/nom/ - Ruuanlaitto

Index Catalog Archive Bottom Refresh
Mode: Reply
Nimi
Asetukset
Aihe
Viesti

Viestin enimmäispituus: 4096

Tiedosto

Tiedoston enimmäiskoko: rajaton

Saapuvan pyynnön enimmäiskoko: 10MB

Maksimi määrä tiedostoja: 5

Tuetut tiedostotyypit: txt, jpeg, jpg, bmp, gif, png, ogg, webm, mp4

E-mail
Salasana

(käytetään tiedostojen ja viestien poistamiseen)

Muut

Muista käyttäytyä -> säännöt

!BetaTesting! Bugeja, postauksien katoamisia yms. paskaa voi ilmetä.

(18.18 KB 529x791 126494500569.jpg)

Anonyymin Herrasmiehen Keittokirja Anonyymin Herrasmiehen Keittokirja 31.01.2010 (Su) 13:38:25 No. 21968
Tehdään ensimmäinen /nom/ista /epic/iin päätyvä ketju.

Postatkaa tähän lankaan kaikki arkiset ja edulliset joka nyymin perusmätöt. Einekset mielellään tuunattuina (ei "roiskeläppä" vaan "roiskeläppä, jonka päällä..."). Extra-krediittiä jos postaa kuvan ja/tai yksityiskohtaisen reseptin kanssa.
Melko helppo lasagne, jota teen aivan kohta

400g jauhelihaa
500g paseerattua tomaattia
5-10 kirsikkatomaattia
1 paketti lasagnelevyjä
1 valkosipuli
150g mozzarellaa
150g mature cheddaria
100g kermajuustoa/emmentaalia
7,5 dl maitoa
1 reilu ruokalusikallinen voita/margariinia
2,5 dl jauhoja
(mausteet: mustapippuri, oregano, paprika, ripaus chiliä, 1tl sokeria, suolaa ja sipulirouhe tai grillausmauste + oregano & sokeri)

Ruskista jauheliha, lisää paseerattu tomaatti sekä neljään osaan leikatut kirsikkatomaatit. Huljauta n. 1dl vettä paseeratun tomaatin purkissa ja kaada se kastikkeeseen. Lisää valkosipuli ja muut mausteet, jätä hautumaan miedolla lämöllä siksi aikaa kun teet valkokastikkeen.
Iske reilu ruokalusikallinen, siis REILU, voita/margariinia pannulle/kasariin, odota että se sulaa, lisää jauhot (2,5 dl) vähitelleen joukkoon jatkuvasti sekoittaen. Jos sattuu käymään niin huono tuuri, että setistä tulee iso klimppi, lisää hieman margariinia/voita ja rupea kaatamaan maitoa vähitellen sekaan, edelleen jatkuvasti sekoittaen. Anna kiehahtaa, tai sekoittele kunnes soosi rupeaa paksunemaan, tässä vaiheessa lisätään pippuria ja suolaa ripaus, puolet mozzarellasta, raastettuna ja emmentaali/kermajuusto kokonaan, sekä otetaan setti pois levyltä.
Laita suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan pohjalle ohut kerros valkosoosia, sitten lasagne levyt siihen päälle, sitten *1/4 jauhelisoosista sekä 1/4 valkosoosista, päälle taas levyt* ja toistoa *-välillä, kunnes kaikki soosit ovat vuoassa, tällöin ei enää levyjä vaan loput juustot pintaan ja uuni kutsuu 200°C noin 30-45min. Nautiskelkaa!
Derp derp tuon jauhomäärän kanssa, piti olla 0,5-1 dl jauhoja

T: >>35328
Kanapasta.
Todella nopea, todella helppo, todella hyvää, todella halpaa (7-9lle)

- 900g marinoituja kanasuikaleita(itse tykkään hunajamarinoidusta)
- 600g makaronia(itse pidän penne tricolorea parhaana)
- 2pkt kolmen juuston kermaa

Laita makaroni vesi lämpenemään.
Paista kanat kypsäksi.
Laita 1 pkt kermaa kanoille ja kansi päälle.
Anna kanojen hautua matalalla lämmöllä niin kauan kunnes olet saanut makaronit kypsäksi.

