/b/ - Arvaamaton

Harrastuksiini kuuluu juna-aikataulut ja OnlyFans

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(958.12 KB 500x225 pourrr.gif)

(237.96 KB 500x283 pourr.gif)

(3.70 MB 1920x1080 kahviähinä.mp4)

(1.18 MB 576x720 tee.mp4)

Kuumajuoma-lanka 12 Anonyymi 25.03.2024 (Ma) 19:25:11 No. 622336
Ruvattelemme nyymiporukassa kuumien juomien äärellä. Edellinen: >>610971
>>631619 juu toi yläosa on irrallinen eikä ne oo millään kunnon liittimillä kiinni. tai en oo ihan varma onks toi se sama mikä itsellä oli mut ainakin se siltä aika vahvasti näyttää
>>631593 Riippuu vahvasti teestä, onko juuri vaikutusta. Joka tapauksessa teelehdistä saa eniten irti, kun ne saavat lillua vapaasti vedessä. Hienolla kertakäyttölehtisilpun kohdalla haudutustilalla on vähiten vaikutusta, mutta suuremmat lehden palaset tai kokonaiset lehdet, eritoten käärityt, vaativat tilaa auetakseen kunnolla, jotta vesi pääsisi kunnolla hellimään lehden pinta-alaa kauttaaltaan. Parhaaseen lopputulokseen siis pääsee, jos antaa teelehtien uida vapaasti astiassaan. Suosittelisinkin joko teekannua, gaiwania tai vaikka teepulloa haudutuspuuhiin. Viimeisenä vaihtoehtona ehdottaisin myös kokeilemaan joskus vain laittamaan teelehdet vapaana suoraa juoma-astiaan, lisäten keittimestä vettä aina kun kokee maun käyvät liian vahvaksi. Länsimaissa ollaan vahvasti dogminoiduttu siihen, että teetä pitää hauduttaa vain se tietty aika, mutta vaikkapa Kiinassa tee useimmiten nautitaan tällä tekniikalla. Siinä juuri pääsee kokemaan kaikki kyseisen teelaadun ulottuvuudet kerralla, lyhyestä ensihaudutuksen mausta turhankin vahvaan kuin myös kokemaan, miten teen maku hienoisesti muuttuu, kun ensimmäisenä irtoava makuaines alkaa ehtyä ja pidempään lehdessä sinnittelevät ainesosat alkavat pääsemään vapaaksi. Tekniikan muita hyötyjä ovat myös sen vaivattomuus, koska et tarvitse mitään muuta sen valmistukseen kuin itse juoma-astian, kuin myös se, että saat oikeasti käytettyä teelehdet loppuun, kunnes niistä ei lähde enää mitään makua. Huomattavaa tietysti on, että pohjalle heti jäävät teelehdet sopivat hiukan paremmin tähän tekniikkaan, vaikkakin loppujen lopuksi kaikki laadut tapaavat upota, mutta varsinkin ensikertalaisia pinnalla olevien lehtien pois puhaltelu saattaa tuntua ärsyttävältä. Niin, ja mitä noihin tulee, niin kyllä tuo suurempi saavi on parempi mitä pallo.
(207.40 KB 736x1085 tee2.jpg)

