Melko helppo lasagne, jota teen aivan kohta
400g jauhelihaa
500g paseerattua tomaattia
5-10 kirsikkatomaattia
1 paketti lasagnelevyjä
1 valkosipuli
150g mozzarellaa
150g mature cheddaria
100g kermajuustoa/emmentaalia
7,5 dl maitoa
1 reilu ruokalusikallinen voita/margariinia
2,5 dl jauhoja
(mausteet: mustapippuri, oregano, paprika, ripaus chiliä, 1tl sokeria, suolaa ja sipulirouhe tai grillausmauste + oregano & sokeri)
Ruskista jauheliha, lisää paseerattu tomaatti sekä neljään osaan leikatut kirsikkatomaatit. Huljauta n. 1dl vettä paseeratun tomaatin purkissa ja kaada se kastikkeeseen. Lisää valkosipuli ja muut mausteet, jätä hautumaan miedolla lämöllä siksi aikaa kun teet valkokastikkeen.
Iske reilu ruokalusikallinen, siis REILU, voita/margariinia pannulle/kasariin, odota että se sulaa, lisää jauhot (2,5 dl) vähitelleen joukkoon jatkuvasti sekoittaen. Jos sattuu käymään niin huono tuuri, että setistä tulee iso klimppi, lisää hieman margariinia/voita ja rupea kaatamaan maitoa vähitellen sekaan, edelleen jatkuvasti sekoittaen. Anna kiehahtaa, tai sekoittele kunnes soosi rupeaa paksunemaan, tässä vaiheessa lisätään pippuria ja suolaa ripaus, puolet mozzarellasta, raastettuna ja emmentaali/kermajuusto kokonaan, sekä otetaan setti pois levyltä.
Laita suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan pohjalle ohut kerros valkosoosia, sitten lasagne levyt siihen päälle, sitten *1/4 jauhelisoosista sekä 1/4 valkosoosista, päälle taas levyt* ja toistoa *-välillä, kunnes kaikki soosit ovat vuoassa, tällöin ei enää levyjä vaan loput juustot pintaan ja uuni kutsuu 200°C noin 30-45min. Nautiskelkaa!