/nom/ - Ruuanlaitto

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(27.88 KB 400x300 128121752880.jpg)

Kiljulanka Kiljulanka 07.08.2010 (La) 21:45:28 No. 34020
Vanha kiljulanka katosi, tässä uusi.

Itsellä tällä hetkellä 30 litran ämpäri maustamatonta kiljua porisemassa kaapissa.

Resepti jota käytän nykyään:
6 kiloa sokeria liuotetaan veteen niin että litkua tulee 25 litraa. Tämän jälkeen heitetään sekaan paketillinen turbohiivaa. Annetaan käydä ja lapotaan pari kertaa.
mihin sä piilotat tommosen määrän kiljua ettei mutsi huomaa sun keittojas??? :P
>>34023
Yleensä sitä tehdään metsässä muurahaispesän sisällä näin kesäaikaan, mutta kyllä se vaatekaapissakin menee kun kasaa tarpeeksi romua päälle. Mutsit ei yleensä jaksa siivota niin se voi mennä helposti huomaamatta sen pari viikkoa että sen ehtii pullottaa ja piilottaa.
Sitäpaitsi, nykyisillä pikahiivoilla se on kolme päivää ja 15 volttia. Viikonlopun yli kun ehtii porista niin vot että tulee hyvää.
Kyl tosta viimeistään hajusta jää kiinni. Riippuen hiukan kuinka paljon paska haisee kämpässä :D Kyllä kiljukulttuuri toimii vieläkin ja hyvä niin. Enää ei tarvii piilotella.
>>34040
Parin euron investoinnilla saa kunnollisen aktiivihiililukon jonka jälkeen ei haise enää lainkaan.
Nimim. 16-vuotiaana 25 litraa huoneen nurkassa
Lappoaminen on vaivalloista. Omani teen about samalla reseptillä, eikä perse reistaile, vaikka alotan juhlan 3 päivän käymisen jälkeen, ja jatkan juhlaani pari viikkoa. Parina päivänä syön jotain einestä. Kokeiles joskus löräyttää ämpäriisi 1-2 tötteröä päärynä -mehukattia. Sitä mehutiivistettä. Antaa aika hyvän säväyksen, ja kauniin värin.
>>34040
Laitas kiljupönttösi samaan kaappiin, jossa kasvatat kannabiksesi. Kasvisi arvostaa kiljun hiilidioksidipäästöjä. Ei tarvi jutella niille, koska kilupönttö porisee puolestasi.
Itse tein Preston valmisviinipakkauksesta varsin makoisaa viiniä. Lisänä piti ostaa vain 5,5kg sokeria ja pistää poika porisemaan. Kirkastin kahdesti, hiivaa ei murustakaan ja nousee päähän kuin susi!

Seuraava projekti olisi tehdä mustikkasiideriä.

http://personal.inet.fi/private/ari.kiviaho/siiderit.htm

tämän sivun ohjeet on luettu ja sisäistetty, mutta yksi kysymysmerkki vielä on listassa. suunnittelemani resepti näyttäisi tältä:

-5kg mustikoita
- X määrä rusinoita
- X määrä sokeria
(-Kuusilastuja, kuusen havuja)
-Käymisainepakkaus

Kysymys kuuluukin, missä suhteessa lisäisin rusinoita ja sokeria? Ajattelin ~500g rusinoita ja ~5kg sokeria (vrt. hieno marjasiideri em. sivulla), kuulostaako aivan hullulta? Tavoitteena valmistaa se ~20l 8-12% litkua.
>>34289
>rusinoita
Mitä vittua, mies?
>>34290
jos et ole huomannut niin monissa valmisviinipakkauksissakin on "maustepussissa" mm. rusinoita
>>34290
se pitää käymistä yllä, koska niissä on paljon glukoosia.
arvon nyymit, onko kenelläkään tietoa miten tehdään kiljua parin litran limsapulloissa, oli sivu muistissa mutta kone meni remonttiin... :P
/b/:ssä ei vastata, joten kysyn teiltä, arvon kemistitoverini. Onko tämä toimiva ohje kaljan valmistukseen? http://cc.oulu.fi/~tpeltoka/olut/olut.html

>>34312
Laita 1,5 litraa vettä (pulloa ei saa laittaa täyteen), 250 grammaa sokeria ja enintään pussillinen kuivahiivaa. Turbohiivaa et tarvitse pieniin kokeiluihin. Minäkin tein pari ensimmäistä kertaa kuivahiivalla ja sen jälkeen isompia satseja turbohiivalla.

