Tein itte valkosipulimajoneesia eli aiolia. Löysin tämmösen reseptin netistä mitä vähän siistein:
2 valkosipulinkynttä
2 tl dijon-sinappia
1 kananmuna (huoneenlämpöinen)
1/2 sitruunan mehu (~2 rkl)
hieman valkopippuria
ripaus suolaa
2 dl rypsiöljyä/auringonkukkaöljyä (tasan 2dl, tarkka mitta! ei-kylmäpuristettua, huoneenlämpöistä)
- Hienonna valkosipulit ja laita ne _kapeaan_ kannuun.
- Mittaa kannuun myös muut ainekset
Laita sauvasekoitin kannuun, terä kiinni kannun pohjaan.
Käynnistä sekoitin, ja nosta sitä vähitellen kohti pintaa.
Ja täs on videokin sieltä mistä reseptin otin, en viitti postata blogin linkkiä koska sen mietelausenormous paskatti vitusti kuten videostakin jo näkee:
https://vimeo.com/118423162 Mutta oli kyllä yhtä helppoa kuin tuossa, ihan perus paskallakin sauvasekoittimella onnistui kunhan tuo astia on vaan sopivan kapea, sellainen että sekoittimen pää mahtuu sinne mukavasti. Tuli ihan koostumukseltaan kaupan kaman tapaista, maku on ihan puhdas valkosipulipaska. Toi väkevöityy helvetisti ollessaan muutaman tunnin jääkaapissa, pistin nimittäin itte 3 valkosipulinkynttä ja 6h myöhemmin jääkaapissa oltuaan se on ihan helvetin väkevää, mikä ei itteä haittaa mutta joo.