Eilen (sunnuntaina) piti teevesi lämmittää risu(*)keittimellä. Pienellä vaivalla ja ilmaisella polttoaineella tulee oikein makoisaa juotavaa, vaikka tee olikin edullista kiinalaista laatua. (*) ei se リス
>>631621 Tää oli kyllä ihan hyvä postaus. Ollu pidempään kutina että etenkin hieman parempilaatuista teetä vois hauduttaa niin pitkään kun haluaa eikä se missään vaiheessa erityisen kitkeräksi muutu. Säästynee rahaakin jos samasta määrästä saa enemmän irti
>>631630 kunnon nokipannu kyl. milläs asioilla olit teenkeittämisen lisäksi?
>>631633 Laatuaikaa, letunpaistoa ja marjapuskien ruokkoamista. Mökillä ei lopu tekeminen kesken. Kun ei ole sähköjä, ei ole radiohäiriöitäkään, joten maailma kuuluu niin selkeästi kuin sähköaalto vain kantaa.
>>631639 sattumoisin söin tänään punaherukoita (kai ne oli niitä) puskasta töiden ohessa. yllätyin että yleisestä puistosta löyty sellanen
>>631645 Herukkapensaisiin törmää yllättävissä paikoissa ja nehän menestyvät luonnonvaraisina "karkulaisina", jos vain jalansijaa saavat. Omassa puutarhassani olen havainnut, että huolimaton heinikon niitto on tuottanut kohtalaisen laajoja mustaherukkakasvustoja. Tein taas kerran lupauksen, että ensi kesänä kitken ainakin sen paremman makuisen pensaston varpujen väleistä rikkaruohoja matalaksi. Tänä kesänä ei oikein ehtinyt ja kasvukausi on jo ohi, joten ei ole enää etua.
>>631649 joo, tosin nää puskat oli selkeästi istutettu sinne
>>631621 Kun teen haudutuksesta on puhe ja tuli toinenkin ilta tuolla kaukana kavalasta maailmasta nautittua, niin otin haudutuskuvankin. Metodini on peräisin aivan aidosta sadan yenin kaupasta, josta saa paitsi noita geneerisiä teemukeja, niihin sopivia sihtejä. Muutaman millin välein mitoitettu teesihtivalikoimahan on tietysti japanilaisen yhteiskunnan perustarvikkeita. Tulipa samalla paistettua taas lettujakin. Flambeerauksesta on kyllä hankala ottaa kuvaa, kun on vain rajallinen määrä käsiä ja hyvin rajoitetusti aputasopinta-alaa, mutta voin kertoa, että laatuaikaa oli jälleen kerran. Kuten hyttysiäkin.
>>632014 pitäiskii tehdä suolasia plättyjä jossain välissä
>>632014 Onkohan itelni ollut ikinä laatuaikaa 40-kymmenen vuoden aikana. Varmaan kyllä on mutta kun olen paskaa niin niistä ei jää muistijälkiä (ei kännin tms. aivovammailun takia) varmaankin yleisen negatiivisuuden takia eli suljen kaikki hyvät jutut pois mielestäni.
>>632016 Laatuaika vaatii joskus järjestelyjä, mutta toisaalta onnistuu ihan vain ulkoilureitin tulipaikalla makkaraa paistellessakin mainiosti, jos haluaa erähenkistä laatua. Ainakin me jätkät tunnumme arvostavan tuollaisia temppuja. Tulella on meille selvästi joku maaginen yhteys. Samoin metsässä samoilu tuottaa jatkoaikaa, kun seuraavaksi ryhdyn tekemään kanttarellikastiketta äsken leivotun patongin seuraksi. Siinä mielessä hauska homma, että mitä enemmän harrastaa, sen vähemmän jää negatiivisuudelle tilaa. Maailma nyt on mitä on, mutta oman tilanteen hallinnasta se alkaa. Teestä ei tule känniin, joten se on hyvä juoma tuossa suhteessa. Harkitsen silti tämän ruokailun suhteen alkoholitonta olutta.
>>632026 Tai oikeastaan, itse itseäni täsmentäen, johan tuommoinen huolella valmistettu teekupillinenkin rauhassa nautittuna on jo melko selvästi speksit täyttävää laatuaikaa. Lopulta se on suhtautumiskysymys.
vähä kaaahvia vähä, ja sokerikorppu
Kahville, rontit
>>632247 Pannaanpa sumpit pihisemään.
piipitin sumpit
gahweh, hja! bhanaahnegackwuah :3
(499.31 KB 425x319 waynesworld vomcam.gif)

haisee kyl häijyltä tollanen nescafe gold kun sen avaa ekan kerran, ja kauan sen jälkeenkin. en muista rainbowikaan olleen tuollaista, tai edes tuon bellaromin mikä on suurimmaksi osaksi robustaa
>>632374 Robusta todellista hyvettiä kun enemmän kofeiinia
>>632414 itestä muuten vaan
ryön jälkee kahavi
(1.43 MB 3001x3000 IMG_20240819_184533~2.jpg)

