Pari päivää sitten laitoin ruusukaalia uuniin muiden kasvisten kanssa. Lopputulos oli parempi kuin höyrytettynä. Uunitettuna kitkeryyttä ei ollut, kun kuori mahdollisesti korventuneen uloimman kerroksen.
Kyselin vinkkiä raportointilangassa ja hyvään suuntaan pääsin. Selvisi myös, että jos ruusukaalia keittää tai höyryttää, pari minuuttia riittää. Pidempään keitellessä tulee se kitkerä maku, mistä pääsin kärsimään. Otin, nimittäin, varman päälle oudon kasviksen kanssa ja poristelin jonkun puoli tuntia, että varmaan pehmiää.
Porkkanaa, palsternakkaa, sipulia, perunaa ja ruusukaalia uunissa laitettuna ja kanan paistileikettä pannulla valmistettuna. Kana vaan ruskistellen ja sitten mausteita päälle, pannulle vähän vettä ja kannen alle saunomaan. Useimmiten onnistuu tulemaan riittävän hyvä, että on hyvä mieli.