
Report
Quick Reply