/nom/ - Ruuanlaitto

Catalog Archive Bottom
Mode: Thread
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(26.95 KB 250x333 1397145194858.jpg)

Anonyymi 10.04.2014 (To) 15:53:14 No. 36658 [Reply]
En löytänyt muutamalta ensimmäiseltä sivulta sipsilankaa, joten teen sellaisen. Mikä on mielestäsi paras sipsipussi? Onko nostalgisia muistoja sipseistä joita ei enää tehdä, ja mitä sipsejä ei kannata ostaa?

Ap aloittaa omalla nostalgisella suosikillaan, liekö aika kullannut muistot mutta saisipa näitä vielä.
4 viestiä ja 3 kuvia jätettiin pois.
(46.74 KB 500x500 1397148168283.jpeg)

Ketsuppisipsejä muuten saa taas, en tiedä onko saanut jo pitkään kun en itse välitä mutta jossain vaiheessahan kaikki niitä kaipailivat. Prismassa näin kuvanmukaisen pussin.

Jos joskus käytte Ruotsinmaalla, niin suosittelen täysin sydämen maistamaan OLW:n sipsejä, ovat monin kerroin parempia kuin suomivastikkeensa, ja makujakin löytyy paljon erilaisia. Jopa partymix-pussit joissa on perunalastujen sijaan perunataikinasta pursotettuja kuvioita ovat taivaallisen hyviä, vaikken niistä yleensä pidä.
(14.98 KB 315x406 1397898465127.jpg)

Haukkukaa plebiksi mutta itselläni nykyinen suosikki on nää.

Tosin parasta ikinä mitä olen syönyt oli semmoiset "kovat" ja epämääräisen muotoiset juustonaksut joskus 90-luvun puolivälissä. Merkkiä en muista, pussissa oli joku homohiiri puremassa naksua. Taffel teki samanlaisia vielä muutama vuosi sitten mutta sitten ne katosivat hyllyistä.
(504.04 KB 971x626 1397898496829.png)

>>36672
Ja täs vielä kuva niistä wanhoista.
(56.64 KB 396x584 1397923658530.jpg)

>>36662
Muuten sama, mutta ilman pekonia

(34.57 KB 448x336 128102114253.jpg)

null 05.08.2010 (To) 15:12:22 No. 33834 [Reply]
Jos soijarouheen paistaa pannulla jauhelihan tapaan niin kannattaako sitä käsitellä muuten kuin turvottamalla ennen paistamista? poistan langan jahka saan vastauksen.
29 viestiä jätettiin pois.
olisiko kellään mitään uutta settiä soijarouheesta? häikäilemätön bumb
Moobsit vaan kasvaa kun syö soijaa joka on vihermädättäjien keksintö muutenkin.
Itsellä on tapana huudella rouhetta siivilässä veden alla jonkin aikaa, sitten laittaa lämpimään, jopa kuumahkoon veteen (vedenkeittimestä otan tätä) lillumaan mausteiden kanssa. Yleensä heitän joukkoon ainakin soijakastiketta, öljyä, chilikastiketta, pippuria ja tuoretta valkosipulia.
Annan lillua jonkin aikaa, esim. noin tunnin marinaadiliemessä, jonka jälkeen kaadan soijan jälleen siivilään ja puristelen sen siinä (esim. lusikalla siivilää vasten painaen) suht kuivaksi.
Sitten paistan sen pannulla esim öljyn ja sipulin kanssa ja jatkan riippuen mitä olin tekemässä.

Soijaan kannattaa laittaa paljon mausteita, koska se imee paljon mausteita. Ominaismaku mielestäni menee ihan hyvin pois jo huuhteluvaiheessa.