Kävin kokeilemassa espressoa kun oli niin fancyn näkönen paikka mut tää maistu ihan hirveältä! Sitruunnaiselta ja happamalta. Jos en olis hikkyneettiluuseri olisin valittanut...
>>632485 Se onkin täpinöitä eikä makuelämyksiä varten senkin lattehomo.
>>632485 ite aattelin että se maistuis vain extratummalta kahvilta, mutta tuo kuulostaa melkein sellaiselta mitä voisi kokeilla
>>632485 Tainnut jäädä kahvilamutsilta kuppi huuhtelematta tiskiaineesta hahas. Oliko forsyth opiskelijamutseja JättiLasit silmillä ja villabaskeri päässä?
(10.14 MB 2080x3072 alexchen.png)

>>632488 >Oliko forsyth opiskelijamutseja JättiLasit silmillä ja villabaskeri päässä? oliskin
xtra cappuccino ja kahvinisuna tupla double layer salty corn
>>632487 Googlaaminen paljasti et joko huonot pavut tai väärin valmistettu. En aiemmin ollut kokeillut baristan tekemää kahvia, vain automaattiespressoa.
>>632565 jaa, no sitten
kahvu, ja leivut, ja tsuppaduiduuuu~~
(2.20 MB 2048x1536 ClipboardImage.png)

Vähän kahvia vähän
>>633078 mä kans, feat omenapiirakka
(126.77 KB 735x454 naoe.jpg)

keskipäivän kahvi ja korvapuuti, sit vielä omenapiirakkaa kun huomasin sitä olevan jäljellä
>>633211 Tekisi mieli tehdä semmoinen omena-kaura-paistos, mutta sitä varten pitäisi hakea kaupasta leivonta aineita ja naapurin pihasta kähveltää omenoita niin en taida jaksaa. Jään haaveilemaan.
(162.97 KB 1080x1289 pasiomnom.jpg)

>>633213 pyydä äitiä poimimaan omenat ja lainaa loput
>>633214 Katsoo, jos ensi viikolla jaksaa. Ei ole niin päivän päälle.
(3.45 MB 377x289 spedesmoke.gif)

on pikakahvia, voe rähämäpulla ja kinkkupasteija
Olin jo kohtuullisen vakuuttunut, että on pakko lähteä naapurikaupunkiin kaupoille, kun vihreä tee oli loppu, mutta sitten kaivelin varastoja vielä lisää ja löysin jonkun pussillisen. Nyt on japanilaista senchaa mukissa ja elämä hymyilee. Voi laiskotella tuon suhteen vielä hyvän tovin. Kyllä tee maistuu hyvältä, kun ei ole pariin päivään tullut edes puolikunnollista laatua juoneeksi.
>>633741 olitko pussitee-kuurilla?
>>633745 Ihan niin alas ei sentään ollut tarvetta vajota, mutta valikoima supistui uhkaavan mustapainotteiseksi. Assam tippy golden on ihan hyvää, mutta tarkoitettu muihin tilanteisiin kuin raakana juotavaksi. Jotain houjichaakin oli vielä kaapin perällä, eikä maku ollut vielä latistunut tunnistamattomaksi. Irtotee on paitsi mielestäni parempaa, kilohinnaltaan pussiteetä edullisempaa ja siitä saa siten samalla hinnalla mukavasti vahvempaa.
(1.21 MB 500x373 yui HÖÄÄÄH.gif)

vähä aamokahvia vähä
(509.61 KB 480x270 kuolatus.gif)

nautin oraalisesti pressa-kahvin ja kinkkupasteijan
teeh engewäährelwäh, hja! beschtobichtschwaah :3
>>633977 >>633979 esim. karjalanpiirakat munavoilla kera kahvin, kuten mie
(493.66 KB 636x634 crisp.png)

teen kanssa tällaista, päällä hieman voita. maistuu saaristolaisleivälle mutta on hapankorppu, 5/5
Tulipa taas hakeuduttua hetkeksi onnellisuuden ytimeen, keskelle loppukesän viimeinkin koittanutta viileyttä. Mukaan sattui tarttumaan hetken henkeen hyvin soveltuvaa hengellistä kirjallisuuttakin. Teen lämpö on mukava kontrasti jo hieman syksystä vihjaavalle puutarhan kasvustolle ja sen luoma harmoninen asetelma on mitä suurin esteettis-gastronominen nautinto. Viettäkää teehetkenne rauhaisalla mielellä. https://gutenberg.org/ebooks/769
(67.97 KB 564x786 pas.jpg)

>>634141 Löytäisipä onnellisuuden murusia edes. Kiitos poustauksesta.


Forms
Delete
Report
Quick Reply