/n/ - Ninja

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(610.79 KB 1024x768 127662375479.jpg)

Stiletit Anonyymi 15.06.2010 (Ti) 20:42:35 No. 9061
Hei /n/.

Toivoisin teiltä kokemuksia stileteistä, siis niistä sivulta ponnahtavista. Katselin teräasekeskuksen sivuilta, jossa oli >9000 vaihtoehtoa. Minulla ei kuitenkaan ole mitään kokemusta, ovatko nämä edes jousella nopeasti avautuvia?
Ai niin. Miten Suomen laki suhtautuu asiaan?
Suomessa on käsittääkseni noi automaattisesti ponnahtavat laittomia.
>>9062
Jos teräaselakia katsotaan tarkasti, niin kaikki veitset ovat laittomia jos niitä on hallussa julkisella paikalla, ilman mitään pätevää syytä.


Mutta vastausta >>9061 Spydercon ja SOGin spring assisted opening systeemi on todella nopea avaus. Jos sinulla on 2 samallaista veistä vierekkäin, toisessa jousiavustettu aukaisu ja toisessa "manuaali" aukaisu, on jousella varustettu nopeammin terä suorana.
>>9063
Siis tarkoitatko "manuaali"aukaisulla omin käsin avattavaa?
>>9066
Kyllä, en vain keksinyt parempaa sanontaa sille.
kun skitsot iskee, stiletti *klik*, sun vatsas
(466.72 KB 128x127 127784515779.gif)

Stilettejä (terä ponnahtaa suoraan ylöspäin) on vaikea löytää Suomesta ja muualtakin Euroopan alueelta käsittääkseni. Toisaalta ns semi-automaattisia eli jousiavusteisiä veitsiä(kuten kuvassasikin) löytää helpommin. Ittellä on juuri teräasekeskuksen sivuilta ostettu jousiavusteinen(joku Magnum mallistosta).

Jousiavusteisessa veitsessä ei mielestäni niin nopea avaus kuitenkaan verrattuna manuaalisesti avattaviin, olettaen siis ettei käyttäjä ole ihan kokematon. Jousiavusteisissa on vaan se "helppous" siinä avaamisessa. esim jos olet ostamassa veistä ns. "toden tullen varalle" niin varmaan paniikkitilanteessa helpompi painaa nappulaa, kuin räplätä veistä muuten auki.
Iteltä löytyy Blackhawk -täysin automaattisesti (sivulta) avautuva stiletti. Ostin kolmella eurolla Thaimaasta. En viitsinyt siitä keskeltä ns. suoraan avautuvaa ostaa, koska niissä jos lukitusmekanismi pettää niin se veitsi lentää ja kovaa + ei voi oikein edes pitää taskussa.
Stilettejä saat Tallinnasta Meere-keskuksesta halvalla. Laatua en takaa
>>9667
>Blackhawk
>thaimaasta

mitä vittua jannu?
Osta suht' paska, jos meinaat käyttääkin muuten kuin lesoillessa.
Osta mieluummin kunnon perhosveitsi, yksinkertaisempia = menevät rikki pienemmällä todennäköisyydellä
(89.84 KB 386x508 128154864890.jpg)

>>10815
Ja kaiken lisäksi sillä on hauska pelleillä, melko pienellä harjoittelulla sitä voi kieputella jo aika näyttävästi.

Suosittelisin myös valitsemaan sileän terän ja pysymään kaukana spearpoint, kynsi ja modern tanto teristä, koska teroittaminen ja terän kaksipuolisuus/käytännöllisyys.
Hintahan vaihtelee todella paljon, ja sen mukana lähinnä materiaalien ja viimeistelyn laatu. 30-50€ saat ihan pätevän kääntöveitsen, perhonen maksaa yleensä hieman enemmän. 100-200€ saat veitsen joka kestänee normikäyttöä kunnes kyllästyt siihen. siitä ylöspäin saat (mahdollisesti) paremman viimeistelyn ja kiiltävämpiä pintoja.

Itse en oikein pidä noista jousi avustetuista veitsistä, ainoa asia jossa siitä todella on hyötyä on se paniikissa kaivelu, kun veitsi lukkiutuu varmasti ensimmäisellä yrityksellä. Ja ovat tosiaan suuressa osassa eurooppaa laittomia, joten poliisi voi sen takavarikoida jos menet heille näyttämään miten se toimii… Tosin jousen / avustimen saa lähes jokaisessa halutessaan irroitettua.