Nyt annan vielä ohjeen soijanachogratiiniin:
-Osta kaupasta sellainen tacomausteseospussillinen, ananasta, kirsikkatomaatteja, paprika,tortillasipsejä ja juustoraastetta
-liota soija antamani ohjeen mukaan, voit laittaa osan maustepussin sisällöstä ja liottamisvaiheessa mukaan
-paista soija pannulla ja lisää joukkoon osa maustepussin sisällöstä (maun mukaan, koko pussillista ei ole tarkoitus laittaa)
-Lisää joukkoon paloiteltu paprika ja kirsikkatomaatit, vähän myöhemmin ananas. Älä laita ananasmehua, ettei tule liian makeaa
-lado uunivuokaan tortillasipsejä, kaada päälle soijaseosta, lado uusi kerros tortillasipsejä
-ripottele päälle juustoraastetta
-lämmitä nopeasti uunissa noin 225 asteessa. Tätä ei ole tarkoitus paistaa! Tarkoituksena on saada lähinnä juusto sulamaan ja tortillasipsit lämpenemään. Varo, ne palavat helposti

Nauti! Voit heittää soijan sekaan toki muitakin aineksia maun mukaan. Netistä löytyy lisää ohjeita, joskin jauhelihalla. Joissain ohjeissa uunivuokaan laitetaan alimmaksi kerrokseksi tuorejuustoa.
>>36394

Tämä. Aina mielessä kun kasvisruokaa syön, enemmin hirssiä tms.
Soijapyörykkäongelma:
Ohjeissa lukee että laita kattilaan vettä niin paljon että pyörykät peittyvät kunnolla. Mutta kun yritin tehdä sen niin huomasin että pyörykät kelluvat. Täytyykö ne ankkuroida pohjaan vai?

(67.18 KB 615x820 1394576387384.jpg)

Anonyymi 11.03.2014 (Ti) 22:19:47 No. 36648 [Reply]
Röbuls

Anonyymi 12.01.2014 (Su) 16:34:51 No. 36603 [Reply]
Mikä siinä on kun ei peruna ja sipuli täytä juuri ollenkaan? Saa kokoajan olla paistamassa uutta satsia. Miten te muut veget saatte maarun pysymään täynnä?
syömällä muutakin
Syö tattaria homo!
Kunnon 250-350gr sisäfilepihvi kaveriksi ja vatsa kiittää
>>36604
Syömällä lisäksi linssejä, papuja, soijaa, tofua, seitania, kesäkurpitsaa, porkkanaa, ym. You name it. Ethän ole tosissasi?
syökää kanaa

Lihatiskietiketti? 20.01.2014 (Ma) 12:59:55 No. 36609 [Reply]
Kun on semmosia kauppoja missä on lihatiski jossa oma myyjänsä, niin miten niissä kuuluu toimia? Pitäisi tietää kai etukäteen mitä haluaa kun se niin kuumottavasti tuijottaa jos edes hidastaa vauhtia siinä lihatiskin kohdalla. En osaa mitään erikoistermistöä niin en uskalla edes puhua koko hujopille, se luultavasti vain räkättäisi päin naamaa ja alkaisi latelemaan solvauksia kunnes poistun kaupasta.
4 viestiä jätettiin pois.
Pyydät n. kilon naudan sisäfilettä. Kokonaisena. Joo, pistetään pakettiin, syön kotona.
Itse ostan lihani aina lihakaupasta, tiskillä asioiminen ei ole läheskään yhtä ahdistavaa kuin esim. huoltoasemalla.

Kun kauppias rupeaa tuijottamaan, sanot sille päivää johon hän vastaa päivää ja joko kysyy heti mitä laitetaan tai sitten jättää sinut rauhassa katselemaan lihoja. Jos kauppias kysyy mitä saisi olla, muttet vielä tiedä, sanot vain "katsotaans…" ja vilkuilet lihoja. Kauppias kyllä odottaa hetken, ehkä palvelee siinä välissä toisenkin asiakkaan jos on kiireistä. No panik, lihanleikkaaja ei rupea tyrkyttämään tuotteita kuin kodinkonekauppias.

