/ak/ - Avaruuskulttuuri

& paranormaali

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(54.00 KB 400x310 127732474915.jpg)

Anonymous 23.06.2010 (Ke) 23:25:49 No. 6379
Vituttaako ketään muuta sanoinkuvaamattoman suunnattomasti tieto siitä että ette ole elossa/näkemässä, kun ihmiskunta ratkaisee kaikki maailmankaikkeuden mysteerit eli siis saavuttaa teknologisen/tietoisuuden tason jolloin ei ole enää teorioita ja arvailuja vaan pelkkää tietoa.
Toisinsanoen siis pisteen jossa koko universumissa ei ole enää mitään uutta tai tuntematonta ja pystymme jopa poistumaan tuntemastamme universumista/ajasta ja paikasta.

Tämä kaikki tietenkin olettaen että selviämmä hengissä siihe asti kunnes pystymme kansoittamaan muita galakseja ja täten saavuttamaan "kuolemattomuuden".

Kuvassa ilmeeni kun ajattelen tätä.
En usko että niin koskaan tapahtuu.
Olen miettinyt samaa.. Sadshit
Vituttaa varauksella, mutta paljon. En nimittäin ole ihan varma ettenkö olisi vielä maisemissa.

Toisaalta saattaahan olla, että ihmiskunta mokaa ja palaa kivikaudelle resurssien loppuessa ja älyn riittämättömyydessä.
Itse olen sillä kannalla että kun kuolee tietää, käkee kaiken ja on kaikki
Enkä muuten näe mitään syytä miksi en olisi paikalla mahdollisen teknologisen singulariteetin tai globaalien aivojen täyden heräämisen aikaan.
>>6384
>Itse olen sillä kannalla että kun kuolee tietää, käkee kaiken ja on kaikki

Minulla ei ole varaa luottaa tuohon lottoamiseen, joten ajattelin järjestää tuloksen itse.
Ei tule tapahtumaan. Ja sitäpaitsi eikö tuo olisi ihan tylsää?
Jos nyt ajatellaan positiivisesti, niin elän jo aikakautta, joka sata vuotta sitten oli pelkkää science fictionia. Teknologia kehittyy edelleenkin melkoista vauhtia, eikä ikinä tiedä, mitä sitä vielä ehtiikään näkemään.
Elämme ajassa ja paikassa, jossa on saatavilla teknologiaa, jota ei olisi kuviteltukaan satoja vuosia sitten - eikä tänäkään päivänä kaikkialla maailmassa. Ihmiselle onkin helppo kiintyä siihen, minkä näkee ympärillään. Ja on hyvä merkki, että osaa ajatella myös ihmiskunnan potentiaalia laajassa mittakaavassa. Mutta ei ole kyse siitä, mistä jäät paitsi, vaan mitä mahdollisuuksia tässä hetkessä on.

Sinä olet täällä nyt, ja sillä on väliä. Sinä voit muokata maailmaa tavoittelemasi päämäärän hyväksi. Kaikki on osa samaa kehitystä, ja matkan ymmärtäminen on yhtä tärkeää kuin maalin saavuttaminen. Pyri siis ymmärtämään, että matkalla mikään ei ole pysyvää, mikään ei katoa, eikä mitään tule tyhjästä. Kaikki muuttuu joksikin toiseksi. Systeemin sisäinen tarkkailija on itse altis näille muutoksille ja ehtii nähdä vain kapean kaistaleen jatkumon tapahtumista, ennen kuin tietoisuus muuttaa muotoaan. Siksi syntyy illuusio, että on yksi pysyvä totuus.

Ensiaskel kohti AP:n skenaariota on itsestäänselvyyksien kyseenalaistaminen ja palaaminen lapsenkaltaiseen ihmettelyyn, samalla soveltaen sitä aikuisen ymmärrykseen. Pitää aktiivisesti tiedostaa automaationsa ja murtautua siitä. Nähdä jokaisen vastaantulevan asian paikka jatkumossa. Kyseenalaistaa, purkaa, analysoida ja rakentaa aina uusin silmin ja uusien kokemuksien tuomalla ymmärryksellä. Tämä tajunnan taso on täysin mahdollista saavuttaa ja jopa suhteellisen helppoa, kunhan ei anna itseään harhautettavan.