Ja tosiaan mikään veitsi ei pysy terävänä ikuisesti, joten kannattaa netistä/kirjastosta hakea opus, jossa käsitellään teroittamista, jos ei ole ennen tullut harrastettua.

Kuva liittynee, siinä oletettavasti kelvollinen vehje.
(45.35 KB 450x450 128154969473.jpg)

>>10851
Unohtui tähän laittaa, mutta veitsi ei kovin jepa ole itsepuolustukseen. Todennäköisesti satutat myös itsesi ja paskamyrsky jos vahingossa tapat jonkun sillä sohiessasi.

Huomattavasti parempi ratkaisu on jonkin sortin pamppu/tanko/nuija/keppi. Ei tarvitse kovinkaan kovaa lyödä kovalla esineellä että esim ranne/ sormet hajalla joka yleensä riittää.
valitettavasti teleskooppi pamput ovat vähän laittomia täällä jos et työskentele alalla / omista lupaa moiseen.
Tulin vain hakemaan tuplat.
(103.34 KB 470x331 128317786839.jpg)

>>9063 Vastaan vanhaan.
>teräaselaki
Järjestyslaki on korvannut teräaselain jo kauan sitten.

Ohessa oleva pätkä on suora lainaus järjestyslaista.


Kielletyt esineet ja aineet
9 §

Vaaralliset esineet

Nyrkkirautojen, stilettien ja heittotähtien sekä muuksi esineeksi naamioitujen teräaseiden samoin kuin sähkölamauttimien ja -patukoiden, jousipatukoiden sekä tarkkuussinkojen ja -linkojen valmistus, maahantuonti, kauppa sekä hallussapito yleisellä paikalla ja yleisellä paikalla olevassa kulkuneuvossa on kielletty, jollei 2 tai 3 momentissa taikka 12 §:ssä muuta säädetä.

Teleskooppipatukan kauppa on kielletty, jollei luovutuksen saajana ole yksityisistä turvallisuuspalveluista annetussa laissa (282/2002) tarkoitettu vartioimisliike tai vartijan erityisen voimankäyttökoulutuksen järjestäjä. Teleskooppipatukan hallussapito yleisellä paikalla ja yleisellä paikalla olevassa kulkuneuvossa on kielletty, jollei hallussapitäjänä ole yksityisistä turvallisuuspalveluista annetussa laissa tarkoitettu vartija tai tämän lain 22 §:ssä tarkoitettu järjestyksenvalvoja työtehtävässään taikka jollei hallussapitoon ole teleskooppipatukan luovuttamiseen liittyvää hyväksyttävää syytä tai jollei 12 §:ssä muuta säädetä.

Mitä 1 ja 2 momentissa säädetään, ei koske valtiota eikä valtion omistamien esineiden hallussapitoa, jos perusteena hallussapidolle on valtion palveluksessa olevan henkilön tehtävien hoitaminen.


10 §
Toisen vahingoittamiseen soveltuvien esineiden ja aineiden hallussapito


Seuraavien toisen vakavaan vahingoittamiseen tarkoitettujen tai siihen soveltuvien esineiden tai aineiden hallussapito yleisellä paikalla on kielletty:

1) teräaseet, rikotut lasiesineet ja muut näihin rinnastettavat viiltämiseen tai pistämiseen soveltuvat esineet;

2) patukat, ketjut, jouset, vaijerit, kaapelit, pesäpallomailat ja muut näihin rinnastettavat lyömiseen soveltuvat esineet;

3) tikat, kuulat ja muut näihin rinnastettavat heittämiseen soveltuvat esineet;

4) syövyttävät sekä toisen vakavaan vahingoittamiseen taikka lamauttamiseen soveltuvat aineet;

5) ilma-aseet, jousitoimiset aseet, harppuunat, ritsat, puhallusputket ja muut näihin rinnastettavat ampumiseen soveltuvat esineet;

6) terveydelle vaaralliset laserosoittimet.

Ampuma-asetta tai räjähtävää esinettä erehdyttävästi muistuttavien esineiden hallussapito yleisellä paikalla on kielletty.

Mitä 1 ja 2 momentissa säädetään, ei koske esineitä tai aineita, joiden hallussapito on työtehtävän tai muun hyväksyttävän syyn vuoksi tarpeen.

Ampuma-aseiden ja räjähteiden hallussapidosta säädetään ampuma-aselaissa (1/1998), räjähdysvaarallisista aineista annetussa laissa (263/1953) ja räjähdeasetuksessa (473/1993).

L räjähdysvaarallisista aineista 263/1953 on kumottu L:lla vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudesta 390/2005. Ks. KokoontumisL 530/1999 23 §.