Jos et ole aivan varma minkälaista lihaa haluat, kysyt haluaamaasi ruokaan sopivaa esim. "minkähänlaista lihaa kannattaisi käyttää pataruokiin" tai "mistähän lihasta syntyisi hyvä paahtopaisti?". Kauppias kyllä osaa tuntee lihat. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat, sanot vain reippaasti "puolisen kiloa tuota sisäpaistia" tai " tuo pala sisäfileetä tuosta" osoittaen sormella haluamaasi lihakimpaletta. Jos olet epävarma määrästä, voit pyytää kauppiasta arvioimaan oikean määrän esim. sanoin "sen verran kun nyt isoon vuokaan makaronilaatikkoa menee" tai "mitä nyt stroganoff neljälle vaatii". Sinun ei tarvitse tietää lihoista yhtään mitään, voit vain marssia tiskille ja ilmoittaa lihakauppiaalle tekeväsi tänään lampaankyljyksiä neljälle, niin kauppias näyttää sinulle tiskiltä lampaan palasia ja kysyy onko tämä tarpeeksi.

Kovin tarkkaa määrää ei kannata pyytää, sadan gramman tarkkuus on sopiva. Jauhelihaa toki voit pyytää tarkemman määrän, koska sitä on helpompi annostella. Jos pyydät vaikkapa "puolisen kiloa naudan lapaa", voi kauppias mitata vaa\'alle 480 tai 550 grammaa ja sitten kysyy onko tämä riittävästi.

Isossa kaupassa kannattaa tarkistaa onko tiskillä käytössä vuoronumerot, ettet vie vahingossa jonkun toisen paikkaa ja ahdistu palaamatta ikinä kyseiseen kauppaan.

Eli vielä tl;drr
1. Mene tiskille
2. Ilmoitat mitä lihaa ja miten paljon sitä tarvitset
3. Kauppias mittaa lihan ja varmistaa että määrä on sopivasti
4. Otat vastaan kauppiaan tarjoaman paketin ja kiität
5. Maksat ostokset kassalle
6. ???????
7. Herkullisia burgereita
>>36615
Ai niin voi kauheata, unohdin tästä erittäin tärkeän kohdan eli:

Kauppias voi leikata lihan puolestasi ja usein kysyykin, että haluatko sen leikattavan. Tähän kannattaa valmiiksi miettiä vastaus, voit pyytää sen esim. parin sentin paksuisiksi pihveiksi, kuutioiksi tai pieniksi suikaleiksi. Älä hätäänny ja sano ettei tarvitse, leikkaan kotona, lihatiski tekee sen mielellään puolestasi. Myös lihassa näkyvät rasvat voit pyytää leikkaamaan pois.
>>36616
Itseasiassa tästä oli joku juttu jonkin aikaa sitten, kun joku ulkomailla asunut oli tullut takaisin suomeen ja mennyt jostain kauppahallista ostamaan muistaakseni kalaa ja oli pyytänyt myyjää leikkaamaan sen paloiksi, kuten hänellä oli ulkomailla ollut tapana pyytää, mutta myyjä oli vastannu, että valitettavasti ei voi tehdä sitä jostain lakiteknisistä asioista johtuen. jotenkin niin se oli, että jos se leikkaa sen paloiksi niin siitä tulee joku jaloste tai vastaava juttu ja heillä ei kuulemma ole lupaa myydä jalosteita.
mä ainakin katon vaan mikä näyttää hyvältä ja osotan että tota vaikka tollasella summalla

(5.41 KB 182x143 1350153843012.jpg)

Anonyymi 13.10.2012 (La) 18:44:04 No. 36046 [Reply]
mitä kaikkia vehkeitä tulee tarvitsemaan jos aloittaa oluen tai viini laiton kuinka kauaks jää kaupan tuotteista noilla valmis seteillä?
7 viestiä jätettiin pois.
5 litraa vettä
3 desiä kaljamaltaita
2-3 desiä sokeria
Hiivaa.

Kiehauta vesi ja miksaa maltaiden ja sokerin kanssa. Anna jäähtyä n. 37 asteiseksi. Liuota hiiva tilkkaan vettä ja lisää liemeen. Anna käydä ja pullota. Pullon pohjalle kannattaa laittaa hieman sokeria, niin juomassa on varmasti hiilihappoja.
(473.59 KB 1600x1200 1388942649699.jpg)

