/pol/ - Politiikka

NSDAP

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

Olispa afrikassakin tajuttu tehdä näin niin siellä tuskin nykypäivänä nähtäisiin nälkää.
>>20820
Ei ne ois saanu niitä luonnonvaroja sieltä ylös ja hyödynnettyä mitenkään, ellei valkonen mies ois tullu avittamaan.
>>20821
Mekin näköjään tarvitaan valkoisia miehiä meitä tänne auttamaan.
>>20822
Ei tarvita.
16159 kannatusilmoitusta.
Jos et tiennyt niin nyt on sellainen tilanne, että kansalaisaloitteita on tullut hallituskauden aikana niin monta, että hallitus ei ehdi niitä kaikkia käsittelemään. Tämä tarkoittaa, että kaikki uudet kansalaisaloitteett tämän hallituskauden aikana menevät suoraan roskiin. Uusia alotteita kannattaa tehdä vasta seuraavalla hallituskaudella.
>>20846
Eikö niitä tosissaan mitenkään kerrytetä seuraaville kausille? onko yksikään paska mennyt läpi?
>>20847
Niiden kerryttäminen seuraaville kausille olis varmaan aika huono idea, koska sillon jono niiden käsittelyyn kasvaisi joka vuosi pidemmäksi ja pidemmäksi, jolloin ennenpitkään uusia kansalaisaloitteita käsiteltäisi vasta joku 10-20 vuotta niiden jättämisen jälkeen, jolloin ne eivät ole välttämättä enää mitenkään edes ajankohtaisia.
>>20848
Mut eikös politiikassa lähtökohtaisestikin pyritä siihen, että ratkaisut ja käsiteltävät jutut olisivat pitkäaikaisia/kestäviä?
>>20849
Mitä tarkotat?
>>20850
Sitä, että eikai ne eduskunnassa kansalaisalotteiden pohjalta tee lakeja asioihin, jotka ovat ajankohtaisia vain lyhyen aikaa? Jos jokin asia on nyt lakimuutoksen kaipuussa niin miksei se olisi sitä enää 5v päästä jos lakimuutos on oikeasti tarpeellinen?
>>20851
Pointtihan on siinä, että me ei voida tietää mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Kaikenlaiset lait voi muuttua sillä välin, kulttuuri voi muuttua, erilaiset virastot voi muuttua jne. Jos mikään asia, mihin kansalaisaloitteella haetaan muutosta tai mikä joltain osin liittyy kansalaisaloitteeseen, on muuttunut, on mahdollista, että kansalaisaloite ei ole enää ajankohtainen.

Ajatellaan vaikka, että tehdään kansalaisaloite, jossa vaaditaan, että mies saa mennä naimisiin koiran kanssa. Aloite tulee käsittelyyn 18 vuotta myöhemmin. Ongelmana vain on, että avioliitto instituutiona lakkautettiin 6 vuotta aloitteen jättämisen jälkeen ja kaikki koirat kuolivat johonkin tautiin 15 vuotta aloitteen jättämisen jälkeen.
>>20852
Nojoo tekee järkeä. Onko yksikään aloite mennyt oikeasti eteenpäin?
>>20853
On. tasaarvoinenavioliittolaki tai jotain sinne päin.
>>20846
>antaa ymmärtää että kansalaisaloitteita tulostetaan kuin rahaa
Eipäs anneta syitä miksi poliitikot saavat istua peukalo perseessä maksua vastaan.
>>20855
Kyllä niitä nyt ihan tarpeeksi on jo tullut. Noiden vanhojenkin käsittelyynotossa on mennyt joku neljä kuukautta aloitteen jättämisestä ja tätä hallituskautta ei ole enää niin paljon edes jäljellä.

Ihan sama homma se on muidenkin lakialotteiden kohdalla. Jos istuva hallitus ei ehdi niitä käsittelemään niin ne lentää roskiin ja aloite pitää tehdä seuraavalla kaudella uudelleen, jos sitä halutaan käsiteltäväksi.

Jos näin ei tehtäisi niin koko hallinto olisi pian käytännössä kykenemätön toimimaan minkään ajankohtaisen asian suhteen, kun asiat pitää käsitellä siinä järjestyksessä missä ne on jätetty ja siellä käsiteltäisi jotain 50 vuotta vanhoja asioita.
>>20856
No kantsis sitten varmaan käydä ne läpi eikä jättää tuleen makaamaan eiks jeh?
Ääni annettu 18 537 kertaa
>>20867
21 354 kpl


Forms
Delete
Report
Quick Reply