/art/ - Taide

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(194.48 KB 865x752 128319515681.png)

Anonymous 30.08.2010 (Ma) 19:05:58 No. 11749
Osaisivatko jotkut piirtopöydän omaavat taitotoverit neuvoa vasta hiljattain sellaisen hankkinutta?

Ongelmani on varsin simppeli; käteni vapisevat. Tämän johdosta lähes joka kerta, kun lopetan yhden viivan, ohjelma päättelee minun hakkaavan pöytää yli 9000 fps, jolloin jälki on sen vastaista. Kuva täynnä viivoja, valittu väri vaihtunut, ja käytössä ties mikä väline. Huonolla tuurilla saan ohjelmankin kiinni.
Onko tälläiseen ongelmaan helppoa ratkaisua (alkoholinaukun lisäksi- ei toimi), vai täytyykö sen kanssa oppia elämään?

Käytössä Intuos 4 A6 Wide, ja Paint tool Sai. Koneessa Vista.

Palkkioksi lupaisin olla mukana tekemässä orgaanista varmuutta tulevaisuudessakin, mutta niin kai yrittäisin muutenkin.
Katso tabletin ajurien asetuksista, saisiko herkkyyttä säädettyä pienemmälle. Wacomin pöydissä tällaiset ainakin on, Intuoseista ei ole minkäänlaista kokemusta.
>>11750
Intuos on Wacomin piirtopöytämalli, mutta kokeillaan.
Tai, öh, jos löytäisin ajurit. Preference utility antaa vain poistaa vanhat preferenssit, propertiessien ainoa herkkyyden säätö liittyy käännöskulmaan.. Readmesta ja tutoriaalista ei löydy apua, ja muuta Wacom Tablet kansiossa ei ole.
>>11751
Kyllä ainakin meikäläisen intuos 4-pöydän properties asetuksista voi säätää kaikki mahdolliset herkkyydet, jopa ohjelmakohtaisesti... Kynälle, kumille, kallistuskulmalle, sille rullahärpäkkeelle jne...

Helpoin ratkaisu ongelmaasi, olisi varmaan paremman piirtotekniikan opettelu. Jos kätesi tärisee paljon, vaikuttaa siltä, että ranteesi on jatkuvassa jännitystilassa. Väsyykö kenties kätesi pidemmän piirtelyn seurauksena? Jos väsyy, niin ongelma on ehdottomasti piirtotekniikassasi ja sinun täytyy opetella piirtämään rennommin. Tähän ongelmaan ei myöskään auta tuo piirtopöydän pieni koko, sen kanssa kun joutuu väkisin nyhräämään pikkutarkasti, eikä rentoja pitkiä vetoja saa tehtyä oikein millään...
>>11754
Hm, sitten se ei taida olla sellainen säädös, joka auttaisi minun kohdallani? En ainakaan huomaa eroa..


Käteni tärisevät jatkuvasti, pidin siinä esinettä eli en- Tärinä on tietenkin huomattavampi kun pidän taukoa vedon jälkeen, jolloin koko käteni kuitenkin makaa kyljellään, kämmenen kyljestä kyynärpäähän.
Käteni ei niinkään kipeydy, pikkurilliä lukuunottamatta, mutta tämäkin tapahtuu vain silloin kun olen piirtänyt toista tuntia ja pidän kynästä liian kovaa. Tämä kuitenkin paranee pienellä tauolla, jolloin otekin rauhoittuu.

Tärinä on häiritsevintä piirrosta aloittaessa, ja Kofeiini, väsymys ja jännitys eivät ole huomatakseni vaikuttaneet sen intensiteettiin. Kuten mainitsin, pieni määrä alkoholiakaan ei vaikuta yleisesti täriseviin käsiini.


Toisaalta, piirtotyylin muuttaminen tässä vaiheessa kuulostaa melko epärealistiselta. Olen päiväkodista asti pitänyt kynää poikkeavasti, ja piirrokseni ovat likinäköisyydeltäni harvoin olleet yli kymmentä senttimetriä halkaisijaltaan. Juuri tämän vuoksi piirtopöydän hankinkin, että voisin piirtää yhä tihurtaen, mutta myöhemmin zoomata ja lisätä yksityiskohtia.
Miten teet linjat? Kuvan mukaisesti hitaasti tihrustaen, jolloin syntyy tollasia vinoja, heiluvia ja täriseviä linjoja. A6 kokoisella pöydällä käden tärinälle ei oikeen voi mitään, mutta piirtotekniikkaa tosiaan voi opetella uudestaan. Sen sijaan että vedät sitä yhtä linjaa kauan, pidät sormia Ctrl + Z valmiudessa ja vedät sen linjan nopeasti, pyyhkäisten ja jos epäonnistui, kumoat. Jatkat tätä niin monta kertaa, että se osuu kohdilleen. Tähän oppii kohtuullisen nopeasti, ja näistä linjoista tulee varmasti suoria.
Hae lääkitys Parkinsonin tautiisi.


Forms
Delete
Report
Quick Reply