Mene Tarjoustaloon, tässä ostoslista:
>Käymisastia (25l tai 30l)
>Vesilukko
>Kotiviinipaketti (mallia kuivatut marjat mukana)
>3-7kg sokeria
>Sitruunahappoa
Hyödyllisiä, mutta ei pakollisia lisätarvikkeita:
>Verkkopussi marjoille (suosittelen, maksaa jotain 1€)
>Ominaispainomittari (jos haluat tietää viinin vahvuuden)
Kotiviinipaketissa on valmistusohjeet, ja ihan hyvät ohjeet ovatkin mutta käymisajan ja sokerimäärän kanssa voi ja kannattaa soveltaa. Enemmän sokeria ja pidempi käymisaika = vahvempaa viiniä. Jos annat käydä loppuun asti (eli kunnes vesilukko lakkaa pulputtamasta) niin käymisenpysäyttäjä on ihan turha ja tekee viinistä vain pahemman makuista… mutta jos aiot jälkimakeuttaa viiniä sokerilla, kannattaa käymisenpysäyttäjä käyttää että uudet sokerit eivät lähde käymään.

Itselläni on 25l käymisastia. Kotiviinipaketti ja 7kg sokeria maksaa sen 20-30€ ja siitä tulee semmoset 24,5l kotiviiniä joka on vahvuudeltaan 15-20% kun antaa käydä loppuun asti… valmistusaika n. 2 viikkoa. Sanoisin että kannattaa.

Kuva liittynee.

PS: Nyt tekee mieli pistää uusi satsi tulemaan, edellisistä onkin jo melkein puoli vuotta.
(773.07 KB 2000x1330 1388943510207.jpg)

>>36590
mitähän hiivaa käytät jos 20% pääsee, muistelin joskus googletelleen asiaa ja vahvimmatkin kannat kuoli siin 17% liuoksessa, viinihiivat omakokemuksen mukaan maksimissaan menee siihen 15%
>>36590
Ainiin! Lappoletku on ihan hyödyllinen väline kanssa. Ja kuten kuvasta ilmenee niin säilön omat viinini 10l kanistereihin, koska muovipullojen hamstraaminen ja peseminen alko parin ensimmäisen kerran jälkeen vituttamaan.

>>36593
Ihan viinipaketin omia hiivoja. En omista ominaispainomittaria, joten myönnän että revin tuon luvun hatusta. ;__;
>>36046
>kuinka kauaks jää kaupan tuotteista noilla valmis seteillä?

Kunnolla tehtynä kilju on parempaa kun kaupan lonkerot ja omat oluet pääsee alkon erikoisoluiden tasolle.

Ohjeina sanottakoon että teet kuten normi kiljua, mutta keität vedet (ennen pönttöön laittoa) ja pidät olosuhteet hygieenisinä. Lisäksi vältä turbohiivaa.

Oluen teko on taas senverran monimutkaisempi prosessi etten sitä jaksa selittää, mutta netistä löytää helposti ohjeita. Älä kuitenkaan yritä tehdä millään valmisseteillä, jotta saat hyvää olutta täytyy se mäskätä itse.

(227.80 KB 300x225 128127441245.gif)

null 08.08.2010 (Su) 13:33:39 No. 34061 [Reply] [Last]
Mikä on omituisin sivumaku, jonka olette ikinä kokeneet koko elämässänne? Esim oma kokemus:
Jalostajan lihapulla purkin lihapullissa maistuu sellainen voimakas, tärpätin kaltainen vivahde.
73 viestiä ja 4 kuvia jätettiin pois.
>>36519
mitä sä nyt horiset. kyllä sen teflonpannun voi pestä astianpesuaineella
>>36519
>>36574
eikös se oo valurautapannu, jota ei pidä pestä pesuaineella?
Dr Pepperissä maistuu yskänlääke.
>>36577
Pitääpä kokeilla.
>>34067
Megaforcen ja ES:sän kyljessä lukee tai ainakin luki kun viimeksi tarkistin täysin sama valmistusaineluettelo.

>>36519
Nyt taisi anolla mennä valurauta ja teflon sekaisin. Teflonpannun saa laittaa pesukoneeseenkin. Valurautapannu on se jota ei saa pilata pesuaineella.

(15.05 KB 238x163 1385625179549.jpg)

Anonyymi 28.11.2013 (To) 07:53:00 No. 36543 [Reply]
Olen ajatellut alkaa kasvissyöjäksi.