Seuraavan renessanssin käynnistämiseksi meidän on kerättävä parhaat marjat kaikilta oksista. Kun murtautuu kulttuurin asettamista ennakkoluuloista ja automaatiosta, oppii ymmärtämään olevansa vain hetkellinen ohikulkija, mutta toisaalta puolueeton tarkkailija. Vain silloin voi tietää, ei arvata - eli nähdä asiat sellaisina kuin ne ovat. Kaikki muu seuraa lopulta siitä.
Voiko ihminen lopulta koskaan tietää mitään varmaksi? Mielestäni ei.
>>6390
Sata vuotta sitten ajateltiin että tehtäisiin lomareissuja Marsiin ja Kuuhun joissa olisi pysyviä siirtokuntia. Aika jäljessä ollaan aikataulusta.
Here is the problem...

Muistan 2/3 eletystä elämästäni erittäin hyvin. Se oli äärimmäisen lyhyt aika. Tilastot ja kokemus antavat olettaa, että tietoisuuteni lakkaa olemasta noin 2x jo elämässäni ajassa eli hyvin pian. Henkilökohtainen maailmanloppu on melko masentava ajatus, mutta realistina minun on lähes pakko hyväksyä tämä ylivoimaisesti todennäköisimpänä vaihtoehtona.
>ihmiskunta ratkaisee kaikki maailmankaikkeuden mysteerit
Tuskin se on siinä vaiheessa enää ihmiskunta, vaan joku ihmisestä evolvoitunut jälki-inhimillinen entiteetti. Tuskin edes on siinä vaiheessa kehitystä "elämänmuoto" tai "älyllinen" niinkuin me sen käsitämme. Mahdollisesti joku kaikkitietävä/kaikkivoipa nanobottiswarmi joka mässyttää aurinkokuntia ja pyörittää siinä ohessa VR-simulaatiota "tietoisuuksilleen".

LP;EL: lukekaa enemmän skifikirjoja, kattokaa vähemmän stargoatsea!
>>6394
Avaruusmatkailu on yliarvostettua. Maassakin riittää näkemistä.
>>6379
Olisi mukava hypätä miljoonan vuotta tulevaisuuten ja nähdä miten ihmisestä on tullut "kaikkivoipa" teknologisen kehityksen myötä. Teknologisen kehityksen myötä jossain vaiheessa tulee piste, jolloin meillä on jumalallinen valta.
>>6400
Pään sisäisiä avaruuksia unohtamatta.
Kyllä, vituttaa.
(18.88 KB 346x300 12773764038.jpg)

En sillä en pystyisi hallitsemaan sitä kaikkea tietoa vaikka eläisin äärettömän pitkään. Sillä jos universumi on ääretön, kuten nuo tiedemiehet tällä hetkellä väittää, niin tietoakin on äärettömästi. Olen tyytyväinen, kun pystyn tällä hetkellä vielä ajattelemaan vapaasti.

Kuvassa ilmeeni kun ajattelen.
Jotkut ääliöt pistää miljoonia dollareita ja vitusti muita resursseja joihinkin avaruusaluksiin ja kuulentoihin kun sieniä saa ilmaiseksi eikä happokaan kallista ole.
>>6407
Jotkut kokevat omituista perverssiä tyydytystä siitä, että saavuttavat porukassa toimiessaan asioita, joilla on merkitystä muillekin kuin heille itselleen, ja joiden merkitys säilyy pitkälle tulevaisuuteen.
Kyllä.

Jos tulevaisuudessa on olemassa Star Trekin tähtiliiton kaltainen systeemi, olisin halunnut mennä sinne.