Kaada makaronivesi pois.
Laita makaronit takaisin kattilaan, laita kanat ja toinen pkt. kermaa kattilaan makaronien kanssa.
Sekoita.
Nomnomnom!
(283.30 KB 1259x1533 128300140685.jpg)

Spermavoikkari sopii hyvin krapula aamuun jos kaapista löytyy vain leipää.

1.laita hella kutoselle.
2. pistät pannun siihenja oottelet että se kuumenee(nyt voit käydä runkkimassa kyrpäsi kovaksi)
3.ruiskuta spermat pannulle.(paista niin että spermaan tulee kaunis ruskeapinta.)
4. ota voileipä kaavi spermat leivän päälle.
5. VALMISTA!(voit halutessasi laittaa spermanpäälle jotain itse käytän Kallen mätitahnaa.)
(KÄYTTÄJÄ BANNATTIIN TÄMÄN VUOKSI)
(303.65 KB 125x83 128300269357.gif)

>Tehdään ensimmäinen /nom/ista /epic/iin päätyvä ketju.

Mikä tämä sitten on
>>/epic/343531
Kirjoitan nyt tässä perus currymössöni ohjeen. Ruoka on hyvä tehdä mistä tahansa lihasta, kalasta, kanasta, mistä hyvänsä mitä sieltä jääkaapista löytyy.

1. Laita kiehumaan sopiva määrä riisiä, keitinveden sekaan voit lisätä liemikuution halutessasi. Laita myös toisen kattilan pohjalle hieman vettä ja lyö kiehumaan valitsemiasi pakastevihanneksia. Sopiva määrä vettä on silloin, kun vihannekset juuri ja juuri peittyvät, enempi ei oikeastaan haittaa.

2. Etsi jostain kypsää lihaa, voit joko kypsentää jauhelihan, tai ottaa tölkin tonnikalaa jääkaapista. Aivan sama.

3. Kun kasvikset ovat oikein pehmeitä niin kippaa lihat sekaan, muista tarkastaa riisisi vointi tässä vaiheessa.

4. Ota maitoa lasiin ja sekoita siihen noin ruokalusikallinen vehnäjauhoja niin, etteivät jauhot paakkuunnu.

5. Nappaa toisen lasin pohjalle hieman vettä ja sotke siihen mausteet tahnaksi, määrä riippuu mieltymyksistäsi. Suositeltavia mausteita ovat pakolliset curry ja chili. Fiilispohjalta voit laittaa muitakin.

6. Kaada jauhomaito ja maustetahna kasviksien ja lihan joukkoon, kuumenna muutama minuutti ja nauti riisin kanssa. Jos seos ei ole tässä vaiheessa sopivan sakea, niin ripottele sekaan hieman jauhoja samalla sekoittaen.

Maistuu erilaiselta tekijän mukaan. Itse koen hyväksi.
2pussia Katkarapu- nuudeleita ja 1purrki chilitonniakalaa, USKOMATON MÄTTÖ
http://www.youtube.com/watch?v=qNGLRVBNlRE&feature=player_embedded

Ihania kanankoipia, ja tässä ohje ja tulos, oma video tietenkin ^__^
ateriani jos on oikein kova nälkä:

3x Saarioisten hapurilainen jossa mukana kastike (yleensä 2x pihvi ja 1xkana)

400g ranskalaisia

Pepsiä.


Hampurilaiset siten että paljon juustoa väliin, sitten mikroon. Juustona käytän ihan perus juustoa, mutta kokeilin joskus cheddaria. Valitsemani cheddar tosin oli mautonta. Jos joku osaisi suositella hyvää cheddaria niin pls.

Kun tulevat mikrosta, kastike väliin, tomaatti siivu väliin ja ketsuppia. Sillä välin ranskalaiset on jo paistunut ja ne lautaselle, ketsuppia ja suolaa.