Ja rangaistukset yllä olevan rikkomisesta ovat:


4 § (11.5.2007/531)
Vaarallisia esineitä koskevien säännösten rikkominen


Joka järjestyslain 9 §:n vastaisesti tuo maahan tai valmistaa vaarallisen esineen tai pitää sellaista kaupan, on tuomittava vaarallisia esineitä koskevien säännösten rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Yritys on rangaistava.


5 § (11.5.2007/531)
Vaarallisen esineen hallussapito


Joka järjestyslain 9 §:n vastaisesti pitää yleisellä paikalla tai yleisellä paikalla olevassa kulkuneuvossa hallussaan vaarallista esinettä, on tuomittava vaarallisen esineen hallussapidosta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.


6 § (11.5.2007/531)
Toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapito


Joka järjestyslain 10 §:n vastaisesti pitää yleisellä paikalla hallussaan toisen vahingoittamiseen soveltuvaa esinettä tai ainetta taikka ampuma-asetta tai räjähtävää esinettä erehdyttävästi muistuttavaa esinettä, on tuomittava toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.


7 § (11.5.2007/531)
Toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen luovuttaminen alaikäiselle


Joka järjestyslain 11 §:n vastaisesti myy tai muuten pysyvästi luovuttaa alle 18-vuotiaalle ilma-aseen, jousitoimisen aseen tai harppuunan, on tuomittava toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen luovuttamisesta alaikäiselle sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Kyllä se ihan normi kumipamppu on ihan hyvä myös.
Silläkin saa sormet napauttamalla poikki ja kun kohdat osaa niin kaatuu mamut kuin heinä.
Kaulaan osumalla saa tehokkaasti pois pelistä kun jo reilu 7kg voima riittää henkitorven littaamiseen.
>>11389
>voima riittää henkitorven littaamiseen.
Sitten puhutaan jo vakavemmasta asiasta kuin hätävarjelun liioitteleminen..
Mitäs kun minulla on sienimetsällä sellainen veitsi+harjayhdistelmä taskussa ja poliisisetä ratsaa? Sakkoja?
>>11393
Riippuen vaatteistasi, voit sanoa että olet tullut sienimetsältä.
Vaikka itselläni on monesti ollut veitsiä näkyvillä kun olen paikallisesta ABC:sta ostanut kahvit kun olen kaverieni työ mennyt, eivät poliisit ole kysyneet mitään vaikka vierestä olen kävellyt mora ja/tai kääntöveitsi vyöllä roikkuen.

Jos joskus kysyisivät jotain, sanoisin että olen juuri tullut kalasta tai menossa kalaan ja veitsi sattui unohtumaan vyölle/taskuun missä se sitten siinä kohtaa on.
EI noita vehkeitä kannata kanniskella julkisella paikalla. Jos käytät sitä, niin miten perustelet sen asian että sinulla on veitsi tai teleskooppi patukka mukana?

Tulee vaan sakko tai tuomio ja sen jälkeen sitten on elämä vaikeampaa kun on rikollista taustaa. Turvallisuusselvityksissä tuodaan asia ilmi varmasti hyvin pitkäänkin.

Paras tapa puolustaa itseään on toimia niin että pystyy pakemaan paikalta ilman että joutuu hätävarjelutilanteeseen tai ei joudu fyysisesti puolustamaan itseään. Suomessa itsensä voi joutua isoon kuseen joku käyttääkin vähän liikaa voimaa tai tekee liian monta "liikettä" takaisin ns. laittomaan hyökkäykseen. Kun pystyy pakemaan paikalta eikä joudu menemään kamppailemaan, niin selviää vähemmällä. Joidenkien mielestä pelkurimaista, mutta silti selviää vähemmällä.
Jos nyt on oikeasti jotain välinettä kanniskeltava julkisella paikalla ja teillä on konkreettinen uhka elämässä esim. työntakia tai elin ympäristön takia.

Anokaa ennemin poliisilta lupaa kaasusumuttiin.
http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/0/B4A9D575B0367996C2256BDD002EEC9B?opendocument

Jos on käynyt kaasusumutinkoulutuksen ja elämässä on konkreettinen uhka niin poliisi saattaa myöntää tuollaisen siviilihenkilölle.
Jos haluaa "leluksi" jonkun veitsen niin DX myy halvalla. Ihan turha ostaa jotain huippukallista paskaa. Mitä jos joku varastaa sen.
>>11565
kuinka varastat ninjalta?


Forms
Delete
Report
Quick Reply