PS. Jos alkuräjähdyksen jälkeen tähdet/planeetat loittonee toisistaan koko ajan, onko maapallo kuinka lähellä kyseistä alkuräjähdyksen alkupaikkaa?
Kyllä. Olenkin ajatellut että sitten kun kuoleman jälkeinen sijoittaminen alkaa tuntua ajankohtaiselta, tilaan itselleni paikan kryokammiosta. Sitten kun/jos henkiin pystytään herättämään, olen valmiina lääketieteen avulla elämään vielä muutamat kymmenet vuodet pidempään ja tutkimaan "uutta" maailmaa.
>>6420
Itsekin olen miettinyt tätä. Ainut ongelma vain on, että halutaanko meitä herättää? Tulevaisuuden populaatio-ongelmat ja ehkä muunkinlainen vittuilu saattaa aiheuttaa sen, ettei meitä herätetä enää.
>>6420
>>6426
Kappas vaan. En olettanut löytäväni täältä syöpäpesäkkeestä nimeltä Kuvalauta muita kaltaisiani ihmisiä. Itsekin olen siis transhumanistina etsiskellyt jonkinlaista keinoa pidentää ihmisen säälittävän lyhyttä elämää ja cryoniikka vaikuttaa varsin pätevältä tavalta. Muistaakseni tuo maksaa Yhdysvalloissa vähän yrityksestä ja pakastointitavasta riippuen 30000-150000€. Itsellä pitäisi löytyä vielä monta kymmentä vuotta aikaa kerätä tuo summa kasaan.
Todellakin! Mä haluaisin niiiiiin paljon tietää. Olisi myös kiva nähdä, miten maapallo tai ihmiskunta tuhoutuu.
>>6428
lol, kryoniikka. Kuka vittu haluais herättää juuri sut henkiin tulevaisuudessa jos se olisi edes mahdollista?? Antamistasi rahoista ei ole mitään jäljellä eikä kukaan aja asiaasi koska ketään ei kiinnosta joku ukko jostain 2000-luvulta ja sen oikeudet. Kaiken tämän lisäksi nykyisellä kryoniikkatekniikalla tuhoat solusi kun jääkiteet rikkovat solukalvot. Hyvää päivänjatkoa.
>>6401
Edistysuskollesi ei ole perusteita.
>>6428
Ilmeeni kun kryoniikkakapselinne tuhoutuvat sodassa tai firma menee vararikkoon ja virrat kytketään pois.
>>6430
>Kuka vittu haluais herättää juuri sut henkiin tulevaisuudessa jos se olisi edes mahdollista??
>olisi mahdollista
>olisi mahdollista
>olisi mahdollista

Mietitääs nyt hetki. Ajatellaan että löytäisimme nyt vaikkapa 1500-luvulla jäätyneen miehen ja meillä olisi keino sulattaa hänet tappamatta häntä. Mutta hei, kukapa sitä nyt haluaisi herätellä häntä, niin. Ei varmaan kukaan, eihän?
>>6434
Entäs, jos niitä 1500-luvun ihmisiä olisi syväjäässä miljoona? Kuinka monta heistä sulatettaisiin, ja millaisin perustein heidät valittaisiin? Kuinka hyvät mahdollisuudet tavallisella kaduntallaajalla olisi saada itsensä sulatetuksi?
Hieman ahdistavaa, ehkä. Tahtoisin vain elää 1000vuotta, oppia monia kieliä ja nähdä ihmiskunnan kehitys..
Vaikka elinikää voitaisiinkin pidentää huomattavasti se tuskin tulee tavallisten kansalaisten hyötyyn. --> seuraavaa elämää odotellessa.
Tietysti aina haluaisin tietää enemmän, mutta nytkin on niin paljon mieltä avartavaa tietoa saatavilla, mitä en ole käsitellyt, ettei pitäisi itkeä. Enemmin haluaisin elää terveemmässä yhteiskunnassa ilman haitallisia uskomuksia ja mikä ei rakentuisi loputtomaan kilpailuun. Materialistiseen hyvinvointiini olen tyytyväinen.

Olen hyvin skeptinen sen suhteen että ihminen kykenisi saavuttamaan ikinä absoluuttista tietoa. On hyvin mahdollista että oma maailmankaikkeutemme on vain pienempi osa suurempaa kaikkeutta, jota ei pysty havaitsemaan edes teoriassa.

Transhumanistinen kuolemattomuuden tavoittelu on mielestäni lähinnä pakkomielteistä oman kuolevaisuuden kieltämistä. Kyse on vain evoluution tuottamasta selviytymisvietistä, eikä realistisesta tavoitteesta. Parempi ottaa kaikki irti kun on elossa.