Sitten iso jääkylmä pepsilasillinen. ah
Hyviä trolleja tässä langassa :D
Vai enkö näe kovinkaan eeppisenä einespurilaisen lämmittämistä mikrossa ja pepsin kaatamista lasiin.
>>35695
>Postatkaa tähän lankaan kaikki arkiset ja edulliset joka nyymin perusmätöt. Einekset mielellään tuunattuina (ei "roiskeläppä" vaan "roiskeläppä, jonka päällä..."). Extra-krediittiä jos postaa kuvan ja/tai yksityiskohtaisen reseptin kanssa.
Ainekset

Ketsuppi, Ananas murska, tonnikala hiutaleet, juusto, paahtoleipä

Laita uuni lämpenemään 200c asteeseen

1. laita kippoon ananas, tonnikala ketsuppi ja vähän juustoa ja sekoita.

2. laita leivät pellille

3. laita tonnikala, ananas tahna leipien päälle.

4. laita juustoa päälle

5. laita uuniin kunnes juusto on vähän ruskeahko.
>>35704
taidampas kokeilla jokupäivä
Jauhelihamunakas:
4kpl kananmunia
200g jauhelihaa
Juustoraastetta
Mausteita

Paista jauheliha, mausta oman makusi mukaan.
Kun jauheliha on kypsää, lisää pannulle kananmunat. Hämmennä/sekoita/kääntele, oman makusi mukaan. Itse tykkään tehdä tuosta sellaisen mössön.
Lyö setti lautaselle ja päälle juustoraastetta.

Vaihtoehtoisesti voit laittaa annoksesi kanssa salaattia, esimerkiksi tomaatilla, kurkulla ja fetajuustolla höystettynä.

Tuota söin tänään. Oli loistavat mätöt.


1. Pilko muutama sipuli ja kuulota ne pannulla voissa tai öljyssä
2. Paista jauheliha
3. Siirrä sipulit ja jauhelihat kuppiin
4. Sulata 100 g voita pannulla ja kun se on sulanut niin lisää jauhoja suhteessa voihin ja ruskista seos. Kun haluttu ruskeus on saavutettu lisää vettä ja kiehuttele hetken aikaa
5. Lisää jauhelihat ja sipulit kastikkeeseen
6. Pilko haluamasi määrä jalopenoa (mielummin paljon) pieniksi palasiksi ja lisää joukkoon
7. Lisää haluamasi määrä Aura-juustoa (itse laitan koko kimpaleen)
8. Kiehuttele seosta ja lisää tarvittaessa nestettä
9. Nauti!

Tuon kastikkeen kanssa syö vaikka pelkästään mutta halutessasi voit kiehauttaa perunat tai pastat kaveriksi
>>35716
Ketä nyt vittua? Ruskeakastike jalapenolla /_\
Tuli niin nälkä että pitää laittaa omakin resebti tänne!

1 pkt jauhelihaa
2 pkt pekonia
monta siivua juustoa
ruokakermaa
spaghettia/pastaa tai makaronia, oman mielene mukaan, itse valitsen spaghetin.

ruskista jauheliha pannulla ja sen jälkeen pekoni, anna pekonin rapeutua hieman.

sekoita pekoni ja jauheliha samaan pannuun, lisää ruokakerma, suola

laita sen jälkeen juusto mätön päälle ja anna sen sulaa sillä aikaa kun teet makaronia/spagettia tai mikä onkaan

kun juusto on sulanut, lisää sekaan hieman mausteita ja sekoita että juustojauhelihapekonimättö menee hienon "tahmeaksi"

sekoita makaroni sekaan

(mausteita ja muita reseptiin siältyviä voi muuttaa oman maun mukaan, improvisaatio mättö muutenkin)

en muista reseptiä kunnolla, mutta täydennän sitä kun pääsen koulusta
>>35728
Jalapenolla JA aura-juustolla
>>35739
Ei kuullosta järin hyvältä kombolta. Saatan silti joskus kokeilla ja avartaa maailmankuvaani.
Ainesse:
- paketti broilerin koipia(1kg)
- 2 purkkia tomaattimurskaa
- sipulia
- porkkanaa
- punaista currytahnaa(saa tosi edukkaasti aasialaiskaupoista, minkälaista vaa)
- ruokaöljyä
- hunajaa
- halutessa valkosipulia, yrttei, mitä vaan

Kasataan isoon pataan. Sipuli lohkoiks, porkkana poikkiviipaleiks, sekotetaan tahnan(reilusti!), hunajan ja tomaattimurskan kanssa, sit painetaan koivet joukkoon. Uuniissa ~200C oon pitäny reilun tunnin, lyhyempi riittänee mutta ei mee mikskään jos unohtuu uuniin, kannen kanssa ei kuivu.