En vain oikein tiedä mitä silloin kannattaa ostaa. Olen aiemmin perunut suunnitelmani vain, koska rahat eivät yksinkertaisesti riitä ostamaan terveellistä ruokaa.

TL: protipppeja AP:lle miten alkaa kasvissyöjäksi.
6 viestiä ja 2 kuvia jätettiin pois.
>>36550
>maailma ilman perunaa
Itsellänihän tämä alkoi jo heti muutettuani kotoa pois. Kerran kuukaudessa saatan tehdä perunamuussia.
>>36551
Itsellä ei ollut kotona juuri koskaan perunaa ;_; nykyään saa sentään itse tehdä sitä viikoittain
>>36551
>muutettuani kotoa pois
minnes muutit naapurille vaiko kaverille?
>>36553
Jos asuisin naapurillani sehän olisi kotini.
>ei tiedä mitä koditon tarkoittaa
(250.26 KB 1200x1600 1385760668432.jpg)

>>36543

Rupea toki kasvissyöjäksi ja pienennät hiilijalanjälkeä yms. Tässä muutama paikka mistä saa reseptejä

http://www.alpro.com/fi/cooking/search?search=&cat=&advanced=%20vegetarian&gclid=CPeiwtX3irsCFclQ3god2mAAWQ

http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku?f[0]=field_recipe_special_diets:&keys=&tid[0]=1189&gclid=CICdjtf3irsCFU5a3godOGEAbg#q=%26f%5B0%5D%3Dfield_recipe_special_diets%253A%26f%5B1%5D%3Dfield_recipe_special_diets%253A1189%26tid%5B0%5D%3D1189

http://reseptivihko.net/kasvisruoka/

Nuo ovat toki aika kalliita reseptejä monesti joten kerron pari helppoa.

- Makaronia, chilissä uitettuja papuja ja hesburgerin valkosipulikastiketta
- Kananmunia suikalevihannesten kanssa sekä päälle ketsuppia
-Sämpylät itse tehtynä tuoreena maidon kanssa ♥ kuten lähes kaikki muutkin leivokset
- Mannapuuro

Näillä pitäisi päästä alkuun. Ja ettei tärkein unohdu, niin soijarouheella ja soijapaloilla voi korvata lähes kaikki lihat ilharuuissa. Esimerkiksi banaanipuun alla reseptissä lihapalat soijapaloilla korvattuna on aivan loistava ruoka.

(7.29 KB 170x170 1385750223608.jpg)

Kasvisruuat Anonyymi 29.11.2013 (Pe) 18:37:03 No. 36555 [Reply]
AP aloittaa kierremakaroneilla, chilikastikkeessa olevilla pavuilla ja valkosipulismetanalla.

(21.00 KB 586x402 1367807345446.jpg)

Anonyymi 06.05.2013 (Ma) 02:29:05 No. 36395 [Reply]
Nyt jotain eloa tällekin laudalle!

Onko terveellistä syödä monta kananmunaa kerralla? Nyt nimittäin lähtee kitusiin aamun kolmas kananmuna.
8 viestiä ja 1 kuva jätettiin pois.
Itse vetäsen about kerran viikossa noin kaksi kananmunaa raakana alas. Rockyn tyyliin >>36397
ostin 2 kananmunapakettia tänään hintaan 1,50. vika käyttöpäivä 5.12 mutta säilyykö nuo kauemmin?
>>36531
nuo oli vielä 10kpl paketteja ja jääkaapissa oli 6 kananmunaa ennestään. nyt siis 26 kananmunaöverit
(22.98 KB 337x426 1384527807725.jpg)

munat on pahoja joskin pakollisia jossain ruuissa
>>36531
>>36532

Jääkaapissa ne säilyy hyvin. Voit turvallisesti tarkastaa ovatko munasi vielä käyttökelpoisia testaamalla josko ne kelluvat vedessä. Mikäli kelluvat, heitä vittuun. Video liittyy.

http://www.youtube.com/watch?v=9aytZn9cFgE

[ 123456789101112131415 ]
Manage Board Moderate Board Moderate Threads
Forms
Delete
Report