Tosin turha tyytyä haikailuun, jokainen voi tehdä oman osuutensa muokkaamalla tulevaisuutta haluttuun suuntaan. Pienistä teoista se rakentuu. Matka on muutenkin hauskempi kuin päämäärä. Tämä tarkoittaa että osallistu matkaan, eikä vain odota perse leviänä että muut tekevät työn puolestasi.
Eihän siinä mitään häviä, onhan aina se pienikin mahdollisuus että siitä syväjäästä pystyy herättämään.
Olen vielä kumminkin nuori, ja teknologia varmasti kehittyy kryoniikan sarallakin oletettavien jäljellä olevien 60+ elinvuoteni aikana.
t: >>6420
(341.42 KB 1280x1024 127758319264.jpg)

Mul on sellanen kutina persees, ettei ihmiskunta ratkaise maailmankaikkeutta tai matkusta toisiin tähtiin... koskaan.
En itekkään usko että kaikkia maailmankaikkeuden mysteerejä ratkaistaan, mutta uskon että jossain vaiheessa on mahdollista matkustaa toisiin aurinkokuntiin jne.
>>6462
Samaa olisit varmaan sanonut kun sinulle kerrottaisiin että joskus käydään kuussa.
mulla on semmonen kutina perseessä että noin 100 vuoden jälkeen ei ole enää ihmisiä koska kasvihuoneilmiö tuhoaa ihmiset
>>8064
miten, ampuuko se jokaista ihmistä päähän takaapäin?

kasvihuoneilmiön seurauksena ihmisiä saattaa kuolla, mutta ei läheskään kaikki.
Ei vituta tuo pätkääkään sillä en usko tuon koskaan tapahtuvan. Lähinnä vituttaa kun en usko näkeväni päivää jolloin maapallo hukkuu omaan paskaansa ja tuhoutuu ydinsodan seurauksena.
Ei vituta. Enemmänkin vituttaa kun en syntyn aikaisemmin, silloin kun maailmassa oli vielä jotain muutakin tutkittavaa kuin se mitä silmä ei näe.
>>8684
Onhan tuota merenpohjaa vielä vaikka kuinka paljon tutkimatta.
Ei kyllä varsinaisesti. En usko että noita olentoja enää voi edes kutsua ihmisiksi, joten harmittaako minua että olen ihminen? Ei.
(19.33 KB 432x324 1352495268167.jpg)

Ilmeeni kun luen kuvalaudan aikaisia viestejä ja bongailen omia kirjoituksiani.

Ja asiaan. Minua kyllä harmittaa tieto siitä, että tuskin tulen näkemään (internetin lisäksi) mitään merkittävää teknologista kehitystä/merkkipaalua.
No verrataan vaikka aikaan 500 vuotta sitten jolloin sähköstä, puhelimista, lentokoneista tai edes pornolehdistä ei osattu edes unelmoida(ehkä pornolehdistä :p), mutta kuitenkin me pidämme näitä arkipäiväisinä asioina. Vituttaa miettiä kuinka muutaman sadan vuoden päästä ihmiset katselee taaksepäin ja nauraa 2000-luvun kehittymättömyydelle, aikamme taloustilanteelle, nälän hädälle, luonnon raiskaamiselle ja öljyriippuvuudellemme. Vituttaa huomata kuinka en olekkaan kuolematon ja tajuta se, että tulevaisuudessa keksitään helvetisti sellaisia asioita mitä me emme kykene edes kuvittelemaan.

Ainoa toivo päästä todistamaan tämä kaikki olisi kehittää joku ohjelma jolla voisi kopioida tietoisuutensa koneelle, jossa se sitten säilyisi, noh "ikuisesti". Onko se sitten "elämää"? Ei taida olla, mutta olisin sen valmis tekemään.