Kusikusii, riisii, pastaa, perunaa lisäkkeeks ja maistuu hyvin kolmannenkin päivän kaapista, paranee oikeestaan.
Teen tänään jossain vaiheessa perunamuusia ja uunissa tomaattikastikkeessa paistettuja lihapullia.

Muusia nyt varmaan jokainen osaa tehdä. Itse kuitenkin käytän muusissani kermaa. Tekee muusista paljon maukkaampaa ja tavallaan silkkisempää, kermaista.

Lihapullien teon aloitan laittamalla kulhoon vajaan desin korppujauhoja ja desin maitoa. Sitten pilkon sipulin ja 1-2 valkosipulin kynttä pieneksi silpuksi ja heitän pannulle oliiviöljyyn miedolle lämmölle, kunnes ne pehmenevät. Seuraavaksi sekoitan korppujauho-maito seokseen kananmunan ja sitten heitän sipulit joukkoon. Tässä vaiheessa tulee mausteet, yleensä käytän paprikaa, mustapippuria ja valkopippuria. Joskus myös ehkä jotain chiliä ym. ja välillä pilkon myös sekaan tuoretta basilikaa. Kun seos ja mausteet on sekoitettu tasaisesti, lisään n. 400g naudan jauhelihaa tai naudan paistijauhelihaa ja sekoitan ja jätän hetkeksi odottamaan kun valmistan tomaattikastikkeen.

Aloitan laittamalla kattilaan pari desiä vettä kiehumaan. Sekaan laitan kasvisliemikuution, pilkottua valkosipulia ja mahdollisesti jotain yrttejä kuten basilikaa. Kun vesi kiehuu ja liemikuutio on liuennut lisään sekaan 500g tomaattimurskaa. Kiehautan sekoittaen ja jätän miedolle lämmölle hautumaan siksi aikaa kun pesen, kuorin ja pilkon perunat, jotka laitan valmiiksi kattilaan veteen ja pyörittelen lihapullia voideltuun uunivuokaan. Sitten vaan tomaattikastike vuokaan lihapullien päälle/sekaan ja vuoka uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi. Samalla pistän perunat kiehumaan. Muusi on siis juuri tehty valmiiksi kun lihapullat ovat valmiita.

Ei ole mitään halvinta mahdollista, mutta ei nyt loppupeleissä hirveän kallistakaan ja aivan helvetin hyvää.

Kuvan voin ehkä laittaa myöhemmin kun olen saanut nuo tehtyä, jos jaksan.
400g makaroonia
kaksi pakettia pekonia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
pippuria oman maun mukaan

Pilko pekonit n. sentin siivuiksi. Laita Makaroonit kiehumaan ja ala paistamaan pilkottu sipuli, valkosipuli ja pekoni. Mausta pekonit pippurilla, kun rasva alkaa olemaan pekoneista pannulla. Heitä kaikki sekaisin. Ketsuppeja et tarvitse. Älyttämön rasvaista herkkua.
Helppo wokki-ruoka:
lihaa/kalaa/kanaa/tofua/rapuja
porkkanaa
kaalia
paprikoita
sipulia
valkosipulia

paista lihat/tofu pienessä määrässä rasvaa ja siirrä sivuun
kuullota kasvikset öljyssä
1-2 rkl soijaa
3 rkl makeata chilikastiketta
1 rkl tandooritahnaa
lisää lihat/tofu sekaan
1-2 rkl seesamiöljyä
anna makujen hautua ja tasoittua sillä aikaa kun keität nuudelit
heitä nudut sekaan ja sekoittele
mäsäytä.
(45.98 KB 1328099173851.jpg)

800 ketolaa jauhelihaa
puolikas kermaviilipurkki
muna jos toinenkin
desi korppujauhoja
2 pussia Pirkka Tacomausteseosta

Siinä on ebin jauhelihapihvit. Sit hankit vielä punasipulia (paljon hienomaa kuin normaali), tomaattia, jääsalaattia, valkosipulidippiä, tex mex-hampurilaiskastiketta, koskenlaskijaa ja pekonia. Sämpylät voit tehdä itse tai ostaa kaupasta, itse suosittelen Pirkan perhesämpylöitä.

