/m/ - Masiinat

Autot ja mekaniikka

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(27.95 KB 463x600 128231761052.jpg)

Munakello tyyppinen parkkikiekko Anonymous 20.08.2010 (Pe) 15:20:11 No. 46602
Hei, onkos kukaan koskaan törmännyt sellaiseen parkkikiekkoon, jossa olisi vaikka munakello tyyppinen viritys saapumisajan näytölle.

Siis kun saavut vaikka tunnin paikalle niin käynnistät "kellollisen" kiekon ja voit huoleti antaa auton olla parkissa hetken enemmän.
Eikä tarvitse heti käydä siirtämässä kiekkoa jos menee hetken yli.
Onhan noita kiekkoja joissa on esim. halvan seinäkellon koneisto pultattuna taakse mutta laittomia ovat ja parkkipirkot nykyään kyllä tietää aika hyvin moiset jipot eli voipi olla ettei ole kovin järkevää.

Mikset voi vaan siirtää autoasi pois kun aika umpeutuu, tai pysäköidä sellaiseen paikkaan jossa voi pysäköidä pitempään? Tai käydä kääntämässä kiekkoa riittävin väliajoin (joka sekin on kai "kiellettyä" mutta ei niin paha).
>>46603
> laittomia ovat ja parkkipirkot nykyään kyllä tietää aika hyvin moiset jipot

Eivät ole millään tapaa laittomia. Tosin tietysti siitä sakot saa kun sen käyttö rinnastetaan siihen että kävisi käsin siirtämässä kiekon aikaa.
Kiekon kääntäminenhän on juridisesti sallittua, kunhan autoa ensin hieman liikauttaa, esim. pakittaa auton ruudusta pois ja ajaa sen siihen takaisin. Toinen asia on sitten, miten parkkipirkko tähän suhtautuu.
itseasiassa koneelliset kiekot ovat laittomia ja voitte lukaista sen kivasti finlexistä jos joku hommahomo jaksaa ja autoa tarvitsee liikuttaa vaikka 10senttiä eteen/taaksepäin ja kiekon kääntäminen muuttuu lailliseksi (koska parkkipirkko ei voi todistaa sitä, että oletko liikkunut 100km vai 10cm)
>>46622
laittomia ovat
>>46661
Järkevä ihminen rakentaakin koneiston jolla mittari liikkuu "naksautuksina" esim. 3 tunnin välein, eli aikaa mekaanisen kiekon tunnistamiseen on ehkä yksi sekunnin sadasosa per 3 tuntia -> kiinnijäämisriski olematon.
Eikä pirkko voi seuraavalla kierroksella tietää oletko välillä liikuttanut itse autoa; Mittari näyttää silti oikein.

Kellon lailla toimivat on liian helppo tunnistaa, enkä ihmettelisikään vaikka joku olisi jo tuollaisista tökeröistä kiekoista jäänyt kiinni.

Ei koske minua, kunhan annan neuvoja.
Kunhan koneisto liikkuu tarpeeksi hitaasti ja asettaa pelin siten kojelaudalle, että koneisto sattuu syvennykseen. Näkisin, että kiinnijääminen on lähes mahdotonta, jos vain viitsii tehdä virityksensä huolella.
>>46701
Muista kuitenkin että jos kiekossa on aika väärin eli vaikka 14:15 laitat siihen niin sakot rapsahtaa. Pitää laittaa puolentunnin tarkkuudella..
>>46699

Tämä vastaisi melko täysin sitä, että käyt itse kääntämässä kiekkoa. Parkkipirkoilla on kuitenkin keinonsa havaita sellainen toiminta (yksinkertaisesti, lomake johon merkataan pari oleellista tietoa epäilyttävästä autosta).

Vinkki: laita autoosi pyörivät pölykapselit joissa on feikki venttiili (vaatii tasapainotusta...)

Niiden pitää pyörähtää samaan aikaan kiekon kanssa.
>>46707
Käytännössä pirkko laittaa renkaan päälle havunneulasen tai pienen kiven ja katsoo onko se tipahtanut siitä.
>>46715
Tai merkitsee venttiilin asennon muistilehtiöön. Ei ne joka paikassa harrasta tälläistä ja isommissa paikoissa ei jää aikakaan tarkastaa jokaista autoa noin tarkasti. Lähinnä sattumanvaraisesti valitsevat autot tai sitten on tietyt paikat missä pysäköintiaika ylitetään useammin.
>>46661
>>46696
Ei ne itse laitteet ole laittomia, vaan niiden käyttäminen tarkoittaa samaa kuin käsin vaihtaisit aikaa siihen kiekkoon...

>2 § - Saapumisajan merkitseminen
>Liikenneministeriön päätös pysäköintikiekon käyttämisestä
>Merkittyä saapumisaikaa ei saa pysäköintikiekon käyttövelvollisuuden voimassaoloaikana muuttaa
>>46715
mitä jos joku ei suostu maksamaan parkkisakkoaan ja vie asian oikeuteen väittäen että on välillä käynyt siirtämässä autoa. Onko joku havunneulanen muka riittävä todiste ettei auto ole liikkunut?
>>46758
Parkkipirkot liikkuvat yleensä pareittain. 2 todistajaa vs. 1 todistaja. Tästä voitkin jo päätellä lopputuloksen. Jos mielenkiintoa riittää jauhaa pitempään, niin etsi ennakkotapaukset ja lue ne ensin.


Forms
Delete
Report
Quick Reply