[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2020 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]

/art/ - Taide

Nimi
Email
Aihe
Viesti
Varmennus
Tiedosto
Upote
 [▶ Näytä lisäasetukset & rajoitukset]
Kuvake
Spoiler
Salasana (Tiedoston poistoon.)
» Sallitut tiedostopäätteet
jpg, jpeg, bmp, gif, png, wav, mp3, swf, webm, mid, mp4, m4a, ogg, aac, webp,
» Suurin sallittu tiedostonkoko on 10Mt
» Upotteeseen videon koko URL, ei siis pelkkä ID.
» 200x200 pikseliä suuremmat kuvat piennetään.
» Lankakerä

[Takaisin][Mene alas]

File: 128274256912.gif (63,11 KB, 129x111, 128274256912.gif) ImgOps Google iqdb

 No.11635

Hei nyymit!
Tulin sellaista kyselemään, että missä päin suomessa olisi mahdollista opiskella lukion jälkeen taidetta, jonka jälkeen olisi valmiudet esim. peli-alalle concept artistiksi tms.
Digital illustration on ainakin yksi tämänkaltainen, jota voi amerikoissa ainakin opiskella.
Omia kokemuksia/tarinoita otetaan myös vastaan.

 No.11648


 No.11658

>>11648
Kiitos, mutta olen epävarma, että mikä noista painottuu siihen piirtämiseen jne, eikä esim 3d animointiin tai muuhun tämmöseen :E

 No.11660

Digital arts ilmeisesti on konseptitaidetta varten?

 No.11661

Mikään niistä ei painotu piirtämiseen. En usko että kukaan pystyy luomaan uraa pelkästään concept arttia piirtämällä. Opiskelemalla esimerkiksi nyt vaikka peli-animaattoriksi saat valmiudet tehdä töitä alalla, mutta voit vaikkapa mahdollisella työpaikallasi erikoistua juurikin piirtelemään niitä concept artteja. Luulen, ettei kukaan työnantaja palkkaa työntekijää joka osaa vain piirtää mutta ei muita alan hommia. Voinhan olla myös väärässä.

Toinen vaihtoehto on ryhtyä graafikoksi ja sitä kautta yrittää. Voi sekin onnistua.

 No.11664

>>11661
jep, tuo graafikko on myös hyvä, koska jos ei pääse välttämättä juuri peli-alalle, saa kuitenkin käyttää luovuutta

 No.11665

Hakeudu amikseen tai ammattikorkeaan opiskelemaan kuvataidetta.

 No.11668

kajaanissa tietääkseni on yksi "pelikoulu" mutta se on periaatteessa vain tradenomi koulutus jossa voi ottaa peleihin liittyviä kursseja

 No.11669

suosittelisin graafisen suunnittelijan opintoja, voit sitten erikoistua kuvitukseen. Valitse oppilaitos, joka tarjoaa myös taidekursseja kuten elävää mallia jne - tai jolla on jonkinlainen kurssivaihtomahdollisuus oppilaitokseen, jossa näitä tarjotaan.

Taideoppilaitoksissa keskitytään helposti siihen taiteen käsitteelliseen puoleen ts. tavoitteena taidemaalari.

 No.11674

Rupee tekemään kaikkea jännää ja tee oikeasti niitä tutkielmia. Vitut sä mitään oppilaitosta tarvitse konspetitaiteen tekoon, menet conceptart.orgiin ja rupeat kehittämään itseäsi siellä. Parempi vaihtoehto olisi mennä klassiseen ateljeehen ja opiskella perusjuttuja siellä.

 No.11675

Mitävittua AP, tunnenko mä sut.

 No.11681

Kannattaa miettiä kahteen otteeseen uravalintaasi, yleensä on parasta hankkia kunnon alan kattava pohjakoulutus graafiselle/viestinnän alalle ja sitten vasta suuntautua nimenomaan peligrafiikkaan. Pelimarkkinoiden alat nääs ovat melko epävakaat ja yritykset saattavat kaatua muutaman vuoden sisällä, ja silloin ei pelkät ammattiopiston paperit taskussa paljoa lohduta. Ottakaa myös huomioon, että graafikoiden ala on raskas; et saa piirtää mitään mitä itse tahdot, vaan sinun täytyy toteuttaa tasan tarkkaan asiakkaan/pomon visio, vaikka joutuisit tekemään saman kuvan 6 kertaa uudelleen.

 No.11683

>>11675
Riippuu tunnetko Gambina-Makea.
>>11669
Kiitos, tämänkaltaisia vastauksia etsinkin!
>>11674
ca.orgissa en ole viellä kerennyt käydä, mutta workshoppeja teen eri sivustoilla, kuten wecookart.com, jossa esim. parsakoirakin näyttää lymyävän.

Kiitos vastauksista nyymit.

 No.11684

>>11681
En etsikkään koulutuspaikkaa, missä opiskellaan suoraan peli-alalle, vaan jotain, missä opiskellaan taidetta siinä mielessä, että opintojen jälkeen olisi valmiudet ESIM. sille peli-alalle.

-AP

 No.11685

Mee opiskelemaan maalaajaksi. Sillä välin kun muut puhuvat taiteen filosofiasta ja ihastelevat feministien häpykarvoista tehtyä taulua, sinä treenaat vitusti piirrustus- ja maalaustaitoja. Loppujen lopuksi voit opiskella ihan mitä haluat, ei ihmisiä kiinnosta mitä olet opiskellut vaan kuinka hyvin osaat piirtää. Harjoitteleminen on tärkeintä.

 No.11691

Harvoin teet PELKÄSTÄÄN konseptitaidetta, varsinkin jos olet suomalaisessa firmassa töissä. Kannattaa osata muutakin, esim. mallintamista tai tekstuurien tekoa. Juuri graafista suunnittelua tai jotain muuta vastaavaa kannattaa.Poista Viesti [ ]
[Takaisin][Takaisin ylös]
[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2020 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]