Kuva liittyy ja kopiopaskoin /b/:stä
(371.95 KB 1329962070922.png)

>>35793
sekotetaanko korppujauhot ja jauheliha vai mitä hä?
>>35800
Jos pihvit on tarkoitus leivittää niin rikot purkkiin kananmunia vaikkapa 5. Sitten pyörittelet pihviä siellä hetkenaikaa ja sitten korppujauhoissa painelet sitä kunnolla. orppujauhojen tulee olla melko hienoja, mutta eiköhän kotikäytössä karkeammatkin käy.

T: kokkinyymi
Brotip köyhille

Ainekset:
-EU-ruokakassin "Pastaa juustokastikkeessa" 200g
-marinoituja broilerin fileesuikaleita(hunaja) 300-400g
-7dl vettä
-curry maustetta
-voita

Valmista suikaleet paketin ohjeen mukaan runsaassa voissa, lisää curryä. Keitä pastaa kunnes vesi on selvästi vähentynyt ja pasta valmista syötäväksi. Tässä vaiheessa kaada broilerisuikaleet pannulta kattilaan ja sekoita.

Nauttikaa…
Juustoleivät ovat suht. halpoja ja todella hyviä. Niitä tehdään siten että laitetaan leivälle juustoa ja mausteita (oman maun mukaan) ja laitetaan mikroon. Kun juusto on sulanut nautiskele! Jos olet rikas voit ostaa myös sinihomejuustoa joka sopii todella hyvin myös. Melkein joka päivä syön tuollaista. Itselläni mausteet ovat Oregano ja Valkosipuli.
(33.11 KB 480x358 1338395255281.jpg)

Ainekset
-400 g jauhelihaa. Parasta on HK-ruokatalon sikanauta, jota saa ainakin Alepasta. Yleisesti mitä halvempi kilohinta, sitä paremmin se sopii.
-1-2 isoa sipulia
-½ valkosipuli
-Mausteita
-2 purkkia tomaattipyrettä
-200 g herkkusieniä. Parhaimpia ei ole tuoreet, vaan purkkisienet. Kokonaiset parhaimpia, mutta viipaloidutkin käyvät.
-Spagettia

-Kiehauta 1-2 l vettä.
-Leikkaa sipuli ja valkosipuli viipaleiksi.
-Lisää spagetit kiehuvaan veteen, samalla laita paistinpannu kuumenemaan. Levy saa olla koko ajan täydellä teholla.
-Laita sipuli ja valkosipuli pannulle ruskistumaan. Voit käyttää tilkan oliiviöljyä tai muuta paistorasvaa. Vältä kuitenkin nesteyttämästä pannua liikaa, sen kuuluu olla tiukkaa.
-Lisää herkkusienet kun sipulit ja valkosipulit ovat saaneet hieman väriä.
-Lisää jauheliha yhtenä palana kun sipulit, valkosipulit ja herkkusienet ovat mukavan kärähtäneitä.
-Murenna jauheliha paistinpannulla pieneksi.
Sekoittele pannua kunnes jauheliha on ruskistunut ja menettänyt kokonaan punertavan värinsä.
-Mausta haluamillasi mausteilla.(paprika,chili,yrttisuola,cayannepippuri, mustapippuri,valkopippuri sopii ainakin.)
-Sammuta paistinpannun levy.
-Lisää tomaattipyre.
-Sekoita.
-Raasta annoksen päälle hieman juustoa ennen nauttimista.
>>35850
tuohon voi heittää vielä kermankin mukaan jos tykkää löysemmmästä
>>35850
tein tämän mutta tosiaan sovelsin sitä hieman ja lisäsin joukkoon ison kermapurkin. ajattelin aluksi että en tee mitään hiilaripaskaa tuon kaveriksi mutta huomasin että soossi olisi jäänyt muuten liian löysäksi joten nakkasin kastikkeen sekaan vielä ragettispagetti pussin jämät. sekä lihaliemukuution
kaunis lanka ylös sieltä.
Ei menty epiciin tällä kertaa.
(316.39 KB 922x930 1350490120253.jpg)

