/a/ - Japanijutut

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(549.01 KB 1010x433 ClipboardImage.png)

Anonyymi 15.01.2020 (Ke) 17:20:14 No. 105333
Hankala päättää ja pohtia odottaako josko Blame!:n uuden Master-painoksen hinta alkaisi tippua vai ostaisiko vain alkuperäiset julkaisut poisheittohinnalla käytettynä. Mieli kuitenkin tekisi omakseni hankkia.
>>105333

Ostat uutena täyteen hintaan. Niteet on ainakin varmasti hyvässä kunnossa ja kestää tulevia lukukertoja ja tuet artistia ja kustantamoa hyvästä valinnastaan. Onhan se kuitenkin sen verta hyvä.
>>105334
Tulisi kovin kalliiksi, enkä minä ole mikään normo, joka kylpee rahassa.
Onko määsterpainoksessa jotain muuta erikoista kuin ehkä just parempi painojälki, siis tuoko se itse sisältöön jotain uutta? Vai haluaisitko vain ihan keräilyarvon takia vai jostain muusta syystä? Ihan lueskeluun varmaan ihte hankkisin alkuperäiset, jos rahatilannekin on tiukka. Ei niitäkään tartte vessalukemistona pitää.
>>105336
En ole täysin varma. Olisi ne sivut suurempia ainakin ja sinänsä olisi helpompaa kun olisi kuusi eikä kymmenen osaa. Jos jotain ekstrataidetta löytyy kansien välistä, niin kiva sekin. Käännös voi olla parempi kuin alkuperäisessä, toisaalta se voi myös olla huonompi.

Sillälailla kulttuurisäilyvyyden puolesta kiinnostaisi, kun ajattelen aina post-apokalyptisen ajan varalle, jos internet ja sähköverkko tuhoutuu niin ainakin laadukas viihde/taide säilyy ja on saatavilla jälkikäteenkin. Kivoja ne myös hyllyssä olisi.
>>105337
Niin, valitettavasti ostaisin englanniksi käännettynä, kun ei tuo kuukirjoitus taivu niin hyvin. Japanin opiskelu jäi vähän alkutaipaleelle ja pitäisi joskus jaksaa jatkaa.
Mieti, kun Sangatsu toisi Suomeen joskus jotain muutakin kuin koirasarjoja.
>>105337
Ei ne siellä hyllyssäkään kauaa säily, jos sähköverkko tuhoutuu.
>>105340
No sitä nyt ei ollut tarkoitus ottaa kirjaimellisesti, mutta ehkä turhan epätarkka skenaario. Parempi olisi, että internet menee rikki ja paikallinenkin data tuhoutuisi, kuten kovalevyillä joskus on tapana tehdä, niin olisi vielä se fyysinen painos.

>>105339
Itse koen, että useammin vain häiritsevää jos erilaisen kulttuurin tuote on käännetty omalle äidinkielelleni, jonka kulttuuriset vibat tunnen läpikotaisin. Englanti on vähän vieraampi kuitenkin ja on tottunut, että se edustaa useita kulttuureita, mutta sitä silti ymmärtää hyvin, niin on mukavampi lukea sillä kielellä. Ei tule niin usein sellaista immersion rikkovaa fiilista, kun huomaa jonkun typerästi käännetyn asian, johon itsellä olisi monta omasta mielestä parempaa tapaa ilmaista.
Ostin pari ensimmäistä osaa käytettynä, kun sai hyvään hintaan. Hieman sika säkissä -menoa, mutta toivotaan parasta. Kuvauksessa kunto erittäin hyvä ja kieli englanti, mutta nuo on automaattisesti generoituja luultavasti todellisen myyjän täytetyn lomakkeen perusteella, kun tuo on vain välittäjäbotti, joka tunkee samat kirjat joka myyntisivustolle. Jonkun verran negatiivisia arvosteluja juuri väärin kuvaillun kunnon ja kielen perusteella, mutta ovat kuitenkin alle prosentin marginaalissa, niin jonkun verran luottamusta on.