Joku tuolla mainitsi siitä kuinka sata vuotta sitten haaveiltiin siirtokunnissa kuussa. Noh eikös se ole enemmän sääntö kuin poikkeus, että teknologinen kehitys lyhyellä tähtäimellä yliarvioidaan ja pitkällä aliarvioidaan?
Ei oikeastaan. Mutta en ole ihan niin varma siitä kehitytäänkö tästä yhtäkkiä nopeasti johonkin. Kehitys 1800-luvulta tähän päivään on ollut nopeaa, mutta ennen sitä junnattiin kyllä vuosisatoja aika samassa tilanteessa. Tai no jaa, kyllähän silloinkin on tapahtunut kehitystä joka on kaikki johtanut nykyiseen, mutta ei yhtä nopeasti.
>>8691

>syväjäädytä itsesi

>herää vuodessa 2122 saman ikäisenä kuin tänään
>>6415
Esko Valtaojan opetuksia lainaten: maailmankaikkeus laajenee kuin mummon rusinapulla uunissa. Galaksit ovat rusinoita, joiden keskinäiset etäisyydet kasvavat pullan kohotessa, mutta kuten pullalle, myös avaruudelle on mahdotonta määrittää tiettyä pistettä, jonka suhteen se laajenee.

Oma vastaukseni lankaan on kutakuinkin tämä >>6382 (ilman tuota spekulointia paluusta kivikaudelle)
tää kaikkhan on loputonta
>>6379
>kunnes pystymme kansoittamaan muita galakseja ja täten saavuttamaan "kuolemattomuuden".
Lanka on kohta 6 vuotta vanha eikä kukaan ole kommentoinut tätä?

Silloinhan me olemme paljon lähempänä kaiken lopullista kuolemaa kuin nyt.

Lukekaa vaikkapa Asimovin Viimeinen kysymys, se liittyis aiheeseen passelisti.
The flying machine which will really fly might be evolved by the combined and continuous efforts of mathematicians and mechanicians in from one million to ten million years—provided, of course, we can meanwhile eliminate such little drawbacks and embarrassments as the existing relation between weight and strength in inorganic materials. No doubt the problem has attractions for those it interests, but to the ordinary man it would seem as if effort might be employed more profitably.

— 'Flying Machines Which Do Not Fly,' published in the New York Times, 9 October 1903. Full PDF online. The exact date is unfortunate for the Times, as on 9 October 1903 one Orville Wright wrote in his diary: "We started assembly today."
>>9200
NY Timesin tekstissä luultavasti ajateltiin luonnon kehittämien siipien kaltaista mekaanista vastinetta. Eihän meillä moisia ole vieläkään. Mutta eipä meillä ole autoissa jalkojakaan, koska pyörä on yksinkertaisempi ja tehokkaampi.

Tuskin enää miljoonaa vuotta menee, mutta hyperbolaahan tuo oli.
>>9201
http://www.bretswanson.com/wp-content/uploads/2016/02/Flying-Machines-Which-Do-Not-Fly-graphic-NYT-1903-headline-2.0.pdf

tl;dr Kolmas pystysarake
vielä lyhyempi: Linnut ja siivet mielessä, mutta kehnompikin lento olisi kelvannut.
(21.40 KB 315x310 revving.jpg)

Galaxin lämpökuolemalle ei voi mitään, lämmittää sydäntä tieto siitä että jonain päivänä kaikki McFucking tuhoutuu ja mailmankaikkeus vaan lakkaa olemasta.
>>9206
>Galaxin
Universumin, jopa. Ehehehe.
>>9207
Eihän sitä tiedä. Ainakin miljardi vuotta liian aikaista sanoa, ettei yhtään mitään voisi tehdä. Sitten on vielä muutama miljardi lisää jatkaa pohdiskelua.
(82.28 KB 680x827 4624624365.jpg)

>>9206
>lakkaa olemasta
Ennemminkin tää on lukuisia testiajoja kunnes saadaan kaikkia miellyttävä ja hyödyttävä lopputulos mikäli >>9209 on uskomista. Tai sitten löytyy keinoja joilla voi soutaa vastavirtaan ja muuttaa joen virtaussuuntaa.
Ratkaisin jo kaikki arvoitukset maailmankaikkeudessa. Kamoon, koittakaa nyt, pystytte samaan ette koskaan! The Game is on.
(281.24 KB 378x416 1464974485525.png)

>>9211
Etpäs tiedäkkään kuka ne arvoitukset keksi.
Tiedättekö mikä on optimismin huippu?

AP.
tuollaista pistettä ei tulla koskaan saavuttamaan
>>6380
Samoin. Lähinnä jokainen uusi tieteellinen läppimurto osoittaa meille kuinka vähhän me kurjat todellisuudessa tiedämme.


Forms
Delete
Report
Quick Reply