Letut/Lätyt/Räiskäleet

5dl vettä
2,5dl jauhoja
2 kananmunaa
0,5-1tl suolaa (maun mukaan)
hiukan öljyä
halutessa kanelia sekä kardemummaa
(itse olen tottunut laittamaan myös leivinjauhetta, ei ole pakollinen)

TAI

1l vettä
3 kananmunaa
5dl jauhoja
2dl maitojauhetta
1tl suolaa
hiukan öljyä
halutessa kanelia tai kardemummaa
(-..-)

Lisää vesi, kananmunat, öljy, suola sekä muut halutut mausteet. Sekoita ja lisää jauhot vähitellen sekoittaen. Pistä jääkaappiin vetäytymään n. 30 min.
Paista taikina öljyssä kunnes kummatkin puolet letusta ovat kullanruskeat.
Tarjoile esim. sokerin, hillon, kermavaahdon, jäätelön, vaniljakastikkeen, marmeladin, marjojen/hedelmien yms. kera. Makuun saa muutoksia lisäämällä esim. Tähtitorttu Omena-Kaneli-marmeladia, kreemi-jauhetta tai vastaavaa paistonkestävää. Kannattaa muistaa että mitä enemmän sokeria lisää raakaan taikinaan sitä suurempi todennäköisyys on, että se tarttuu kiinni/palaa herkästi.

Letuista voi myös tehdä suolaisen version, jolloin taikinaan voi lisätä mausteeksi suolan lisäksi erinäisiä pippureita, paprika-jauhetta ja yrttejä. Täytteeksi suolaisiin lettuihin sopii kaikki mitä leivänkin päälle yleensä pistetään. Lihat, salaatit, tuore- sekä muut juustot jne. Googlella varmasti löytää täyte-reseptejä jos kiinnostaa.

Panostamalla täytteisiin saa letuista ihan jees tarjottavan vähän vaativammassakin seurassa. Plussana myös helppo tekeminen sekä halvat taikina-ainekset.

Kuvassa tänään paistamani letut, tehty tokan ohjeen mukaan.
>>36059
ne on lättyjä
>>35793
>800 ketolaa jauhelihaa
Mistä tuollainen määrä kannattaisi poistaa? Pitääkö olla nautaa vai kelpaako jatkettu?
JOO JUOTII MAKEN KAA PUOLIKS BISSE EI VITTU MAKSAA POLTTI :DDDD
Täs ois oma iltapala :3
>paista sopivia viipaleita lenkkimakkaraa
>paahda leivät
>lisää ketsuppi, suolakurkut ja tomaatti
>lisää makkarat
>laita pari viipaletta juustoa päälle sulamaan
>nauti
(7.58 KB 276x183 1361999631482.jpg)

Ainekset neljään annokseen:

3 maustekurkkua
3 avomaan kurkkua
3 sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
kasvisliemikuutio

Kaavi kurkkujen keskiöstä nesteet irti, ja pilko kurkut ja sipulit pieniksi kuutioiksi. Heitä kattilan pohjalle runsaasti rasvaa ja kuumenna siinä sipuleita vajaa minuutti. Lisää sitten kattilaan kurkut, litra vettä ja kasvisliemikuutio. Keitä täydellä lämmöllä 5 minuuttia ja lisää puristetut valkosipulinkynnet. Anna vielä hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15-20 minuuttia välillä sekottaen, kunnes liemi on kauttaaltaan kurkunvihreää.

Lisää haluamasi mausteet, ja tarjoile smetanan kanssa.
>ota makkarapaketti
>revi se
>tee siihen viiltoja
>heitä laittaselle ja mikroon
>ota pois
>nauti

lisänä voit käyttää sinappia
Tomaattinen köyhän miehen risotto:

>riisiä silmän mukaan yleensä 1,5 desiä riittää

>400g nauta-sika jauhelihaa
>paista jauhelihat, mausta voimakkaasti ts. kaikkea mitä kaapista löytyy + sipulia, vitusti sipulia
>kypsiin riiseihin aromisuolaa tuomaan makua ja väriä
heitä kaikki sekaisin
>ketsuppia suoraan kattilaan
>sekoita
Nuudelipannu:

Tarviit pussin nuudeleita, kaks porkkanaa, 1-2 sipulia, tomaattipyrettä ja oljyä paistamiseen.

