[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2020 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]

/n/ - Ninja

Nimi
Email
Aihe
Viesti
Varmennus
Tiedosto
Upote
 [▶ Näytä lisäasetukset & rajoitukset]
Kuvake
Spoiler
Salasana (Tiedoston poistoon.)
» Sallitut tiedostopäätteet
jpg, jpeg, bmp, gif, png, wav, mp3, swf, webm, mid, mp4, m4a, ogg, aac, webp,
» Suurin sallittu tiedostonkoko on 10Mt
» Upotteeseen videon koko URL, ei siis pelkkä ID.
» 200x200 pikseliä suuremmat kuvat piennetään.
» Lankakerä

[Takaisin][Mene alas]

File: 128172627944.jpg (9,74 KB, 240x200, 128172627944.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.10905

Ajattelin aloittaa uuden taistelulajin. Päällimäisenä mielessä olisivat ju-jutsu ja aikido, kumpaa suosittelisitte /n/injalle?
TL: keskustelua taistelulajien paremmuudesta toisiinsa nähden.

 No.10906

Jujutsu, ehdottomasti!

 No.10907

>>10906
Kuinka perustelet tämän? Onko sinulla omakohtaista kokemusta lajista? Jos on, niin voisitko kertoa jotain hyödyllistä tietoa aiheesta?

 No.10908

>>10907
Itse valitsisin Jujutsun, koska se on Aikidoa monipuolisempi monessakin taistelun aspektissa. Aikidossa harjoitellaan lähes pelkästään puolustautumistekniikoita (as in, miten hyökkäävä vihollinen saadaan mahdollisimman smoothisti torjuttua). Jujutsu taas opettaa sekä hyökkääviä- että puolustavia tekniikoita, lisäksi lukkoja ja maassa puolustautumista. Mielipide kysymyshän tämäkin on, mutta itselleni Jujutsu olisi se mikä iskisi parhaiten.

 No.10909

>>10908
Juu näin asian itsekkin käsitin, ja ju-jutsun puolelle taidan asiassa kääntyä. Aloituskurssi on 105e, joten ei pahan hintainenkaan.

 No.10911

ju-jutua harrastavana suosittelen tietysti sitä jos haluaa oikeasti harjoitella jotain hyödyllistä.

 No.10912

kokeile bujinkania

 No.10923

Jujutsua sekä aikidioa (mm) harrastaneena rohkenisin jopa väittää, että asiaan vaikuttaa oletko harrastanut muita lajeja. Itse koen ihanteellisena tilanteena sen, että harrastaa kahta lajia yhtä aikaa, "kovaa" ja "pehmeää" (esim. muay thai/krav maga/kickboxing ja judo/aikido/taiji). Tämä siksi että minkään lajin tarkoitushan ei ole oppia käyttämään tekniikoita per se tositilanteessa, vaan soveltamaan. Kahden hyvin erilaisen lajin harrastaminen, mieluiten samaan aikaan, antaa hyvää kontrastia ja opettaa soveltamaan tehokkaasti. Näin ainakin itse olen kokenut.

Mutta jos rahat eivät riitä ja/tai aiempaa kokemusta ei ole, kallistun minäkin jujutsun puoleen.

 No.10924

>>10923
>>10923

Kuullostaa hyvältä, mutta kenellä riittää aika tuollaiseen. Jos tyttöystävä ja työ, forget it.

 No.10925

>>10912
Mielessä oli myös joku budolaji, mutta homma kaatui siihen, ettei täällä etelä-savossa ole seuroja/harrastusmahdollisuuksia kyseisille lajeille. Lähin olisi Kuopiossa ja sinnekkin on yli 100km

 No.10926

>>10924

Alat vartijaksi ja lemppaat sen muijan. Tosininja ei kaipaa ankkureita.

 No.10939

Aikidoharrastaja täällä, jos vähääkään on mielessä machoilu (=kamppailulajit) niin unohda aikido. Säästää kaikkien hermoja. Aikido on imo lähempänä tanssia kuin ns. kamppailulajeja ja siksi sitä treenaankin.

Jos tehokasta itsepuolustusta haluaisin niin treenaisin 110m aitoja ja practicalia.

 No.10942

Jujutsu ei ole laji.

 No.10946

>>10942
ja mikähän teille kelpaisi ylhäisyys, jujutsu hokutoryu?

 No.10958

suosittelen kojidaa, se sopii kaikille

 No.10978

Kovalla lajilla kannattaa aloittaa.

 No.11014

brasilian yojuitsu. ainakin melkein kaikki ufc jätkät sitä harrastaa niin pakko olla kova laji.

 No.11023

>>11014
Tämä. Pistä youtuben hakuun Royce Gracie. Yksi kovimmista BJJ:n sedistä ja kehittäjistä. Vie muut lajit mennen tullen.

