>>35635
Kokeile vaikka smetanan tai kerman kanssa, et voi epäonnistua.
1. pane lohifile nahkapuoli alaspäin vuokaan, ja mausta hyvällä suolalla reippaanlaisesti
2. sekoita purkilliseen smetanaa tillisilppua, hienoksi pilkottu (tai raastettu) sipuli, sitruunapippuria, sekä halutessasi hieman tavallista kermaa. Kaada seos kalan päälle.
3. Paista uunissa n. 200 asteessa kunnes kypsää. Kypsyyden voit kokeilla haarukalla tai vaikka maistamalla, jos tuntuu epävarmalta. Kalan koko vaikuttaa tietysti paistoaikaan, mutta perusfile uunissa kastikkeessa kypsytettynä kypsyy n. 20-25 minuutissa.
Voit tuunailla tuota kastikeseosta maun mukaan. Esim. kerma-tilli-valkoviini, tai smetana-dijon-konjakki-viherpippuri. Voit myös ripotella juustoraastetta pintaan, tai käyttää tuorejuustoa kastikkeeseen.
Helppoa ja hyvää!