Kuori ja raasta porkkanat (isompi raaste on jees), kuori ja pilko sipuli. Murskaa nuudeli sen ollessa vielä suljetussa pussissa ja kaada murskattu nuudeli ja maustepussiin mausteet kiehuvaan veteen. Älä laita liikaa vettä kattilaan, koska se on kaikki tarkoitus käyttää.
Ruskista pannulla sipuli, kaada porkkanaraaste jossain vaiheessa sekaan.

Kun nuudelit on kiehunut, nostele nuudelit pannuille paistamaan. Purista tomaattipyretuubista oman maun mukaan, noin kaksi ruokalusikallista sekaan. Nosta myös keitinliemi pannulle pienissä erissä, että se imeytyy. Tässä vaiheessa voit pitää vähän pienemmällä lämpötilalla. Kun kaikki keitinvesi on imeytynyt nuudelipataan, se on valmista nautittavaksi.

Halutessasi voit maustaa nuudeleita myös muilla kun maustepussin mausteilla, esim mustapippuri ja chilikastike jos tulisempi ruoka maistuu on hyvää. Jos teet ruokaa useammalle ihmiselle/kerralle voit laittaa kaksi pussillista nuudeleita ihan hyvin, yhdestäkin lähtee kyllä ainakin itellä hyvin nälkä.
Jos sattuu olemaan jotain muuta kasviksia kuten paprikaa tai tomaattia, voi nekin pataan tunkea. Itse en ole tosin muunlaisia versioita juuri kokeillut.

Idea reseptiin lähti siitä kun kaapissa oli nuudelipaketti, mutta ei kiinnostanu syödä pelkkiä nuudeleita. Mulla on aina sipulia, porkkanaa ja tomaattipyrettä kaapissa.
Juustoinen jauhelihakastike

>400g sika-nautaa

>1 sipuli
>1rkl vehnäjauhoja
>purkki valion kolmen juuston kermakastiketta
>2desiä vettä
>ketsuppia ruokalusikallinen
>grillausmaustetta
>jauhelihamauste

Riskusta jauheliha ja sipuli. Mausta jauheliha ruskistuksen jälkeen. Vehnäjauhot päälle. reikoittele ja anna ottaa väriä. Kerma sekaan ja sekoita. liraus vettä. ketsuppia sekaan. Sekoita. Odota, että kastike hieman vetäytyy. Nauti vaikka makaroonin kanssa.

4/5
>>36384
>>36384
reikoittele
>>36385
mitä? Sanasi on jotain muinaissuomea, jota en ymmärrä. Tarkoittaa mitä?
tässä on parhaat reseptini
http://www.youtube.com/watch?v=YwzKENiU1Uo
>>22816
Kebabin maustamiseen kannattaa varata vähän mausteita, muuten se imo maistuu vähän /eh/.

Ostoskoriin kannattaa nakella mm. juustokuminaa, cayennepippuria, paprikajauhetta, oreganoa, valkosipulijauhetta… Juustokuminaa, ja valkosipulijauhetta nyt ainakin kannattaa, sillä saa sitä (hyvän) kebabbilan kebumakua ja -hajua.

Loistavan valkonen kebukastike:
1 prk turkkilaista jogurttia
1 rkl vettä
1/2 rkl valkosipulijauhetta
1/2 tl cayennepippuria
1/2 rkl sokeria

Sekoita ainekset kippoon, ja anna vetäytyä kaapissa ennen tarjoilua puolisen tuntia. Lusikoi kebabille ja nauti suuorgasmeistasi.

Oon myös havainnut paprika-punasipuli-tomaatti-(suola)kurkku salaatin taivaalliseksi kebusalaatiksi.
spasa


Forms
Delete
Report
Quick Reply