>>34045
Missä myydään aktiivihiililukkoja? Minä olen tähän asti käyttänyt vesilukkona vedellä täytettyä limupulloa, mutta kunnon lukko voisi poistaa loputkin hajut, ja olisi näppärän pieni.
AP tässä. Lapposin juuri kiljun ja siitä tuli täysin vesikirkasta. 20 litraa ja 17%.

Tässä kopio kiljublogistani:

05.08.2010
Ostin 6kg sokeria ja paketin powerhiivaa = 8.59€
Sekoitin 6kg sokeria 25 litraan vettä ja pistin hiivat perään.
Käyminen alkoi.

07.08.2010
Kupliminen alkoi hidastumaan, käyminen näyttäisi olevan loppuvaiheella.

08.08.2010
Käyminen loppui.

09.08.2010
Ostin Condessa viinin pikakirkasteen = 3.10€
Lapposin kiljun.
Sekoitin 'käymisen pysäyttäjän' ja 'superselvike 6' paketin ohjeiden mukaan

10.08.2010
Kilju on selvästi kirkastunut.
Sekoitin 'superselvike 7' kiljuun

13.08.2010
Kiljusta tuli vesikirkasta. Lapposin sen.

TOTAL COST: 11.70€
PROSENTTEJA: 17%
MAKU: kuin sekottaisi viinaa ja vettä keskenään
KIRKKAUS: vesikirkasta
TEKEMISAIKA: 6 vuorokautta
>>34328
Aktiivilukoksi riittää letkunpätkä ja joku purkki johon kippaat aktiivihiiltä ja tökkäät sen letkun siihen.
>>34441
No missäs aktiivihiiltä sitten myydään?
>>34477
Apteekissa.
Nyt kun on omenoita puutarhat pullollaan ja suurta osaa ei kuitenkaan (edes voi) syödä, niin olisikohan kenelläkään vinkkiä miten tätä voisi hyödyntää? Pystyisikö tekemään jotain miedompaa ehkä siiderimäistä tavaraa vai onko järkevämpää vaan käyttää niistä sitten tislausmielessä jonkinlainen mäski?
>>34289 täällä hei. Koska valmistan ensi kertaa siideriä, päädyinkin tekemään em. viestissä linkittämäni sivuston ohjeella "Hienoa marjasiideriä". Käytin ~700g punaviinimarjoja, ~300g mustaviinimarjoja ja ~500g vihreitä viinimarjoja. Sitruunahappoa en viinimarjojen happamuuden takia lisännyt (eikä sitä ostamassani käymisainepakkauksessa ollutkaan), mutta lisäsin pektolaasia. Sokerina normi kidesokeri. Tänään käyminen oli jo selkeästi hidastunut, mutta annan luultavasti porista rauhassa n. 1,5vk ennenkuin mittaan edes ominaispainon ja alan kirkastamaan.
Tänään pitäisi taas laittaa uusi kiljusatsi tulemaan. Tarkoituksena taas tehdä kirkastettua peruskiljua 16-17%. Semmoiset 25l varmaankin tulee.
kuinka kiljun maustaminen onnistuisi jos siitä haluaisi sitruunan makuista?
>>35389
6-7kg sokeria, pikahiiva JA pari kolme pulloa sitruunamehutiivistettä,niitä sitruunan muotoisessa pikkupullossa olevia vaikka. nuo ämpäriin ja muuten teet kaiken peruskiljun mukaan niin saatana että tulee hyvää!
Kuinka kirkastan liivatteella, tai muulla perinteikkeellä tarvikkeella? Tarkoituksena siis käyttää nimenomaan perustarvikkeita filosofisuuden vuoksi.
>>34289
käytä pikahiivaa, käymisainepakkauksella kestää kauemmin


Forms
Delete
Report
Quick Reply