 No.11037


 No.11038

Kuten >>10923 asian ilmaisi, suosittelen myös kahden eri lajin harrastamista. Itse olen harrastanut vain hokutoryu jujutsua muutaman vuoden, joten hirveän laajasta näkökulmasta taistelu- ja itsepuolustuslajeihin ei minulla silmää ole. Kuitenkin tuon muutaman vuoden pohjalta voin suositella hokutoryu jujutsua monipuolisena lajina. Jos haluaa sitten parantaa tositilanteiden varalle taitoja, niin siihen kaveriksi vielä jokin hieman erilaista tekniikkaa opettava laji, ehkäpä vielä lisäksi Iaido yllätyslajina -> pystyy tarvittaessa käyttämään keppiä taidokkaasti.

 No.11060

Ninjalle Ninjutsu

 No.11062

>>10939
Toinen aikidoharrastaja täällä. Tässä kohtaa varmaankin alkaisimme väitellä miten joissakin seuroissa tosiaankin harjoittelu on vähän semmoista hippeilyä ja toisissa ei. Minusta ero on enemmän harjoittelijassa kuin seurassa: jotkut löytävät ne kamppailulajipiirteet ja toiset eivät. Opettajallakin on varmasti merkitystä; jotkut näyttävät heti alkeiskurssilla tyyliin "jos tää olis nyt vanhaa jujitsua niin tässä kohtaa iskettäis nyrkillä kainaloon / miekalla pää irti", "jos uke menee tässä kohtaa tuonne niin uken käsi sanoo naps", jne.

Itse pistin pari vuotta sitten humalaisen liiveihinuiskentelijan naamalleen nurmikolle ikäänkuin vahingossa, joten kai se aikidokin tyhjää parempi on. Väistötekniikat ovat lisäksi hyödyllisiä väkijoukossa liikkuessa, mutta siitähän /n/inja ei perusta. Peruskunto pysyy helposti tosi hyvänä jos on kiinnostusta käydä treeneissä pari kertaa viikossa pidemmän tovin.

Mitä tulee tappelutoimivuuteen, olen pitkään ollut sitä mieltä että jos osaa vähänkin edes jotain, niin on heti paljon edellä satunnaista jössiä jolla on liikaa bensaa koneessa, tai jotain minimikoulutettua stevaria. Aikidosta, toisin kuin esim. nyrkkeilystä tai urheilupainista, tosin löytyy teknistä syvyyttä vuosikymmeniksi. Keppi- ja miekkamuotoja opetetaan lisäksi joissakin seuroissa.

Aikidoharrastajia ja -seuroja löytyy suomesta ns. peevelisti. Noin 1/3 harrastajista on naispuolisia, mikä on aika paljon. Peruskurssilla aloitetaan yleensä kääntymis- ja pakenemistekniikoista (tenkan, ukemi) josta siirrytään perussidontoiin ranneotteesta ja yksinkertaisiin heittoihin. Rankkaa se ei varsinaisesti ole, mutta ekojen harjoitusten jälkeisenä päivänä lihakset huutavat leipää itse kullakin.

 No.11063

>>11062

Kuopion Tenchikanissa ainakin harjoiteltiin aikoinaan lähestulkoon puolet ajasta keppien, puukkojen ja miekkojen kanssa.

 No.11068

>>11038
Kuinka paljon ja millaista hokutoryu jujutsussa on matsaus? Ilmeisesti se tulee mukaan kuvioihin jossain vaiheessa, mutta käytetäänkö siinä esimerkiksi suojakypärää? En haluaisi aivotärähdystä ja aivovaurioita ;___;

 No.11069

>>11068

Meinasin ensin nauraa ja haukkua sinua hintiksi, mutta sitten muistin että tämä on /n/ eikä /b/.

Ei tuollaisia kanata huolehtia. Ei missään lajissa edes sparrata ennenkuin on varmaa, että molemmat osapuolet osaavat edes jotain. On sitä paljain nyrkeinkin sparrailtu thainyrkkeilyn puolella ilman haavereita.
Toki kannattaa muistaa, että vahinkoja sattuu. Ensimmäinen kiveksiä kutitteleva potku on vain ajan kysymys, mutta kipu kasvattaa luonnetta jne jne...

 No.11074

>>11069
Ei sparraus mitään kun siinähän tietenkin käytetään erilaisia suojuksia, mutta tarkoitin otteluita, jotka ilmeisesti jujutsussa ovat pakollisia.

 No.11124

>>11074 Joo, kyllähän se pitää paikkansa, että vihreän vyön vaatimuksiin kuuluu full contact ottelu, joka sitten on vyökokeessa edessä.Poista Viesti [ ]
[Takaisin][Takaisin ylös]
[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2020 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]