Katsotaan miten käy.
>>105342
Siis pari osaa noista uudelleenmasteroiduista.
>>105343
Hieno homma, postaa sitten myöhemmin että mitä sieltä tuli.
Väärää kieltähän ne oli, saatana vieköön. Koska kieltä ei ilmoitettu, niin se tuskin kelpaa valituksesta, jolla saisi ilmaisen palautuksen. Onkohan mitään yleispätevää syytä, millä voisi pummata postikulut myyjältä?
>>105345
Millä kielellä ne sitten on? Etkös juuri tuossa >>105342 sanonut että englanniksi eli ilmoitettiinko sitä vai ei?
>>105347
>>105347
Saksan kielellä.

Kävi ilmi, että se lipun kuva, jonka oletin kieleksi, meinaakin jotain aivan muuta. Toisissakin tuotteissa se on, vaikka olivat selvästi eri kielellä.
>>105348
Achtung! Aika anotuuria. Olisiko japaniksi kelvannut?
>>105349
Ei oikein, kun en niin varustettu ole kuukirjoistuksessa tähän hätään.
>>105350
Ei muuta kun saksaa opettelemaan. Sauerkraut mitt min lederhosen ja niin edelleen.
>>105351
Se on niin ruma kieli, että taidan vain palauttaa nuo.
>>105352
Rasisti. Keskitysleirille joutaisit lukemaan hiilellä piirrettyjä mutsisarjiksia sängynpohjista.
>>105345
Kyl se nimenomaan pitäis kelvata syyksi, että kieltä ei ilmoitettu ja/tai johdettiin harhaan sen osalta tahallisesti tai tahattomasti.

>>105352
Ei oo ruma.
>>105354
Siellä oli kuitenkin EAN-koodi, jolla hakemalla selviää, että kyseessä on saksankielinen julkaisu, että sinänsä oli ilmoitettu. Omaa tyhmyyttähän se oli, kun ei tajunnut tuota aiemmin tarkistaa, vaikka helpomminkin saatavilla se kieli voisi olla. Ei jaksa alkaa vääntämään, kun varmaan häviäisin tämän kisan.
>>105355
Niin mutta kato harhaanjohtaminen on just sitä, että oleellinen tieto jätetään johonkin piiloon ja sit laitetaan näkyväksi joku muu juttu, jonka voi luulla tarkoittavan sitä oleellista tietoa, joka on oikeasti laitettu piiloon.

Eli tässä tapauksessa kieltä (mikä on kirjallisessa ilmaisussa erittäin oleellinen tieto) ei ole sanallisesti ilmoitettu lainkaan, mutta ilmoituksessa on lipun kuva, jonka voi luulla tarkoittavan teoksen kieltä, koska se tieto on niin oleellinen, ettei kukaan ajattele, että joku yrittäisi myydä kirjaa ilmoittamatta sen kieltä.

Riippumatta siitä onko myyjä tehnyt tuon tahallaan tai epähuomiossa tai jos se on myyjän käyttämän robotin sekoilua, se on väärin sinua kohtaan ja sinulla on oikeus palautukseen. Se on aina myyjän ongelma, jos hän ei osaa kertoa oleellisia asioita myymästään tuotteesta.
>>105356
En jaksanut ruveta konfliktoimaan, kun ei se palautus maksanutkaan tapauksessa kuin muutaman punnan. Tarkoitus edelleen ostaa kyseiset kirjat, mutta nyt vain monitoroin tilannetta.
Sain 1. teoksen käsiini, vaikkakaan ei ihan mintissä kunnossa. Olen kyllä tässä tullut enemmän ja enemmän siihen tulokseen, että parempi vain hankkia digitaalisena, kun e-lukulaitteenkin menin ostamaan, mutta kun tuli eteen ja vielä Suomessa, niin en voinut vastustaa kiusausta. Pääsee tämä kuitenkin hyllyäni koristamaan.
>>105461
Hyvä juttu, saadaanko joskus kuvaa hyllystäsi jos nätisti pyydetään?
>>105462
Jaa siis miksi? Ei minulla mitään näyttävää mangakokoelmaa ole, kun muutama hassu sarja ja kasa erinäisiä länsimaalaisia sarjakuvia.
>>105463
Ei tarvi olla näyttävä, kiinnostaa vaan kanssa-anojen harrastushylly, vaikka olis puolityhjäkin.


Forms
Delete
Report
Quick Reply